Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sukienka na lato

IP: *.crowley.pl 20.04.05, 08:42
    POstawnowilam nie tracic w tym roku czasu na szukanie letnich ciuchow ktore
    mi pasuja i nadaja sie do pracy - chce uszyc sobie kilka sukienek. W miare
    prostych i modnych ;-) Macie jakies pomysly? Mozecie podesłac adresy stron z
    ciekawymi wzorami? Z góry dziękuje i pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • malgosia60011 Re: Sukienka na lato 20.04.05, 09:01
        No tak, lato tuz tuz.A ja nie mam zadnej sukienki.Sama poszukuje fajnej
        krociutkieji no i troszuniu slodziutkiej.CZekam na fajne linki.Pozdrawiam
        • Gość: iza Re: Sukienka na lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:09
          Też mam zamiar sprawić sobie na lato kilka sukienek, ale szyć nie umiem. Gdzie
          kupię jakiś fajne, modne? Co w ogóle jest modne w tej kwestii?
          • Gość: kkk Re: Sukienka na lato IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.04.05, 18:05
            up
            • kaamilka Re: Sukienka na lato 20.04.05, 18:09
              Może głupie pytanie, ale odpowiedz mi do jasnej ciasnej ;) co tzn. to "up".
              Dziękuję uprzejmie! :)
              • Gość: ol Re: Sukienka na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:11
                "up" znaczy "w górę". Żeby wątek nie poszedł w diabły :)
                • kaamilka Re: Sukienka na lato 20.04.05, 18:14
                  Dziękuję ślicznie! No tak, logiczne... :)
                  • Gość: Nadia Re: Sukienka na lato IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 19:01
                    Ja jestem maniaczka sukienek - mam ich mnostwo, w roznych fasonach i kolorach.
                    Niestety zadnymi linkami nie dysponuje:-). Przewaznie szyje u krawcowej a wzory
                    czerpie z roznych czasopism o modzie. Lubie sukienki, bo zakladajac sukienke
                    nie mam problemu z doborem "gory" lub "dolu".
                    • Gość: Robik Re: Sukienka na lato IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 15:12
                      Jedsteś maniaczką sukienek?
                      A spodni jeansowych (najlepiej takich wytartych na nogach w stylu "nogi
                      kościotrupa" nie lubisz?
      • kochanica-francuza Re: Sukienka na lato 20.04.05, 23:15
        Rzeczywiście jesteś mała i chuda? bo to ma znaczenie przy pomyśle na kieckę...
        • Gość: mala_chuda Re: Sukienka na lato IP: *.crowley.pl 21.04.05, 08:52
          jestem jestem. Między innymi dlatego chce cos uszyc, bo znależć normalna kiecke
          w rozmiarze xs to niemal graniczy z cudem ;-) a ja mysłalam o jakiejs szerkiej
          spodnicy, fałdkach na biuście i takich tam. A zazwyczaj sukienki w malutkich
          rozmiarach sa prosćiutkie, na ramiączkach,pokreślające chudośc i brak ciała w
          miejscach gdzie być powinno ;-)
      • Gość: . Re: Sukienka na lato IP: *.protonet.pl 21.04.05, 01:30
        A co to za pytanie "gruba babo"!!
      • zettrzy Re: Sukienka na lato 21.04.05, 02:58
        do pracy w lecie idealne sa "worki", takie cos nieco dopasowane, ale bez
        przesady, dlugosc dowolna, tyle ze krotki worek lubi byc blizej ciala, dekolt
        tez dowolny, material jest b. wazny - jakis len, albo surowy jedwab, wazne aby
        byl w ciekawym kolorze i mial ciekawa nawierzchnie; czasem mozna tez dostac
        bawelniane dzianiny o grubym swetrowym splocie i uszyc "suknie-sweter" - wyglada
        niby jak na wyjazd na Antarktyke, a chlodne i przewiewne

do pracy rowniez bardzo fajnie wygladaja suknie w stylu lat 40 - gora jak
        koszulowa bluzka, do tego doszyta szeroka spodnica z tego samego materialu

no i klasyk, czyli suknie safari - kolnierzyk, rozpinana z gory na dol, pagony,
        duzo kieszeni, rekaw moze byc dowolnej dlugosci

oraz suknia-kostium, czyli zakiet i spodnica, tyle ze zakiet musi byc tak uszyty
        aby go nosic na gole cialo - taka mozna by powiedziec suknia dwuczesciowa

a jak chcesz byc ambitna to sprobuj suknie plaszczowa z rekawami na nietoperza,
        czyli cieta w jednym kawalku - to wyjatkowo efektownie wyglada, ale trzeba sie
        nameczyc szyjac te metry materialu

powodzenia i daj znac jak poszlo
        • Gość: iza Re: Sukienka na lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:50
          Dzięki, już trochę wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka