Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

głowa i cała reszta

19.11.05, 10:56
    Moja sukienka opcja nr 1:

www.lisaferrera.pl/product_info.php?products_id=14&osCsid=b52f77c8fdde074e083c7a9de16828aa
    Włosy mam podobne do modelki, tylko brązowe. Chcę mieć rozpuszczone. Stąd pytnie - co na głowę?? Bo mi się wydaje, że głowa przy takiej obfitości sukienki powinna być minimalistyczna, a z drugiej strony zawsze chciałam mieć welon przynajmnej do pasa i w stylu bezy.

heh, co jest dziewczynki teraz modne?? co mi przypasuje do tej sukienki??
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:03
        welon chyba nie bardzo pasuje bo juz sie rekawy welonowo snuja
        do tego zestawu na zdjeciu najbardziej posowalby wianek z rumkiankow :)
        wlosy rozpuszczone do sukienki slubnej to raczej nieczesty widok
        • jasna_79 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:18
          Witam,

też myślałam o wianku :) dawno temu (chyba 1994) zainspirowała mnie dziennikarka Kinga Rusin, która na głowie miała duże stokrotki. Z tym, że dawno takiego pomysłu u nikogo nie widziałam. Nie jestem szczególnie uwrażliwiona na opinię społeczną, ale ślub ma się raz w życiu (najchętniej), więc nie chciałabym wyskoczyć jak rusałka zaa krzaka.

Na drugim biegunie do wianka jest tiara... www.tiaratown.com/
          • dariaaa1 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:33
            jeśli tiara,to ta : tiaratown.com/st12.htm
            bo w reszcie będziesz wygladac jak caryca Katarzyna.
            Mnie się b.podoba opcja z rozpuszczonymi włosami.
            Kto powiedział,że Panna Młoda musi mieć wlosy poupinane w misterne loczki i koczki?
            • jasna_79 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:43
              Dzięki za pomysł, ten grzebyk jest bardzo ładny. Tyle że ja mam bardzo symetryczną fryzurkę, długa grzywka i długie raczej proste włosy (choć na ten wielki dzień oczywiście mogę je potargać :D w dowolny sposób).
              Myślałam coś w teń deseń:
              www.tiaratown.com/t2s.htm
              Oczywiście wszelkie repliki tiar królewskich nie wchodzą w grę (porównanie do carycy mnie rozłożyło :D). Tak samo ta taira z napisem "princess" czy "queen" no chyba że się urżnę na własnym weselu... :D
            • kochanica-francuza Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 18:37
              dariaaa1 napisała:

> jeśli tiara,to ta : tiaratown.com/st12.htm
              > bo w reszcie będziesz wygladac jak caryca Katarzyna.

wpisze się w najmodniejszy trynd! tylko jeszcze pan młody w futrze niedźwiedzim;-)
          • tralalumpek Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:51
            to twoj slub i ty sie musisz dobrze czuc w swojej roli
            ja jednak bym tiare pominela, nie podoba mi sie
            wlosy dlugoie proste tez mozna "upiac na wzor rozpuszconych" i do tego jakiegos
            kwiatka badz kwiatki
            tak swoja droga rozpuszczone wlosy, zwlaszcza proste nie bardzo pasuja ....
          • zuzaba Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 15:29
            Opinię publiczną bym olała.
            Też myslę, że wianek bardzo by pasował do stylu sukienki i będzie wdzięcznie i
            niebanalnie wyglądać.
            A na swoim ślubie miałam wpięte białe kwiatki (10) do króciutkich włosów.
      • cioccolato_bianco Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 11:33
        dlugi welon to chyba za duzo - bo sukienka sama w sobie jest zwiewna (patrz:
        glownie rekawy) i nadmiar fald materialu nie bedzie wygladac dobrze. jesli juz
        koniecznie, to moze bardziej w stylu woalki, krotki?
      • juzlato [...] 19.11.05, 12:08
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • b_bb Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 13:15
        Welon tu zupełnie nie pasuje. Też najpierw pomyślałam o wianku z delikatnych,
        żywych kwiatów, ale może lepiej wyglądałby jeden kwiat?
      • zettrzy Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 15:47
        jesli chcesz welon, to na lata 30, bo ta suknia jest bardzo w stylu "Ninotchka",
        przypiety do wlosow kwiatem kolo ucha, lejacy sie, czyli nie tiul tylko jakis
        szyfon z haftem lub koronka, dlugosc dowolna byle nie stanowila zagrozenia
        bezpieczenstwa
        zauwaz ze na tej modelce fryzura wystepuje w roli welonu, dlatego wydaje sie ze
        cos jeszcze bedzie przedobrzone
      • ludzka_budowla Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 16:14
        ja bym wianka nie zakladala. troche mi sie to by z jakas wrozka czy nimfa wodna
        skojarzylo.
        rozpuszczone wlosy tez nie bardzo. wyglada (ta pani na zdjeciu) jakby
        zapomniala sie uczesac po prostu.
        jakas ladna fryzura. wlosy upiete i ewentualnie cos w nie wpiac. kwiata jednego
        czy cos takiego. ale ja w ogole nie jestem fanka rozpuszczonych wlosow (bez
        wzgledu na okazje)
        sukienka ladna.
        szczescia na nowej drodze zycia ;)
      • juzlato jak elf a nie panna mloda 19.11.05, 16:29
      • jasna_79 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 17:47
        Dziękuję seredecznie za pomoc, zwłaszcza za ciepłe życzenia :)

Byłam dziś na targach mody ślubnej i stylistka wyperswadowała mi skutecznie rozpuszczone włosy - po prostu spięła je w przepiękny kok, na dodatek nabłyszczyła jakimś praparatem i wyglądały, jakbym ich miała 3 razy więcej niż mam. Znacznie lepiej niż rozpuszczone. Potem przymierzałam tiary - no i wyglądałam nieciekawie. Ja jestem wewnętrznie prostym człowiekem, o regularnych rysach twarzy, a w błyszczących koronach wyglądałam jak przebrana, a nie ubrana.

Tak więc stanęło albo na prostym jednym kwiatku albo delikatnym półwelonie (wykończonym koronką, wpiętym pod ten kok). W obu wariantach wyglądało dobrze. Widziałam też stylizacje na innych dziewczynach takie, o jakiej napisała zuzaba - dużo drobych kwiatuszków - też fajnie wygląda.

A najmilej mi się zrobiło, gdy po powrocie przeczytałam Wasze opinie, potwierdzające moje targowe ustalenia :) Jeszcze raz dziękuję!

A swoją drogą... ja to ja, przynajmniej szybko się zdecydowałam, ale Pana Młodego ubrać - to dopiero zabawa! W każdym razie na targach nic dla siebie nie znalazł - za długie, za krótkie, za gładkie, za ciepłe... heh, chyba pójdzie w bojówkach i catach :D
        • b_bb Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 18:54
          :)
          Dużo macie jeszcze czasu?
          Ja też nie przepadam za przerostem formy. Za dużo ozdób sprawi, że ludzie będą
          mówić:"jaki piękny strój", a mają krzyczeć:"jaka piękna panna młoda".:) Do tej
          pokazanej przez Ciebie sukni nie widzę żadnego welonu, nawet podpiętego pod
          kokiem, wydaje mi się, że kwiaty będą bardziej pasowały.
          • jasna_79 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 20:48
            ślub w maju :) na znalezienie sukienki miałam zaplanowane 4 miesiące, do końca marca - a znalazłam w pierwszym salonie :) no, ale trochę się na nią czeka

i tak wiedziałam, że po nią wróciłabym po obejściu pozostałych salonów warszawskich, więc sobie darowałam :) ma się to doświadczenie w zakupach...

co do przerostu formy - to jest najgorszy ze wszystkich efektów :/
      • maialina1 Re: głowa i cała reszta 19.11.05, 19:50
        Ja na swoim slubie mialam wpiętego jednego kwiatka we wlosy, z boku, wielkości
        glówki lilii. (kwiatek niestety sztuczny, ale wygladal bardzo naturalnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka