Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile osob personelu domowego jest modne miec w Pl

10.08.05, 21:41
    j.w.
    Obserwuj wątek
      • kalinakalina Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:43
        ja mam szesc osob personelu
        • laparisienne Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:46
          Kalinko tzn.? A nie mieszkasz w Austrii?
          • kalinakalina Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:59
            mieszkam i niestety musze przyznac ze austriacki personel sie nie sprawdza...
          • kalinakalina Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 22:01
            przepraszam nie doczytalam pytania do konca...w pl mam tylko 2 osoby personelu
            (do obslugi akwarium i do podlewania kwiatow)jak mnie nie ma..
      • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:53
        co, szukasz pracy?
        • miska_malcova Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:56
          :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • r.richelieu Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 22:06
          zaraz mnie trafi szlag od tego wycinania moich postów
      • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 21:56
        ja bym jej nawet do szorowania kibla nie zatrudniła fuj fuj
        • cassandrafr Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 21:59
          Gość portalu: kot Zbyszek napisał(a):

> ja bym jej nawet do szorowania kibla nie zatrudniła fuj fuj
          Nawet za 10 tys euro nie poszlabym pracowac jako sprzataczka. A maz do czego
          sluzy, jak nie do dostarczania srodkow finansowych dla rodziny?
          • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 22:03
            mąż służy do ozdoby, ja powinnam zarabiać tyle,zeby móc siebie utrzymac i
            jeszcze ew. 2 dzieci, "jakby co"... bycie na utrzymaniu meza byłoby dla mnie
            upokarzające (i cholernie niepewne)
          • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 22:47
            cassandrafr napisała:

> Nawet za 10 tys euro nie poszlabym pracowac jako sprzataczka.

wiemy, poszlas pracowac za duzo mniej, i do pracy duzo mniej kwalifikowanej niz
            sprzatanie
            • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 22:50
              :))))
      • Gość: królewna snieżka Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:02
        ja mam siedem osób personelu ,(7 krasnali)
        • Gość: Ali baba Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 22:04
          a ja 40 ;))))
          • Gość: Robinson Cruzoe Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:55
            Ja jednego :) - Piętaszka

Żeby nie było wątpliwości,że klikam z tego samego kompa, jestem drugim ja
            Królewny Śniezki ;)

• Gość: Ali baba Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 22:57
              ja jestem Zbyszkiem ;)
              • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 22:59
                Gość portalu: Ali baba napisał(a):

> ja jestem Zbyszkiem ;)

z Bogdanca?
                • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:00
                  z Olsztyna :)
                  • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:03
                    oooo...
                    z drugiej strony, Olsztyn piekne miasto, mialam psiapsiule w Malborku i jak do
                    niej wpadalam robilam sobie postoj w Olsztynie
                    zawsze wam zazdroscilam tego kandelabru z jelenich rogow w katedrze
                    • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:08
                      :) wiesz, poprawiłas mi humor na wieczór zettrzy...bo ja zawsze słysze, ze to
                      dziura brudna....Ich liebe Olek! Ich liebe die Kandelabr auf jelenisch Rogen!
                      • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:11
                        ile razy patrzylam na jelenisz rogen kombinowalam jakby to przerobic na np.
                        ozdobe do kapelusza albo naszyjnik albo bransoletki albo co tam...
                        nie widze sensu w przedmiocie ktorego nie moge na siebie wlozyc
                        • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:13
                          o żesz...a co myslisz jak paczysz np. na telewizor?
                          • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:17
                            nie mam telewizora
                            • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:23
                              ha! wiedziałam, ze to napiszesz :)
                              p.s. nie boj sie laparówy, ja Cie obronie ;) za te jelenisz rogen bede Cie
                              bronic chocby nie wiem co :)
                              • stern.stern Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:26
                                nie moge sie doliczyc, nie wiem, zawsze sie zmieniaja. juz dzis nie mozna na
                                nich polegac, eh...
                          • cassandrafr [...] 10.08.05, 23:18
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • cassandrafr [...] 10.08.05, 23:19
                            • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:21
                              ty masz sydrom kobiety(?) ze szczątkowym mózgiem
                              • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:28
                                a wiesz, zapodam te jej posty do skasowania, a moze nie, moze je zglosic na
                                abuse@gazeta i zasugerowac zeby ja zabanowali?
                                • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:33
                                  zbanowali? :))) jesli mozna zrobic cos w tej sprawie to jestem za a nawet
                                  przeciw! obawiam sie tylko, ze ten potwór zacznie atakowac z innych
                                  kompjuterów. tak czy srak, nalezy sie jej-głupote mozna tolerowac (nie jej
                                  wina), chamstwa i ewidentnego naruszenia godnosci osobistej niet. absolultli
                                  noł!
                                • cassandrafr [...] 10.08.05, 23:33
                                  • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:34
                                    co to za bełkot?
                                    • cassandrafr Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:43

> co to za bełkot?
                                      O dzisos, przestraszylam sie ze z takiego szacownego forum mozna mnie zbanowac,
                                      stad taki belkot. Chyba tego nie przezyje. Czytac posty zettrzy, to lepiej niz
                                      sluchac ludzi z branzy mody, ona przeciez doskonale sie na Haute Couture, ma
                                      natomiast problem z bucikami arche za 100 euro dla strach babci ze zgrzebialymi
                                      stopami, bo szkoda jej pieniazkow.
                                      Ile ty masz lat zettrzy, ze Arche chesz kupowac? Jak kupowalam dla baci to byly
                                      w sklepie Arche panie grubo po 50tce.
                                      • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:54
                                        cassandrafr napisała:

> natomiast problem z bucikami arche za 100 euro dla strach babci ze
                                        zgrzebialymi stopami, bo szkoda jej pieniazkow.
                                        > Ile ty masz lat zettrzy, ze Arche chesz kupowac? Jak kupowalam dla baci to
                                        byly w sklepie Arche panie grubo po 50tce.

no popatrz, a u nas nosza to tylko i uczennice i studentki, bo dorosla kobieta
                                        czegos takiego nie zalozy
                                        te buty nie maja wykonczenia! nie nadaja sie na stopy starsze niz 30 lat! czy
                                        ty je widzialas gdzies poza obrazkiem w internecie?
                                        • kochanica-francuza arche? 11.08.05, 15:58
                                          to to?

tinyurl.rzeszow.net/?show=404
                                    • kochanica-francuza Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 11.08.05, 15:54

> co to za bełkot?
                                      ona tak zawsze, jak sobie popije
                                  • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:37
                                    MOJE posty spod latarni? ja nigdy nie stalam pod latarnia i nie mialam kontaktu
                                    z prostytucja
                                    no ale skoro cos sobie przypominasz... lata mlodosci, byc moze?
                                    ps. to by wyjasnialo dlaczego dzisiaj musisz sobie perfumowac okreslony organ
                                    • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.08.05, 23:41
                                      zettrzy, Ty jestes mądra, wiesz co i jak, zrób cos z tą..tą latimerią! :(
                                      • zettrzy Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:59
                                        bez przesadyzmu, nikt tak do konca nie wie wszystkiego... ale moze po prostu
                                        zaczne zbierac zgloszenia forumek ktore jej tu nie chca
                                        i pozbedziemy sie trolla
                  • daino Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 11.08.05, 01:17
                    :0))) czytam ten dialog o Alibabie itd, i sie zasmiewam, zartownisie! ;)))
                    niezle!
                    • Gość: kot Zbyszek Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.ols.vectranet.pl 11.08.05, 11:27
                      daino, bo my kumamy czacze, co nie? ;)
                      • daino Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 11.08.05, 17:49
                        :)
      • Gość: nadinka Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.bpl.vectranet.pl 10.08.05, 22:42
        samych pokojowek mam 6, ze nie wspomne o panach zatrudnionych do uciech
        wlasciwych - sila ich ;D
      • kate-gun Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 10.08.05, 23:15
        a ja mam 15 niewolnikow, sami francuzi ale jacy wierni swojej pani, jak psy :]
        • Gość: niemożliwe :-)) Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: 212.160.172.* 11.08.05, 11:08
          kate-gun napisała:

> a ja mam 15 niewolnikow, sami francuzi ale jacy wierni swojej pani, jak psy :]

niemożliwe :-)
          przecież oni są znani z tego, że nic nie potrafią, jak czegoś nie ma w
          prcedurze, to już nie wiedzą co robić, a z każdym pierdołkiem lecą do związków
          zawodowych na skargę :-))
          • Gość: elly lilly Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: 81.210.83.* 11.08.05, 11:24
            czekajcie, niech policzę.... jedną od bujania hamaka, jedną od drapania po
            plecach, chłopca od zmieniania kanałów w telewizorze, panią co gotuje, prasuje
            i sprząta, pana od wyprowadzania na spacer kotów, dziewczynkę od grabienia
            ogródka, taką jedną od pisania za mnie na komputerze, przerzucania kartek w
            książce (czytam sama wyobraźcie sobie...), kogoś od mycia zębów i podcierania
            tyłka...

Lapari - tylko 8, to mało nie? Powinnam się najlepiej od razu powiesić, bo
            szkoda tak żyć. Ech, zazdroszczę ci tych nieziemskich (kosmicznych wprost)
            możliwości!!
            • Gość: Sineira Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:40
              > czekajcie, niech policzę.... jedną od bujania hamaka, jedną od drapania po
              > plecach, chłopca od zmieniania kanałów w telewizorze, panią co gotuje,
              prasuje
              > i sprząta, pana od wyprowadzania na spacer kotów, dziewczynkę od grabienia
              > ogródka, taką jedną od pisania za mnie na komputerze, przerzucania kartek w
              > książce (czytam sama wyobraźcie sobie...), kogoś od mycia zębów i podcierania
              > tyłka...

Jak to, a nie masz chłopca do wachlowania?!?
        • Gość: ToMa zatrudnianie pracowników to moda? IP: 212.160.172.* 11.08.05, 11:18
          w Polsce nie jest modne mieć personel; zatrudnia się pracowników nie dla mody,
          tylko dlatego, że taka jest potrzeba.

• krowa_w_kropki Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 11.08.05, 11:45
        Na trzyosobową rodzinę, jak piszesz że masz męża i dziecko, to wystarczy jedna
        pani do sprzątania raz w tygodniu. No chyba, że chcesz, jak niejaki Wiśnia,
        mieć własną ochronę, niańkę, trenerkę, kucharkę, pokojówkę i co tam jeszcze.
        Swoją drogą sama się zastanawiam, czy nie ztarudnić pani do sprzatania na raz w
        tygodniu ale powstrzymuje mnie myśl, że szlag mnie trafi jak ktoś obcy będzie
        ruszał moje rzeczy, a zwłasza jak przełoży gdzieś moje PAPIERY, gazety i
        książki, które namiętnie rozsiewam po całym mieszkaniu. A mam tylko 39 m2 (dwa
        pokoje) więc bajzel niezły :)))))))
        • daino Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 11.08.05, 17:10
          ;) ja tak sobie mysle po co np burzuazkom paryskim sluzba (np kuchta) bo
          wygladaja jakby i tak nic nie jadly (moze kawe bez cukru?). no, ale moze do
          aplikowania kremow brazujacych bo wygladaja jak spalone kurczaki: wycieniowane
          wlosy niezaleznie od ich miernej ilosci, bez szminki, za to z tym pomaranczowym
          mazidlem i opalenizna...duzy nosek, maly wzrost, itd. w sumie mam pare dobrych
          przyjaciol - tam, wiec potraktujmy moja wypowiedz jako nieistotny zart, kazdy
          ma jakies tam swoje cechy ;)
      • Gość: ANGEL Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.05, 20:41
        Ja na razie mam 5 osób ,ale brakuje mi kogoś do wyrzucania śmieci- złóż swoje
        CV, to może je rozpatrzę- uwaga trudne słowo, gdybyś miała problemy ze
        zrozumieniem to forma ROZPATRYWAĆ będzie napewno w słowniku fr.-pl.
        • felinecaline Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 05.09.05, 19:58
          laparotomio, jesli szukasz pracy to akurat moja turczynka - sprzataczka powila
          swoje dziewiate dziecie, moge cie przyjac od zaraz. przeslij referencje.
          • la.parisienne Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 06.09.05, 19:23
            felinecaline napisała:

> laparotomio, jesli szukasz pracy to akurat moja turczynka - sprzataczka
            powila
            > swoje dziewiate dziecie, moge cie przyjac od zaraz. przeslij referencje.

To sobie pani bardzo zle wybiera personel domowy. Mamy z mezem bardzo wysokie
            wymagania co do kwalifikacji, wieku, pochodzenia, referencji osob u nas
            zatrudnianych, bo placimy ich uczciwie, sa deklarowani, maja uropy platne,
            jesli pracuja u nas w niedziele lub swieta maja podwyzsone stawki, przewidziane
            przez kontrakt. Jezli dajemy ogoszenie do kosciola polskiego to tylko 5% osob
            jest w stanie zaspokoic nasze wymogi(prosze sie skontaktowac z kosciolem
            polskim z siostra Angela, i zapytac o pania mecenas, i jakie osoby jej
            selekcjonuje do pracy), bo primo bierzemy osoby z uregulowanym pobytem,
            doswiadczeniem min. 5-10 lat jako femme de ménage, wiek min.35 lat i napewno
            nie kogos, kto ma 9 dzieci, bo wiadomo, ze taka osoba moze miec czeste powody
            do nieprzychodzenia do pracy ze wzgledu na chorujace dzieci. I sa to osoby
            osobiscie polecone przez siostre Angele, ktora wystawia im list rekomendacyjny.
            Wogole cos pani bajdurzy, bo osoba posiadajaca 9 dzieci ma takie dodatki na
            dzieci we Francji, ze sama moze sobie oplacic osobe do pilnowania dzieci, jesli
            wczesniej merostwo nie przydzieli jej min. jedna assistante maternelle
            bezplatnie.
            Poza tym pisala pani kiedys, ze pani femme de ménage jest kabylka, a kabylka to
            nie turczynka, troche konsekwenkcji w pani postach by sie przydalo. Nie wspomne
            o pani kompetencjach pseudomedycznych, bo nie umie pani napisac poprawnie nazwe
            prostej pomady, jeszcze probuje ja pani pisac po swojemu.
            • felinecaline Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 06.09.05, 21:11
              Nie ma w tym zadnej niekonsekwencji. Kto ci powiedzial, ze mam jedna
              sprzataczke? Turczynka siedzi z ostatnim potomkiem przy piersi i kierujenpraca
              Kabylki.
      • agnieszka_ka Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 05.09.05, 20:02
        U mojej siostry jest 10, ale niedlugo zatrudni nowa osobe, bo nie ma kto
        wycierac psu lap jak wraca z ogrodu i idze na nasze cenne dywany podarowane od
        rodziny krolewskiej Arabii Saudyjskiej.
        • kochanica-francuza Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 05.09.05, 20:23
          agnieszka_ka napisała:

> U mojej siostry jest 10, ale niedlugo zatrudni nowa osobe, bo nie ma kto
          > wycierac psu lap jak wraca z ogrodu

hehehe dobre
          • felinecaline Re: Ile osob personelu domowego jest modne miec w 06.09.05, 21:09
            Nie, kochani. Nie ugne sie pod wasza presja i nie bede ignorowala laparotomii
            vel "casse-pied"
            Cassandry. Potrzeba mi troche rozrywki a od paru dni mam swietny kabarecik przy
            czytaniu jej postow.
            W zwiazku z tym bede ja ustawicznie stymulowac, by w dalszym ciagu rownie
            obficie sie wypowiadala - jest patetyczna w swoim tragikomizmie. Zna sie na
            wszystkim, wie wszystko, tylko nie wie jednego, mianowicie, ze nawet gdyby
            najmocniej pragnela to swiat jest nie taki, jakim go ona chcialacy sobie
            wyobrazic czy innym wmowic, ale taki, jakim jest a ludzie sa tym kim sa i maja
            gleboko jaka role ona w swoim wyimaginowanym "théatre de Guignol" chcialaby ich
            kreowac.
            otoz ostatnio owa nomen - omen Cassandra pozbawila mnie dyplomu wykrywszy nader
            sprytnie w jednym z moich postow "literowke" w nazwie "pomady".
            Fizyczna niemoznoscia jest w chwili obecnej usilowanie zapamietania prawidlowej
            pisowni milionow specyfikow farmakologicznych bedacych w stalym uzyciu.
            Fizyczna niemozliwoscia jest "znanie sie na wszystkim" w medycynie a ten, ktory
            twierdzi inaczej jest po prostu nieuczciwy tak wobec rozmowcy, jak i wobec
            samego siebie. Nie neguje, ze nie znam na "spamiec" od deski do deski calej
            swiatowej ani nawet francuskiej farmakopei; jednak wystarczy, ze znam specyfiki
            regularnie stosowane w mojej i pokrewnych specjalnosciach i wiem, gdzie w razie
            potrzeby zasiegnac informacji i albo siegam po "Vidala" albo konsultuje sie z
            ktoryms z moich kolegow - farmakologow czy toksykologow. Tylko i wylacznie
            laparisienne - cassandra moga wiedziec "wszystko". Choc dziwne - robi ona sama
            bledy w pisowni prostych wyrazow tak w jezyku francuskim, jak i polskim,
            znieksztalca nazwiska swoich dobrych (ponoc) znajomych - sasiadow, blednie
            tlumaczy pojecia ze "swoje"j domeny zawodowej, juz nie mowiac o tym, ze
            sprzeniewierza sie etyce swojego jak twierdzi zawodu ("adwokatka" -"doktor
            prawa") uciekajac sie do szantazu wobec swoich forumowych adwersarzy.
            Wybaczcie, ale nie odmowie sobie przyjemnosci, zeby jej czasami nie polechtac.
            Tylko profilaktycznie czytac ja bede przy otwartym oknie, co i Wam radze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka