Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmiana garderoby?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:15
    Od dawna mam ochotę zmienić garderobę na bardziej kobiecą i elegancką.
    Niestety nie mam fury możliwości finansowych,jak temu zaradzić? Kupować po
    jednej rzeczy stopniowo ? Nie chcę kupować w lumpeksach z powodu używalności
    ubrań jak również ich zniszczenia.

Mam na myśli takie stroje jak : marynarka dopasowana,sukienki,spódnice ect.
    Obserwuj wątek
      • aniabe13 Re: Zmiana garderoby? 12.02.05, 11:44
        Zgadza się kupować pomału, po sztuce ale klasykę, żeby nie okazało się za rok
        że znowu nie masz ani ubrań ani pieniędzy. I kupować tzw bazę, rzeczy porządne,
        dobre gatunkowo i dobrze uszyte. Po jakimś czasie będziesz miała nowy zestaw
        ubrań. Powodzenia.
      • vic_vic Re: Zmiana garderoby? 12.02.05, 16:31
        planując zmianę garderoby radziłabym podejść do tego metodycznie: spisać co
        potrzebne uwzględniając porę roku, styl, materiał i kolor, a potem robić zakupy
        stopniowo, w miarę możliwości trzymając się planu. W przeciwnym razie może się
        okazać, że zakupione spódnice nie pasują do bluzek lub mamy kilka bluzek do
        siebie podobnych, itp. Z listą może odrobinę mniej przyjemnie, ale przy
        ograniczonych funduszach łatwiej zwłaszcza podczas wyprzedaży gdzie łatwo ulec
        pokusie kupowania co popadnie. Zgadzam się z przedmówczynią: najpierw ciuchy-
        baza i kilka równie bazowych dodatków np. dobra jakościowo torebka na początek.
        Pozdrawiam
        • Gość: Krystyna Re: Zmiana garderoby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 18:24
          Dzieki dziewczyny:) Tak wlasnie planuje,spisac co potrzebuje na poczatek i
          kompletowac po malu , nie wiem jednak co mialoby byc tzw. baza. Od czego
          zaczac. Napewno nie spodnie, bo w nich malo chodze. Sukienki,żakiet,jakies
          bluzki itd. Może pomozecie? Co do torebek,owszem.Juz dawno planuje zakupic
          jakas ciekawa,nie wiem niestety gdzie.
          Moze polecicie nazwy firm, ktore produkuja tego typu ubrania. Gdzie warto sie
          przejsc i cos kupic ?:)
          • czarodziejka00 Re: Zmiana garderoby? 12.02.05, 18:35
            proponuję zacząć od zakupu prostej spódnicy i stopniowo kilku pasujacych do
            niej bluzek/sweterków. W zależności od tego jakie bluzki kupisz, możesz mieć
            zestaw oficjalno-biurowy albo luźny-imprezowo-towarzyski.
            Mój sposób na zakupy: kiedy coś mi się podoba to zawsze zastanawiam się, czy
            będzie pasowało do minimum trzech-czterech innych rzeczy, które mam już w
            szafie. Jeśli nie, nie warto kupować, bo i tak nie będę miała z tego z czym
            nosić.
            Wybierz sobie też jakieś kolory, w miarę do siebie pasujące i kompletuj ubrania
            na tej zasadzie. Łatwiej je będzie potem ze sobą zestawiać.
            • Gość: Krystyna Re: Zmiana garderoby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 18:42
              Jezeli chodzi o kolory,to dobrze mi w czekoladowym,czarnym. Cos ciemniejszego:)
          • vic_vic Re: Zmiana garderoby? 12.02.05, 19:02
            gdybym planowała "bazę" dla siebie kupiłabym najpierw małą czarną (np
            princeska), garnitur (czarny lub grafitowy), ze dwie pary spodni/spódnic -
            ciemna i jasna (konkretny kolor wedle upodobań, najbezpieczniejsza długośc - do
            kolana lub nieco za), kilka koszul (np wółczanki)niekoniecznie gładkich i
            niekoniecznie w "uniwersalnych" kolorach, jakiś ładny szal. przydałby się też
            trencz lub inne trenczopodobne odzienie. W następnej kolejności żakiet (byłabym
            za czekoladowym), który pasowałby również do jeansow, może coś w stylu vintage
            bo z pomocą dodatków (szale w kontrastujących kolorach, broszki, itp) możnaby
            wyczarować wiele ciekawych kombinacji. To pierwsze rzeczy, jakie przyszły mi do
            głowy. Nie wiem jaką konkretną markę polecić. Jeśli chodzi o torebki, zwłaszcza
            te niedrogie, kilka razy upolowałam ładną w J.Riu choć do ich ubrań chyba nigdy
            się nie przekonam. na razie tyle :p
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka