Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kim jestesmy?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:45
    www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php polecam filmik.
    Obserwuj wątek
      • ludzka_budowla oszalałaś? 12.06.05, 12:55
        troche za drastyczne (moim zdaniem) , żeby wcześniej nie ostrzec.
        nie polecam fimu.
        • Gość: Hari Re: oszalałaś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:03
          Lepiej zamknac oczy i nie zauwazac problemu? Drastyczne? Owszem, ale smutne i
          prawdziwe...
          • ludzka_budowla Re: oszalałaś? 12.06.05, 13:08
            Gość portalu: Hari napisał(a):

> Lepiej zamknac oczy i nie zauwazac problemu?

takie rzeczy dzieją się od zawsze i twój film nie jest potrzebny, żeby się o
            tym dowiedzieć.

Drastyczne?

weź pod uwagę, że jest to forum publiczne i zaglądają tu ludzie w różnym wieku
            i o różnej wrażliwości.

Owszem, ale smutne i
            > prawdziwe...

smutne i prawdziwe zgadzam się.

• llora Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 12:58
        biedne szopki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        dobrze ze ja nie nosze futer...
        Tragedia po prostu jaki kawał huja z tego dziada
      • r.richelieu Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 13:10
        znowu jakiś śmieć pseudoekologów? A wczoraj byłeś/aś obrzucać kamieniami?
        • Gość: Ja Re: Kim jestesmy?! IP: *.pl / *.elektrosat.pl 12.06.05, 13:28
          Dokładnie. Ale niestety taka moda wśród dzisiejszej młodzieży i nic na to nie
          poradzimy:) Dzieci chcą zmieniać świat:> Najlepsi są antyfaszyści którzy
          jednocześnie w swoim ideale świata chcą zakazać m.in.(w dużym skrócie):
          Jedzenia mięsa, posiadania na własnośc czegokolwiek, wyrażania własnych
          poglądów, samorozwoju, jedznia w MCDonaldzie(sam tam nie jadam i nie polecam,
          ale to indywidualny wybór) chodzenia w skórzanych ubraniach(wyjątkiem są glany
          w których owe dzieci uwielbiają chodzić), bezpieczeństwa itd.
          Ciekaw jestem czy autorka wątku chodzi w wspomnianych powyżej glanach.
          • Gość: Hari Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:15
            Nie mam nic przeciwko glanom, czy wyrobom ze skory wolowej lub swinskiej,
            dlatego ze te zwierzeta nie sa zabijane TYLKO zeby ladnie wygladac. Z nich sie
            nic nie marnuje. Mieso jest jedzone, skora idzie na wyroby, kosci na zelatyne
            itp. Nie jestem zadnym zielonym swirem. Jem mieso, chodze w skorzanych butach.
            Jezeli zabijamy zwierzeta by je zjest to jest to koniecznosc i robmy to
            humanitarnie. Jednak w przypadku zabijania zwierzat tylko zeby sobie ubrac
            futro, to jest to przesada..
            • Gość: Ja Re: Kim jestesmy?! IP: *.pl / *.elektrosat.pl 12.06.05, 14:25
              A to bardzo przepraszam... Ostatnio jestem trochę wyczulony na bełkot
              pseudoekologów. Sądze, że reszta tych szopów raczej się nie zmarnowała, a co do
              zabijania zwierząt to trzeba się skoncentrować na tym, żeby ich uśmiercanie
              było humanitarne(tylko mi nie mówcie, że nie ma czegoś takiego jak humanitarna
              śmierć, bo jest).
            • pianazludzen Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 14:41
              zwróć jednak uwagę, że nie wszyscy mają ochotę być wbrew swej woli eaptowani
              takimi obrazami (bez względu na to czy noszą futra, czy nie.), a ty nie
              umieściłaś w swoim pierwszym mailu żadnej informacji ani ostrzeżenia. rozumiesz
              problem?
      • easier_to_fly Strzał w dziesiątkę 12.06.05, 13:13
        Może wreszcie coś trafi do wszystkich głupich bab, które zachwycają się futrami
        mając gdzieś zwierzęta. Nie jestem zagorzałą zwolenniczką ochrony przyrody
        itp., ale wściekam się widząc ogromne futra z naturalnych skór.
        • easier_to_fly Re: Strzał w dziesiątkę 12.06.05, 13:16
          Aha, polecam umieszczenie podobnego wątku na forum Uroda. Sama bym to zrobiła,
          ale nie chcę być posądzona o plagiat:)
      • fusy_z_kawy Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 15:40
        no tak lepiej zamknąć oczy. No bo panie w futerkach to zazwyczaj bardzo
        wrażliwe osóbki! ŚMIERĆ TAKIM GNOJOM JAK TEN NA FILMIE I TYM GŁUPIM HIPOKRYTKOM!
        • pianazludzen Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 15:47
          Wydaje mi się że nie chodzi o to, że ktoś nie chce dostrzeć problemu. Ja
          dostrzegam, nie noszę futra, ale nie chcę oglądać takich filmów. Jeśli ktoś nie
          podaje oprócz linka żadnych innych informacji, to odbiera mi to prawo do
          zdecydowania, czy chcę to widzieć, czy nie.
          • aretse11 Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 17:46
            obejrzalam chwlke..dalej nie moglam..normalnie bol brzucha i lzy w oczach..nie
            nosze futer i nigdy nie bede..ale tez nie rozumiem..dlaczego nie ma innego
            bezbolesnego sposobu zabijania zwierzat..jesli juz to ludzie robia i beda to
            dlaczego nie w inny sposob..tak by nie cierpialy..
            • r.richelieu Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 17:55
              miliony polskich dzieci cierpi gorzej niż te zwierzęta, przytłoczone
              świadomością własnej mizerności, i żadna paniusia nie raczy na nie spojrzeć bo
              brudne, zawszone, gwałcone i przywykłe do kradzieży
              • Gość: papryczka Re: Kim jestesmy?! IP: 212.160.106.* 13.06.05, 11:24
                Dziecko sobie poradzi, a zwierzę jest skazane na człowieka.
                • Gość: Richelieu* Re: Kim jestesmy?! IP: *.localdomain / 80.48.249.* 13.06.05, 15:53
                  dziecko sobie poradzi?
                  jezu
                  własnych nie masz z pewnością
      • kochanica-francuza NIE NOSZĘ FUTER I ŻĄDAM STANOWCZO 12.06.05, 19:15
        żeby ostrzegać przy linkowaniu takich filmików.

Swoim ideologicznym zaangażowaniem możesz mi odebrać sen i spokój,głupia
        Hari,bo jestem nerwicowa,ale co cię to obchodzi,prawda?
        • kochanica-francuza Re: NIE NOSZĘ FUTER I ŻĄDAM STANOWCZO 12.06.05, 19:17
          kochanica-francuza napisała:

> żeby ostrzegać przy linkowaniu takich filmików.
          >
          > Swoim ideologicznym zaangażowaniem możesz mi odebrać sen i spokój,głupia
          > Hari,bo jestem nerwicowa,ale co cię to obchodzi,prawda?

pomijając już taki drobiazg,że nie noszę futer,więc spokojnie możesz się ode
          mnie odp...lić.
        • Gość: agent_provocator Re: NIE NOSZĘ FUTER I ŻĄDAM STANOWCZO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:50
          >bo jestem nerwicowa,ale co cię to obchodzi,prawda?
          Och. Ach. Poglaskac jeszcze i przytulic?
          A co do tego ma Twoja nerwicowosc? No chyba ze to synonim - glupoty, tepoty i
          ograniczonego sposobu myslena... Chyba ze to rownoznacznosc hedonizmu i taplania
          sie li i jedynie we wlasnym sosem moja Szanowna pani.Wtedy to faktycznie -
          nerwicowosc twoja uznam i pomine milczeniem. Bo "no comment" dla takich jak Ty
          jest jedynym wyrazem pogardy na jaki zaslugujecie.
          • kochanica-francuza Re: NIE NOSZĘ FUTER I ŻĄDAM STANOWCZO 13.06.05, 16:19
            Gość portalu: agent_provocator napisał(a):

> >bo jestem nerwicowa,ale co cię to obchodzi,prawda?
            > Och. Ach. Poglaskac jeszcze i przytulic?
            > A co do tego ma Twoja nerwicowosc? No chyba ze to synonim - glupoty, tepoty i
            > ograniczonego sposobu myslena...

Szanowny agencie.
            Do nerwic zaliczają się:kompulsywność,bulimia,anoreksja ,nerwica lękowa i inne
            zaburzenia emocjonalne.

Ze stosunkiem do świata nie ma to nic wspólnego.Są szlachetne anorektyczki i
            wredni lękowi(oraz odwrotnie).

Widzę,że jesteś typowym Polaczkiem z Pcimia Dolnego,nie wiedzącym nic o
            niczym,który nerwicowych musi zmieszać z błotem,chyba że ksiądz proboszcz akurat
            powie inaczej...
      • kochanica-francuza TO,KIM JESTEM,NIJAK SIĘ MA DO TEGO FILMU 12.06.05, 19:16
        tytuł wątku jest z premedytacją mylący.
      • Gość: Kot-kanapowiec Re: Kim jestesmy?! IP: *.chello.pl 12.06.05, 19:25
        Ojojoj... Ciekawe, czy biedactwa, które moszą futra bo "takie lugzusowe, sexy,
        wytworne i very j.lo" tak się przestraszą, że aż im się jeść odechce... Bo na
        to, że chwilę pomyślą i wyrzucą swoje lugzuzy nie liczę. :/
        • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 19:31
          Gość portalu: Kot-kanapowiec napisał(a):

> Ojojoj... Ciekawe, czy biedactwa, które moszą futra bo "takie lugzusowe,
          sexy,
          > wytworne i very j.lo" tak się przestraszą, że aż im się jeść odechce... Bo na
          > to, że chwilę pomyślą i wyrzucą swoje lugzuzy nie liczę. :/

Kto to miał 49 futer...? Zsa-Zsa Gabor?...Hehe.
          • Gość: Kot-kanapowiec Re: Kim jestesmy?! IP: *.chello.pl 12.06.05, 21:43
            kochanica-francuza napisała:

> > Kto to miał 49 futer...? Zsa-Zsa Gabor?...Hehe.

O kurna. To jeśli na jedno futro potrzeba kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt
            zwierząt, to ile trupów trzymała w swojej garderobie?
            • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 23:06
              Gość portalu: Kot-kanapowiec napisał(a):

> kochanica-francuza napisała:
              >
              > > > Kto to miał 49 futer...? Zsa-Zsa Gabor?...Hehe.
              >
              > O kurna. To jeśli na jedno futro potrzeba kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt
              > zwierząt, to ile trupów trzymała w swojej garderobie?

Yyy,zależy z czego.Z niedźwiedzi potrzeba mniej.
      • zettrzy Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 20:16
        > Jednak w przypadku zabijania zwierzat tylko zeby sobie ubrac
        > futro, to jest to przesada..

ciekawe dlaczego zaden alfabeta nie chce "walczyc o prawa zwierzat"
        wystarczyloby "ubrac futro", ale dla pelnego efektu mamy jeszcze "sobie ubrac" -
        no nie wiem czy mam ochote dostosowac sie do poziomu ekologistow
        • Gość: fusy z kawy Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:19
          użyła języka potocznego. A Ty sie przestań przypie..ć, bo jak nie zauważyłaś
          inny problem jest tu omawiany. Możesz poprawić, ale bez tych komentarzy o
          czyimś poziomie.
          • Gość: Richelieu* Re: Kim jestesmy?! IP: *.localdomain / 80.48.249.* 12.06.05, 22:29
            mohertowy beret, moherowy beret, moherowy beret, berek

jak ty się brzydko wyrażasz! zbulserwowałam się.
            przypie..ć? Jak strasznie! co to znaczy przypie..ć? bo wiesz, czasem ktoś
            może się wku..ć kiedy czuje się ch..owo po takich napaściach na jego wolność
            osobistą, i dopiero wtedy może dojść do przypiedolenia
            • Gość: fusy z kawy Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:31
              hehe
              a komu ten mocherowy beret sugierujesz??
              • Gość: Richelieu* Re: Kim jestesmy?! IP: *.localdomain / 80.48.249.* 12.06.05, 22:37
                Tobie
                berek
                goń
                się
                ;
                )
                )
                )
                • kochanica-francuza A co ma tytuł do tematu? 12.06.05, 23:09
                  Bo mnie tytuł "kim jesteśmy"sugeruje:

1.Pytanie z cyklu :co robicie drogie forumki,gdzie pracujecie etc.

2.Offtopicową refleksję na temat tożsamości.

Ale co jakiś gnój z szopem w ręku ma do kwestii,kim jesteśmy (w aspekcie 1. lub
                  2.???)
                  • Gość: Hari Re: A co ma tytuł do tematu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:04
                    raczej..
                    3.Offtopicową refleksję na temat czlowieczenstwa.
                    • r.richelieu Re: A co ma tytuł do tematu? 13.06.05, 00:07
                      "a co ty k. wiesz o człowieczeństwie?"
                    • mimi46 Re: A co ma tytuł do tematu? 13.06.05, 00:09

> raczej..
                      > 3.Offtopicową refleksję na temat czlowieczenstwa.

Uwieeeelbiam słowo człowieczeństwo
                      jeszcze nicość!
                      Pustka mego ja
                      ból i cierpienia i żal i strach i obawa ... i niepokój

matko! niczym moja umiłowana Kowalska K.

• Gość: agent_provocator Re: A co ma tytuł do tematu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:47
                        > Uwieeeelbiam słowo człowieczeństwo
                        > jeszcze nicość!
                        > Pustka mego ja
                        > ból i cierpienia i żal i strach i obawa ... i niepokój

Bravo. Na cos sie liceum przydalo. Przynajmniej pojecie o istnieniu takich
                        wyrazow Sz.P. ma. Szkoda tylko ze glebszej zadumy im nie poswiecilas. Wtedy moze
                        i ich tresc bys poznala. Moze troche by twoja wartosc jako czlowieka sie
                        podniosla. A moze i nawet Twojego "czlowieczenstwa"... kto wie. Napewno nie
                        Ty... przciez tak uwieeeeeeelbiasz to slowo, tylko piszac to przestan kitkami
                        krecic i lizaka z buzi wyjmij. Bedzie bardziej zrozumiale.
                        • mimi46 Re: A co ma tytuł do tematu? 13.06.05, 15:55
                          wyluzuj :)))
                          Przy swojej wielkiej miłości do zwierząt wykrzesaj chociaż trochę do ludzi.

prawie jak człowiek Rydzyka. Tyle w nim pędu do DOBRA, że zionie nienawiścią.
                          • Gość: agent_provocator Re: A co ma tytuł do tematu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:04
                            Milosc do ludzi mam. Tych myslacych.
                            • mimi46 Re: A co ma tytuł do tematu? 13.06.05, 16:11

> Milosc do ludzi mam. Tych myslacych.

miłość warunkowa jest neurotyczną miłością. Czyli wiesz ile wartą. Czasem
                              bardziej szkodliwą niż jej brak.

i pamiętaj, że rzucanie WIELKIMI słowami to nie wszystko. (chodzi mi o słowo
                              CZŁOWIECZEŃSTWO
                              Czasem lepsze jest robienie czegoś po cichutku.
                              Zdanie banalne. Truizm "Ci co najgłośniej krzyczą najmniej robią"
                              Jestem zwolenniczką bezpretensonalności. Nie przepadam za takim napuszeniem
                              jakie Ty reprezentujesz. Niewiele wnosi. A efekt jest odwrotny do zamierzonego.

Powodzenia w naprawianiu świata.
                    • kochanica-francuza Re: A co ma tytuł do tematu? 13.06.05, 14:43

> raczej..
                      > 3.Offtopicową refleksję na temat czlowieczenstwa.
                      ale czyjego? dlaczego zakładasz,że wszystkie forumki noszą futra?

do mojego człowieczeństwa to ma się nijak (ten pan)
          • zettrzy Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 02:08
            Gość portalu: fusy z kawy napisał(a):

> użyła języka potocznego.

to jest jezyk potoczny? a gdzie, kto tak mowi potocznie?

A Ty sie przestań przypie..ć, bo jak nie zauważyłaś
            > inny problem jest tu omawiany.

aha, tu jezyk nie jest potoczny, bo skad te kropki?

Możesz poprawić, ale bez tych komentarzy o
            > czyimś poziomie.

poziom niestety przesadza sprawe, tak tutaj jak wszedzie indziej - albo, ze
            zacytuje moja babcie,
            "lepiej z madrym stracic niz z glupim zyskac"
            (to taki skrot myslowy, na wypadek problemu z doslowna interpretacja)
        • Gość: Hari Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:21
          Dziekuje za pouczenie, pani/e lingwisto/ko. Uwielbiam ludzi Twojego pokroju, nie
          majacych nic do powiedzenia, ale czepaiajacych sie (notabene nieslusznie)
          najdrobniejszych szczegolow. Tak na marginesie, zdanie zaczynamy wielka literą,
          a konczymy kropką i prosze poszukac w slowniku wszystkich uzytych przez Ciebie
          wyrazow. Znalazles/as? Nastepnym razem proponuje sie bardziej postarac.
          • Gość: papryczka Re: Kim jestesmy?! IP: 212.160.106.* 13.06.05, 11:27
            A ja przyznaję, że gdybym znalazła wcześniej ten link też bym wrzuciła bez
            ostrzeżenia. Tak samo jestem wrażliwa na cierpienie zwierzaków, że ten film
            przyprawił mnie o dreszcze i będzie mnie męczył jeszcze chwilę. Ale tym się
            powinno epatować i powinno zaskakiwać. I chyba niedługo rzucę po raz kolejny
            tekst o płaszczyku z ludzkich skórek, który zrobił rok temu taką fur ( rorę )
            • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 14:44
              Gość portalu: papryczka napisał(a):

> A ja przyznaję, że gdybym znalazła wcześniej ten link też bym wrzuciła bez
              > ostrzeżenia. Tak samo jestem wrażliwa na cierpienie zwierzaków, że ten film
              > przyprawił mnie o dreszcze i będzie mnie męczył jeszcze chwilę.

Chwilę?Ale snu ci nie odbierze?
              • Gość: papryczka Re: Kim jestesmy?! IP: 212.160.106.* 13.06.05, 14:47
                podejrzewam że odbierze, a co?
                chwilę odczytałaś dosłownie? nie byłam precyzyjna.
                • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 14:50

> podejrzewam że odbierze, a co?
                  > chwilę odczytałaś dosłownie? nie byłam precyzyjna.

Nie,podejrzewałam,że nie jesteś nerwicowa.
                  • Gość: papryczka Re: Kim jestesmy?! IP: 212.160.106.* 13.06.05, 15:03
                    Na ogół nie jestem. Ale w tym temacie zawsze. Może dlatego, że nie podoba mi
                    się podejście - nie używam to dajcie mi spokój. Tak mam i tego nie da rady
                    zmienić niestety.
                    Naprawdę święcie wierzę, że publikowanie i rozpowszechnianie tego typu
                    materiałów może odnieść jakiś skutek i skłonić ludzi do myślenia. A cierpienie
                    zwierząt bywa gorsze od ludzkiego. Bo człowiek nie jest do końca bezbronny -
                    zwierzę tak.
                    • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 16:13

> Na ogół nie jestem. Ale w tym temacie zawsze.

No,a ja zawsze - taka maleńka różnica

Może dlatego, że nie podoba mi
                      > się podejście - nie używam to dajcie mi spokój. Tak mam i tego nie da rady
                      > zmienić niestety.
                      > Naprawdę święcie wierzę, że publikowanie i rozpowszechnianie tego typu
                      > materiałów może odnieść jakiś skutek i skłonić ludzi do myślenia.

Na pewno.Zwłaszcza nienoszących futer.

A cierpienie
                      > zwierząt bywa gorsze od ludzkiego. Bo człowiek nie jest do końca bezbronny

O,kochana,to zależy kiedy...
                      • papryczka_ag Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 20:38
                        nienoszący może być aktywny i nieaktywny... takie filmy mogą zachęcić do
                        aktywności
                        • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 21:05
                          papryczka_ag napisała:

> nienoszący może być aktywny i nieaktywny... takie filmy mogą zachęcić do
                          > aktywności

o Boże,jeszcze mam być aktywna?a może już jestem,tylko w innych dziedzinach
                          naprawiania świata?
                          • papryczka_ag Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 21:24
                            Ale skąd... ja nie namawiam nikogo do bycia aktywnym!!! W Twoją aktuwność
                            akurat wierzę i podziwiam w tych innych dziedzinach. Ja tylko twierdzę, że może
                            ktoś ( w domyśle ktokolwiek ) po obejrzeniu kilku takich filmów i zdjęć jakie
                            były pokazane w innym wątku, może się zmobilizować do bycia w jakiś sposób
                            aktywnym. Dlatego uważam, że mają one rację bytu i nie należy przeciw nim
                            protestować - to wszystko.
                            • pianazludzen Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 21:53
                              ale na litość boską :) można protestować przeciw zawoalowannemu ich "sprzedawaniu".

można przecież w poscie napisać ostrzeżenie co będzie pokazywane.
                    • Gość: Richelieu* papryczko IP: *.localdomain / 80.48.249.* 13.06.05, 22:04
                      Bo człowiek nie jest do końca bezbronny -
                      > zwierzę tak.

weź Ty się i zastanów jeszcze raz i wymień sytuację, która wydaje Ci się
                      upostaciowieniem największej ludzkiej bezbronności.
                      Zwierzęca bezbronność jest nieświadoma, zwierzęce cierpienie także. Nie
                      przeczę, cierpią, ale psychiczna męka beznadziejności, że cierpienie nie
                      skończy się teraz ani jutro, jest dużo gorsze niż brak świadomości.

Wyżej, dziecko sobie poradzi. ! Mam nadzieję, że to nie Ty napisałaś tylko
                      jakaś niezalogowna, bo to szczyt kretynizmu. Jak dziecko może samo sobie
                      poradzić? Że gdy się przewróci to zawsze jakaś ciocia obetrze nosek? Mowa o
                      cierpieniu u dziecka tym groźniejsze, że nieświadome dobra i zła uważa
                      cierpienie za normę. I szlag mnie trafia na miejscu kiedy dziecko porównywać do
                      zwierzęcia, i że dziecko sobie poradzi..
                      • Gość: papryczka Re: papryczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:13
                        Richelieu... precyzyjnie. Napisałam o człowieku - nie o dzieciach. I nie o
                        dzieciach myślałam.
                        Dziecko jest dla mnie bytem odrębnym.
                        Mowa jest o cierpieniu zwierząt - ono mnie osobiście dotyka podwójnie. Bo nie
                        dość że je widzę, to wiem że ktoś teoretycznie mojego, inteligentnego gatunku
                        jest jego sprawcą. Wyjątkowo irytujące doznanie.
                        Także to nie byłam ja - chyba że mój podszywek znów działa :)
                        • kochanica-francuza Re: papryczko 13.06.05, 23:11

> Dziecko jest dla mnie bytem odrębnym.
                          > Za przeproszeniem,to objaw ogólniejszej prodziecięcej paranoi.Imho.
                          • Gość: agent_provocator Re: papryczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:21
                            Za przeproszeniem. Ty jestes dla mnie objawem paranoi. dziewczyna napisala
                            ogolnie... pojecia ogolne... byt... mowi Ci to cos? Nie? tak przypuszczalam.
                            • kochanica-francuza Re: papryczko 14.06.05, 01:07

> Za przeproszeniem. Ty jestes dla mnie objawem paranoi. dziewczyna napisala
                              > ogolnie... pojecia ogolne... byt... mowi Ci to cos?

Fenomen,noumen?Mówi Ci to coś?Nie.Tak przypuszczałam.

Powinnaś brać coś na obniżenie agresji.
                              • Gość: agent_provocator Re: papryczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:37
                                Powinnas brac cos na glupote. Kantem po oczach mi nie musisz swiecic, znam go
                                prawdopodobnie troche glebiej niz siegaja Twoje hasla. Bo jakos nie do odparcia
                                wydaje mi się zalozenie ze Twoja wiedza jest podobna do Ciebie - plytka.
                                • kochanica-francuza Re: papryczko 14.06.05, 13:53

> Powinnas brac cos na glupote.

Dziękuję,na IQ nie narzekam.

Jeśli masz na myśli brak oczytania - na to wystarczy czytać.

Kantem po oczach mi nie musisz swiecic, znam go
                                  > prawdopodobnie troche glebiej niz siegaja Twoje hasla. Bo jakos nie do odparcia
                                  > wydaje mi się zalozenie ze Twoja wiedza jest podobna do Ciebie - plytka.

Aha,płytka wiedza=płytki człowiek? A koniecznie musi to być wiedza z zakresu
                                  filozofii?Innej nie uznajesz?

Kanta mogę zacząć czytać choćby dziś...a ty nadal będziesz agresywna.
                                  >
                          • papryczka_ag Re: papryczko 14.06.05, 09:07
                            Kochana uspokoję Cię. Nie znoszę dzieci. Jednak przyznaję im inne prawa niż
                            dorosłym i to chyba oczywiste.
          • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 14:45

> Dziekuje za pouczenie, pani/e lingwisto/ko. Uwielbiam ludzi Twojego pokroju, ni
            > e
            > majacych nic do powiedzenia, ale czepaiajacych sie (notabene nieslusznie)
            > najdrobniejszych szczegolow.

"Jasne,bo puryści językowi nie mają nic do powiedzenia - dlatego czepiają się
            języka."
            Tak sobie myśli lud polski.
            • Gość: leeliann Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:53
              A mi sie wydaje ze tak mysli osoba uznajaca tresc za stojaca ponad forma.
              osobowosc ponad cialem. Usmiechem szczerym ponad tym sztucznym i wyuczonym.
              troche pomysl. pozniej skacz jak zadlona przez osy baba.
              • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 16:15
                Gość portalu: leeliann napisał(a):

> A mi sie wydaje ze tak mysli osoba uznajaca tresc za stojaca ponad forma.
                > osobowosc ponad cialem.

No cóż misiu...zatem purystka miałaby odwrotnie?Uprzejmie informuję,że zawsze
                uchodziłam za interesującą osobowość.Umiem docenić zarówno treść,jak
                formę,zarówno ciało,jak umysł i charakter.

Trochę się rozwiń - potem dosrywaj innym.
          • zettrzy Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 18:40

> Dziekuje za pouczenie, pani/e lingwisto/ko.

nie udzielam pouczen, opisalam jak sie przedstawiaja "obroncy praw zwierzat" -
            nieczytate, niepisate, belkot w miejscu mowy, no coz przewaga niezdrowych
            emocji nad rozsadkiem

Uwielbiam ludzi Twojego pokroju, nie
            > majacych nic do powiedzenia, ale czepaiajacych sie (notabene nieslusznie)
            > najdrobniejszych szczegolow.

przypadek samouwielbienia? nie znam ani jednego ekologisty ktory by mial
            cokolwiek do powiedzenia, dlatego tak sie zawrzaskuja anty-futrzarska retoryka

a skoro nie lubisz czepiania sie, to odczep sie od futer i ludzi ktorzy je nosza

Tak na marginesie, zdanie zaczynamy wielka literą,
            > a konczymy kropką i prosze poszukac w slowniku wszystkich uzytych przez Ciebie
            > wyrazow. Znalazles/as? Nastepnym razem proponuje sie bardziej postarac.

tak na marginesie, biuletyn elektroniczny jakim sa wszystkie fora gazety ma
            inne wymogi interpunkcyjne niz wypracowanie szkolne - o, zobacz np. to - ;)))),
            i powiedz mi dlaczego poslugujemy sie takimi znakami tutaj a gdzie indziej beda
            one wygladaly jak blad drukarski
            • papryczka_ag Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 20:46
              Zapewniam Cię zettrzy że są tacy ludzie na świecie - to znaczy niewrzeszczący i
              normalni ekologiści, którzy zamiast wykrzykiwać puste hasła coś robią
              Jeśli tak jesteś ślepa to gratuluję - już Cię miałąm za jakieś normalne
              stworzenie, a po tych słowach widzę... pustkę. Zgadnij gdzie...
      • mimi46 Re: Kim jestesmy?! 12.06.05, 23:21
        Tera przyszłam. To ja nie będę oglądać.

"Bywa że nie jestem szczery
        Czasem zwyczajnie kłamię
        Jestem próżny pazerny
        Dbam tylko o swoje cztery litery
        Bywam małostkowy
        Cyniczny i bezduszny
        Osądzam bez litości
        Bez serca i miłości..."

i dlatego mam to gdzieś...
        dziś nie mam ochoty dorzucać się do naprawiania świata.
        dziś jest niedziela, heeej

• Gość: agent_provocator Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:41
          dzis nie masz ochoty naprawiac swiata?
          nic dziwnego, najpierw bys musiala zaczac od naprawiania siebie. A chyba sporo
          by tego bylo. jedno zycie nie starczy, co pani/panno bierna?
          • mimi46 Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 15:51

najpierw bys musiala zaczac od naprawiania siebie. A chyba sporo

nie jestem przewrażliwiona na punkcie swojej osoby takie zdania do mnie nie
            trafiają ... ani mi sumienia nie ruszają ani nic innego :(

>jedno zycie nie starczy,

starczy to raczej wiek prawda czy okres...
            panie aktywny radzę zająć się swoją osobą.
            Ja o zmianach zadecyduję w dowolnie wybranym dniu.

• Gość: agent_provocator Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:06
              > Ja o zmianach zadecyduję w dowolnie wybranym dniu.

I slusznie. przeciez najpierw trzeba w nosie skonczyc dlubac, potem po tylku sie
              podrapac, a dopiero na koncu zastanowic sie czy to dzis jest Ten dzien.
              • kochanica-francuza Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 16:16

> > Ja o zmianach zadecyduję w dowolnie wybranym dniu.
                >
                > I slusznie. przeciez najpierw trzeba w nosie skonczyc dlubac, potem po tylku si
                > e
                > podrapac, a dopiero na koncu zastanowic sie czy to dzis jest Ten dzien.

A dlaczego? Ja mogę zastanawiać się w trakcie drapania się po tyłku.Podzielna
                uwaga.;-))))))))))))))))))))))))))
              • mimi46 Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 16:16
                > I slusznie. przeciez najpierw trzeba w nosie skonczyc dlubac, potem po tylku
                si
                > e
                > podrapac, a dopiero na koncu zastanowic sie czy to dzis jest Ten dzien.

prymitywne to bardzo. "Dłubania w nosie tudzież skrobania się po tyłku"
                nie "praktykuję"
                Swoją drogą czy to co tutaj wypisujesz jest Twoją wersją naprawiania świata? To
                Twój dzień, czy jak?
                I czy naiwnie myślisz, że wniesie więcej niż choćby to "dłubanie w nosie"???

dużo złości w Tobie. A szkoda. Ty też masz podwójną robotę tym samym.
      • Gość: lola Re: Kim jestesmy?! IP: *.ipt.aol.com 13.06.05, 20:59
        Tak, kim jestesmy, skad przybywamy i dokad idziemy???
        • fritzek Re: Kim jestesmy?! 13.06.05, 22:35
          Myślę, że ten wątek można spokojnie przekleić na forum 'wegetarianizm', który
          będąc poddziałem 'kuchni' z kuchnią nie ma prawie nic wspólnego.
          Najciekawsze, że zagorzałe przeciwniczki futer mówią otwarcie,że jedzą
          mięso.Polecam w takim razie wizytę w ubojni drobiu.Tam jest humanitaryzm pełną
          gębą.Byłam, widziałam,nie jestem egzaltowana-nie robi to na mnie specjalnego
          wrażenia.Podobnie jak amputacja kończyn ludziom na sali operacyjnej.
          Oczywiście bezmyślne okrucieństwo należy zwalczać.Ale co Wy chcecie zrobić w
          sprawie hodowli będących na innym kontynencie?Polewać kobiety w futrach farbą?
          Ględzić,że noszą na sobie trupy?Wy też nosicie i je zjadacie, tylko nie takie
          rzucające się w oczy.
          A epatowanie takimi filmikami nic nie zmieni.Ewentualnie wzbudzi wściekłość i
          niesmak osób, które oglądać tego nie chcą.Ale wege się tym podniecają.Takie
          dwie, z nicka nie wymienię rozprowadzały za darmo kasety VHS z takimi krwawymi
          jatkami niby gwoli uświadomienia problemu.Wystarczyło wysłać maila i za free
          dostawało się kasetę z rzeźnią.A one się cieszyły jak głupie, że jest takie
          zainteresowanie.Coś tu chyba nie tak...
          • papryczka_ag Re: Kim jestesmy?! 14.06.05, 09:13
            Nie pryskam nikogo farbą. Nie jestem też wegetarianką. I powtórzę się już na
            tym forum - wprowadziłam sobie odrażający podział. Zaraz zakrzyczą mnie
            wegetarianki, ale uważam że bez mięsa ludzie żyć nie mogą. Bez futer tak.
          • z.zakrzewska Re: Kim jestesmy?! 16.06.05, 16:11
            jezeli jestes taka madra to zobacz sobie na ten filmik (link ponizej)
            www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php
        • Gość: agent_provocator Re: Kim jestesmy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:36
          Filip z Konopii sie znalazl.
      • Gość: aga Re: Kim jestesmy?! IP: *.echostar.pl 15.06.05, 21:48
        Też zastanawiałam się nad "wrzuceniem" tu tego filmu, ale nie miałabym siły
        odpowiadać tym wszystkim, którzy twierdzą, ze to nic nie zmieni. Smutne bardzo,
        ale jeszcze smutniejsza niewrażliwość niektórych. Przeciez nie chodzi o to, aby
        w ogóle nie zabijać zwierząt (choć tak pewnie byłoby idealnie), ale jesteśmy na
        takim etapie ewolucji, że możemy to robić w inny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka