Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buciary:-)

IP: *.geant.pl 09.03.05, 15:19
    o butach było już sporo na tym forum ale pozwólcie coś dorzucić:-)
    Dziewczyny czy są wśród Was buciary? tak właśnie określają sie moje koleżanki
    pasjonatki butów. Mówią o sobie jeszcze, że mają butową fobię lub chorobę.
    Inne do chorób dorzucają jeszcze bieliznę i kosmetyki ale zdecydowanie więcej
    choruje na buty;-) Matka jednej mojej znajomej podobno ma 500 par butów.
    Jasne to chyba juz przesada ale ostatnio zastanawiałam się z koleżankami
    dlaczego buty tak wciągają, bo te które naprawdę chorują to przedkładają
    fajne buty nad ciuchy. Co na toś buciary ???

pozdrafka:-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Evita Re: buciary:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 15:43
        Buty za szybko wychodzą z mody. Nie wyobrażam sobie mieć kilkaset par. no chyba
        ,że wszystkie tegoroczne. Ale tyle to bym z kolei ładnych nie znalzała w
        sklepach jednego roku. Wydaje mi się,że ciuchy tak szybko nie wychodzą z mody. I
        bielizna tez nie. Ja choruję na bieliznę,torebki,spódnice i sukienki.
      • Gość: skalar Re: buciary:-) IP: *.ghnet.pl 09.03.05, 17:31
        Ja buty uwielbiam! Kiedy jest brzydka pogoda, zostawiam te ladniejsze w szafie,
        a moj narzeczony smieje sie ze mnie, ze leza jak relikwie w pudelkach. Po
        prostu mi ich zal. Mysle, ze zeby ladnie i ciekawie wygladac trzeba miec dobre
        buty. Mozna ubrac zwykle proste spodnie i elastyczna bluzke, ale buty i torebke
        dobrze jest miec super. To jest dla mnie gwarancja dobrego wygladu.
      • Gość: hey.babe Re: buciary:-) IP: *.pl / 217.153.73.* 09.03.05, 17:48
        buciarą mogłabym być ;] tylko problem jest taki, że dla moich kajaków 41 nie
        produkuje się butów ;pppp cięzko coś kup[ić ;]
        • Gość: meandra Re: buciary:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:23
          a mnie się wydaje własnie, że odwrotnie, że w ciuchach się szybciej wszystko
          zmienia, fasony, kolory i dosłownie wszystko: raz dzwony raz papieroski, raz
          mini, znowu za chwile maksi, gołe brzuchy tak, gołe brzuchy nie, kicz ... no i
          wydaje mi się, że jeśłi ktos oczywiście nie hołudje klasyce to łatwo poznać, że
          coś jest z zesżłego sezonu, trochę passe... inaczej z butami, bo jeśłi naprawdę
          ładny i wyjątkowy jeśłi chodzi o formę i kolro to wydaje mi się, że taki but
          jest bardziej ponadczasowy jeśłi oczywiście jest perełką... tak sobie myślę...
          ale o super fajnych sukienkach myślę podobnie...
      • Gość: Ania Re: buciary:-) IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.03.05, 19:23
        Hej
        Buciara to ja :) , choć nie mam 500 par , na razie kilkadziesiat. Ale jesli
        widze ladne buty to choruje , musze je miec. Nie kupie czegos innego ale buty
        gdy mi sie spodobaja to musze. Mam wiele prawie nie nosznych , wszystkie
        starannie poukladane w pudełkach. Jak relikwie - jak powiedziała kolezanka
        wczesniej. Wiele z nich jest podobnych , choc kazde inne. najczesciej z
        przedziau cenowego 200-400. Drogich i eksluzywnych nie mam , na razie. Ale kto
        wie
        Ciuchy tez bardzo lubie ale buty troszke bardziej
        No i na kosmettki tez choruje
        W ogóle jestem cieżko chora
        Ania buciara
      • Gość: FasOla Re: buciary:-) IP: *.client.dsl.net 09.03.05, 21:33
        Jakbym o sobie czytala. Nie mam zielonego pojecia ile par butow mam, ale
        zdecydowanie za duzo. Trzymam je poukladane wg koloru, pory roku i
        czestotliwosci noszenia. Oczywiscie wszystkie sa w pudelkach, zeby tylko sie
        nie zniszczyly. Moj maz tylko stuka sie w czolo, ale nie komentuje.
        Moge sobie nie kupic bluzki, ksiazki - bo wypozycze z biblioteki, bede gotowac
        obiady przez miesiac, zeby zaoszczedzic na jedzeniu i nie zamawiac nic na
        wynos, ale kiedy zobacze buty, ktore mi sie podobaja to wstepuje we mnie jakas
        druga Ola, ktora zupelnie nie potrafi sie pohamowac i opanowac.
        Cheers!
        • Gość: Ania Re: buciary:-) IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 10.03.05, 00:12
          Witaj w klubie Siostro :)
      • zettrzy Re: buciary:-) 10.03.05, 04:34
        o tak! o tak! o tak!
        buty ueber alles
        dzis wlasnie kupilam kolejne, nie zeby mi byly specjalnie potrzebne, ale nie
        dosc, ze moj rozmiar, drastycznie przecenione, idealne na wieczor, to w kolorze
        bardzo ciemnego zlota, po prostu na zamowienie do mojej garsoneczki ze skory w
        kolorze ciemnego zlota
        juz ze dwie pary zlotych butkow do tej garsoneczki nabylam, ale obydwie
        wygladaly nieco za jasno, a te - przed chwila testowalam calosc - pasuja idealnie
        jeszcze musze jakos rozbic szafe, zeby powiekszyc przestrzen skladowa
      • Gość: anja Re: buciary:-) IP: *.skb.pl / 62.233.177.* 11.03.05, 00:18
        Ja też uwielbiam buty. własnie zachorowalam na następne. Tylko mąż mówi, że mam
        nie równo pod sufitem.
        A jak nie chce sięzgodzic na nowe to go straszę, że znajde innego, dla którego
        nie bedzie to problem. Skuteczny sposób- polecam :-P
      • addinka Re: buciary:-) 11.03.05, 11:25
        Drogie Buciary !!!

a może macie jakąś propozycję dla początkującej? szukam czarnych - jakie to
        prozaiczne- na 2-3 cm obcasie, z zaokrąglonym noskiem mokasynki do biegania, bo
        takie na wyższym obcasie już kupiłam; proszę o podanie ceny, wolałabym, żeby nie
        była wysoka, bo własnie zakupiłam 2 pary butów i to będzie 3 w tym
        miesiącu..................
        • krysia_laska Re: buciary:-) 13.03.05, 15:57
          Ja jestem niepoprawną "buciarą". Mam fioła na punkcie eleganckich butów za
          wysokiej szpilce, zarówno czółenek, jak botków i kozaków (te lubię najbardziej).
          Mam w swej szafie z ubraniami osobne półki na buty, a na nich około 50 par, z
          czego prawie 40 to buty na wysokim obcasie. Gdy widzę w sklepie jakieś super
          szpilki, to wprost nie mogę się oprzeć. A najbardziej rajcują mnie takie
          szpilki, w których niejedna kobieta wstydziłaby się wyjść na miasto, a ja też
          głównie zakładam je w domu - kozaki na baaardzo wysokiej szpilce, za kolano,
          błyszczące albo lakierowane, mogą być z niewielkimi ozdobami typu klamerki.
          • Gość: pola Re: buciary:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 16:14
            ja nie mam jeszcze męża..:D ani 500 par butów.... ale mam ich mnostwo...nawet
            niewiem ile... wszystkie ładnie sobie leżą w pudełeczkach.... a jak tylko
            spodobają mi sie nowe...to musze je miec....Mamusia moja kochana uważa
            oczywiście ze jestem szalona i ze kolejnej pary mi nie kupi....jednak ja
            cierpie wtedy i mam gorączke....a najlepszym lekarstwem są wlasnie buciki..:D
            • Gość: NADOBNA Re: buciary:-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:34
              Sluchajcie rewelacja!No nie dla kazdego pewnie,ale rewelacja.Brazylie mam na
              mysli.oni tam exportuja wszystko.od kamienia,po dzins dla armaniego.maja
              tanioche ze az glowa boli.buty,ktore na chmielnej kosztuja 1700 zl i na ktore
              dalam sie nabrac,bo przeciez Cerutti po 3 miesiacach sie rozwalily.fakt ze nie
              dbam specjalnie o buty,ale to i tak przesada.a w Rio takie same buty,tylko nie
              tej firmy za 150 zl.chyba jest roznica prawda?skoro i tak maja sie rozwalic po
              krotkim czasie.kupilam w tym dzikim kraju 12 par` butow i zaplacilam lacznie
              niecale 2000.a co najfajniejsze butki sa naprawde bardzo ladne i w Polsce
              oczywiscie mozna kupic podobne,ale za powiedzmy 500,600 zl za pare.kilka jest
              tez niepowtarzalnycvh.sprobuje znalezc jakies linki projektantki Teresy
              Gureg.kupilam u niej 4 pary,z czego jedna jest za mala(tam strasznie puchna
              stopy,sadzilam ze beda dobre)w obec tego moge odsprzedac czarne klapki na
              obcasie.podeszwa i obcas z ladnego zamszu(!)a reszta skorka.klapki na dosc
              wyskokim obcasie,ale bez przesady.eleganckie,ale rownie dobrze beda wygladaly
              do jeansow.rozmiar 38.to ja lece szukac linku.pa
              • Gość: NADOBNA Re: buciary:-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:37
                Aha.Jestem z Warszawy a za buty dalam 150 zl.mniej wiecej.i tyle wlasnie
                chcialabym za nie.sa nienoszne,w eleganckim woreczku z logo T.G.
                • mech-k Re: buciary:-) 17.03.05, 12:36
                  a jakieś zdjęcie tych butów może? albo wystaw na allegro :)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: NADOBNA Re: buciary:-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 00:55
                    Wiesz co...szukalam ale nie znalazlam.Jesli jestes z Warszawy mozemy sie
                    spotkac,pokaze Ci je.Jesli nie z Wawy pojutrze zrobie zdjecie butkow(wtedy
                    wytrzezwieje.wlasnie wrocilam z knajpy:) )Pozdrawiam,Asia.
                    • mech-k Re: buciary:-) 18.03.05, 12:51
                      echhhhhhh, no ja to raczej punk jestem, więc ładne trzewiczki nie dla mnie,
                      obcasy też nie bardzo :) ale jak zamieścisz zdjęcie, to na pewno ktoś się zgłosi
                      :) A piękne buty ja pasjami lubię oglądać :) nosić już mniej, martensy to co
                      innego ;)
                      • Gość: NADOBNA Re: buciary:-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 14:15
                        a jedyne martensy jakie ja tam widzialam to kolorowe byly.w kwiatki
                        takie....łączkę...:)ale nie sadze bys byla zainteresoana:)
      • daino Re: buciary:-) 17.03.05, 14:05
        mam kolezanke buciare + perfumiare. wczoraj weszla w posiadanie kolejnych dobr
        (ja z reszta tez). ona minn kupila kolorowe dosc niskie szpilki prady, bardzo
        kobiece, gdzie ja glownie nobliwe - a wygodne - mokasyny bez obcasow (nastepnym
        razem postaram sie lepiej). sa jeszcze maniacy torebek (ja lubie ale nie mam az
        takiej piorunujacej iloci by sie do niech zaliczyc).
        ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka