Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

terranova się skiepściła

IP: *.big / 81.210.122.* 25.05.05, 10:27
    Terranove znam od jakichś 7 lat i pamiętam, że kiedyś był to dla mnie dobry
    sklep. Od jakiegoś czasu terranova stała się lumpeksem, w którym co prawda są
    wielkie przeceny,no ale ciuchy są niezbyt ładne, a poza tym ich jakość jest
    bardzo kiepska.Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w dużych miastach, czy
    u was tak samo jak u mnie (w katowicach)sprzedają w Terranovie same szmaty?
    Czasami myślę, że w naszym mieście zrobili sklep pod tytułem "Nieudane ciuchy
    terranovy", a w innych miastach, np. w Warszawie sprzedają nowe, ciekawe
    kolekcje jakości pierwszej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Evita Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:43
        w Toruniu takie same szmaty
        • Gość: goldi Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:23
          W poznanskiej jak na bazarze. Juz od paru lat obniza poziom.
        • Gość: j.lo Re: terranova się skiepściła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.05, 12:26
          e, tam !!!!!!!!
          nie znacie sie, ja sobie tydzien temu kupilam suuuuuper rybaczki, wcale nie
          byly takie tanie 119 zeta, wymarzone, upragnione, chorowalam na nie juz od
          ponad roku- czarne, ze sciagaczem na dole, uuuuuuuuuwielbiam je, chyba sie
          skusze jeszcze na oliwkowe:)))))))))))))
      • Gość: Klara Re: terranova się skiepściła IP: *.4web.pl 25.05.05, 11:14
        Wchodzę tam co jakiś czas spojrzeć...Może niech recenzą bedzie to, ze ostatnio
        kupiłam tam coś w...pazdzierniku:)
      • very_famous Re: terranova się skiepściła 25.05.05, 13:26
        W Wawie jest tak samo. Tegoroczna kolekcja jest najgorsza od kilku lat. Szkoda.
      • Gość: k_m_m Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:51
        W Krakowie jest tak samo - tylko podczas tych "wielkich wyprzedaży" cena
        rzeczywiscie pasuje do jakości:P. Jednak wydaje mi się, że ma też normalne
        kolekcje. Tydzień temu byłam w Wilnie właśnie w Teranovie - ciuchy tam to może
        nie mój styl, ale jakość i wygląd 100 razy lepsze. A może to była jakaś inna
        Terranova?
        • dagny1001 Re: terranova się skiepściła 25.05.05, 14:03
          Kupiłam tam 3 rzeczy (w W-wie), wszystkie fatalnej jakości
          • dziewczynaszermierza Re: terranova się skiepściła 25.05.05, 17:52
            Nie tylko ciuchy ale obsluga rowniez...

Wzielam sobie 2 takie same spodniczki do przymiezalni i obie nie pasowaly
            (dziwana rozmiarowka) wiec prosze pania ktora tam pracuje czy moglby mi ktos
            przyniesc taka spodniczke tylko w mniejszym rozmiarze a ona mi na to ze ona
            musi tutaj stac i nic nie zrobi... to sie ubralam i poszlam po mniejszy inny
            rozmiar sama.
            Wychodzac mialam 3 spodniczki z czego jedna chcialam kupic wiec 2 oddaje pani
            stojacej przy przymiezalni i pytam sie "Czy wezmie to odemnie bo wybralam sobie
            jedna " a ona do mnie ze najlepiej jak odloze je na miejsce !!!
            BYLAM W SZOKU...
      • Gość: werka Re: terranova się skiepściła IP: 137.122.27.* 25.05.05, 19:02
        a ja mam wrazenie, ze tu nie mialo sie co skiepscic - od poczatku jakosc
        szwankowala, kiepsko wykonczone te rzeczy byly od zawsze, dlatego nic tam nie
        kupilam, chociaz czasem cos mi sie podobalo
      • stephanie_s Re: terranova się skiepściła 25.05.05, 19:42
        niestety to zjawisko nie dotyczy tylko twego miasta w Warszawie jest
        identycznie,co prawda terranova nigdy nie była moim ulubionym sklepem ale
        faktycznie kiedys te rzeczy były nieco lepszej jakosci i pzrede wszystkim
        lepiej wygladały...
      • Gość: baba Re: terranova się skiepściła IP: *.big / 81.210.122.* 27.05.05, 11:40
        No! a dalej pelno ludzi w tym sklepie
        • Gość: Mocca Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 12:41
          dzis przechodziłam obok ok 11...o matko chyba cały sląsk tam zjechał....a
          najlepsze ze wiekszosc dziewczyn na ktore zwrociłam uwage wygladały tak samo..:)
          masówka
      • emma19 Re: terranova się skiepściła 27.05.05, 12:45
        w Trójmieście to samo - fatalna jakość za śmiesznie wysoką cenę (chociaż mam 2
        rzeczy-ale to ze starszych kolekcji jedne spodnie -o dziwo dobrze wykonane i z
        dobrego materiału i bluzke)
        • Gość: baba Re: terranova się skiepściła IP: *.big / 81.210.122.* 27.05.05, 13:16
          niech w ogole skasują ten sklep
      • Gość: sylwia.fenix Re: terranova się skiepściła IP: 193.28.226.* 27.05.05, 13:27
        Ja juz to zauwazylam kilka lat temu... Nie wydaje mi sie, zeby to byla kwestia
        czasu. Terranova od kiedy pamietam - miala ciuchy fatalnej jakosci! Kupilam tam
        moze 3-4 rzeczy, ale z zalozeniem, ze ponosze gora jeden sezon. Ceny czasem
        rzeczywiscie kuszce, ale z drugiej strony czy warto kupowac ubrania na kilka
        wyjsc...? Bardzo przywiazuje sie do ubran. Kiedy juz cos polubie - z zalem
        wyrzucam i to dopiero wtedy, kiedy juz naaprawde nie da sie tego nosic nawet do
        sprzatania ;-D Dlatego Terranova nie jest raczej dla takich jak ja.
        • pandoora Re: terranova się skiepściła 27.05.05, 15:10
          We Wrocławiu jest tak sobie, z tym że w terranovie w Tesco jakość ubrań moim
          zdaniem jest zdecydowanie lepsza niż na Świdnickiej. Mam z tego sklepu spodnie
          sztruksowe - ciemno zielone, które kupiłam tam za 29 zł na przecenie, nie są
          takie złe. Może ze dwie bluzki, takie zwyczajne czarne. Nic szczególnego.
          Ostatnio spodobała mi się jedna bluzka na ramiączkach - za 59 zł. wykończona
          koronką. Cena jest nie adekwatna do jakości, dlatego też poczekam na przecenę :D
          • Gość: Magda Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:25
            No w Bielsku ja rowniez ostatnia fajna rzecz kupilam w pazdzierniku, bo do dzis
            tam przychodze i jakosc tych ubran mnie powala, naprawde... Wchodzac do
            Terranovy, tez sie zastanawiam czy jestem w firmowym sklepie czy ciucholandzie?
            Ale najwidoczniej liczy sie tylko metka-szkoda ze ich nie robia na
            wierzchu,bylo by latwiej odroznic co jest szmata a co nie:P
            • Gość: Olivier Re: terranova się skiepściła IP: 213.199.201.* 27.05.05, 19:42
              Hej:) Nie wiecie może, jak jest z jakością męskiej kolekcji? I czy w dziale z męską odzieżą też są przeceny? Jeśli tak, to kiedy tak orientacyjnie rozpoczynają? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
              • Gość: nb Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:05
                tam jest przecena non stopa
      • orzechowe-oczy Re: terranova się skiepściła 27.05.05, 20:38
        Terranova jest beznadziejna. Kiedyś sprzedawali trochę droższe, ale fajniejsze
        ciuchy. Obecnie czuję się jak na bazarze- cała kolekcja zdominowana przez róż,
        biel itp.
        • Gość: mbn Re: terranova się skiepściła IP: *.big / 81.210.122.* 29.05.05, 13:32
          włoski kicz
      • Gość: maluch Re: terranova się skiepściła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 16:15
        terranova raczej nigdy nie grzeszyła jakością. jeśli ma się tego świadomość,
        inaczej kupuje się tam ciuchy - po prostu wiadomo, że to na max. 1 sezon i już.
        nigdy nic mi się tam nie podobało, w tym roku kupiłam lniano/bawełniane
        spodnie. coś mnie tknęło i zanim zaniosłam je do krawcowej do skrócenia,
        wyprałam je, bo jeśli len nie był wcześniej zdekatyzowany (czyli wyprany,
        wysuszony i wyprasowany), to kicha. i oczywiście nie był - a spodnie z
        szerokich zrobiły się nieco obcisłe i nieco krótsze. czyli nie dość, że
        zmieniły fason, to jeszcze groziło mi ucięcie ich w połowie łydki :(
      • Gość: Mocca Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 16:34
        skoro wszystkie mamy tak fatalne skojarzenia z tym sklepem to dlaczego cieszy
        sie on wciaz tak duzym powodzeniem...???w Kcach kazdego dnia przewijaja sie
        przez niego tłumy...nie rozumiem
        • Gość: no właśnie Re: terranova się skiepściła IP: *.big / 81.210.122.* 29.05.05, 20:15
          • Gość: ja Re: terranova się skiepściła IP: *.warynski.net / *.warynski.net 29.05.05, 22:27
            jest to jeden z wielu sklepów "oryginalnych ubrań" co nie znaczy, że zawsze
            fajnych trwałych itp.
            oryginalna bluzka za 10 zł. jakby oderwać metke to wyglądałaby jak prosto z
            targu a nawet z gorszych materiałów. Ostatnio mierzyłam tam fajne którkie
            spodenki jak je przymierzyłam ładnie z przodu leżały, a z tyłu od pleców do
            spodni 5 cm odstępu albo te spodnie nie wymiarowe albo ja chociaż kolezanka
            miala tak samo ;|
            • monia515 Re: terranova się skiepściła 30.05.05, 11:48
              Fakt- większość ubrań to tandeta, ale wczoraj kupiłam sobie 2 pary, zawsze
              przydatnych, lnianych spodni po 59zł. Są naprawdę fajne i tanie!
      • Gość: <MAGDA> Re: Never IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:37
        Jak na mnie to w terranovie nigdy nie było niczego ciekawego... i nie będzie:/
        • Gość: kasia ze szczecina Re: Never IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:15
          Terranova to fajny sklep polecm go wszytkim co chca cos kupic nie drogiego i
          fajnego a wy pizdy cos ie zle wyslawiacie na temat tego sklepu to sie fuckaicje
      • Gość: flaiv Re: terranova się skiepściła IP: *.dystrybucja.ksk.com.pl 01.06.05, 12:15
        a byłaś może w krakowskiej terranovie?
        tam to jest lumpeks, nasza wygląda na jej tle jak ekskluzywny sklep z tanią
        odzieżą.
        kiedys wogóle tam nie chodziłam, bo to nie był sklep dla mnie, mam tu na mysli
        mode którą propagowali, w tej chwili można znaleźć za niewielkie pieniądze,
        naprawdę fajne rzeczy.
        • xixx Re: terranova się skiepściła 01.06.05, 12:41
          Popieram, ogólnie słaba jakość i tandetne wzory, juz tam wogóle nie wchodzę
          ale...wczoraj byłam w tej na Nowym Swiecie ww wawce i weszlam z odczuciem "boze
          co za licz" ale ze mam nature "szperacza" pobuszowalam troszke, znalazlam dwie
          naprawde fajne spódniczki, każda po 29 zł, jedna taka rozłożysta szyta z koła
          za kolano w czarbe kwiarty biała z pasem czarnym na dole, ale musz eprztyznac,
          na pierwszy rzut oka fajna a po przyjrzeniu sie - do poprawek krawieckich,
          gdyby nie ta cena nie kupiłabym jej, npo ale za 29 zł, to moge wziąć igłe i
          nitkę i powzmacniać w paru miejsach:)

Ogólnie jednak tandeta na maxa i 99% rzeczy jak dla mnie prosto do śmieci.
      • Gość: si Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:40
        zagladnijcie do terranovy we wloszech, zupelnie inny poziom, zarowno ubran, jak
        i cen...na nasz rynek bylyby po prostu za drogie, a tanie szmaty, jak same
        piszecie, jakos niezle sie u nas sprzedaja
        • Gość: Pippi Re: terranova się skiepściła IP: *.chello.pl 03.06.05, 18:06
          Dziewczyny mam pytanko, czy wiecie może do której godziny jest w dzień
          powszedni otwarta terranova w centrum (ta bliżej palmy). Co jak co, ale
          klapeczki z kokardką są śliczne :-)
          • Gość: kasika fuuuuuuj klapeczki IP: 80.48.96.* 03.06.05, 21:32
            o matko!! te klapki sa okropne!!! co za badziewie;/
            • Gość: asia Re: fuuuuuuj klapeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:36
              fajne maja takie bluzeczki rozne kolory z malym kolnierzem
              za 19,90

tylko nie wiem czy trwale ...
        • Gość: sweetkiss Re: terranova się skiepściła IP: 217.96.74.* 03.06.05, 22:56
          mam jeansy z terranowy we Włoszech, noszę je już drugi rok i świetnie się
          trzymają, a kurteczka też jeansowa z terranowy w Gdańsku - tylko usiąść i
          płakać, co z tego, że ładna jak po 3 miesiącach ma dziury na szwach, Szkoda
          gadać.
      • ja-czyli-nie-ty Reserved też 04.06.05, 18:37
        Reserved też.
        Ceny poszły w górę a jakośc ciuchow w dół :(((
        to był kiedyś mój ulubiony sklep, mam pare wystrzałowych kreacji stamtad. Teraz
        podrożeli a sprzedają jakies szarobure badziewie :(
        • Gość: selena Re: Reserved też IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.06.05, 18:54
          ja mam z terranovy[ ale nie z Polski] kurtke zimowa.jest za-je-bi-sta po
          prostu.w sumie nigdy w terranovie nie kupowalam nalogowo:D ale pare fajnych
          bialych bluzeczek mam.w sam raz na lato[jesli chodzi o Wroclaw to wole
          zdecydowanie ta w Carrefour niz na Swidnickiej]
        • Gość: Julka Re: Reserved też IP: *.memrb.com.pl 21.06.05, 16:58
          Skoro uwazasz, ze Reserved szarobure to moze na zakupy to "kolorowej" Terranovy
          sie wybierz:-) A'propos Terranovy. W Warszawie jest kilka sklepow. Ten w
          Jerozolimskich rzeczywiscie masakra a mimo to udalo mi sie tam wyszperac kilka
          fajnych i wcale nie odpustowych rzeczy. Niestety trzeba uparcie szukac. Mysle,
          ze Terranova na Nowym Swiecie prezentuje troche wyzszy poziom. Przynajmniej
          jeszcze dwa lata temu tak bylo...
      • magdzie Re: terranova się skiepściła 04.06.05, 18:59
        z terranovy mam jedna rzecz, obcisle zielone bryczesy ze skorzanymi klamrami
        przy nogawkach.o nie, jeszcze spodniczki w ilosci: 2 sztuki, kremowa i zielona z
        obnizonym stanem, ktore zostaly skrocone w pozniejszym czasie, z kieszonkami i
        malymi na nich cekinami...
        i to by bylo wszystko.
        ostatnio jak przechodzilam kolo terranovy to sie zlapalam za glowe...istny
        bazar, kolory typowo malomiasteczkowo-pstrokate...(przepraszam mieszkanki
        mniejszych miejscowosci)...brrrr....
        • Gość: maja Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:17
          A ja powiem ze rzeczy z terranovy sa superrrrrrrrrr !!!Kupilam na Sycylii
          spodnie jeansowe za 15 E sa po prostu boskie i bluzke rozowa na jesien za 7,99
          E.rzeczy w polskiej terranovie roznia sie jakoscia od wloskiej.Naprawde tanio
          mozna kupic we wloszech.
          • Gość: maja Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:23
            www.terranova-on-line.com/
            Rzeczy sa naprawde super!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: prissy Re: terranova się skiepściła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:23
        zgadzam się, w Krakowie i na Pomorzu to samo.
        zresztą to się stało dobre 2 lata temu, ciuchy są jakościowo fatalne, szwy
        krzywe, rozłażące się, materiał często po jednym praniu wygląda jak bura ściera
        do podłogi.
        poza tym to, czym teraz dysponują strasznie nieświeże, pamiętam 3-4 lata temu
        tylko tam się chciałam ubierać ;)
        • Gość: anulka Re: terranova się skiepściła IP: *.chello.pl 12.06.05, 18:25
          w trojmiescie to samo ;(( kiedys to byl fajny sklep, w ktorym mozna bylo sie
          modnie i fajnie ubrac, a teraz-obicach! ciuchy dla nastolatek na dyskoteke...te
          roze, krzykliwe zielenie.. blee ale to samo dotyczny trolla----kilka lat temu
          to był moj sklep nr 1 ,, a teraz ...
      • Gość: anik Re: terranova się skiepściła IP: *.aster.pl 12.06.05, 18:20
        W W-wie szmaty!!! Kiedyś były b. fajne ubrania(wyższe ceny) a teraz pełno
        kolorowych, bazarowych ciuchów za małą kasę ale nie do noszenia. Wygląda na to
        że w całej Polsce jest dno. Pomyśleć że był to jeden z moich ulubionych sklepów!
        • Gość: kasia Re: terranova się skiepściła IP: *.chello.pl 12.06.05, 18:31
          w szczecinie też same kolorowe szmatki tam sprzedają, kiedyś mozna było kupić
          super żakiet, spodnie czy spódnice, a teraz kicha
          • Gość: poznanianka Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:03
            dzisiaj weszlam do Terranovy i sie zalamalam
            czym ? wykonczeniami tkanin - masakra
            kolory - jakie kto lubi, wzory - tez, ale taki szajs ? przeciez te ciuchy sie
            rozleca
      • diodunia Re: terranova się skiepściła 21.06.05, 17:11
        Masz racje w Katowickiej T. juz nie mozna kupic fajnych ciuchow,ostatnio
        kupilam tam cos w zeszle lato tak na 1 sezon koszulke i spodnie.Jeszcze 2 lata
        temu lubilam ten sklep.W sobote kolejka do kas jest na 30 minut stania, same
        dziweczynki raczej w niej stoją,nie wiem dlaczego postanowili zmienic te
        ubrania na takie kolorowe "szmaty".
        Zreszta w Krakowie jest jeszcze gorzej, maly sklep i takie same szmaty.
        • Gość: kasia Re: terranova się skiepściła IP: *.dsl.bater.net.pl / 80.50.38.* 25.06.05, 21:25
          hej czy mozecie podac mi adres sklepu w Katowicach???pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:29
        ...
        • Gość: kasia Re: terranova gdzie jest w Katowicach:)? IP: *.dsl.bater.net.pl / 80.50.38.* 25.06.05, 21:27
          hej czy mozesz mi podac adres tego sklepu w Katowicach:)pozdrawiam
        • Gość: whatsername Re: terranova się skiepściła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 10:41
          a ja lubię terranovę. za gigantyczne przeceny :)
          i blkuzki po 15 zł ^^
          jak sie dobrze poszuka, to mozna znależc cos fajnego :)
          • diodunia Re: terranova się skiepściła 28.06.05, 22:28
            katowice ul 3 maja napewno znajdziesz mega giga kolorowo jak na jarmarku
            wystawa:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka