Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

fajne swetry

25.01.05, 16:06
    Ostatnio znalazlam fajna strone z recznie robionymi swetrami. Oryginalne
    wzory i ciekawe kolory. Co prawda nie jestem entuzjastka zakupow przez
    internet ale od dawna marzyl mi sie golf z kaszmiru a ze cena byla przystepna
    zaryzykowalam:) I golf jest naprawde SUPER! Polecam Paniom ktore lubia
    ubierac sie niestandardowo i wyrozniac sie z tlumu - www.bmhandmade.com.
    Bo mnie osobiscie nie podoba sie tlum panienek ubranych szablonowo.

Pozdrawiam,
    Karolina
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: fajne swetry 25.01.05, 23:46
        echchchch...dzięki..ale drogo krzynkę...:-(((
        • eirenne Re: fajne swetry 26.01.05, 00:43
          Nic dziwnego, że drogo, bo kilogram włóczki, z której robią te swetry kosztuje
          nawet 600zł :-D
      • Gość: maluch Re: fajne swetry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:55
        swetry faktycznie cudne, ale ceny są koszmarne.
        zdaję sobie sprawę z tego, że sam materiał jest bardzo drogi, ale na wydanie
        700 zł na golf chyba się raczej nie zdecyduję - trochę rozsądku!, to w końcu
        tylko ciuchy
      • deczko Re: fajne swetry 26.01.05, 11:10
        Ceny sa CHORE, a wzornictwo nieciekawe. I przewaza kolor szary, ktorego nie
        znosze.
        • Gość: adela Re: fajne swetry IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 11:59
          Mnie tam sie podobaja niektore ale nie za te cene. No nie ma takiej opcji...
      • kochanica-francuza Re: fajne swetry 26.01.05, 19:13
        hehe najlepsza jest prpmocja tego białego - 1600 w promocji,pierwotnie dwa coś tam
        • nemooo Re: fajne swetry 26.01.05, 21:49
          to "biale" za 1600 to kaszmir...
          • kochanica-francuza Re: fajne swetry 26.01.05, 23:11
            nemooo napisała:

> to "biale" za 1600 to kaszmir...
            kaszmir nie kaszmir,cena upiorna
            • nemooo Re: fajne swetry 27.01.05, 14:17
              Kobieto, widzialas kiedys prwdziwy kaszmir? Z tego co mowisz jestem przekonana
              ze nie. Kaszmir jest najciensza i najdelikatniejsza z wloczek a zarazem
              najcieplejsza. Jest tylko jedno miejsce na swiecie gdzie choduje sie zwierzeta
              z ktorych welny (scinanej spod brzucha - NAJDELIKATNIEJSZA) otrzymuje sie ta
              cudna wloczke a jest nim prowincja Kaszmir w Indiach. A wszystkie inne
              badziewia typu "szaliki z kaszmiru" za 100 zl to marna podroba tej wloczki.
              Takze nie oceniaj czegos, o czym nie masz bladego pojecia.
              • kochanica-francuza Re: fajne swetry 27.01.05, 18:36
                nemooo napisała:

> Kobieto, widzialas kiedys prwdziwy kaszmir? Z tego co mowisz jestem przekonana
                > ze nie.

nieeee bo ja baba zgrzebna jestem - żadnych kaszmirów,jedwabi,prostackie wełny i
                płótna mi wystarczają

Kaszmir jest najciensza i najdelikatniejsza z wloczek a zarazem
                > najcieplejsza. Jest tylko jedno miejsce na swiecie gdzie choduje sie zwierzeta
                > z ktorych welny (scinanej spod brzucha - NAJDELIKATNIEJSZA) otrzymuje sie ta
                > cudna wloczke a jest nim prowincja Kaszmir w Indiach. A wszystkie inne
                > badziewia typu "szaliki z kaszmiru" za 100 zl to marna podroba tej wloczki.
                > Tak ze nie oceniaj czegos, o czym nie masz bladego pojecia.

A czy ja oceniam??? napisz,ile kosztuje tyle tego kaszmiru,żeby było na taki
                zestaw jak na foto...
                Nigdy nie miałam badziewia,o jakim piszesz powyżej,jeśli masz mnie za
                entuzjastkę tureckich wyrobów dziewiarskich,hehe
                Jeden szalik mam z prostackiej wełny,a na drugim napisane "lambswool",czyli z
                jegnięcej...
                • daino Re: fajne swetry 27.01.05, 18:45
                  ja nosze kaszmir, niemal wylacznie, ale wybacz, cena na warunki polskie i nie
                  tylko bowiem mam porownanie ile kosztuje to za granica kraju, jest smiesznie
                  wysoka. podana www to nie wdzianka od Prady by 1600 tak gladko przeszlo. swoja
                  droga Karolino aka nemooo, masz konkretnie jakis interes w reklamie tego?
                  • nemooo Re: fajne swetry 27.01.05, 19:50
                    nie mam zadnego interesu, ale mam znajomego Hindusa ktory aktualnie mieszka w
                    Holandii, ale pochodzi wlasnie z Kaszmiru dlatego orientuje sie w cenach tejze
                    wloczki:)
                    • daino Re: fajne swetry 27.01.05, 19:59
                      tak to wlasnie jest, jak sie robi interesy z Hindusem, nie w ciemie bity;)
                      • kochanica-francuza Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:06
                        ale podajcie CENĘ WŁÓCZKI.
                        • daino Re: Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:10
                          kochana, a co mu bedziemy wchodzic w INTERES?
                          • kochanica-francuza Re: Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:15
                            daino napisała:

> kochana, a co mu bedziemy wchodzic w INTERES?
                            ja nikomu nie chcę wchodzić w interes ani na interes...po prostu nemoo mi
                            zarzuciła,że wnioskuję na podstawie jakichś badziewiów,a ja nie wnioskuję
                            wcale,tylko się dziwię i po prostu PYTAM

pozdrówcie Hindusa;-)))
                            • daino Re: Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:26
                              > ja nikomu nie chcę wchodzić w interes ani na interes..

LOL,

niech nemooo go pozdrowi.

a tak na powaznie (powaznie?) ceny kaszmirowych swetrow mozna zawsze sprawdzic
                              na roznych www. mozna sie udac do saks.com jak i innych, neimanmarcus.com, ale
                              takze - nie patrzac na metke tylko jakosc, a takze potrzeby Kochanicy, co chyba
                              lubi cieple bez froufrou: lands'end, ktory jakoscia bije te 2x drozsze i wyzej.
                              • kochanica-francuza Re: Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:27
                                daino napisała:

> > ja nikomu nie chcę wchodzić w interes ani na interes..
                                >
                                > LOL,
                                >
                                > niech nemooo go pozdrowi.
                                >
                                > a tak na powaznie (powaznie?) ceny kaszmirowych swetrow mozna zawsze sprawdzic
                                > na roznych www. mozna sie udac do saks.com jak i innych, neimanmarcus.com, ale
                                > takze - nie patrzac na metke tylko jakosc, a takze potrzeby Kochanicy, co chyba
                                >
                                > lubi cieple bez froufrou: lands'end, ktory jakoscia bije te 2x drozsze i wyzej.

nie o to chodzi - kaszmir nie jest w moim stylu,chodzi mi o cenę WŁÓCZKI na
                                sweter z kaszmiru
                                • daino Re: Nie wiem w co Hindus jest bity;-))) 27.01.05, 20:28
                                  hindus wie!
              • Gość: adela Re: fajne swetry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:14
                Wycinanych czy wyczesywanych? Bo mnie sie wydaje, że to drugie...
      • Gość: aghny_b Re: fajne swetry IP: *.238.100.214.adsl.inetia.pl 26.01.05, 19:38
        Dzieki z info! niektóre naprawdę sa ładne, ale ceny dość wysokie.
      • zettrzy Re: fajne swetry 29.01.05, 23:34
        a potem ludzie sie dziwia, ze nikt nie chce zajmowac sie rekodzielem...
        prosze - 350 zl za sweter z wloczki Gedifra, czyli sam material kosztuje niezle,
        sweter jest recznie robiony, czyli ktos siedzial nad tym minimum tydzien na
        pelny etat (przyjmujac duzy rozmiar drutow, przy mniejszym ten ktos stracil 2-3
        tygodnie robiac ow sweter), trzeba to bylo tez zaprojektowac, dodajmy koszta
        sprzedazy - modelka na fotografii, fotograf, grafik ktory wykonal portal -
        slowem, te 350zl musi oplacic za mase rzeczy, a tu sie okazuje za drogo...
        ile biora ludzie ktorzy robia takie swetry? (inne koszta na boku) albo, czy
        ktoras z forumowiczek zgodzila by sie pracowac przez caly tydzien za jakies 150
        zet? (tyle mi mniej wiecej wychodzi dostaja dziewiarki, ale byc moze dostaja mniej)
        mozna kwestionowac gust czy piekno, ale ceny tych swetrow nie sa wysokie
        • daino Re: fajne swetry 30.01.05, 17:58
          tiaa, wszystko ladnie wytlumaczone, co nie zmienia faktu ze na warunki polskie
          gdzie srednia krajowa podobno wynosi cos ok 2600 (i to tez jakis "mit"
          zwlaszcza w czesci wschodniej kraju) a na forum pisza glownie nastolatki, to te
          swetry SA drogie. (mysle glownie o wspominanym na przecenie za 1600)albo ujac
          to tak: swetry nie sa drogie ale klient zbyt biedny. jakby to ujac? warto
          dopasowac swe indywidualne wyroby do mozliwosci ew. nabywcy.
          • zettrzy Re: fajne swetry 30.01.05, 18:03
            moze oni celuja w bardziej zamoznego nabywce?
            • daino Re: fajne swetry 30.01.05, 18:08
              zapewne tak i o to tez wlasnie mi chodzi.
        • nemooo Re: fajne swetry 13.02.05, 11:39
          przynajmniej jedna osoba ktora wie o czym mowi:)
          Tez uwazam ze ceny tych swetrow wcale nie sa wysokie a wrecz przeciwnie tym
          bardziej ze znam wloczki Gedifra bo niejednokrotnie bywalam w Niemczech a
          biorac pod uwage te wszystkie koszty o ktorych wspomnialas kazdy moze sam sobie
          odpowiedziec na pytanie co do kosztow.
          Nie bede sie juz rozwodzic nad cenami kaszmiru bo uwazam ze na tym forum nie ma
          to najmniejszego sensu bo i tak wiekszosc forumowiczek ktore sie tu wypowiadaly
          i tak wie lepiej.
          Pozdrawiam serdecznie zettrzy:)
          Karolina
      • tralalumpek o jesu! 13.02.05, 11:48
        www.bmhandmade.com/thumb.php?image=675.jpg&gallery=/product&size=
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka