Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Figury modelek

IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.03.05, 21:34
    Co myśliscie o figurach modelek??
    supermodels.nl/alyssasutherland/25.jpg
    lub takich jaką ma Ana Beatriz Barros??
    Niby chude, ale tak naprawde wyglądaja prześlicznie,
    max.60 cm w pasie, maxymalnie 90 w biodrach przy 180cm...
    Nie mówie o wzroście, a wymiarach.
    marzy mi się szczerze mówiąc taka figura.
    Nie chciałabym mieć "średniej" "optymalnej", bo taką ma mnóstwo kobiet, a
    własnie- szczupłą, chuda, ale bez przesady.
    Co Wy sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: radek Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 21:48
        podobają mi się chude kobiety!
      • bez_mapy Re: Figury modelek 12.03.05, 21:51
        Mi się podobają szczupłe (nie chude)kobiety, ale o zarysowanych biodrach, pupie
        i kobiecych piersiach. Nie lubie u kobiet chłopięcej sylwetki.
      • Gość: Klara Re: Figury modelek IP: 194.63.135.* 12.03.05, 22:17
        Gdybym miała 1,80 cm to bym się chyba zapłakała...mój brat ma 186 i wiem , jak
        to jest wysoko...to jest katatrofa-----przede wszystkim jesli chodzi o zakupy
        ciuchów dla kobiety......Dla mnie takie wymiary przy 1, 68- 1, 70 są ok, przy
        180 to jest jakis koszmar...
        • Gość: inga Re: Figury modelek IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.05, 11:22
          ja mam 180cm i jest mi z tym bardzo dobrze.Zawsze chciałam być wysoka.Nie
          zamienilabym mojego wzrostu na inny.
        • Gość: hmm... Re: Figury modelek IP: *.icpnet.pl 13.03.05, 19:38
          wcale nie chce mi sie plakac nad swoim wzrostem i wierz mi, ze jedyny problem w
          doborze ciuchów stanowia dla buty...
        • Gość: cytryna Re: Figury modelek IP: *.chello.pl 14.03.05, 15:15
          No wiesz ja mam 1,80(68 kg) i nigdy bym nie oddała nawet 1cm, a co do zakupów
          ciuchów to jest jedynie problem z zakupem spodni w większości są za krótkie
          nogawki. Moja siostra jest troszkę niższa i ma ten sam problem ze spodniami,
          ale my obie mamy tem feler że mamy bardzo długie nogi :)
      • zettrzy Re: Figury modelek 12.03.05, 22:27
        te przesadnie dlugie i chude wygladaja jak bociany/zyrafy/kominy fabryczne, a
        rozmawiac z taka to mozna sobie szyje nadwerezyc
        te natomiast proporcjonalnie dlugie i chude sa bardzo ladne i przyjemnie na nie
        popatrzec
        • Gość: ola Re: Figury modelek IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 12.03.05, 22:29
          napisałam-nie mowie o wzroscie, podałam go by przedstawić jakieś proporcje.!
        • klara-klara reklama Simple 12.03.05, 23:30
          widzialyscie ta reklame? Babeczka z "lwim afro" do tego kiecka w pasy a'la zebra? Jejku, jak o na wygalda? Zero biustu, zero tylka. Twor bezksztaltny, jak dla mnie. I cala ta reklama odstrasza wg mnie.
          • Gość: zyrafa Re: reklama Simple IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.05, 23:51
            a ja mam 182 i zawsz ebylam wiekszakowata ale ostatnio przytylam i nareszcie
            sie sobie podobam, nareszcie mam aperyczny tyleczek:)) i nogi nie patykowate:)
      • Gość: ilaria Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:13
        Pomijając przesadnie wysoki wzrost, bardzo podobają mi się takie szczupłe
        dziewczyny jak ta na zdjęciu. Wyglądaja o wiele atrakcyjniej i zgrabniej, niż
        lansowane ostatnio jako ideał piękna Jennifer Lopez czy Beyonce z tyłkami jak
        szafa czterodrzwiowa. Ideałem kobiecej sylwetki jest dla mnie figura Cameron
        Diaz (chociaż też przesadnie wysoka) - szczupła, smukła, zgrabna, żadnych nóg a
        la balerony czy monstrualnej pupy.
        • Gość: ... Re: Figury modelek IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 13.03.05, 10:22
          Cameron diaz...
          Ostatnio oglądałam aniołki charliego... ona nie ma nawet talii!!!
          • Gość: ilaria Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:26
            Też ostatnio oglądłam ten film - wiele kobiet by się pozabijało za taki, jak
            piszesz, brak talii ;))). Chociaż muszę przyznać, że Diaz buźkę ma nieciekawą.
            • Gość: paula Re: Figury modelek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 14:43
              moja przyjaciolka ma figore jak cameron diaz z tym ze ma 165 ale tak samo jak
              ona nie ma tali, najgorsze jest kupowanie spodni w pasie sa idealne dlugosc tez
              ale na tylku wisza bo nie ma czym go wypelnic, i to jest jej najwiekszy
              problem, zreszta z badan przeprowadzonych kiedys tam wynika ze
              najatrakcyjniejsza sylwetka kobiety to taka co ma proporcje 0,7 miedzy talia a
              biodrami, a dziewczyny bez tali takiej proporcji nie maja. Cameron diaz ma za
              to piekny usmeich:)
          • kamisia22 Re: Figury modelek 17.03.05, 17:19
            mało ze nie ma talii..ona nawet biustu nie ma :/
        • bez_nicka Re: Figury modelek 14.03.05, 19:15
          Gość portalu: ilaria napisał(a):

> Pomijając przesadnie wysoki wzrost, bardzo podobają mi się takie szczupłe
          > dziewczyny jak ta na zdjęciu. Wyglądaja o wiele atrakcyjniej i zgrabniej, niż
          > lansowane ostatnio jako ideał piękna Jennifer Lopez czy Beyonce z tyłkami jak
          > szafa czterodrzwiowa. Ideałem kobiecej sylwetki jest dla mnie figura Cameron
          > Diaz (chociaż też przesadnie wysoka) - szczupła, smukła, zgrabna, żadnych nóg
          a

Podobniez nie podobaja mi sie grube uda i wole szczuple, ale Cameron Diaz "nie
          ma" talii, rozebrana (na plazy), wg mnie zle wyglada.
      • Gość: nadinka a ja nie, IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.03.05, 11:06
        balabym sie, ze mi sie nogi na spacerze polamia
        • Gość: Gia Re: a ja nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 13:13
          Ja mam 177cm wymiary 91-63-89 i jestem bardzo z tego zadowolona... Ze wzrostu
          także;/
          • charade Re: a ja nie, 13.03.05, 13:57
            Nie podoba mi się figura Diaz, ani np. figura taka, jaką ma Gisele Bundchen,
            czyli przeraźliwie chuda z silikonowymi cyckami, bez bioder. Jak dla mnie zero
            kobiecości. Świetną figurę za to ma Heidi Klum, chociaż też przestała mi się
            podobać, jak się dowiedziałam, że i ona ma implanty.

A tak w ogóle, to mężczyznom podobają się zupełnie inne sylwetki u kobiet niż
            kobietom. Kobietom zawsze się podobały nienaturalnie chude sylwetki,
            mężczyznom - niekoniecznie.
            • Gość: anka Re: a ja nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:13
              > A tak w ogóle, to mężczyznom podobają się zupełnie inne sylwetki u kobiet niż
              > kobietom. Kobietom zawsze się podobały nienaturalnie chude sylwetki,
              > mężczyznom - niekoniecznie

Są kobiety, którym podobają się wychudzone kobiece sylwetki. Ale większośc
              preferuje figury szczupłe, tak jak faceci :). Oczywiście sa tacy, którzy wolą
              grubsze tyłki czy mocne, masywne uda, ale to już są szczególne upodobania :).
              • klara-klara Re: a ja nie, 13.03.05, 14:15
                Szczegolne? A skad wiesz?
                • Gość: anka Re: a ja nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:21
                  Przyjęło się, że są jakieś kanony piękna: regularne rysy, szczupła,
                  proporcjonalna sylwetka itp. Jak komuś podobają się kobiety: grubsze, z dużym
                  nosem czy zezowate, to chyba są to szczególne upodobania :)?
                  • klara-klara Re: a ja nie, 13.03.05, 15:05
                    stereotyp, wykreowany przez media, wg mnie. Mi sie wydaje, ze faceci lubia ladne(nie przesadzaja o tym regularne rysy twarzy), zgrabne (szczuple nie rowna sie zgrabne) dziewczyny.
                    • Gość: Asia a ja mam tak IP: *.telia.com 13.03.05, 15:26
                      Zgadzam sie ze stwierdzeniem ze szczupla nie rowna sie ladna sylwetka.Sama
                      bylam kiedys takim typowym chudzielcem w liceum. 167 wzrostu i potrafilam wazyc
                      47-49 kg. wszyscy mowili mi ze jestem troszke za szczupla przy czym zawsze
                      mialm wiekszy biust , co razam nawet fajnie wygladalo. Teraz 4 lata pozniej
                      waze okolo 54 kg i dopiero teraz czuje sie kobieco. Mam wiekszy tylek i
                      bardziej aetyczne ramina. Nogi dalej sa chude.

niektore chude dziewczyny bez tylko i piersi wygladaj nie ladnie, nawet ubrania
                      ladniej leza jak ma sie bardziej zaznaczone kobiece ksztalty. Ale takiej dupy
                      jak Jennyfer lub nogi ala balerony nigdy bym nie chciala miec.Tylko ze przy
                      twarzy Byonce i JLo to nawet najwieksza dupa nie ma znaczenia, maja przesliczne
                      twarze i i tak sa uwaznae za piekne na swiecie.
                  • Gość: obiektywna Re: a ja nie, IP: *.icpnet.pl 13.03.05, 19:42
                    a co ty wiesz o upodobaniach mezczyzn? chyba, ze podajesz sie za dziewczyne :).
                    • Gość: anka Re: a ja nie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:47
                      A czy żeby wypowiadać się na temat pogody muszę być meteorologiem?
                      • Gość: obiektywna Re: a ja nie, IP: *.icpnet.pl 14.03.05, 20:26
                        mezczyzni maja swoje gusta i mysla inaczej niz my. wielokrotnie przekonalam sie,
                        ze np. dziewczyny, ktorym my kobiety zazdroscimy urody, uchodza u mezczyzn za
                        przecietne lub lalkowate.
            • bez_nicka Re: a ja nie, 13.03.05, 20:40
              charade napisała:

> Nie podoba mi się figura Diaz, ani np. figura taka, jaką ma Gisele Bundchen,
              > czyli przeraźliwie chuda z silikonowymi cyckami, bez bioder. Jak dla mnie
              zero
              > kobiecości. Świetną figurę za to ma Heidi Klum, chociaż też przestała mi się
              > podobać, jak się dowiedziałam, że i ona ma implanty.
              >

Skad wiesz o tych implantach? Moze masz jakis link do podrzucenia? zwrocilam
              uwage, ze jakos dziwnie ten biust wyglada na niektorych zdjeciach, ale naiwnie
              odrzucalam mysl o implantach.
              • charade implanty 13.03.05, 22:43
                się robi. Wejdź na te linki:

www.goodplasticsurgery.com/archives/005459.html
                www.goodplasticsurgery.com/archives/005389.html
                www.goodplasticsurgery.com/archives/005595.html

Szczerze mówiąc, to zawsze wydawało mi sie co najmiej podejrzane, że taka
                chudzina jak Gisele może mieć takie piersi, no i wyjaśniło się, dlaczego tak
                jest. Nie ma cudów - przy aż takiej chudości to jest po prostu nierealne.
                Natomiast z Heidi Klum to jest totalna nieposdzianka, byłam przekonana, że to
                prawdziwe :))))
                • bez_nicka dzieki! :-) (nm) 14.03.05, 15:45
                • black_magic_women linki charade 17.03.05, 16:59
                  zdjecie a.limy wyglada na fotomontarz-przyjrzyjcie sie jej glowie i szyi...
            • Gość: kk obejrzalam sobie te Gisele IP: *.jci.com 14.03.05, 19:09
              i nie moge zrozumiec po co sobie zrobila takie dwa balony... wyglada groteskowo

ostatnio sluchalam audycji Howarda Sterna (pamietacie ten film Howard Stern?) -
              przesluchiwal jakas babeczke, zawsze sprowadza do studia laski. i kilka
              magazynow 'nagich' sie wypowiadalo czy by ja wzieli na zdjecia.... ponoc cudna
              byla (sluchalam przez radio, wiec nie widzialam) ale wlasnie przez powiekszony
              biust 34D chcieli ja tylko do Hustlera, bo pozostale pisemka preferowaly wyglad
              naturalny. I komentarze fotografow: szkoda, ze sobie takie 'ulepszenie'
              sprawila.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Figury modelek IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 15:45
        Żeby miec taką figurę i takie nogi po prostu trzeba być wysokim. Wysokie
        dziewczyny mają długie nogi, niższe, nawet wychudzone, nigdy nie będą się tak
        prezentować. Niby się przyjęło, że figura i waga muszą być proporcjonalne do
        wzorstu, a nawet, że wyższa kobieta może być nieco grubsza, bo wzrost ją
        optycznie wyszczupla. I wiesz co? Stała na przyst5anku niedawno bardzo wysoka
        dziewczyna, nogi miała takie szczupłe-normalne i co? I wydała mi się jakaś za
        wielka, za gruba. Doszłam do wniosku, że jak dziewczyna jest wysoka, to lepiej
        wygląda jak jest bardzo szczupła/chuda, a z kolei średniego wzrostu dziewczyny
        lepiej wyglądają, gdy mają kobiecą figurę. W wysokich atrakcyjny jest wzrost i
        szczupłość, a niższe rewelacyjnie wyglądaja, keidy mają biodra, pupę i biust w
        typowo kobiecych proporcjach.
        • Gość: Klara Re: Figury modelek IP: 194.63.135.* 13.03.05, 17:10
          A ja generalnie myslę, że życie bez kretyńskich "kobiecych' czasopism,
          telewizji i nachalnej reklamy byloby o wiele, wiele przyjemniejsze i ...po
          prostu bardziej ludzkie. Bio my nie jestesmy androidy , tylko ludzie, a ludziom
          psują się zęby, wypadają włosy i mają podpuchnięte oczy po wstaniu z łóżka:P ,
          co nigdy nie przydarza się w kolorowym swiecie bez smutku, smierci i
          prawdziwego życia.
        • Gość: sprostowanie Re: Figury modelek IP: *.ciup.fr 13.03.05, 20:45
          i to jest dopiero okropne. Jestem bardzo wysoka i niestety wszyscy oczekuja ode
          mnie, ze bede do tego szczupla jak modelka. Jestem, ale niby dlaczego powinnam
          byc??? Nizsze dziewczyny moga sobie pozwolic na brzuszek i wiekszy tylek, na
          mnie od razu patrza jak na kloca... koszmar!!!!!!!
          • lili6 Re: Figury modelek 13.03.05, 22:08
            ciekawe czy chcialabys ogladac na okladkach pism albo reklamach pomarszczone,
            tluste kobiety z podkrazonymi oczami? bo ja nie
            • klara-klara Re: Figury modelek 13.03.05, 22:11
              popadasz w skrajnosc
              • aga_a1 Re: Figury modelek 15.03.05, 14:50
                Ja mam 170 cm wzrostu przy czym waże 46 kg(mam talie!) Jednak chciałabym
                przytyc.Nie pomaga objadanie się słodyczami itp., a naprawde bardzo chciałabym
                przytyć!!Czy zna ktos może na to rade??
                • Gość: do agi Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:55
                  a czemu chcesz przytyc?
                  • Gość: mini Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:13
                    a ile masz lat,bo u nastolatek taka waga nie jest niczym niezwyklym.Potem sie
                    przewaznie przytyje.
                    • aga_a1 Re: Figury modelek 15.03.05, 17:17
                      mam 16 lat, nie chce przytyc nie wiadomo ile, ale chociarz 4kg
                  • aga_a1 Re: Figury modelek 15.03.05, 17:15
                    chce przytyc bo uwazam,ze wygladalabym wtdy nieco lepiej.
                    • Gość: do agi Re: Figury modelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:20
                      a czy ktos Ci mowil, ze tak jak teraz wygladasz zle?
                      • aga_a1 Re: Figury modelek 17.03.05, 15:07
                        w sumie raczej dziewczyny mowią że chciałyby wyglądać tak jak ja( nie
                        przejmować się tym co jedzą), ale ja wiem, że lepiej bym sie czuła jak bym
                        przytyła chociarz 4-5 kg.
                        • kamisia22 Re: Figury modelek 17.03.05, 17:18
                          ja mam 173 cm a wymiary 87-60-87 jestem bardzo szczupła i jest mi z tym bardzo
                          dobrze :-)
                    • Gość: paulis Re: Figury modelek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 20:07
                      nie martw sie przytyjesz w swoim czasie:) ja do 18 bylam jak patyk z niedowaga
                      10kg a teraz przytylam 8 i jest po prostu ekstra nadal jestem szczupla ale juz
                      tak apetyczniej i czuje sie lepeiej
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka