Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zagłębie potworów

15.06.05, 17:20
    zauważyłyście, że sa takie zagłębia? miejsca, gdzie np. wszystkie pracownice
    powinno się rozebrać do naga i ogolić do żywego i potem przy dużym nakładzie
    pracy ewentulanie dałoby sie cos z nich zrobić...
    Miałam wczoraj (wątpliwą) przyjemność stać przez 20 minut w oddziale PKO (tego
    z zubrem) w Warszawie na Czackiego. Naprawdę polecam w wolnej chwili jako
    atrakcję turystyczną. Połowa kobiet miała albo wąsy albo włosy poplątane w
    jakieś takie niedotlenione węzły, a jak jedna pani o wadze 40 ton wyszła zza
    kontuaru, to prawie cala kolejka się przewróciła... miała nogi przy których
    barokowe tralki balkonowe wysiadają, do tego lekko owłosione i spodnicę do pół
    uda (miała przy tym jakieś 50 lat). poczułam sie, jakbym znowu była w PRL-u...
    Obserwuj wątek
      • etykietka Re: zagłębie potworów 15.06.05, 17:25
        Ja zauważyłam coś innego. Ludzie na Pradze są brzydsi od tych w lewobrzeżnej
        Warszawie. Nie wiem na czym to polega, ale coś w tym jest
        • maff1 Re: zagłębie potworów 15.06.05, 17:51
          moze fuzja z BPH zamknie ten skansen
          • Gość: gaajaa Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:00
            Chyba raczej nie, bo BPH ma sie połączyć z Pekao a nie PKO. A mogło byc tak
            pięknie...
        • Gość: santa_esmeralda Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:56
          > Ja zauważyłam coś innego. Ludzie na Pradze są brzydsi od tych w lewobrzeżnej
          > Warszawie. Nie wiem na czym to polega, ale coś w tym jest

ROTFL. To nie zaglądaj na Pragę, bo od razu średnie IQ leci w dół na łeb na szyję.
          Rozbawiłaś mnie, pustaku jeden :))
          • Gość: kasia Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:15
            a ja tez to widzę, ludzie na przystankach na Pradze - jacyś tacy zakurzeni,
            rozmemłani itp. - powód wiadomy - to nie centrum z indstytucjami i zagr.
            firmami, nie ma tam tyle osób z normalnymi, przyzwoitymi dochodami, co po lewej
            stronie Wisły. Po prostu.
            A syczenie na kogoś kto to zauważa i przedstawia na forum MODA jest doprawdy
            żałosne.
            • Gość: santa_esmeralda Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:12
              kasiu, sprawdź to hasło na wikipedii
              pl.wikipedia.org/wiki/Stereotyp
              to okropne aż tak się SAMOograniczać.

> nie ma tam tyle osób z normalnymi, przyzwoitymi dochodami
              hehehehe. mała ta twoja wiedza o świecie.
              • Gość: kasia Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:31
                stereotyp zakłada pewne uproszczenie, nadmierne uogólnienie, nie przystające do
                rzeczywistości. A jak chcesz sprawdzić jaka jest w tym przypadku rzeczywistość
                to naprawdę - pojedź na Pragę i sama zobaczysz, że w tym przypadku nie jest to
                stereotyp, a pewna prawidłowość społeczna, związana właśnie z sytuacją bytową
                mieszkańców Pragi i okolic. Jest różnica w sformuowaniu: "nie ma tam tyle
                osób..." a domniemywanym przez ciebie: "nie ma osób..."
                • Gość: santa_esmeralda Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:44
                  Nie muszę jeździć na Pragę. Mieszkam tu z wyboru, więc - w przeciwieństwie do ciebie - wiem o czym mówię. I wiem ile zarabiają i czym zajmują się moi znajomi i ich znajomi.

Natomiast twoja wiedza (zresztą "etykietki" również) zatrzymała się na etapie "Złego" Tyrmanda.

Nie napisałam "nie ma osób...", odparłam zarzut "Ludzie na Pradze są brzydsi od tych w lewobrzeżnej Warszawie." Inna sprawa, że powinnam olać tak pusty osąd.
                  • Gość: kasia Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:15
                    "I wiem ile zarabiają i czym zajmują się moi znajomi
                    i ich znajomi."
                    no własnie, to są te przysłowiowe klapki na oczach, twój punkt widzenia
                    niekoniecznie pokrywa się z rzeczywistością

"Inna sprawa, że powinnam olać tak pusty osąd"
                    argumentacja niemerytoryczna, natomiast nacechowana negatywnymi emocjami
                    pozwól, że ja oleję twój osąd ten oraz przyszłe - poćwicz w tym czasie
                    umiejętności wymiany zdań na forum z szacunkiem a bez egzaltacji, wszak po to
                    ono istnieje
                    • Gość: santa_esmeralda Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:03
                      Słuchaj, wymądrzasz się, a potem okazuje się, że Pragę znasz tylko z city legends.
                      A przepraszam, jeszcze dochodzi obserwacja towarzystwa okupującego przystanki ZTM.

Przyznaję, że przez to sprawiłaś na mnie wrażenie żałosnego socjologa-amatora,
                      paplającego o sprawach, o których ma zerowe pojęcie.
                      A teraz furkocząc robisz taktyczny odwrót. Cóż, to spadaj.
      • Gość: Klara Re: zagłębie potworów IP: *.4web.pl 15.06.05, 17:56
        A tak naprawdę to w czymś Ci to przeszkadza?
        • etykietka Re: zagłębie potworów 15.06.05, 18:00
          Gość portalu: Klara napisał(a):

> A tak naprawdę to w czymś Ci to przeszkadza?

To w niczym nie przeszkadza, to stwierdzenie faktu.
      • Gość: Richelieu* Re: zagłębie potworów IP: *.localdomain / 80.48.249.* 15.06.05, 18:02
        bo PKO to stara, tradycyjna firma, a innej stare, tradycyjne kobity nie ufają
        • Gość: zuzaba Re: zagłębie potworów IP: *.softlab.gda.pl 16.06.05, 13:59
          Klarak nie pisze o PKO, a o Pekao "z żubrem". Nie nazwałabym jej starą,
          tradycyjną firmą.
          • Gość: Richelieu* Re: zagłębie potworów IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 17.06.05, 16:21
            faktycznie, nie skojarzyłam żubra z bankiem. Źle ze mną bo żubr kojarzy mi się
            z czym innym;)
      • Gość: mrumru Re: zagłębie potworów IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 18:12
        Tak, powinni zatrudniać tylko młode i miłe niunie o nienagannej figurze a stare
        baby do galerii osobliwości!
      • kati_p Re: zagłębie potworów 15.06.05, 18:16
        Po prostu szkoda, że nie wymagają od swoich pracownic dobrej prezencji, dbałości
        o siebie.
        • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 15.06.05, 18:17
          Ciekawa sprawa...A dlaczego tego :Biedronka" nie wymaga?:P
      • klarak Re: zagłębie potworów 15.06.05, 22:40
        ja nie twierdze, ze mi to przeszkadza, raczej bawi. zreszta wcale nie wszystkie
        byly stare, niektore byly calkiem mlode i tylko mnie dziwi, ze jakos tak sie
        oparly calkowicie modzie, urodzie i zwyklej estetyce.
        ale moze to dlatego, ze ja jako dziecko wyobrazalam sobie, ze beda jezdzila taka
        karetka, do ktorej bede porywala co bardziej zapuszczone kobiety i robila z nich
        bostwa ;)
        • kinky5 Re: zagłębie potworów 15.06.05, 23:40
          przeciez wasy modne w tym sezonie!
      • Gość: el hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 01:12
        uważaj, bo i TY możesz kiedyś zostać atrakcją turystyczną dla kogoś kiedyś
        gdzieś.
      • jasna_79 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 01:38
        Klarak, doceniam Twoją odwagę i poczucie estetyki :)

Ja też znam jedno zagłębie potworów - Politechnikę Warszawską, a zwłaszcza
        wydziały takie bardziej techniczne - chemiczny, fizyka, samoloty, inzynieria
        lądowa. Mój Kochany jest absolwentem a teraz robi tam doktorat, to już 7 rok z
        rzędu mam ubaw po pachy z koleżanek Ukochanego.

Takich zapuszczonych dziewcząt nigdzie nie ma w takiej masie. Główne obszary
        zaniedbania: nieleczone wady zgryzu, źle obcięte/źle uczesany włosy/
        strąki/wąsy u brunetek, tyłki coś od 110 cm w górę przy tendencji do jasnych
        obciskających ubrań tudzież ciemnych - workowatych, jak nie tyłek albo uda z
        poduszkami - to pełna gama oponek na brzuchu, wylewające się biusty z za małych
        staników, źle dobrane oprawki okularów.

Nie dotyczy to absolutnie Architektury, tam dziewczyny są zadbane.

Teraz odezwą się głosy obrończyń uciśnionych :)
        Proszę bardzo, ja mam w nosie Wasze oburzenie :)
        • sigrun Re: zagłębie potworów 16.06.05, 07:51
          Zgadzam się. Oddział na Czackiego to istne zagłębie potworów. A można się tam
          napatrzeć, bo kolejki jak z tąd do Chin :-( Jednak nie wygląd pracownic
          najbardziej mnie zniesmacza. Po pierwsze, typowo peerelowskie podejście do
          klienta, czyli wolnym, spacerowym krokiem do ksera, co dwóch klientów
          kilkuminutowe opuszczenie stanowiska na herbatkę, co by się biedactwa
          przypadkiem nie przepracowały, a kolejka stoi. Czy w tym banku nikt nie słyszał
          o czymś takim jak numerki? Byłoby o wiele sprawniej i wygodniej.
          Co do aparycji, jest tam jedna pani brzydka jak noc, ubrana nijako i z wręcz
          jędzowatym wyrazem twarzy. Jednak w bezpośrednim starciu okazuje się przeurocza
          i uczynna. Jak widać nie szata zdobi mnicha :-) Jadnak jakiś stylista by się
          przydał ;-)
          • Gość: mrumru Re: zagłębie potworów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 09:22
            No i co z tego, maja prawo wygladać jak chcą, mają inne priorytety w życiu ,
            ważne żeby były szczęśliwe, a wam nic do tego, martwcie się o własne wąsy i
            tyłki. Jestem zniesmaczona, tfu!!
            • drinkit tere fere 16.06.05, 19:52
              Gość portalu: mrumru napisał(a):

> No i co z tego, maja prawo wygladać jak chcą, mają inne priorytety w życiu ,
              > ważne żeby były szczęśliwe, a wam nic do tego, martwcie się o własne wąsy i
              > tyłki. Jestem zniesmaczona, tfu!!

Maja prawo, a my mamy prawo na forum MODA gadać sobie o wąsatych babach, bo po
              to jest to forum.Do wszystkich obrońców uciśnionych wasatych bab: dajcie sobie
              spokój z nawracaniem świata!!
              • Gość: mrumru Re: tere fere IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 07:32
                Masz prawo, ale jak to świadczy o tobie że lubisz się ponabijać w mało
                wyrafinowany sposób z cudzych wąsów i nadwagi to inna sprawa! Trąci
                podstawówką.
                • Gość: drinkit Re: tere fere IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.05, 19:34
                  A niech sobie traci. Wasik mozna zgolić, więc ktos kto tego nie robi naraza sie
                  na ciekawskie spojzenia. To przeciez nie jest zadna ułomnosc, której nie mozna
                  sie pozbyc, nie? Takie czasy nadeszły, ze estetyka jest numer jeden.Nie
                  przejdą: wąsik, włochate nogi czy tłuste włosy.
        • Gość: ArekMiz Re: zagłębie potworów IP: 195.94.216.* 16.06.05, 08:24
          > Ja też znam jedno zagłębie potworów - Politechnikę Warszawską, a zwłaszcza
          > wydziały takie bardziej techniczne - chemiczny, fizyka, samoloty, inzynieria
          > lądowa. Mój Kochany jest absolwentem a teraz robi tam doktorat, to już 7 rok
          > z rzędu mam ubaw po pachy z koleżanek Ukochanego.
          > Takich zapuszczonych dziewcząt nigdzie nie ma w takiej masie.

Chrzanienie..... Ja kończyłem Wydział Chemiczny PW, potem robiłem tam doktorat
          i dziewczyny były: a) fajne b) ładne i c) ładnie ubrane (to ostatnie nie zawsze
          bo na laborkę z chemii organicznej, gdzie zapachy różne powstawały, nosiło się
          gorsze ubrania - coby po przyjściu do domu od razu na balkon je wyrzucić...)
          • kawusia76 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 09:33
            od urzędnika państwowego wymaga sie określonego wyglądu,zgodnego z zajmowanym
            stanowiskiem.dlatego nawet w lecie trudno zobaczyc panie w klapkach,bluzkach
            bez rekawów czy pól-plazowych sukienkach.nie mówie ze to fajne ale
            przestrzegam....dlatego uwazam ze w bankach powinien rowniez obowiazywać pewien
            standard- moze zafundować pracownikom gustowne marynarki czy kostiumy zeby
            uniknąc tak popularnego widoku czarnego stanika pod biała bluzką? niestety do
            depilacji,dbania o włosy,paznokcie ( ten poodpryskiwany czewony lakier!!!)i
            ogólne zadbanie dyrektorzy nie zadbaja - jak kobieta nie ma poczucia estetyki
            to trudno ja do tego zmusic. a widok - koszmarny.

a co do zagłębia potworów- jest taki supermarket pod W-wa - tam to dopiero jest
            galeria osobliwosci w osobach kupujacych...fuj
            • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 16.06.05, 09:42
              Ale poczta ma już uniformy slużbowe co najmniej od dwóch lat...Moze tamjeszcze
              nie trafiły? Zresztą z tymi uniformami też jest problem, bo trzeba to szyć na
              miarę - inaczej rezulatat jest gorszy niż można wymysleć...Widzialam kobietę,
              która sobie w garsonce mogła dwa razy zawinąć rękaw i wtedy było widać
              dłonie...Kużwa, krawcy...
        • kasiek_1 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 10:29
          Dziękuję bardzo za zaliczenie mnie do potworów :/ Tylko jakim prawem na
          podstawie obserwacji dziewczyn z "lądówki" wrzucasz wszystkie do jednego worka.
          Zapraszam na Inż. Produkcji na Narbutta, na Inż. Materiałową na Wołoską itp.
          A skoro mamy równouprawnienie to co powiesz o kolegach z wydziału "Twojego
          Kochanego"? Miałam przyjemność mieć tam praktyki i raczej też nie jest
          najlepiej...

I nie czuję się obrończynią uciśnionych. Raczej poczułam się urażona Twoją
          wypowiedzią.
        • Gość: Studentka politech Re: zagłębie potworów IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 19.06.05, 23:52
          Jesteś obrzydliwą cipką.I tyle.
      • krowa_w_kropki Re: zagłębie potworów 16.06.05, 09:58
        Ja myślę że bazarki osiedlowe. Chodzę często w soboty po warzywa i karmę dla
        zwierząt obserwując panie w średnim wieku, ubrane w długie spódnice sprzed 10
        lat, luźne bluzki zapinane na guziczki i sandałki z tworzywa. Do tego resztki
        trwałej na wyblakłych włoskach. To są tzw. zapracowane Żony i Matki Polki,
        nieświadome tego, że po ciężkie zakupy (a siaty nieraz mają imponujące) mogłyby
        wysłać z karteczką męża lub dzieci a sobotnie poranki poświęcić samym sobie np.
        na fryzjera, odpoczynek i jakieś tam niedrogie zabiegi kosmetyczne (moja mama
        to praktykuje od lat).
        Taka pani po powrocie z bazaru musi pogotować, poprać, posprzątać, poprasować
        itp. to kiedy, ja się pytam, ma o siebie zadbać? A Drogi Małżonek często byczy
        się w pieleszach odpoczywając po tygodniu pracy. (Niektóre z nich znam, więc
        wiem że tak jest).
        Ech, ciekawe jakie my będziemy w ich wieku...

To taka moja refleksja a'propos tematu wątku.
        • Gość: madzi1 Re: zagłębie potworów IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 10:24
          racja na politechnice warszawskiej jakos kiepsko z zadbanymi i dobrze
          wygladajacymi dziewczynami, a mowie to z kobiecego punktu widzenia, ktory jest
          chyba bardziej krytyczny niz meski :) chociaz w sumie jest chyba tak pol na
          pol. akurat na moim wydziale nie jest tak zle bo czesto widze fajnie ubrane
          dziewczyny, ale ja jestem na wieczorowych, wiec moze dzienni maja jeden
          priorytet - rozwoj intelektualny, niezaleznie jak bardzo wyglad cierpi :))
          • krowa_w_kropki Re: zagłębie potworów 16.06.05, 10:29
            Eee tam politechnika, długi czas mieszkałam przy samej PW i jakoś nie wpadło
            nic szczególnie "potworkowatego" w oko. Przejdź się lepiej na zebranie
            Młodzieży Wszechpolskiej ;) A nawet nigdzie nie trzeba chodzić, w najbliższą
            sobotę sami wyjdą na ulice.
            • annamaria100 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 10:45
              W Krakowie w pewnym banku na ul.Podwale-jedna pani ze sfatygowaną treską jakże
              odmienną od własnych włosów w kolorze tlenionego blondu,pozostała większość-
              wąsy,przerysowane makijaże (charakteryzacja???),i dodam-sporo młodych kobiet w
              tej galerii.
        • sierpimlot Re: zagłębie potworów 18.06.05, 00:06
          O, Matko, pomyliłem forum, tutaj jest galeria osobliwości. Same Barbie! Obudź
          się, obudź się, to tylko sen!
      • mroofka2 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 10:46
        Ale ogólnie rzecz biorąc, to zadbanie o siebie nie wymaga zbyt wielu poświęceń,
        atym bardziej pieniędzy:/ Trzeba tylko mieć poczucie, że sie nie wygląda
        najlepiej i to wszystko!
      • Gość: goldi MUZEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:10
        JW
        • sigrun Discovery Channel 16.06.05, 11:38
          Wszyscy ci archeolodzy, paleontolodzy, zoolodzy, botanicy, inżynierzy oraz inni
          profesorowie i spece dziedzin wszelakich to istna parada osobliwości :-)
          • Gość: goldi Re: Discovery Channel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:13
            Niektórzy śmiszni są:)Pracowałam jako rzecznik prasowy w jednym z muzeów
            narodowych.O - mój - bo - że.Włosy na nogach i pod pachami długości 3cm to nic,
            średnio 20-30 kg nadwaga to nic, afro z niedofarbowanych loczków i obciskające
            grube łydy cieliste podkolanówki do spodnicy.Wyjątki - zasuszona chuda 50tka z
            burzą białych loków, w bojówkach z koronką,turkusowej lycrowej bluzce i z
            różową plastik torebką + czerwone usta i takież paznokcie+białe buty ze szpicem.
            Młodsi, około 30 letni to styl"nie ma mnie tu,barwy ziemi.0 makijażu"lub, mój
            ulubiony kolega-tłusta fryzura a'la dupka(długość 5cm z przedziałkiem
            pośrodku),przykrótkie dzinsy, marynarka w czarno-biala pepitke z zamkami
            zamiast kieszonek a'la rok 95 i piwny brzuchol(aha, 32 lata:)
            NIE MOGĘ SIĘ OTRZĄSNĄĆ(zwłaszcza że przychodząc np. z apaszką zamiast paska czy
            kolorowych butach do stroju w miarę eleganckiego wzbudzałam ogólne
            zainteresowanie)INNY ŚWIAT:)))
            • etykietka Re: Discovery Channel 16.06.05, 13:11
              Goldi , nie myślałaś o karierze pisarki?:) Tekst cudo! Proszę o jeszcze np z
              miejsca zamieszkania.
              Szczególnie podobały mi się -włosy pod pachami dł 3 cm i grube łydy. Bardzo
              obrazowe.
            • Gość: jasna_79 Re: Discovery Channel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 00:18
              ...o mój bo - że - zgon... mam skurcze ze śmiechu .... :DDDDD
      • Gość: Majka Re: zagłębie potworów IP: 157.25.9.* 16.06.05, 13:23
        jestem przekonana, że w każdym urzędzie, banku, firmie znajdzie się wzorcowy
        przykład ekspedientki z działu mięsnego "epoki PRL" wykonującej jak najbardziej
        prace biurowe.
        • misae Re: zagłębie potworów 16.06.05, 13:57
          duzo pan w srednim wieku, nie dba o siebie...;o))) nie uprawia sportu, nie
          farbuje wlosow u fryzjera tylko domowymi sposobami, nie chodzi do kosmetyczki,
          nie maluje sie lub nie umie sie malowac, nie uzywa kosmetykow pielegnacyjnych,
          rzadko odswierza garderobe tzn nie kupuje nowych ciuchow...
          stad te zapuszczone panie, najwieksza grupa swietnie wygladajacych to
          dziewczyny w przedziale 20-30, poniewaz:
          1 nastolatki wciaz sie ucza jak to robic i duzo eksperymentuja
          2 po trzydziestce CZESC zapomina o tym co robila w przedziale 20-30
          3 po czterdziestce wiekszosc zapomina, co to znaczy dbanie o siebie
          4 po piedziesiatce panie mysla czesto ze im to juz nie jest potrzebne,

moim zdaniem najwiecej kobiet swietnie wygladajacych jest w przedziale 25-30,
          najczesciej niezalezne finansowo, mowie tutaj o procentach,
          bo perfekcyjne sa te ktore praktykuja cale zycie, ale tych jest niewiele, choc
          liczba ta wzrasta....
          • Gość: Klara Re: zagłębie potworów IP: *.4web.pl 16.06.05, 18:23
            A nie przyszło ci do głowy, że nie dbaja o siebie, bo zyjemy w Polsce i nie
            stać tu wielu kobiet na farbowanie włosów u fryzjera za 70 zł, jesli mają farbę
            za 10? nie mówiac już o tym, ze nie raz , nie dwa na przykładzie własnej matki
            przekonałam się, że wolę wybrać dla niej farbę w hipermarkecie niż jak robi to
            fryzjerka, która ma własnie 30 lat i taki pogląd, że jak kobieta ma 50-siat to
            już powinna czołgać sie na cmentarz w obowiazkowym miedzianym rudym , choć ma
            niebieskie oczy i mleczną skórę...
            • klarak Re: zagłębie potworów 16.06.05, 21:19
              nie, nie przyszlo, bo mnie w ogole nie stac na fryzjera, ani na kosmetyczke, ani
              na inne tego typu bajery. znam tez osoby naprawde biedne, ktore wygladaja
              ladnie, schludnie i estetycznie. w ogole nie jest to kwestia kasy.
              • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:28
                słucham? moja matka chodzi do fryzjera,kosmetyczki , dba o siebie , fajnie sie
                ubiera,ma 52 lata i wyglada bardzo dobrze. i nikt jej nie
                proponował ,,obowiazkowego" miedzianorudego, lakierowanego hełmu,moze to nie
                kwestia wieku tylko potrzeb własnych i usposobienia
                • misae Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:37
                  paranoja...czy ja pisze, ze wszystkie kobiety...ludzie bez przesady
                  nie wiem jak wy ale ja zamiast placic za samochod, wole te pieniadze wydac na
                  kosmetyczke i fryzjera - dlatego nie mam samochodu i miec nie bede...
                  no tak znow nozyce sie odzywaja i oczywiscie polska wszystkiemu winna...wszyscy
                  sa ofiarami systemu hmmm dlaczego wobec tego nie wyjedziecie...? I nie
                  przekonacie sie jak to jest gdzie indziej, gdzie fryzjer nie kosztuje 70 zl a
                  70 euro i wcale sie nie zarabia 4x wiecej!!!!!
                  • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:24
                    Wy nie rozumiecie, co sie do was pisze...Jesli wg was bieda to jest brak
                    pieniedzy na samochód to ja was zapraszam do kamienic w centrum Łodzi, w
                    których 3/4 tych kobiet nie ma pracy i dla nich luksusem jest jajakolwiek
                    farba na włosach ,a nie fryzjer:P Jak rownież zeby, za które płacisz u kazdego
                    państwoego lekarza, jesli chcesz mieć fotoutwardzalne wypełnienie - czyli
                    takie, które ni ma szarego koloru...
                    I nie braeć kobieto, że się nie zarabia 4 razy więcej, bo po pracy przez 3 m-ce
                    w Stanach stać cie na w miarę normalne zycie, po pracy pzrez 3 miesiace w
                    wakacje w Polsce stać cię na klocki lego...Komuś się sprzątaczki nie podobają -
                    a ciekawe jak sama wyglądałaby po 25 latach pracy jako sprzataczka albo salowa
                    za 800 zł miesięcznie. no jeśli na caly etat oczywiście...A jak ktoś mi pisze,
                    że uroda nie zalezy od pieniędzy, to ja się mogę tylko dobrze posmaić. może
                    zdrowie tez nie zalezy od pieniędzy?:P
                    Nawet to czy urodzisz w szpitalu państwowym wyjąc pzrez dwa dni, czy w
                    normalnych warunkach , ze znieczuleniem i męzem przy boku zalezy WŁASnie od
                    pieniedzy....Jasne, Polska w ogóle nie jest winna niczemu, bo to piękny kraj i
                    jak się nie podoba to wyjeżdzać. No i cool, wiekszość ludzi kończy studia i
                    spierdziela stad, czemu wcale się nie dziwię....
                    • klarak Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:51
                      oczywiscie, ze zdrowie, stan uzebienia itp. zalezy od pieniedzy. ale przeciez
                      mowimy o czym innym. po pierwsze ja pisze o paniach pracujacych w banku, a nie
                      bezrobotnych lodzkich prządkach (znam łódź az nadto dobrze) i innych
                      skrajnosciach. po drugie, jesli ktos ma odprysniety lakier, jak to ktos
                      zauwazyl, albo 14 odcieni odrostow, to znaczy, ze niby cos dla tej urody robi.
                      tylko robi bez sensu... przeciez nie chodzi mi o to, zeby ktos lezal caly dzien
                      w pianie i pazury pilowal, bo wiem, jakie sa realia zycia polskiej kobiety.
                      • misae Re: zagłębie potworów 17.06.05, 11:00
                        a ja pisze o paniach w banku, lub kobietach pracujacych na innych stanowiskach
                        i nie wciagajmy w to bezrobotnych, bo nie o to chodzi!!!
                        Nie ma jak prowokacja!!!
            • misae Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:31
              pani ktora pracuje w banku moze sobie pozwolic na fryzjera...
      • gosik79 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 14:17
        ja tak trochę nie na temat ale jednak:)

w szczecinie istnieje klub studencki o nazwie Trezor, sprawdzają dowody, w
        środku ładnie, czysto fajni ludzie, ogólnie kulturka. natomiast panie
        sprzątające - nawet nie wiem jak to nazwać. cały czas kręcą się w tych swoich
        fartuchach pamiętających PRL, z żółtoblond odrostami i włochatymi nogami,
        zamiatając ściera po podłodze, przestawiając ludzi... ci którzy idą tam pierwszy
        raz zwykle są nieco zszokowani:)
      • klarak Re: zagłębie potworów 16.06.05, 15:24
        ja moze jeszcze cos dodam, bo widze, ze niektorych (niektore) zirytowałam.

Otóż: nie przeszkadza mi, że: ktoś jest brzydki, ma krzywe nogi, ma nadwage albo
        niedowagę, zeza, a nawet krzywe zęby.

nie do konca sie zgadzam, ze kazdy moze sobie chodzic jak chce i to niczyja
        sprawa, bo jeśliby każdy sie kierował w życiu choćby tylko imperatywem Kanta (co
        można sprowadzić do "nie rób drugiemu, co tobie nie miło), to przynajmniej nie
        powinien smierdzieć, a to niestety nie jest rzadkość (wiem co mówię, moja
        koleżanka, operator dtp, z byłej redakcji, poważnie rozważała odejście z pracy,
        bo grafik tak capił, że nie wyrabiała z nim w jednym pokoju, a żadne aluzje i
        prezenty higieniczne nie robiły na nim namniejszego wrażenia).

smuci mnie natomiast bardzo, że ktoś do tego stopnia nie ma wpojonego chocby
        podstawowego poczucia estetyki, że zupełnie mu nie przeszkadza, że ma tłuste
        włosy, wagry na twarzy itp.

miałam w liceum taka panią od matmy, która przez cały bozy rok chodziła własnie
        jako taki niedomyty potwór, a na dzień nauczyciela i swoje imieniny biegła do
        kosmetyczki, manikiuru i fryzjera i przychodziła z blond tapirem, kolorowym
        makijazem i ze szponami budzac poszechne osłupienie. jest to sposob na zrobienie
        wrażenia, przyznam, ale wolalabym, zeby zamiast tej inwestycji, kupila sobie
        mydlo i szampon na caly rok. ot co!
        • dagny1001 Re: zagłębie potworów 16.06.05, 17:04
          Zgoda, tylko jedna uwaga. Nie wystarczy dbać o higienę, żeby nie mieć wągrów.
          To przypadłość dość trudna do wyleczenia, wiem po siostrze.
      • Gość: Ag Re: zagłębie potworów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:53
        Poczta polska!! Odnoszę wrażenie że mają tam zakaz używania dezodorantów (oh,
        co ja piszę.. mydła nawet..) Charakterystyczny "zapaszek"..
        • etykietka Re: zagłębie potworów 16.06.05, 18:12
          Gość portalu: Ag napisał(a):

> Poczta polska!! Odnoszę wrażenie że mają tam zakaz używania dezodorantów (oh,
          > co ja piszę.. mydła nawet..) Charakterystyczny "zapaszek"..

Przykro mi , ale na poczcie tego problemu ani nie dostrzegłam, ani nie wywąchałam.
          Ilekroć mam wejśc do tego przybytku dostaję alergii z wysypką ze złości.
          Oczy łzawią, a z nosa cieknie:)
      • ludzka_budowla Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:00
        jakoś mi się tak nie rzuciło to w oczy. no może kontrolerzy bieltowi w
        autobusach sa bardzo specyficzni w stroju i wyglądzie.
        • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:29
          i panie kasjerki w supermarketach niestety świezoscia i higieną nie grzeszą
          • etykietka Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:35
            kawusia76 napisała:

> i panie kasjerki w supermarketach niestety świezoscia i higieną nie grzeszą

Kawusia one się nie liczą, bo to nie ich chęci a przymus pracodawcy powoduje.
            Podobno były przypadki gdy kierownik sklepu zmuszał kasjerki by zakładały
            pampersy. Nie bedą wtedy musiały chodzic do toalety.
            • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 08:49
              no dobrze, tiu masz racje:)ale widziałas kiedys ich paznokcie?
              • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:27
                Pracowałaś kiedyś w hipermarkecie?
                • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:34
                  hipermarket znam tylko jako klientka:)
                • mojave Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:38
                  no ale przeciez krótkie, niepomalowane paznokcie wyladaja dobrze w
                  przeciwieństwie do poobgryzanych ze złażącym lakierem.
                  • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:40
                    własnie te pomalowane,poodpryskiwane,obgryzione pazury wygladaja okropnie i to
                    miałam na mysli . a czyste,niepomalowane, nawet krótkie paznokcie nie wymagaja
                    nakładów finansowych ani specjalnych starań.
                    • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:50
                      Są poodpryskiwane, boo one uzywają taniego lakieru, a po drugie nie ma szans ,
                      zeby tam lakier utrzymal sie przez cąły dzień w dobrym stanie - non stop walisz
                      w guziki na kasie , uderzasz palcami w bilon, przesuwasz i dotykasz
                      najróżniejsze przedmioty od puszek piwa po grabie i sekatory itp...Dla mnie to
                      one mają raczej połamane paznokcie, nie poobgryzane. Zreszta, ja wyznaję
                      zasadę, ze nie ma nic wygodniejszego niz krótkie paznokcie, więc nie wiem, po
                      co im długie...
                      Ale pamiętam, że kiedyś mój profesor od pianina, lata temu, jak moja kolezanka
                      zaczynała czuć się kobietą i przyszła do niego na zajęcia z pomalowanymi,
                      dlugimi paznokciami - wziął takie tępe nozyczki i jej obciachał te paznokcie. I
                      może dlatego mam uraz do długich pazurów? Jakoś nie rozumiem, po co to komu,
                      choć największą ciekawostka sa dla mnie tipsy!!!
                      I tutaj sie podlaczę do krytyku. Jakos w maju widziałam kobietę w tramwaju z
                      tipsami i ewidentnym grzybem n płytce paznokcie - tzrymała sie rury przede mną,
                      więc mogłam sobie pooglądać na wszystkie strony. Koszmar!
                      • lumja Re: zagłębie potworów 17.06.05, 11:11
                        totalna_apokalipsa napisała:

> Są poodpryskiwane, boo one uzywają taniego lakieru, a po drugie nie ma
                        szans , żeby tam lakier utrzymal sie przez cąły dzień w dobrym stanie - non
                        stop walisz w guziki na kasie , uderzasz palcami w bilon, przesuwasz i dotykasz
                        > najróżniejsze przedmioty od puszek piwa po grabie i sekatory itp...

To po co je malują?
                        • totalna_apokalipsa Re: zagłębie potworów 17.06.05, 13:11
                          Nie wiem...A po co nosisz szpilki? Pewnie chca sie poczuć kobieco, po prostu...
                • Gość: Majka Re: zagłębie potworów IP: 157.25.9.* 17.06.05, 10:43
                  Ja hipermarkety znam też od strony klienta... i podziwiam te babeczki, bo
                  pracują tyle godzin, są uprzejme i super wygladają. Przynajmniej ja mam takie
                  wrażenia. Zastanawiam się kiedy one dbają o siebie, jak kończą po 22.00 i
                  napewno wychodzą dużo później. Muszą się wyspać, do południa wyprawić dzieci do
                  szkoły i męża do pracy, kiedy??? W porównaniu do niektórych pań PRL z banku
                  wyglądają fantastycznie. Myślę, że mają o wieeele cięższą pracę a dbają o
                  siebie za o wiele mniejsze pieniądze niż kobiety z urzędów...
                  • kawusia76 Re: zagłębie potworów 17.06.05, 10:45
                    widocznie gdzie indziej robimy zakupy:)
          • mankencja Re: zagłębie potworów 18.06.05, 14:39
            > i panie kasjerki w supermarketach niestety świezoscia i higieną nie grzeszą

u mnie jest taka na osiedlu, nie wąchałam jej co prawda, ale wygląda
            następująco:

na oko zaniedbana sześćdziesiątka
            krótkie włosy w nieokreślonym kolorze
            brwi narysowane bladym ołówkiem, a każdego dnia każda inaczej [nie zdarzyło się
            jeszcze, żeby miała obie takie same]
            gruba i rozległa warstwa białego cienia do powiek
            biała bluzka od wiekow ta sama, nie pierwszej świeżości

do tego "peerelowski" stosunek do klienta, ale tego do wyglądu się nie zalicza
      • super.kinia Re: zagłębie potworów 17.06.05, 15:57
        klarak nie wiesz o tym, że jeśli chodzi o banki i ich oddziały, to nie istnieje
        rejonizacja? jesli nie podobają ci się panie na czackiego, to zmień oddział.

Wiesz byłam tam w srode i nie zauwazyłam niczego takiego, o czym piszesz.
        To jest chore co piszesz, najlepiej pozwalniać wszystkie pracownice i zatrudnić
        blond barbie?
        • klarak Re: zagłębie potworów 17.06.05, 16:59
          Prosze, przeczytaj uwazniej, to, co napisalam (w kilku postach w tym wątku) a
          dopiero potem uprawiaj demagogie.
        • Gość: el Re: zagłębie potworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:11
          rozumiem, że Klarak może się nie podobać czyjś wygląd i chce podzielić się tym
          na forum. Ale po co zaraz "zagłębie potworów" i te mocne słowa o "rozbieraniu
          do naga" itp.? To chamskie.
          • ayme Re: zagłębie potworów 18.06.05, 14:35
            ja tam bardzo lubie obserwowac jak przyjade takie kobiety.wyjechalam za czasow
            komunizmu z PL wiec jak widze te kobiety czuje sie znowu w domu;)
      • Gość: mika Re: zagłębie potworów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.05, 14:28
        największe zagłębie potworów jest w KDT (chodzi mi o sprzedawczynie)
      • tout-petit-fille Re: zagłębie potworów 18.06.05, 19:14
        buehehehe;PP poryczalam sie przy czytaniu;P No bywaja takie miejsca gdzie mozna
        spotkac panie (zreszta panow tez) ktore nie za bardzawo przejmuja sie swoim
        wygladem. Ja swojej mamy tez zmusic nie moge do tego zeby zaczela wygladac
        mlodziej tym bardziej, ze w srodku to jest jeszcze mloda laska. No, niestety.
        Tak juz ma;>
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka