Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZIE ?

23.10.05, 19:50
    sluchajcie Kochane Kobiety...chcialabym zafarbowac sobie jasna bluzke na
    jakis ciemniejszy kolor i jasnozielone spodnie na ciemnozielone...tylko ze
    spodnie maja kieszenie i ogolnie nie sa to proste i raczej latwe do
    farbowania spodnie..dlatego mam pytanie...czy farbowalyscie kiedys same?
    jesli tak to jaka dokladnie farba? lub w jakims moze zakladzie? da sie
    zafarbowac jednolicie spodnie? z gory pieknie dziekuje za odp, pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • black_magic_women Re: FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZI 23.10.05, 19:56
        Farbowlysmy;)a tak serio-nie polecam samodzielnego farbowania ubran poza jakimis
        bawelnianymi szmatkami,ktoeym efekt typu batik nie zaszkodzi,a moze dodac
        uroku.kiedys przytargalam ze strychu gar do gotowania dzieciecej bielizny i caly
        czas mieszalam zanuzone w nim tkaniny,ale efekt i tak nie byl jednolity.Czym
        farbowac?W sklepach chemicznych,albo dla plastykow sa barwniki/po kilka zl/np
        ara,aha,kiedys w burdach radzili farbowac w pralce,aefekt pewnie ladny,ale
        balabym sie o nastepne prania;)
        • zanzare Re: FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZI 24.10.05, 10:21
          farbowałam jeansy i stanik z triumpha( tak, to też da się przefarbować); w
          zwykłym sklepie z chemią gospodarcza kupiłam barwnik; w dużym kotle(mam taki
          kocioł z podwójnym dnem, pojemność chyba z 30 - 40 litrów) dodajesz kilka
          saszetek barwika - to zależy czy chcesz bardziej intensywny kolor czy
          delikatniejszy, podgrzewasz, mieszasz i wyrzucadz ciuszek - czysty oczywiście,
          mieszasz,kilka minut, wyłączasz podgrzewanie i zostawiasz na jakąś godzinkę.
          Żeby mi się kolor trzymał, zafarbowaną odzież wypłukałam w wodzie z octem.
      • dzenifer Re: FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZI 24.10.05, 11:21
        ja farbowalam 10 lat temu w pralce jeansy. musisz sprawdzic, czy w twojej sie
        tez da. latwo i bez problemow. potem tylko musialam "wyprac pralke" czyli
        pranie bez bielizny, aby nie zafarbowala nastepnych ciuchow.
        • pasja77 Re: FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZI 24.10.05, 11:49
          ja też farbowałam kilka razy już ubrania w pralce. Wszystko jednolicie się
          ufarbowało. Polecam ten sposób, bo jest mało kłopotliwy. Na wszelki wypadek
          następne pranie w pralce zrobiłam ubrań w podobnym odcieniu do farbowanych.
          pozdrawiam Pasja77
          • kenzi25 Re: FARBOWALYSCIE SAME ODZIEZ ???? CZYM? LUB GDZI 24.10.05, 12:04
            Ja mam do ufarbowania na czarno kilka rzczy (kilka par spodni, sztuczny kożuch
            i coś tam jeszcze) i bardzo martwi mi jak po tym będzie wyglądała pralka(?). W
            mojej pralce "kołnierz" ta guma jest szara, czy zafarbowała wam?
            W jakiej temperaturze farbowałyście i jaki czas prania/farbowania? I czy farbę
            dodałyście do szufladki, czy do środka do bębna?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka