Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

obciachy lata

11.06.05, 16:19
    1) sztuczna opalenizna, zwlaszcza kiedy wyszla w laty
    2) popekane i zrogowaciale piety w klapkach
    3) polmetrowe szpony w radosnych zywych letnich barwach
    4) gruba warstwa makijazu na twarzy

tak przynajmniej orzeklo grono redaktorskie Ladies' Home Journal
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: obciachy lata 11.06.05, 16:32
        co ciekawe uprzedziłyśmy to szacowne grono już rok temu
        • zettrzy Re: obciachy lata 11.06.05, 16:47
          papryczka_ag napisała:

> co ciekawe uprzedziłyśmy to szacowne grono już rok temu

tak wiemy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=23916191&a=23916191

bardzo nie lubimy tutaj sztucznej opalenizny
          • papryczka_ag Re: obciachy lata 11.06.05, 19:15
            sztucznego przejarania a nie sztucznej opalenizny... zamiast się czepiać czytaj
            uważnie nasze wypowiedzi
            • zettrzy Re: obciachy lata 11.06.05, 20:23
              papryczka_ag napisała:

> sztucznego przejarania a nie sztucznej opalenizny... zamiast się czepiać czytaj
              >
              > uważnie nasze wypowiedzi

wlasnie, czytaj uwaznie... moj cytat dotyczy SZUTCZNEJ opalenizny, niezaleznie
              od jej stopnia
              • papryczka_ag Re: obciachy lata 12.06.05, 16:11
                dla mnie sztuczna opalenizna to taka, która sztucznie wygląda
      • Gość: olka Re: obciachy lata IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 11.06.05, 16:33
        ..i grube d...py w lateksowym rozu!fuj!!
        • Gość: myszka333 Re: obciachy lata IP: *.aster.pl 11.06.05, 16:36
          Dodałabym jeszcze zszarzałe ramiączka od staników wystające spod letnich koszulek.
          • Gość: Ivre Re: obciachy lata IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 11.06.05, 18:07
            Ja bym uzupelnila jeszcze o ramiaczka silikonowe.
      • aniabe13 Re: obciachy lata 11.06.05, 16:36
        Najbardziej razi mnie punk 2.
        • b_bb Re: obciachy lata 11.06.05, 16:49
          To już zwykły brak higieny.
          • Gość: lorriane Re: obciachy lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:05
            to ja jeszcze dodam:
            -plastikowe przezroczyste torby z wtopionym kwiatem
            -nie pierwszej świeżości pedicure (ble)
            -kapiący z ust błyszczyk w 30-stopniowy upał
        • Gość: olka Re: obciachy lata IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 11.06.05, 18:35
          rajstopy(lub podkolanowki)i do tego sandaly!OHYDA!!!!!
          • Gość: ZUZA Re: obciachy lata IP: *.chello.pl 12.06.05, 13:57
            rozumiem, że nosisz sandały na gołe stopy, zapytam więc: jak często te sandałki
            pierzesz? bo ja piorę lub zmieniam rajstopy przynajmniej raz dziennie, i gdybym
            nosiła sandały na gołe stopy, też tak często bym obuwie prała (prała, a nie
            tylko przecierała szmatką, bo to g. a nie mycie); jeśli tak jest, to gratuluję
            higieny stóp, bleeee
            • Gość: . Re: obciachy lata IP: *.crowley.pl 12.06.05, 16:35
              A jak do jasnej cholery wyprac skorzane sandaly?! W pralce?!
      • Gość: m Re: obciachy lata IP: *.saska.krakow.pl 11.06.05, 18:09
        > 4) gruba warstwa makijazu na twarzy

a zwłaszcza w wersji "gruba warstwa makijazu na plaży"
        • Gość: ja Re: obciachy lata do zettrzy IP: *.chello.pl 11.06.05, 19:04
          a ja mam brzydkie pięty, zrogowaciały naskórek czego nie mogę usunąć, i co mam
          chodzić w krytych butach??? Nie komentujcie tego dziewczyny, a jesli wam to
          przeszkadza to po jaką cholerę patrzycie na czyjeś stopy.
          • Gość: werka Re: obciachy lata do zettrzy IP: 137.122.26.* 11.06.05, 19:14
            mam to samo, za cholere chocbym nie wiem co robila nie moge sie pozbyc
            zrogowacialego naskorka (za to moj luby ma piety jak niemowlak, mimo ze pumeks
            itp uzywa raz na ruski rok). Moze ten typ tak ma po prostu. I wisi mi co ktos o
            tym mysli.

Natomiast o co chodzi ze sztuczna opalenizna? O taka z tubki czy z solarium? Bo
            taka z tubki to chyba zdrowsza niz naturalna prawda?
            • Gość: ja Re: obciachy lata do zettrzy IP: *.chello.pl 11.06.05, 19:20
              brawo werka
            • zettrzy Re: obciachy lata do zettrzy 11.06.05, 20:30
              Gość portalu: werka napisał(a):

> mam to samo, za cholere chocbym nie wiem co robila nie moge sie pozbyc
              > zrogowacialego naskorka (za to moj luby ma piety jak niemowlak, mimo ze pumeks
              > itp uzywa raz na ruski rok).

no coz, z tego wynika ze nie mozesz nosic zadnych rajtek, ponczoch, skarpet, bo
              zrogowacialy naskorek drze nawet gruba bawelne. Byc moze chodzisz przez caly rok
              z odkrytymi pietami, ktore musialy sie dostosowac do niskich temperatur w zimie
              i wyewoluowaly w permanenty rog. Fakt przykre.

> Moze ten typ tak ma po prostu. I wisi mi co ktos o tym mysli.

to dobrze ze nam powiedzialas, bo fakt zagladania na forum MODA zdaje sie
              wskazywac na odmienne motywy

> Natomiast o co chodzi ze sztuczna opalenizna? O taka z tubki czy z solarium? Bo
              > taka z tubki to chyba zdrowsza niz naturalna prawda?

chodzi o to ze wedlug dam z LHJ sztuczny kolor jest be, lepiej nie miec zadnego
              niz namalowany
              • black_magic_women Re: obciachy lata do zettrzy 11.06.05, 20:41
                ja uwielbiam podkolanowki wystajace spod rozcietej spodnicy do pol lydki;)))a z
                wyzej wymienionych silikonowe ramiaczka-czyli tasmy,plastikowe torby i olbrzymie
                tylki w bialych zwezanych rybaczkach.a i widoczne stringi
              • Gość: werka Re: obciachy lata do zettrzy IP: 137.122.26.* 11.06.05, 20:48
                No to powiedzialas, co wiedzialas. Na pewno ci ulzylo. Pozostaje ci tylko czuc
                satysfakcje, ze masz piety jak marzenie, bo moje - fakt - dra ponczochy
                niemilosiernie. Proweniencja takiego a nie innego naskorka jest mi obca, ale
                nie zamierzam marnowac czasu na to, zeby sie nad tym zastanawiac. A fakt mojego
                zagladania na forum moda? Ja sie nie pytam "co sadzicie o takich butach". Bo
                mnie to nie obchodzi. A ciebie najwyrazniej obchodzi, prawda? A co do
                opalenizny to ladnie nam wyjasnilas - ja tez uwazam podobnie.
              • Gość: Ania Re: obciachy lata do zettrzy IP: *.chello.pl 12.06.05, 17:51
                owszem zettrzy wyobraz sobie ze ten typ tak ma. Mam bardoz rozne rajstopy
                skarpetki etc, ale mimo to moja skora na pietach jets twarda. po porstu tak mam.
                Moge zdzierac je i smarowac dzien w dzien. A klapki nosze - nie wyglada to zle
                bo nie mam zoltych zrogowacialych i zagrzybionych platow tylko twarda skore.
            • daino Re: obciachy lata do zettrzy 12.06.05, 01:46
              > mam to samo, za cholere chocbym nie wiem co robila nie moge sie pozbyc
              > zrogowacialego naskorka (za to moj luby ma piety jak niemowlak, mimo ze
              pumeks
              > itp uzywa raz na ruski rok). Moze ten typ tak ma po prostu. I wisi mi co ktos
              o

podobno pumeks to tylko pogarsza sprawe. zbyt inwazyjny.

;)
            • umaa Re: obciachy lata do zettrzy 12.06.05, 16:16
              wystarczy regularnie pochodzic na pedicure a potem tylko stosowac w domu
              odpowienie kapiele i kremy do stop i problem z glowy...
          • dori7 Re: obciachy lata do zettrzy 12.06.05, 19:12
            Sprobuj smarowac je regularnie na noc kremem do stop z kilkoma kroplami olejku
            z drzewa herbacianego plus od czasu do czasu smarujesz stopy gruba warstwa
            wazeliny, na to wkladasz skarpety i w tym spisz. Pomaga :))
      • Gość: basiek13 Re: Pięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:46
        Dziewczyny z problemem piętowym. Idzcie do dermatologa, mi przepisał maść
        robioną w aptece i smarowałam sie tym czyms wieczorem. Po miesiącu pięty stały
        się jak pupa miemowlaka. Nie znam składu tego kremu.
        • Gość: werka Re: Pięty IP: 137.122.26.* 11.06.05, 20:48
          Dzieki, bylam, ale ta moja nie pomaga. moze to nie ta twoja masc:)
      • przemkowa.b Re: obciachy lata 11.06.05, 20:49
        To muszę zabrać się za swoje pięty:)
      • klarak Re: obciachy lata 11.06.05, 21:36
        opalenizna z tubki jest taka sobie, zwlaszcza na twarzy (brr), ale jak byscie
        zobaczyly kolor moich nog po zimie, to ucieklybyscie z przerazenia...
      • Gość: lola_24 Mój obciach lata... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:12
        Zakompleksione wredne baby, które doszukują się niedoskonałości u innych, bo są
        zazdrosne i wściekłe, że są tacy, którzy kompleksów nie mają!!! Wyluzujcie
        panienki!!! Miłego lata wszystkim życzę:p
        • b_bb Re: Mój obciach lata... 12.06.05, 13:32
          Gość portalu: lola_24 napisał(a):

> Zakompleksione wredne baby, które doszukują się niedoskonałości u innych, bo są
          >
          > zazdrosne i wściekłe, że są tacy, którzy kompleksów nie mają!!! Wyluzujcie
          > panienki!!! Miłego lata wszystkim życzę:p

Och! Wzruszyłam się. Tak dawno nie czytałam o kompleksach, że poczułam się,
          jakbym wreszcie nabrała w płuca świeżego powietrza.
          • szafa.bojowa Re: Mój obciach lata... 12.06.05, 13:42
            b_bb, jakby to powiedziec, po prostu wymiatasz! :D
        • zettrzy Re: Mój obciach lata... 12.06.05, 19:02

> Zakompleksione wredne baby, które doszukują się niedoskonałości u innych, bo są
          >
          > zazdrosne i wściekłe, że są tacy, którzy kompleksów nie mają!!!

ktos musi byc zakompleksiony zeby wytknac te kompleksy mogl ktos
          • Gość: lola_24 Re: Mój obciach lata... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:52
            Ktoś musi być jeszcze bardziej zakompleksiony żeby wmówić komuś, że te
            kompleksy ma ktoś:)
            • zettrzy Re: Mój obciach lata... 12.06.05, 20:27

> Ktoś musi być jeszcze bardziej zakompleksiony żeby wmówić komuś, że te
              > kompleksy ma ktoś:)

no wlasnie lolu... ktos tu wprowadzil te kompleksy do watku, zasadniczo, o
              sztucznej opaleniznie i pietach
      • Gość: M Re: obciachy lata IP: *.elk.mm.pl 12.06.05, 17:59
        Mnie osłabiają tipsy na paznokciach u nóg.Nawet zabdane długie paznokcie u nóg wyglądają ohydnie.Mam wrażenie,że zaraz usłyszę chrobotanie o podłogę.
      • Gość: keira Re: obciachy lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:59
        a pewnie, sztuczna opalenizna to najwiekszy obciach. hitem sezonu jest rak
        skory :D
      • Gość: ja czyli nie ty Re: obciachy lata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 00:17
        haha a co powiecie na nieogolone nogi i pachy????
        • Gość: kasia Re: obciachy lata IP: *.chello.pl 13.06.05, 06:08
          juz nie masz sie do czego przypieprzyć, gdzie babom zaglądasz w pachy, inne
          miejsce tez skrytykujesz???
          • papryczka_ag Re: obciachy lata 13.06.05, 09:06
            trudno w tramwaju nie zauważyć jak Ci taka zapuszczona małpa podniesie rękę
            żeby się przytrzymać... mam odruch wymiotny
      • greenhills Re: obciachy lata 13.06.05, 11:01
        Jejku, kobieto, a Ty znów o tych okropienstwach/'obciachach'. Bezustannie sie
        powtarzasz.
      • marvellous Re: obciachy lata 13.06.05, 11:15
        -zajrana na maxa SŁOŃCEM, SOLARKĄ lub samoopalaczem skóra. Sexy jest tylko delikatna opalenizna,
        -powtarzam się:P: zjarana skóra + na maxa tlenione włosy!!,
        -podkład o pięć razy ciemniejszy niż powinien być,
        -nieogolone pewne miejsca,
        -szorty do pół-dupy na ulicy,
        -bluzki na ramiączkach z kilometrowym dekoldem przy obfitym biuście i
        sporym tłuszczyku :P,
        -stringi wystające przy schylaniu i nie tylko...
        -obkruszony lakier do paznokci, zwłaszcza w ciemnych kolorach.

Na Razie Tyle ...
      • fusy_z_kawy Re: obciachy lata 13.06.05, 12:19
        TY
        • charade Re: obciachy lata 13.06.05, 12:40
          Naturalna opalenizna podrasowana nieco balsamem brązującym jest moim zdaniem w
          porządku. Okropna jest tylko pomarańczowa z samoopalacza i ciemnobrunatna z
          przedawkowania solarium.

Z innych, to faktycznie - te wystające brudnawe ramiączka od staników ! Sorry,
          ja bym się wstydziła. Jak mi coś wystaje to czyste i pod kolor :)))
          • sigrun Re: obciachy lata 13.06.05, 14:05
            Sigrunowy obciach nie tylko tego lata: panie, które mają w bród szmalu na
            ciuchy, obuwie, dodatki, fryzjera, kosmetyki i solarium, za to zdecydowanie za
            mało pieniędzy na dietologa, siłownię, dermatologa tudzież kosmetyczkę i przede
            wszystkim za mało, stanowczo za mało samokrytyki :-( Lepiej wygldają zadbane
            babeczki (nawet te mocno przy kości lub w już mocno dojrzałym wieku) w ciuszkach
            i bucikach sprzed dwóch lat :-)
            • Gość: Monika Re: obciachy lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:56
              superwybielone tlenione blondynki o postrzępionych i sianowatych końcówkach.
              • Gość: Monika Re: obciachy lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:58
                końcówkach włosów oczywiście
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka