Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kod ubraniowy

16.02.05, 13:06
    czy ktoś mógłby napisać czy różni się np. suknia wiytowa od balowej, co to
    znaczy kostium wizytowy itd...
    gdzie można znaleźć informacje dotyczące dobioru stroju na różne okazje?
    Obserwuj wątek
      • black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 15:11
        roznica miedzy suknia wizytowa a balowa jest taka jak miedzy uroczysta kolacja,a
        balem...kiedys na suknie wizytowa mowilo sie"koktajlowa"gdzie szukac inspiracji
        i porad?w zeszlym roku wydano ksiazke pod tytulem"Lady"moze tam znajdziesz
        jakies konkrety
        • zettrzy Re: kod ubraniowy 16.02.05, 15:39
          black_magic_women napisała:

> kiedys na suknie wizytowa mowilo sie"koktajlowa"

suknia wizytowa i koktajlowa to sa dwie rozne suknie; wizytowa istotnie zaklada
          sie na uroczysta kolacje, do opery, na wieczor charytatywny, natomiast
          koktajlowa na okazje lzejszego gatunku - herbatka z kolezankami, wernisaz,
          spontaniczny wypad do restauracji
          te rozroznienia maja znaczenie wylacznie dla ludzi o okreslonym stylu zycia -
          tzn. dla tych ktorzy maja dosc czasu i pieniedzy aby zajmowac sie balami,
          wieczorami w operze, dobroczynnoscia, herbatkami itp.; tym niemniej, jesli juz
          definiujemy, powinnysmy robic to starannie
          • black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 16:26
            dziekuje za uscislenie-ja faktycznie nie bywam z tad ta niescislosc;)
            • Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:49
              >ja faktycznie nie bywam z tad ta niescislosc;)
              oj widać, że nie bywasz...z tąd buahahahahahahahaah eh...niestety nie mam
              szacunku dla takich jak ty...
              • black_magic_women Re: kod ubraniowy 16.02.05, 17:01
                oczywiscie stad ,a Twoj szacunek?nie jest mi chyba do zycia niezbedny....
              • Gość: adela do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:44
                Niezbyt to było miłe... i nie swiadczyło o dobrym wychowaniu czy podstawowej
                znajomości bon-tonu. Z tego wynika, ze choc wysmiewasz innych sama tez nie
                bywasz, a w każdym razie nie tam gdzie sa osoby na tzw. "poziomie", bo juz
                dawno byś sie manier nauczyła albo wyleciała z towarzystwa.

• miska_malcova Re: do Ani 16.02.05, 20:18
                  anonim Ania jest znana z perlistego śmiechu i wyśmiewania sie z innych.
                  Dziś wyjątkowo nie uzyła swojego ulubionego argumentu: "jesteś ze wsi"
                  • Gość: maluch Re: do Ani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 20:40
                    > Dziś wyjątkowo nie uzyła swojego ulubionego argumentu: "jesteś ze wsi"

może to takie zaklęcie?
                    • miska_malcova Re: do Ani 16.02.05, 20:40
                      chyba tak... :-)))
      • Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:00
        aaaaaaa przepraszam black_magic_women jestes moze ze wsi?
        - ten twój nick...eh angielszczyzną pinknie zajeżdzo, jeszcze taką eh...ambitną
        - ta specyficzna znajomiośc ortografii
        - no i ogólnie całokształt
        pozwolił mi wyciągnąć takie wnioski...czekam na odp
      • Gość: Ania Re: kod ubraniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:40
        aaaa bym zapomniała...nie żebym była rasistką, ale czyżbyś była murzynką??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka