Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JAK SIE WYMAWIA H&M?:))))))

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.05, 13:49
    JAK SIE WYMAWIA H&M ?:)))))
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaa Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 14:14
        Mój tata mówi: him. Ale on ma fioła na punkcie języka polskiego:)
      • Gość: Justa Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.05, 14:24
        ha end em ;-)
        • Gość: polonistka Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.chello.pl 23.03.05, 11:37
          ha end em jest bez sensu bo w ten sposób miesza się angielski "and" i
          polski "ha" więc albo "ejcz end em" albo "ha i em", tak zrobili np. Hiszpanie,
          wymawiaja kompletnie po hiszpańsku "acze i eme"
      • Gość: g Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:27
        a ja mówię "ha i em" : )
        • Gość: Marvellous Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:11
          "Ha end em" to najwyżej jak sobie Polak spolszczy:p. Poprawnie to "ejcz end em"
          • miska_malcova Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) 20.03.05, 19:16
            henes i moric? ;-D
            • Gość: biba Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.aster.pl 20.03.05, 19:29
              ha und em

(zostało mi jeszcze ze słynnych wycieczek "na zachód" :P)
              • Gość: <MAGDA> Re: TAK SIĘ MÓWI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:59
                Byłam parę razy w PARYŻU,a tam tych sklepów pełno. Pełna nazwa tego sklepu to
                HENNES&MAURITZ, a wymawia się HANES AND MORIS!!! Wkurza mnie jak jakieś
                wypacynkowane panieneczki mówuią ejcz and em czy
                him. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!
      • Gość: lia Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.chello.pl 20.03.05, 19:32
        hennes og(nie czyta się g) mauritz
        • Gość: Aljah Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.03.05, 19:34
          Ja mowie ha end em :) haendem hehe:)
          • Gość: madz Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:54
            to niemiecki sklep, wiec ha und em
            • illouette Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) 20.03.05, 22:32
              Gość portalu: madz napisał(a):

> to niemiecki sklep, wiec ha und em

Nie niemiecki, a szwedzki.

Ja jestem przeciwniczką wtrącania anglielskiego "gdzie się da", mówię więc "H i
              M", czyli "ha i em".
          • Gość: Kika Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:54
            No to kompletnie od czapy mówisz.
            Albo ejdż end em
            albo ha und em
            albo po prostu ha i em
            albo jak ja "hennes" i tyle:)
            • Gość: mona Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:57
              to sklep skandynawski nie niemiecki, ja mówię haendem i jest ok
        • Gość: krystyna Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.03.05, 12:55
          Jest to sklep założony w Szwecji, czyta się Hennes ok Mauritz( w oryginale
          Hennes och Mauritz, co oznacza Jej i Mauritza)
      • Gość: cirith Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:35
        H&M odkryłam kilka lat temu w Paryżu, a tam wszyscy wymawiają to po francusku,
        czyli "asz i em" (z przodu jest nieme "H"). Tak się przyzwyczaiłam i tak to
        wymawiam, chociaż mało kto wie, o jaki sklep mi chodzi. :)
      • przemkowa.b Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) 23.03.05, 13:16
        ja mówię haem:)
        • czarodziejka1 Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) 23.03.05, 14:11
          Jestem w Polsce i mowię po polsku : ha i em :)
      • Gość: aisza HAEM-najlatwiej:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:31
      • Gość: malutka Re: JAK SIE WYMAWIA H&M?:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:41
        Ja tez wymawiam 'ha and em' :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka