Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak skutecznie schudnąć???

11.05.05, 22:44
    Czy ktoś wie jak skutecznie schudnąć??? Ważę 60 kg, chciałabym 5 mniej... :]Z
    góry dzięki... :)
    Obserwuj wątek
      • easier_to_fly Re: jak skutecznie schudnąć??? 11.05.05, 23:26
        dobre pytanie :]
      • klarak Re: jak skutecznie schudnąć??? 11.05.05, 23:57
        u mnie sprawdza sie tylko liczenie kalorii...
      • stern.stern Re: jak skutecznie schudnąć??? 12.05.05, 00:48
        a po co? jestes napewno wspanialym czlowiekiem majac 5 kg wiecej.
        • agnieszka6543 Re: jak skutecznie schudnąć??? 12.05.05, 15:49
          to miło z Twojej strony, że tak napisałaś/łeś...:)
          • stern.stern do agnieszki6543 12.05.05, 17:48
            to do mnie? bo to prawda, moje najlepsze kolezanki maja tu i tam "wiecej"
            pomimo ze ja jak patyczek ( no moze taki grubszy patyczek). wspaniale
            dziewczyny.
            P.S.:ja tez ta nie ten:-)
            pa
          • Gość: eva MOJE RADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:29
            1) moja siostra skutecznie sie odchudziala( bedac od małego zawsze pulchną)
            chodząc do dietetyka, miała ułozona diete, mogła jesc raczej normalnie ale w
            mniejszych ilosciach, do tego nie pozniej niz o 18, + troszke wiecej ruchu
            rowerek, spacery, troche brzuszkow tudziez innych cwiczen, standard, trwalo to
            ponad 1 rok, ale bez zadnego efektu jojo jak do tej pory, teraz przy 170cm wazy
            55, a wczesniej 70, teraz je co chce, ale z umiarem, jest ok:)

2)ja nigdy nie bylam pulchna, ale przy wzroscie 170 kazdy 1kg wiecej sprawia,
            ze sie wygląda, wg. mnie bardziej "masywnie", jest tez duzo trudniej schunąc bo
            nie sa to wiszace fałdy tłuszczu, tylko "nabicie", ja kilkakrotnie stosowałam
            dietę kopenhadzka, masakra, ale efekty super, szybkie, ale potem jojo murowane,
            bo nie da rady sie tak w nieskonczonosc katowac,
            -przynajmniej 2l wody dziennie
            -brokuly, salata, marchewki, pomidory itp
            -cwiczenia codzinne, rower,
            dokladna napewno znajdziesz w necie:)

widzisz 2 sposoby odchudzania ten 1 jest rozsadniejszy :]
            • agnieszka6543 Re: MOJE RADY 14.05.05, 19:38
              dzięki :) to brzmi rozsądnie...
      • Gość: znawca Re: jak skutecznie schudnąć??? IP: *.example.net / 62.111.216.* 12.05.05, 09:01
        primo- forum o odchudzaniu jest gdzie indziej... secundo- zasada MŻ- "Mniej
        Żreć"- sprawdza sie zawsze. Trzeba tylko konsekwencji...
        • Gość: ... Re: jak skutecznie schudnąć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:38
          dodam jeszcze WĆ - 'więcej ćwiczyć'
      • elizucha-l Re: jak skutecznie schudnąć??? 12.05.05, 17:42
        proponuje sport, trzeba sie ruszac. jesc mozesz normalnie, nie jestes otyła.
        kazdy znajdzie cos dla siebie: rower, bieganie, siłownia, basen, aquaaerobic
        itp. itd.
      • Gość: mi sie udalo tak Re: jak skutecznie schudnąć??? IP: *.icpnet.pl 12.05.05, 20:11
        moge Ci powiedziec jak mnie sie udalo, ale nie wiem czy to dziala u wszystkich.
        oto jak wygladal moj przykladowy dzien:
        10: skibka chleba razowego z wendlina/serem
        12: jogurt/serek
        15: pełny talerz: ziemniaki + mięso + warzywo
        18/19: dwie skibki chleba razowego z wendlina/serem lub zamiast kolacji: (!)
        miseczka kremu czekoladowego z torebki
        20/21: jogurt/serek

byc moze nie chodzi o to, co sie je, ale zeby nie laczyc wszystkiego. postawilam
        na mieso, nabial i slodycze, ale kazdy powinien znalezc swoj wlasny sposob.

pozdrowionka
      • monami_1979 Re: jak skutecznie schudnąć??? 13.05.05, 09:33
        wejdź na forum uroda, tam co drugi wątek jest na ten temat. pozdrawiam
      • lenkaaaa Re: ja wiejm 13.05.05, 11:54
      • lenkaaaa Re: ja wiem 13.05.05, 11:56
        sa dwa sposoby. polaczone daj 100% sukcesu
        1.MŻ- mniej żarcia
        2. WR- wiecej ruchu
        i ti już cała tajemnica- schudniesz ile chcesz
        • papryczka_ag Re: ja wiem 13.05.05, 12:07
          Przede wszystkim polecam aerobik - w zeszłym roku z powodu siedzenia za
          biurkiem przybyły mi trzy kilogramy i pozbyłam się ich i jeszcze 4 chodząc dwa
          razy w tygodniu na takie właśnie zajęcia.
          Jeśli chodzi o jedzenie, to naprawdę zasada picia wody w dużej ilości jest
          niezła, bo zapełnia się żołądek i nie je się tyle ile wczesniej.
          Jeśli chcesz szybkiej diety to tydzień na otrębach z jogurtem i warzywach daje
          niezły efekt, ale jeśli ma sie on utrzymać trzeba się tak dręczyć trzy tygodnie.
          • Gość: Nina Papryczka! IP: *.toya.net.pl 25.05.05, 10:34
            Papryczka, co z tymi otrebami z jogurtem? Uchylisz rabka tajemnicy?
      • marmelada Re: jak skutecznie schudnąć??? 13.05.05, 12:27
        Cześć Agnieszko,
        te 5 kg to malutko. Nie sądzę, żeby drakońskich diet wymagało ich
        wyeliminowanie. W ubiegłym roku na wymarzone wakacje chciałam zgubić 6 i się
        udało :). Sekret to odkryć gdzie chowa się przyczyna tych "nad-kilogramów".

Stanowcze NIE dla
        - cukru do kawy i herbaty,
        - podjadania, podgryzania
        - ostatnio posiłek przed 20

Stanowcze TAK dla:
        - regularnych posiłków polecam 4x4 cztery posiłki co cztery godziny, u mnie
        były to 6, 10, 14 i 18
        - duużo wody
        - duużo ruchu, głupie sprzątanie traktuj jak ćwiczenie, bieganie po schodach,
        prasowanie, może zdobędziesz się na wstawanie o 15 minut wczęsniej i rano
        wykonasz kilkadziesiąt brzuszków: dotlenisz organizm z rana i kawa nie będzie
        potrzebna, wzmocnisz mięśnie kręgosłupa, no i wyrzeźbisz brzuszek.
        - i z umiarem, zastanów się 3 razy czy aby napewno masz apetyt na ten kawałek
        ciastka ;) Może jogurt, albo jabłko i nie koniecznie tylko ze względu na dietę
        (an apple a day keeps the Doctor away) ;).

Cierpliwości i wytrwałości :).
        • agnieszka6543 Re: jak skutecznie schudnąć??? 14.05.05, 19:41
          Dziękuję bardzo... :)
      • marmelada Jak idzie? ;) 25.05.05, 10:22
        Dzień dobry,
        jak idzie? :)

M
      • Gość: Kuba Re: jak skutecznie schudnąć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:01
        Schudnąć jest łatwo ! tylko że tszeba tego naprawde chcieć ! gdy ktoś chce
        schudnoć niepowinien jeść tłstych i smażonych potraw z mięsa ! nienalezy jeść
        posiłku tuż przed snem tylko z 3-4 godziny przed...należy codziennie jeźdźić na
        rowerku ok 30 min...przed śniadaniem można wypić szklanke ugotowanej wody to
        oczyszcza organizm podobnie przed snem...długie spacery są milewidziane ;)
        Agnieszka jak bedziesz sie tszymala tych regul to gwarantuje ci że po miesiącu
        schudniesz te 5 kg a nawet i więcej :) tylko pamiętaj gdy sie za dużo
        odchudzasz możesz wpaść w anoreksje !! to poważna choroba...pozdrawiam
      • Gość: kaska Re: jak skutecznie schudnąć??? IP: *.acn.waw.pl 03.06.05, 09:53
        polecam diete south beach,jak zeszlam z 63 na 57 kilo! w miare bezbolesna,genialna na lato,bo warzywa sa tanie i bez efektu jojo! dla mnie odkrycie roku!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka