Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czekoladowe ubrania

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.08.05, 10:40
    Widzę ,że królują "czekoladowe" ubrania. Ktoś szuka takiego sweterka, ktoś
    inny ma w planie kupno czekoladowych butów i płaszcza.
    Powinnam spytać czekolada mleczna, czy gorzka? To sympatyczny kolor:D może
    też sie skuszę, dużo kolorów do niego pasuje
    Obserwuj wątek
      • kate-gun Re: Czekoladowe ubrania 17.08.05, 12:53
        hehe, sama sie zastanawiam - dlaczego po prostu nie brazowy?
        W takim razie ja juz mam "czekoladowy" plaszcz, a nawet dwa, czekoladowa
        torebke i czekoladowe buty. Ale bede modna :D
      • loriaan Re: Czekoladowe ubrania 17.08.05, 13:03
        oj też mysle o czekoladzie:) moze dlatego ze do niej duzo pasuje:)
      • Gość: zuzaba Re: Czekoladowe ubrania IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 17.08.05, 13:07
        Ja akurat jestem jesiennym typem urody i w brązowym/czekoladowym kolorze dobrze
        mi:)
        A piszę "czekoladowy", bo to określenie wydaje się być bardziej jednoznaczne.
        Zauważyłam, że niekiedy jak mówiłam brązowy, to było to rozumiane jako np.
        ciemny beż. A jak wygląda czekolada, każdy wie;)

Zuza
      • czarodziejka1 Re: Czekoladowe ubrania 17.08.05, 16:31
        Ja też już poszłam w czekoladę :) Kupiłam sobie krótką, welurową marynarkę,
        dwie spódnice w kształcie koła z elementami czekolady, zamszowe pantofle,
        pasek ze starozłotą dużą klamrą i torbę. Bardzo dobrze czuję się w tym
        czekoladowym brązie :)
      • krowa_w_kropki Re: Czekoladowe ubrania 17.08.05, 16:34
        Hmmm, można równie dobrze powiedzieć "w kolorze ciemnej kupy". Przecież to ten
        sam kolor. Nieładnie brzmi? ;))
        • Gość: etykietka Re: Czekoladowe ubrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:34
          krowa_w_kropki napisała:

> Hmmm, można równie dobrze powiedzieć "w kolorze ciemnej kupy". Przecież to ten
          > sam kolor. Nieładnie brzmi? ;))

Krowo, to określenie jest bardzo nieprecyzyjne, zależne od diety, predyspozycji
          osobniczych....a czekolada jaka jest wszyscy wiedzą:)
          • Gość: NiUnKa Re: Czekoladowe ubrania IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 18.08.05, 15:03
            wiecie moze gdzie sa jakies fajne czekoladowe plaszczyki na jesien??:>
      • Gość: kamilka Re: Czekoladowe ubrania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:09
        ja tez wlasnie kupilam sobie "czekoladowa"bluze,
        super mi w tym kolorze i zamierzam sobie kupic w tym samym kolorku oczywiscie-sweterek :)
        • Gość: Ania bluza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:28
          A gdzie?Szukam takiej nie za obszernej, może być z kapturem i kieszonka na
          przodzie, lub rozpinana:-)))
          Płaszcza tez szukam, trencza:-)
      • zettrzy Re: Czekoladowe ubrania 18.08.05, 19:18
        "czekoladowy" jako kolor jest jeszcze mniej jednoznaczny niz braz, bo co np. z
        biala czekolada? zreszta, te brazowe tez maja cala game od jasnego bezu po
        prawie czarny
        "czekoladowy" niedomiennie kojarzy mi sie z okresleniami "w papierku" albo "w
        pozlotce" albo "w cynfolii" albo "z orzechami"
        no i jeszcze dorzucilabym nieco szarawa czekolade-napoj
      • feminasapiens Re: Czekoladowe ubrania 19.08.05, 12:41
        Bardzo lubię to określenie, zwłaszcza kolor gorzkiej czekolady jest prześliczny.
        Powiem tylko tyle, że po raz pierwszy ostatnio zakupiłam ciuch w tym kolorze.
        Jest to cieniutki delikatny sweterek (absolutnie mnie zaczarował wisząc na
        wieszaku w sklepie) w kolorze mlecznej kawy (górna część) i mlecznej czekolady
        (dolna część). Do niego zakupiłam gorzkoczekoladowe rybaczki - całość
        zachwycająca!

W ogóle zauważyłam w ostatnich latach trend producentów do określania kolorów
        inaczej niż po prostu.
        Zamiast seledynowy/jasnozielony mamy miętowy albo pistacjowy, kremowy zmienił
        nazwę na waniliowy. Od razu lepiej się kojarzy. To bardzo ładny zwyczaj.

Mnie ostatnio zachwycił (oprócz czekoladowego) kolor arbuzowy. Prześliczny!

A przy okazji poczytajcie nazwy farb do malowania ścian (jestem w trakcie
        remontu kuchni :-) - można się rozmarzyć...
        • kate-gun Re: Czekoladowe ubrania 19.08.05, 13:57
          hehe, apropos scian - ja mam u siebie "miodowe zloto" przelamane "blaskiem
          pomaranczy" :D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka