Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obsługa w Reserved - masakra

08.02.05, 01:05
    Wrocław, Galeria Dominikańska - ostatnio znów sobie obiecałam, że więcej nie
    wejdę do Reserved. Taka ignorancja obsługi, że mózg się lasuje. Raz
    poprosiłam pracownika o pomoc, to powiedział, że on się nie zajmuje
    klientami. Poprosiłam drugiego, to odesłał mnie do trzeciego, który gdzieś
    tam krążył, ale też mnie olał. Po paru dniach byłam kupić sweter, spytałam
    dziewczynę w długich ciemnych włosach (ale nie jedną z pracujących tam
    sympatycznych bliźniaczek) o większy rozmiar, to powiedziała, że zaraz
    koleżanka poszuka, po czym udała się dostojnym krokiem nie wiem dokąd i już
    nie wróciła. Żadna koleżanka też się nie pojawiła. Szlag mnie trafił..
    A tak sobie tylko chciałam ulżyć ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ada równiez nie znoszę obslugi R. w Woli Park! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:13
        Są okropni, wści..cy, nachalni!
        Reserved leci w dół!
        • czarodziejka1 Re: A ja ją cenię :) 08.02.05, 11:33
          To dziwne, gdyż ja kiedy jestem w Reserved w Wola Park, to zaraz wyrasta z pod
          ziemi tak przemiła obsługa, że aż czasami mnie to krępuje. Zanoszą do
          przymierzalni rzeczy przeze mnie wybrane i ciągle pytają czy jeszcze coś chcę
          lub czy chcę inny rozmiar. Serdecznie pozdrawiam :)
          • Gość: Ania OBSŁUGA WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:48
            Była tam kiedyś taka kobietka w kręconych lockzach-no super!!!!!!!!!!!!najpierw
            obsługiwała na bielanach a potm w GD, pozatym faceci z Res odnalzli mi kiedyś
            torebke i oddali:-)))BARDZO LUBIE TAM OBSŁUGE!!!!!!!!!!
      • Gość: cherry Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: 62.111.139.* 08.02.05, 09:32
        z tego co wiem w reserved jest takie stanowisko, ktore nie zajmuje sie obsluga
        klienta. wiec nie dziw sie ze ktos tak Ci powiedzial - przeciez kazdy ma swoje
        zadania i za to mu placa. ale swoja droga znaleznie osoby do pomocy powinno byc
        obowiazkiem, a jezeli osoba taka sama pomoze to korona mu z glowy nie spadnie.
        ale to zalezy od czlowieka oczywiscie.
        • banner1 Prawda o reserved 01.03.05, 22:28
          czy sądzicie,że sprzedawcy są tacy nachalni z przyjemności?Oni są rozliczani co
          godzinę ze swoich "osiągnięć" a jeśli kiero uzna,że są słabe to ten ktoś ma
          przesrane..zobaczcie tylko na wiecznie przyklejone do witryny
          ogłoszenia "zatrudnimy sprzedawców". Mobbing, zostawanie po godzinach i terror
          to codzienność.Jestem byłym pracownikiem firmy i wiem co piszę-oni cholery
          dostają,że muszą pracować w niby polskiej firmie(bo przecież szyld i nazwy są
          amerykańskie a szyją w chinach...)Muszą sami kupować sobie uniform!ze zniżką
          40%!!!Mało?Jest jeszcze ankieta ukrytego klienta 2 razy w m-cu.Kto ma wynik
          poniżej 80% ginie(bo np. zapomniał powiedzieć "do widzenia" albo wymienić
          głupiej "korzyści płynącej z zakupów"). Pracy nie polecam nikomu.Czy możemy
          narzekać,że zagraniczne firmy nas nie szanują widząc co robi z nas "polska
          sympatyczna marka RE"?
      • stephanie_s Re: Obsługa w Reserved - masakra 08.02.05, 11:10
        hmm to w Warszawie jest wrecz pzreciwnie,tylko wezmiesz jakies ubtranie juz
        obskakują cie z kazdej strony"a moze to a moze tamto a pani by slicznie jeszcze
        w tamtym kolorze wygladała..."etc,wiem ,ze to taka strategia ,zeby klient kupił
        jak najwiecej rzeczy,ale co za duzo to niezdrowo,zarówno brak zainteresowania
        klientem,jak i jego nadmiar jest męczący.
      • lunalovelight nie spotkalam sie... 08.02.05, 11:30
        hmm, ciekawe, nigdy nie spotkalam sie z niemila obsluga w reserved. dosc czesto
        zdarza mi sie tam robic zakupy i glownie bywam w re przy chmielnej i w M1 [na
        wylocie z warszawy, wpadam, jak jade na mazury] - dziewczyny supermile, zawsze
        popadam z ktoras w pogawedke [!], co mi sie nigdzie indziej nie zdarza,
        ochroniarze nie snuja sie za mna jak cienie... jedynym malym mankamentem moze
        byc pewien chlopak-sprzedawca z chmielnej, bo co prawda jest bardzo mily, ale
        jak juz zmierzam do kasy np. z koszula i paskiem, to od razu nadto uczynny
        chlopina przynosi mi kilka innych dodatkow i ciuchow, z peanem na ustach 'jak
        pani w tym bedzie do twarzy' ;). ale w sumie to drobiazg, wiec nie ma co
        narzekac ;).
        • Gość: gonia Re: dla mnie spoko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 19:49
          nie rozumiem co wy chcecie od obsługi w tych sklepach ?
          ktoś mi kiedys powiedział:
          ....tyle gustów ile ludzi....
          a poza tym wszystko zalezy od punktu widzenia :)
      • ania_wiedzminka Re: Obsługa w Reserved - masakra 08.02.05, 12:33
        Hm, ja spotykam się wręcz z odwrotna sytuacją, za każdym razem, keidy wejdę do
        Reserved i np. coś oglądam lub po prostu przechadzam się po sklepie podchodzi
        zwykle jakiś chłopak i sympatycznie pyta, czy może mi w czymś pomóc:-) Ostatnio
        z koleżanką wzięłyśmy kilka rzeczy do przymierzalni, a ten chłopak z usmiechem
        na twarzy przynosił nam inne rozmiary czy kolory:) I tak jest za każdym razem.
        Ale wszystko zależy od ludzi.
      • b_bb Re: Obsługa w Reserved - masakra 08.02.05, 13:50
        Ja przychylam się do zdania osób zadowolonych z obsługi w Reserved.
        Wiele zależy od ludzi tam zatrudnionych. Napisz skargę. Masz do tego prawo.
      • dziuniia Re: Obsługa w Reserved - masakra 08.02.05, 17:23
        Słuchajcie, żebym została dobrze zrozumiana, pisałam o oddziale Reserved w
        Galerii Dominikańskiej. Często bywam w sklepie Reserved w innym mieście i
        rzeczywiście tam obsługa jest bez zarzutu, dokładnie tak jak piszecie. I
        właśnie ten kontrast mnie zaskoczył. Może mają nieobsadzone stanowisko
        menadżera.. ;) Pozdrawiam.
        • Gość: kAzia Reserved Wola Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:35
          Obsługuje tam taki Piotrek- nie znoszę go!
      • addinka Re: Obsługa w Reserved - masakra 08.02.05, 18:40
        jestem bardzo zdziwiona, jak dla mnie, obsługa jedna z lepszych, mówie o wola parku
        • Gość: kabaczek Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:46
          no ale dziuniia podkreslila, ze chodzi jej o galerie we Wrocławiu, a Ty sie
          dziwisz mowiac o Warszawie.. :O
          • addinka Re: Obsługa w Reserved - masakra 09.02.05, 15:37
            nie dziwię się, bo ktoś tu wcześniej wspomniał, że obsługa w wola parku też mu
            nie pasuje; dla mnie jest ok, nie natrętna, a bardzo pomocna, rzadko w którym
            sklepie pani czy pan przynosi do przymierzalni 10 rozmiarów i fasonów na moje
            życzenie oczywiście, i nie muszę się 10 razy ubierać i rozbierać, latać po
            sklepie i szukać innego rozmiaru, koloru itp. z tego powodu w innych sklepach
            kupuję rzadziej i myślę, ze to włąsnie z winy obsługi, lubię np. kappahl, ale
            tam nikt nie pokwapi się, żeby zanieść mi coś do przymierzalni, podobnie h&m,
            którego akurat nie lubię; promod, jackpot, tatuum - totalna olewka; panuje tam
            zasada- weź, odwieś sam i przymierzaj se do skutku
      • Gość: nora Reserved Wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 00:46
        a ja lubie chodzić do Reserved na chmielnej. Tam jest najmilsza obsługa ze
        wszystkich :))))
      • Gość: gp Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:23
        Ja czasami bywam w Reserwed w Galerii Dominikańskiej i wg mnie jest wręcz
        przeciwnie, ekspedientki same podchodzą do mnie jak widzą, że grzebię w
        rozmiarach, podają, doradzają. Jak widzą, że interesują mnie spodnie z
        wyprzedaży za 69 zł i nie ma rozmiaru, to nie proponują mi innych za dwie
        stówy, tylko inne z wyprzedaży. Bardzo wyrozumiałe i lubię ten sklep.
        • Gość: gabi Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:56
          Ja wczoraj byłam na Chmielnej w Reserved.Obsluga bardzo miła,dziewczyny chetnie
          doradzały,przynosiły rozne rozmiary,kolory.
      • Gość: Klientka Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:57
        A propos Wola Park.Obsługa spoko, ale ten Piotrek straszny.Nie wiem jak
        sprzedawca może powiedzieć klientce, że czarny (mój ulubiony kolor) jest
        straszny!!! i że wyglądam w nim okropnie albo, że moja pupa zajeb... pasuje do
        tych spodni!?
      • Gość: maria Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.eelde1.dr.home.nl 22.02.05, 11:52
        robie czesto zakupy w reseerved w krakowie w plazie i sprzedawcy sa super, ale
        z czyms, nazwijmy to owalajacym na kolana, spotkalam sie w reseerved w
        olsztynie. dwie panie mnie olaly, jedna opieprzyla, ze nie obsluguje bo cos
        tam, po czym opowiedzialam to mojemu mezowi gotowemu do placenia i zosatwilismy
        te ich sliczne ciuszki i poszlismy do innych sklepow.
        ale krakow plaza nadal sobie baaardzo chwale
        • Gość: PROF.BART Re: Obsługa w Reserved - masakra WRECZ PRZECIWNIE IP: *.chello.pl 22.02.05, 12:12
          Ja mam zupełnie odwrotne wrażenie, obsługa w pełni profesjonalna, czasami wręcz
          zbyt nachalna. Mówię tu o sklepach w Gdańsku (no ale tu jest nadzór:), aha
          jescze zauważyłem, że sprzdawcy przyczepieją do "wcisniętych" klientowi rzeczy
          karteczki z nr co by świadczyło ze mają premie od sprzedaży - więc nie wiem
          skąd takie zachowania w innych sklepach...
          • mroczna_panna Re: Obsługa w Reserved - masakra WRECZ PRZECIWNIE 22.02.05, 12:52
            W reservd robię zakupy bardzo często...W warszawie w zadnym ze sklepów nie
            spotkałam się z niemiłą obsługą. Wręcz przeciwnie...ludzie tam pracujący są
            zawsze mili i uczynni pomogą znaleźć rozmiar, dobrać coś, wszystko jest bardzo
            fajnie:-) Ja tam bym tylko producentów zjechała...ciuchy są coraz gorszej
            jakości....
      • Gość: asiorek Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:18
        obsługa w reserved w krakowie - ch zakopianka tez nie sprawia miłego wrażenia -
        zajmuje się głownie kontrola czy ktos nie wziął za dużo rzeczy do przymierzalni
      • Gość: FANNY Re: Obsługa w Reserved - masakra IP: *.prenet.pl 23.02.05, 20:17
        Ja robie zakupy w Reserved w Katowicach (C.H Geant :-)) i musze przyznac, ze
        takiej obslugi jak tam nie ma w zadnym innym sklepie :-) po pierwsze zawsze,
        nie od razu, po kilku minutach po rozgladaniu sie po sklepie, przychodzi do
        mnie jeden z usmiechnietych sprzedawcow lu sprzedawczyn i pyta czy mi w czyms
        nie pomoc,jesli jestem czym s zainteresowana od razu przybiega z pytaniem, czy
        nie poszukac innego rozmaiaru cZY KOLOru, ale nie sa nachalni, bez problemu
        znajuja jakos rzecz w sklepie, np. z wystawy, ktora ciezko odszukac w srodku,
        czy tez mowie, ze chce cos czarnego, i momentalnie laduje przede mna stos
        czarnych bluzek, bluz, marynarek, spodni itp...tak samo jest w Reserved w
        Sosnowcu(C.H Plejada) zawsze kiedy np. nie ma rozmiaru zapropnuje inna rzecz w
        podobnym stylu lub pokaza inne fasony... bardzo bardzo lubie obsluge w Reserved
        i przepadam za wielkimi przymierzalniami z lustrami dookola...
      • conena Re: Obsługa w Reserved -Poznań 02.03.05, 08:20
        najczęściej jestem w re w m1 i na św.marcinie i nigdy nie było takich akcji....
        dziewczyny stają na rzęsach żeby przynieść rozmiar, którego akurat nie ma na
        wieszaku, dzwonią po innych sklepach, faceci robią za wielbłądy - wszystko
        noszą za klientem, żartują, zagadują. najbardziej lubię re w m1, ekipa tam jest
        stała, wcale się nie zmienia co miesiąc, widać, że im się chce pracować.

źle jest w morganie, albo było, nie wiem bo już tam nie chodzę, właśnie dzięki
        uroczemu zachowaniu pań sprzedawczyń.
        • conena Re: Obsługa w Reserved -Poznań 02.03.05, 08:22
          nie na św.marcinie tylko na grudnia, ofkors:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka