Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do LA PARISIENNE

23.05.05, 13:27
    La Parisiene, mam wielką prośbę!!! W następnym tygodniu lecę na tydzień do
    Paris. Podpowiedz co warto zobaczyc poza rzeczami oferowanymi przez
    przewodniki. Bede mieszkala w la Defense, zamierzam odwiedzic parc asterix,
    museum d'orsay i luwr, zobaczyc sacre coeur, przeplunac sie po kanale i po
    sekwanie. Oczywiscie zamierzam tez zrobic jakies zakupy. Podpowiedz ghdzie
    kupic fajne i niedrogie ciuszki :) si'l vous plait... chyba tak to sie
    pisze ;)
    Obserwuj wątek
      • marvellous Re: Pytanie do LA PARISIENNE 23.05.05, 13:31
        S'IL vous plait :PP
        • Gość: Morgane Re: Pytanie do LA PARISIENNE IP: *.209.97-84.rev.gaoland.net 24.05.05, 09:46
          jezeli juz to moze "s'il TE plaît"...
          • marvellous Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 10:58
            A może chciała się zwrócić per PANI?
      • jaleo Re: Pytanie do LA PARISIENNE 23.05.05, 13:52
        Duzo niebanalnych sklepow, z ubraniami, dodatkami, wystrojem wnetrz jest w
        dzielnicy Le Marais oraz w okolicach Bastille (jedno niedaleko drugiego, a moze
        nawet Bastille zalicza sie do Le Marais - LaP pewnie mnie poprawi).

A jak bedziesz w tej okolicy, to mozesz sobie poogladac Centre Pompidou i
        muzeum Pabla Picassa.

W ogole to caly Paryz jest fajny do powloczenia sie letnia pora.
        • laparisienne Re: Pytanie do LA PARISIENNE 23.05.05, 14:08
          Odpowiem Ci wieczorem jestem w biurze, nie mam czasu teraz. Polecam Ci, "le
          Marais", tam mieszkam. Znam wszystkie sklepy.
          Do jaleo mam pytanie odnosnie Toni&Guy, jaka masz on nich opinie?
          • jaleo Re: Pytanie do LA PARISIENNE 23.05.05, 14:32
            laparisienne napisała:

> Do jaleo mam pytanie odnosnie Toni&Guy, jaka masz on nich opinie?

Bylam raz, bo to byl jedyny salon czynny w niedziele w mojej okolicy, i wyszlam
            lekko niezadowolona.

Poza tym, uwazam ze salon jest na tyle dobry, na ile dobrzy sa stylisci w nim,
            wiec to, ze salon jest w znanej sieci jeszcze o niczym nie swiadczy.
      • Gość: LA PARISIENNE Re: Pytanie do LA PARISIENNE IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 23.05.05, 23:05
        CZESC PACYNKA,
        Jestem troche zmeczona, wrocilam z resturacji. Napisz jaki styl ciuchow Ciebie
        interesuje, i jaka kwota dysponujesz (bez obrzy, mysle, ze lepiej dliste wg.
        budzetu, ktorym dysponujesz). Dobranoc
        Pozdrowionka
        • pacynka4 Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 09:44

La Parisienne, dzięki za odzew.

Otóż fundusze jakimi dysponuję na zakupy nie są za wysokie, bo zamierzam
          przeznaczyć na to maks 100e. To może być jedna świetna bluzka lub parę innych
          tańszych ale niepowtarzalnych rzeczy. Otóż nie wiem jakie ceny panują w Paryżu.
          Nie zależy mi na drogich kreacjach. Raczej na tańszych, ale niepowtarzalnych (w
          Polsce) ciuszkach, może jakieś fajne pantofelki, jeansy czy top na letnie
          imprezy... Nie mam zielonego pojęcia jakie są ceny, ale zamierzam wziąść ze
          sobą w razie potrzeby kartę ;) Byłabym wdzięczna, gdybyś podpowiedziała gdzie
          najlepiej robić zakupy.

W Paryżu będę mieszkać w dzielnicy la defense, poruszać się będę głównie po
          centrum (wiadomo, jak to turystka). Może podpowiedziałabyś mi co warto
          zobaczyć, a co nie? Powiedz czy mamy dobry plan...

Poniedziałek - przylot o 15v na bevauis(czy jakos tak), ok 17.30 chyba będę już
          na miejscu (w hostelu), odpoczynek i spacer wieczorem po la defense

Wtorek - wyjazd do Parc Asterix, wiadomo - cały dzień i wieczorem padniemy jak
          muchy.

Środa - zwiedzanie Paryża, między innymi wyspy i centrum miasta, rejs po
          sekwanie, podjedziemy może do Sacre Coeur(kupimy carte orange), Zobaczymy
          moulin rouge i inne pozaznaczane w przewodniku miejsca, wieczorem Wieża Eiffla
          i znow padniemy jak muchy

Czwartek - to co nie udało się zobaczyć w środę i rejs 3h po kanale z moim
          wtedy już pewnie narzeczonym ;)

Piątek - może wyjazd do Fontainbleu (nie pamiętam jak to się pisze) albo może
          zaproponujesz jakiś inny zameczek (Wersal chcemy odpuścić) wieczorem jakaś
          imprezka albo pub

Sobota - tutaj zakupy, zwiedzanie czego jeszcze nie zdążyliśmy zobaczyć i
          wieczorem też imprezka lub kafejka na spokojnie lub pub, zalezy na co będziemy
          mieli ochotę. W lasku bulońskim(wyczytane w przewodniku) mają odbywać się
          kocerty jazzowe... Zobaczymy jak to wyjdzie

Niedziela - Luwr i D'Orsay (pierwsza niedziela miesiąca i darmowe wstępy)

Poniedziałek - wyjazd

No więc pewnie to i tak się troche zmodyfikuję, ale ja jako perfekcjonistka
          uważam, że jeśli się chociaż ogólnie tego nie zaplanuje to straci się okazję na
          zobaczenie chociaż części tego miasta.

Chcielibyśmy zobaczyć też miejsca o których nic nie ma w przewodniku, Gdybyś
          mogła coś podpowiedzieć, byłabym wdzięczna. Ale chodzi mi głównie, abyś
          podpowiedziała gdzie się wybrać na te zakupy...

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Pozdrawiam
          • la_vilette Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 15:42
            pacynka, napisalam na meila gazetowego ;)
            • pacynka4 Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 15:52
              dzięki La Vilette, tylko jeszcze nic do mnie nie doszło, jakby co to mój drugi
              adres praca_2@o2.pl
              A te koncerty jazzowe o których pisałam wyżej mają się odbywać w Parc Floral(a
              nie lasku bulońskim) od maja do lipca... Podejrzewam, że to cykl koncertów, z
              nasiloną częstotliwością w weekendy...
              • pacynka4 Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 16:19
                pacynka4 napisała:

> dzięki La Vilette, tylko jeszcze nic do mnie nie doszło, jakby co to mój
                drugi
                > adres praca_2@o2.pl
                > A te koncerty jazzowe o których pisałam wyżej mają się odbywać w Parc Floral
                (a
                > nie lasku bulońskim) od maja do lipca... Podejrzewam, że to cykl koncertów, z
                > nasiloną częstotliwością w weekendy...

dzięki, dzięki La Vilette, już dotarło! Dziękuję bardzo za taki ogrom
                informacji :) czuję, że dzięki Twoim wskazówkom wyjazd będzie udany, bo dałaś
                mi parę cennych rad. A adresy już wpisałam do notatnika na wyjazd. Pozdrawiam!
                • la_vilette Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 18:23
                  ja bys miala jeszcze jakies pytania to dawaj ;)
                  • pacynka4 Re: Pytanie do LA PARISIENNE 24.05.05, 19:30
                    la_vilette napisała:

> ja bys miala jeszcze jakies pytania to dawaj ;)

dzięki wielkie, tylko już mi nic do głowy nie przychodzi. Już od około miesiąca
                    szukam wszelkich praktycznych informacji nt. tego miasta. Następne pytania
                    pojawią się pewnie dopiero na miejscu :) jak będę kręciła się w kółko i
                    zastanawiała w którą by tu stronę pójść :). Ale jak mi coś przyjdzie do głowy to
                    napewno napiszę. Dziękuję bardzo!
      • Gość: klaudia Re: Pytanie do LA PARISIENNE IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.05, 19:57
        a ja marze zeby moj ukochany zabrał mnie na romantyczny weekend do Paryża...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka