Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małe rozmiary

10.01.06, 23:59
    Jestem osobą niską, a do tego bardzo drobną i w tym tkwi mój problem. W
    zasadzie powinnam nosić rozmiar 34, ale jest on dostępny chyba tylko w
    sklepach z modą młodzieżową. Nie mogę znaleźć w markowych sklepach ubrań,
    które dobrze by na mnie leżały. Najgorzej jest ze spodniami i spudnicami, bo
    nawet najmniejsze egzemplarze po prostu ze mnie spadają. Dlatego zwracam się
    do Was z pytaniem: w jakich sklepach można dostać ubrania w małych
    rozmiarach, może któraś z Was ma ten sam problem i wie jak mi pomóc. Z góry
    dziękuję,
    A.
    Obserwuj wątek
      • delicja11 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 00:05
        witam w klubie... mam ten sam problem (choc ostatnio udalo mi sie przytyć) , i
        normalnie mieszczę sie w rozm. 34-36. Problemem jest rozmiarówką polską -
        polskie s jest zawsze na mnie za duże . Jak buty to tylko włoskie (maja
        mniejszą rozmiarówke) . Często zamawialam odziez z katakogu - freemans , tam
        maja roz. tzw. pettite ( mniejsze), ale zgodze sie ze niektóre markowe firmy
        maja roz. s strasznie jak dla mnie duzy, nie mówiąc juz o markach amerykańskich
        to tragedia jak dla mnie bo roz. s u nich to jak nasze m .
        pozdrawiam
      • zloty_delfin Re: Małe rozmiary 11.01.06, 00:58
        Ja również:) Bez problemu znajduję coś na/dla siebie w Benettonie (rozmiar 38,
        odpowiednik 34), ewentualnie Jackpot. To właściwie jedyne moje pewniki.
        Pozdrawiam
        • delicja11 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 10:37
          w jackpocie rozm.0 i 1 sa na mmnie zaduze :(
        • belinia Re: do delfina 11.01.06, 15:59
          kiedyś był wątek założony przez tralalumpka w którym dziewczyny wklejały
          zdjęcia swoich ubrań a czasem też swojej osoby; z tego co pamiętam nie
          należałaś do najszczuplejszych osób ;> a może się mylę??...
          • delicja11 Re: do delfina 11.01.06, 20:15
            jeśli to do mnie to na forum jestem od niedawna i nie moglo to byc moje
            zdjecie hahaha
            • belinia Re: do delfina 11.01.06, 23:13
              nie, nie do ciebie, napisałam że do delfina ;) ale i tak się chyba pomyliłam,
              więc jak coś to przepraszam :)
              • zloty_delfin Re: do delfina 17.03.06, 14:40
                Pomyliłaś się:) Nigdy nie prezentowałam żadnych moich zdjęć internetowej
                społeczności.
      • cioccolato_bianco Re: Małe rozmiary 11.01.06, 08:11
        wg mnie takie rozmiary sa tez w zarze, h&m, mexx, mango i esprit, ale jako
        szczesliwa nosicielka 36-38 moge nie miec dobrej informacji, a ze skrajnymi
        rozmiarami chyba zawsze problem.

ps. spódnica bo spodnie;)
        • kielbasiana Re: Małe rozmiary 11.01.06, 09:15
          spróbuj też w veromodzie. w rozmiarze 34 są tam zarówno spodnie jak i górne
          części garderoby.
          • monka_c Re: Małe rozmiary 11.01.06, 09:22
            W Orsayu widziałam ubrania w rozmiarze 34,32...
      • d.blue Re: Małe rozmiary 11.01.06, 10:02
        witam w klubie...
        u mnie najgorzej jest z żakietami i z jeansami; ostatnio kupiłam spodnie
        idealne jak na mnie w lee i levis`ie a że był to outlet to ceny były bardzo ok;
        orsay ma ciuchy już od xs- gorzej ze spodniami bo są za długie; pozdrawiam
      • inecita Re: Małe rozmiary 11.01.06, 10:32
        noszę ten sma rozmiar, zawsze znajduję coś w Benettonie, New Yorkerze (raczej
        góry), Tally Weijl.
      • wenecja4 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 10:42
        Miałam pytać o to samo, tzn. wzrost mam raczej średni 164, ale rozmiar właśnie
        34-36. Czy w W-wie istnieje sklep z takimi rozmirami, gdzie w jednym miejscu
        byłby duży wybór np. kostiumów czy garniturów, bardziej eleganckich rzeczy?
        chodzi mi o coś takiego, jak np. jest mnóstwo sklepów dla pań do rozm. 64, czy
        są też dla tych szczupłych? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
        Zastanawiam się też nad Centrum Mody w Nadarzynie, ale nie chciałabym jechać w
        ciemno. Może wiecie, czy i gdzie tam są małe rozmiary? pozdrowienia
      • euphrosyne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 12:19
        problem mam identyczny. H&M i Zara niby mają maje rozmiary ale 34 z h&m to
        jakiś olbrzym (jak 38), a w zarze chciałąm spodnie kupić, rozmiar 34, a
        nogawki o 35 cm za długie. Koszmar. Najgorzej jest ze spodniami. Ja kupuję w
        Ravelu (tam mają naprawdę małe rozmiary czasem) i w diversie (są troche za
        szerokie w pasie, ale mają ok nogawki). Najbardziej denerwuje mnie, że polskie
        firmy szyją rozm. 34 na dziewczyny o wzroście 1.64, ja mam 1.58 :(((((
        • eirenne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 12:26
          Rozmiar 34 z H&M to 38?????? Coś mi się zgadza, zawsze miałam chudy tyłek, a
          kiecki z H&Mu prawie się opinają na mnie... :)
          • euphrosyne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 12:59
            nie wiem, jak kiecki, mi spodnie po prostu spadają :(( Bluzki są w sam raz, ale
            doły nie :(
            • andre37 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 13:45
              co do h&m ... ja nosze 40/42 a w ich sklepie kupuje 38/40. Natomiast na moją
              siostrę która nosi małe 34 - nic nie pasuje we wszystkim sie topi.
              • eirenne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:03
                Czasem czuję się na tym forum jak kosmitka:) Ile Twoja siostra ma w biodrach?
                • andre37 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:12
                  eirenne napisała:

> Czasem czuję się na tym forum jak kosmitka:) Ile Twoja siostra ma w biodrach?

nie wiem - ale jak przyjedzie do domu to zmierzę, obiecuję.
                  Wyobraź sobie jak ja się muszę czuć idąc z nią na zakupy - teraz noszę rozmiat
                  42... kiedyś 52. Do tej pory wychodzimy często ze sklepów załamane, wyjąc ze
                  śmiechu bo ani na jedną ani na drugą nic nie pasuje. Z jednej wszystko zlatuje,
                  druga w nic sie wpakować nie może. :)
                  • andre37 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:14
                    a a jak już w danym sklepie mają rozmiar 42 to się okazuje, że ze mną jest coś
                    nie tak, w biodrach ok, ale w pasie to będzie pasować chyba jak będe w 8
                    miesiącu ciąży.
                • euphrosyne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:13
                  www.hm.com/corporate/do?action=qualityviewsize&sizesection=1&sizeitem=3,
                  tu jest rozmiarówka h&m, 34 rozmiar jest naprawdę spory.
                  • eirenne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:43
                    Dziewczyny, przerażacie mnie. To jest normalny rozmiar 34... :) Szkoda, że nie
                    mam centymetra... ostatnio jak się mierzyłam, to bardzo życzliwie;) dałam sobie
                    87cm, bo nie chciałam się załamywać własną chudością :-DDDDD
                    Hmmm... tu musi być jakaś pomyłka...
                    • andre37 Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:53
                      eirenne ja ci wierzę, 34 rozmiaru nigdy nie miałam. Wiem że moja siostra jest
                      chuda, za chuda, i wiem że jest problem z kupnem ciuchów, więc może ona już
                      powinna szukac 32 :)
                    • euphrosyne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 16:03
                      Eirenne- a gdzie dałaś sobie 87 cm ?? Czego to rozmiar ?? :)) w biodrach?? :)
                      to ja mam tyle samo i naprawdę spodnie są za luźne, albo źle trafiałam :)
                      Pozdrawiam.
                      • eirenne Re: Małe rozmiary 11.01.06, 16:24
                        No w biodrach, a dałam sobie tyle w sierpniu albo wrześniu... i naprawdę byłam
                        wtedy życzliwa wobec siebie, mierzyłam luźno;-DDD
                        Jak babcię kocham, tydzień temu mierzyłam różne spódnice w H&M rozmiar 34 i
                        opinały mi się...
      • keruzamk Re: Małe rozmiary 11.01.06, 14:37
        dziwne naprawde dziwne..bo ja gdzie wejde widze rozmiary 34, 36...a niekiedy 38
        odpowiadaja 34.. ja znowu mam problem z wiekszymi bo czesto sa zanizane i i tak
        abym miala 40 musze kupic 46, 48!!bez przesady! moja babcja niezly grubasek
        nosi 50!!a ja jestem poprostu przy kosci!:(
      • aganiolek Re: Małe rozmiary 11.01.06, 16:25
        Ojej, jaką dyskusję wywołałam, bardzo mi miło. A wracając do tematu: zara,
        jackpot, esprit to właśnie te sklepy, w których nic na siebie dostać nie mogę
        (ostatnio przymierzałam w zarze spodnie, rozmiar 34 - założylam je, a potem
        zdjęłam bez rozpinania zamka i wcale nie musiałam ich przeciskać, same niemal
        spadły).
        Najbardziej dziwi mnie to, że mimo tak agresywnego narzucania nam przez media
        wizerunku pięknej - szkietochudej kobiety w sklepach nie można dostać ubrań na
        osobę, która ma te przysłowiowe 60 cm w talii.
        Cieszy mnie to, że nie tylko ja mam taki problem i że staracie się mi pomóc.
        Jednak nie wiem już co mam zrobić i zaczynam się zastanawiać nad poszukaniem
        dobrego krawca, ale obowiam się, że to mogłoby przerosnąć możliwości mojego
        portwela.
        Pozdrawiam serdecznie,
        A.
        • batutka Re: Małe rozmiary 12.01.06, 01:18
          ja tez pozdrawiam:-)))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka