Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolorowe buty

08.03.05, 14:30
    Zauważyłam, że w Polsce dziewczyny, młode czy starsze jakoś nie chodzą w
    kolorowych butach, oczywiście tu i ówdzie czasem zauważy się trochę kolorów
    ale głównie u nastolatek i przede wszystkim sportowych jednak jakoś tak póki
    co w obuwiu króluje czarny (troszkę mniej latem)a szkoda, bo mnie sie wydaje,
    że kolorowe butki są super, co Wy na to?
    Obserwuj wątek
      • zanzare Re: kolorowe buty 08.03.05, 14:38
        albo brazowe; bylam ostatnio w kilku sklepach a takze zajzalam na Allegro i co?
        glownie czarne, brozowe czasem bezowe badz ecru a jak sa kolorowe to niestety
        tylko rozowe, ze dwie pary zielonych i jedna para niebieskich. Fantazji
        projektantom i producentom niestarcza czy co? Ja bym bardzo chetnie kupiula
        sobie jakies fajne kolorowe buty na wiosne. Zeszlej zimy mialam czerwone
        kozaczki i swietnie sie prezentowaly. tej zimy mam czarne:( bo kolorowych
        ladnych nie widzialam a rozowych nie kupie:(
      • krowa_w_kropki Re: kolorowe buty 08.03.05, 14:52
        W liceum i na początku studiów miałam zielone martensy. Kochałam je no ale ile
        lat można nosić buty? A chyba z 5 lat mi służyły. :)))
        Wiesz, że masz rację? Teraz w mojej szafie są wyłącznie czarne buty (nawet
        letnie klapki to biały z czarnym). Może pomyślę o czymś kolorowym na lato.
        • alfia Re: kolorowe buty 08.03.05, 15:03
          no wlaśnie w Twojej, mojej i większości naszych koleżanek nieprawdaż?:-)
          czarne... żeby nie było bardzo lubię czerń i oczywiście czarne trzeba mieć:-)
          ale ograniczać się tylko do czarnych...a w kolorowcyh butkach jest coś
          wesołego, magicznego (taka historia zółtej ciżemki;-)
          a propos różowych to wszystko zależy, jaki fason, jaki róż i kto i do czego
          nosi:-)
          a gdy już myślicie o kolorowych butkach to jaki kolor automatycznie wyświetla
          sie w Waszej wyobraźni (i dlaczego czerwony hihi;-))?
          • krowa_w_kropki Re: kolorowe buty 08.03.05, 15:11
            Moje przyjaciółki, siostry bliźniaczki, noszą obie takie fajne czerwone
            zamszowe buciki. Przywiozły je sobie z Francji chyba. Wyglądają rewelacyjnie.
            Zastanawia mnie tylko jak one je odróżniają gdy obie pary stoją obok siebie w
            przedpokoju. :)))
      • ladyblue Re: kolorowe buty 08.03.05, 16:56
        pewnie dlatego że trudno o ładne buty w ciekawym (nie czarnym) kolorze.
        jesli już kolor ciekawy to sam but fatalny lub odwrotnie.

moze też dlatego, ze kolorowe to jakoś bardziej letnie są a za oknem śnieg... ;)
      • bez_mapy Re: kolorowe buty 08.03.05, 17:03
        A ja mam mnóstwo kolorowych butów i je uwielbiam. Poza tym, jest to świetny
        sposób na bycie zapamiętanym: na rozmowę w sprawie pracy poszłam w czarnym
        garniturze, a do tego miałam mega kolorowe szpilki, które strasznie rzucały się
        w oczy i był to jedyny wyraźny akcent w moim stroju. Potem, gdy już dostałam tę
        pracę, koleżanka która była w komisji rekrutacyjnej powiedziała mi, że
        członkowie tej komisji o niczym innym nie mówili, tylko o tych moich butach.
        Niezły sposób na wyróżnienie się z szarego tłumu:D
        • Gość: endo Re: kolorowe buty IP: *.vnet.pl / *.vnet.pl 10.03.05, 22:25
          taaaa.....i pewnie komisja stwierdziła,że skoro masz taaaaakie fajne buty to
          muszą cię przyjąć ...bo przecież właśnie po stroju najlepiej poznać
          odpowiedniego pracownika.
          • bez_mapy Re: kolorowe buty 12.03.05, 19:50
            Nie, to był poprostu dobry chwyt marketingowy działający na podświadomość - a o
            wyborze zdecydowały inne względy (znajoma w komisji:DDDDD). Wszyscy specjaliści
            od marketingu stają na głowie, aby skłonić konsumenta do wybore ich produktu
            zspośród innych ciekawym i wyróżniającym się opakowaniem, a przecież wiadomo,
            że ważniejsza jest zawartość... a jednak...
      • Gość: Amra Re: kolorowe buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:39
        Haha,ja natomiast mam prawie same kolorowe buty!Nie mam w swojej szafie ani
        jednej pary zwyklych czarnych.Nie znosze takiego ponurego obuwia,ale
        czasemn,gdy ide ulica w tych swoich dziwacznych balerinkach,ludzie jakos
        dziwnie sie na mnie patrza....wiec sama nie wiem co mam o nich tak naprawde
        myslec...:))
        • Gość: alfia Re: kolorowe buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:00
          a ta historia z pracą faktycznie niezła;-) ale zgadzam się w zupełności, że
          czarny garnitur w zestawieniu z kolorowymi szpilakmi to jest coś ekstra na
          wyróznienie się z tłumu tak samo jak kolorowe butki smieszne, wesołe,
          zapadające w pamięć... jestem zdecydowanie za:-))) ale ulica nasza polska
          raczej jeszcze nie...
          i wydaje mi się, że kolorowe butki są fajniejsze niż kolorowe ubrania, bo gdy
          za dużo wrzucimy na siebie kolorów to też może zakrawać na lekki folklor,
          dlatego podoba mi się stonowana w kolorystyce garderoba ale za to podkreślenie
          jej kolorowym obuwiem, bo nic według mnie tak nie wydobywa i podkreśla stylu
          jak fajny but...
          trza być w butach na weselu:-) a może znacie jakieś przysłowia fajne o butach
          albo jakieś historyjki z życia wzięte??
          pzdr
          a
          • charlotta_lotta Re: kolorowe buty 08.03.05, 18:18
            :-)

ja mam wiele kolorowych par butów.
            ostatni zakup to rózowe, zamszowe z okrągłymi noskami z Venezi.
            Ale jesli chodzi o kolorowe buty w Polsce to rzeczywiscie ciężko...
            Swoje najczęściej kupuje w Anglii.
            • Gość: black_magic_women Re: kolorowe buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:34
              wynika to chyba w duzej mierze z ekonomii.czarne/brazowe buty sa
              uniwersalne,mozna nosic je do wielu roznych ubran,natomiast te kolorowe
              narzucaja pewne ograniczenia i sprawiaja,ze oprocz nich trzeba miec jeszcze
              inne-neutralne buty.ja mam czerwone,brazylijkie sandaly na korkowej podeszwie i
              pare kolorowych szpilek po mamie/te raczej do ogladania,chociaz...
              • Gość: alfia Re: kolorowe buty IP: *.geant.pl 09.03.05, 09:30
                z pewnością wpływ na taki stan rzeczy mają ekonomiczne ograniczenia jednak
                wydaje mi się też, że i przyzwyczajenia... to chyba jest tak, że lubimy to, co
                już znamy, to, co sprawdzone... jakoś tak odczuwamy niechęć do eksperymentów...
                boimy się zmian, w efekcie zwycięża praktycyzm i kupujemy kolejna parę czarnych
                bucików czy kolejne czarne spodnie...:-)
      • Gość: nadinka Re: kolorowe buty IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.03.05, 19:13
        mam dwie pary czerwonych butow [malo oryginalnie ;}] i od jakiegos czasu
        przesladuje mnie mysl o jakis sliwkowych lub zielonych butach, najlepiej na
        obcasach. niestety w tej mojej wiosce nie ma takich i najprawdopodobniej nie
        bedzie. z kolorowych moge kupic biale szpilki lub rozowe szpilki ;(
        pozostej mi chyba wyprawa do miasta ;))
      • Gość: milkie Re: kolorowe buty IP: *.blich.krakow.pl 09.03.05, 19:18
        ja mam niebieskie balerinki, zolte sniegowce i seledynowe mokasyny. cos
        kolorowego na kazda pore roku ;)
        • Gość: Nadia Re: kolorowe buty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.05, 20:56
          Mam mnostwo kolorowych butow (uwielbiam buty!!!!): biale, rozowe, niebieskie,
          ecru, szare, czerwone, zolte. Na wiosne chce kupic jasnozielone.
          • Gość: monika Re: kolorowe buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 12:04
            Możecie mi doradzić, gdzie w Warszawie można kupić fajne wiosenne żółte butki
            na niezbyt wysokim obcasie?
      • zettrzy Re: kolorowe buty 10.03.05, 23:02
        ja bardzo lubie takie naprawde kolorowe - w stylu Mondriana, albo w kwiatki,
        albo takie jakby sie farba na nie rozlala, no i te z calymi obrazkami na
        noskach, Arche wypuszcza je od paru lat - mozna miec na nogach obraz Klimta,
        albo japonski krajobraz... sliczne, choc potem nie sposob dobrac do nich reszty
        stroju
      • daino Re: kolorowe buty 11.03.05, 00:20
        ja na to:

www.maloles.com/
        :0)
        • zettrzy Re: kolorowe buty 11.03.05, 00:39
          o, to bylby ekstra wzorek na noski mokasynkow
          • daino Re: kolorowe buty 11.03.05, 02:49
            ta buzka? figlarka...
        • Gość: bzk Re: kolorowe buty IP: *.76.classcom.pl 11.03.05, 19:33
          dlaczego u nas takich nie ma?! :(
          • daino Re: kolorowe buty 11.03.05, 20:29
            sliczne sa, prawda? ale proste balerinki wahaja w okolicy 200 dolarow.
      • bez_mapy Re: kolorowe buty 11.03.05, 01:31
        Te są ciekawe:
        images.amazon.com/images/P/B0007XTAXI.01-A3HS64JP3NS7SF._SCLZZZZZZZ_.jpg
        images.amazon.com/images/P/B0007WPZK6.01-A3HS64JP3NS7SF._SCLZZZZZZZ_.jpg
        images.amazon.com/images/P/B0007WRKFE.01-A3HS64JP3NS7SF._SCLZZZZZZZ_.jpg
        images.amazon.com/images/P/B00069JBFK.01-A3HS64JP3NS7SF._SCLZZZZZZZ_.jpg
        images.amazon.com/images/P/B00067CY06.01-A3HS64JP3NS7SF._SCLZZZZZZZ_.jpg
      • abigail_g Re: kolorowe buty 11.03.05, 09:24
        marzę o lekkich jasnozielonych butach na wiosnę. widziałam kilka par, ale jakoś nie mogę się zdecydować. za czarnymi butami, sukienkami itp. polską klasyką nie przepadam. większość kobiet nosi to w sposób zdecydowanie nudny. a już imprezy na których wszystkie kobiety mają "małe czarne" to zupełna porażka
      • czarodziejka1 Re: kolorowe buty 11.03.05, 10:48
        Może butów kolorowych do tej pory w Polsce się tak dużo nie nosiło, ale w tym
        sezonie wiosenno-letnim będzie prawdziwy wysyp. Wystarczy obejrzeć najnowsze
        kolekcje. Wszędzie róż, zieleń, pomarańcz, czerwień, niebieski....
        Oto najnowsza kolekcja Bata. Nawet Bata, która uznawana była do tej pory za
        firmę konserwatywną, szaleje w kolorych butach :)
        www.bata.pl
        • Gość: alfia Re: kolorowe buty IP: *.geant.pl 11.03.05, 13:34
          ho ho ho ile kolorowych wpisów:-)
          faktycznie w tym roku moda w naszych polskich sklepach zaszalała z wyjątkiem
          chyba rodzimych produkcji na czele z Ryłkiem;-)
          Ale ciekawi mnie jedno czy jesteście w stanie wydać więcej pieniążków na
          kolorowe buciki czy te bardziej klasyczne czarne, beżowe, złote, czerwone,
          bordowe... moja przyjaciółka ostatnio powiedziała, że więcej kasy przeznacza na
          porządne klasyczne, do biura, natomiast na szalone kolorowe trochę mniej, bo
          szybciej jej się nudzą i szybciej wychodzą z mody... a Wy na to fanki
          kolorowych?:-)
          • velika Re: kolorowe buty 11.03.05, 15:05
            Tez lubie kolorowe buty:) Mam czerwone adidaski i czerwone klapki na lato:)
            Szkoda ze na razie nie moge ich zalozyc:/
      • Gość: iza Re: kolorowe buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:22
        czy buty firmy maloles można dostać u nas? gdzie? a może w necie? a jak
        wyglądają ich ceny? może ktos wie? dzięki
        • daino Re: kolorowe buty 11.03.05, 20:34
          nie wiem czy w Polsce do dostania, w necie:

www.yoox.com/searchResult/tskay/3FD17CD7/m/4331/gender/D/toll/P/areaid/150/designer+fashion-MALOLES.html
      • zettrzy Re: kolorowe buty 12.03.05, 17:02
        Missoni ma tez przepiekne kolorowe szpilki, ale nie bardzo chce mi sie szukac linka
      • Gość: Antiope Re: kolorowe buty IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.03.05, 19:15
        Ja strasznie lubię kolory, ale mam problem, ponieważ w sklepach jest
        zdecydowanie za mało kolorowych butów, dlatego trudno coś wybrać.
      • tout-petit-fille Re: kolorowe buty 25.03.05, 19:19
        Nie mam ani jednej pary czarnych butow w ktorych chodze:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka