Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za chude łydki

16.01.06, 20:17
    Dziewczyny, czy to jest bardzo nieeleganckie, gdy kozaki na łydkach 'odstają'
    trochę od nogi? W każdych kozakach zostaje mi na górze 2 cm luzu i krępuję się
    chodzić tak do spódnicy. :( Wyszłybyście na świat w takich kozakach, które nie
    przylegają dobrze do łydki?
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:31
        mozesz oddac kozaki do szefca, zwezi cholewki.
      • shirl Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:33
        Bardzo nie lubię takiego efektu. Dlatego przez kilka lat zwężałam buty w łydce
        u cholewkarza. Teraz jest pierwszy sezon, kiedy można kupić obcisłe buty i
        jestem z tego powodu niesamowicie zadowolona!:)
      • trocineczka Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:35
        Mam ten sam problem. A jest tym wiekszy, ze nie kazdy fason da sie zwezic, a ja
        nie wyjde na ulice w odstajacych od lydki kozakach. Nie i juz. W zwiazku z tym
        lamentuje niesamowicie, gdy przychodzi mi kupic wyzsze buty, ale ze spodnice
        uwielbiam, to sie poswiecam ;) i biegam po sklepach mierzac niesamowite ilosci
        butow. I wiesz co? I koniec koncow zawsze cos znajde! Tak, ze i mnie sie podoba
        i na lydce nie odstaje :) No ale do tego potrzeba duzo czasu i cieprliwosci,
        ale ja mam wprawe, bo identyczny problem mam ze spodniami; zazwyczaj nogawki sa
        zbyt krotkie, bo jak na swoj wzrost, mam dosc dlugie nogi ;) (z czego sie
        oczywiscie ciesze, ale spodnie kupic ciezko, naprawde)
      • sumire Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:35
        Nie. Ja mam ten sam problem, kupienie wysokich butów to dla mnie wielkie wyzwanie.
        • klapoucha1 Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:44
          hmmm,a ja wam dziewczyny zazdroszczę tych chudych łydek!sama jestem
          szczupła,ale nie 'przy łydkach' Bp
          • trocineczka Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:45
            Nie no, ja na swoje lydki ani dlugosc nog ani mysle narzekac! ;) Moge poswiecic
            czas na to szukanie, no ;)
      • rupertgiles Re: Za chude łydki 16.01.06, 20:55
        Dzięki, czyli jednak nie jestem przewrażliwiona :) Złaziłam już tuziny sklepów w
        tym sezonie, ale nie znalazłam nic, co by mi pasowało :( Chyba sobie daruję te
        kozaki albo utuczę łydki.
        • monka_c Ile kosztuje zwężenie? 16.01.06, 21:01
          Moze ktoras z Was wie?
          • pump_it_up Re: Ile kosztuje zwężenie? 16.01.06, 21:20
            mi tez odstaja, bo mam chude lydki, ale olewam to... mysle, ze w przxypadku
            moich zamszowych butow nie wyglada to najgorzej.
            • lyv Re: Ile kosztuje zwężenie? 17.01.06, 10:19
              To również mój odwieczny problem . W tym roku kupiłam w Zebrze
              zamszowe ,brazowe kozaczki - lekko się marszczą ale efekt jestr super ;zarówno
              do podwiniętych spodni jak i spódnic i 2,3 cm luzu wogóle nie raża. Pozdr
          • k_anilorak Re: Ile kosztuje zwężenie? 17.01.06, 11:05
            monka_c napisała:

> Moze ktoras z Was wie?

Z tego co wiem- ceny z Trójmiasta - taka usługa to koszt około 50 - 60 zł.
      • barbie26 Re: Za chude łydki 17.01.06, 10:53
        nie mam kozaków, właściwie nigdy w zimie nie mogłam chodzić w spódnicy.Mam mocno
        szczupłae nogi. niby są kozaki w miarę szczupłe a na mnie i tak dużo za
        szerokie. Ze zwężaniem kozaków u kaletnika jest tak ,że nie wszystkie da się
        zwęzic bo muszą być tylko troszkę za szerokie o jakieś kilka cm 3-5, a ja jakich
        kozaków bym nie ubrała to mam nogę w nich jak w wazonie, albo w wiadrze
        :(zdarzylo mi się zwęzić trzy pary przez parę lat i wszystkie straciły fason,
        zwężałam u różnych kaletników, którzy moim koleżankom zwężali dobrze. Także
        pozostaje mi czekać do wiosny z pokazywaniem nóg.
      • k_anilorak Re: Za chude łydki 17.01.06, 11:03
        Mam ten sam problem. Kupiłam w tym roku kozaki w gino rossi. Odstają jak
        cholera. Leżą juz 3 tygodnie w pudełku i czekaja aż zaniosę je do szewca, żeby
        zwęził cholewki. Nie ma takich kozaków- jeśli mówimy o skórzanych, które byłyby
        dopasowne w łydce. Mam nadzieję, że po przeróbce nie stracą fasonu.
      • makowa_panna Re: Za chude łydki 17.01.06, 11:05
        moja siostra ma ten sam problem i zawsze szefc zweza jej cholewki w kozakach.
      • nianaa Re: Za chude łydki 17.01.06, 17:19
        Ja tam bym wyszła. Mnie nic nie zrazi;)
        • anusiaw111 Re: Za chude łydki 17.01.06, 17:50
          witam w klubie ten sam problem ale kupilam w miare dobre jedne byly jak gumowce
          :) az sie przerazilam...
          • ell9 Re: Za chude łydki 17.01.06, 18:27
            Dziewczyny! Nie postrzegajcie dużej ilości kozaków w sklepach o szerokich
            cholewkach jako Wasz problem! To jest problem tych, którzy produkują
            wyłącznie "szerokie kozaczki"! Tracą grupę klientek o szczupłych łydkach!
            Ich strata!!!!!

Drażni mnie, że niektóre z Was piszą: "mam chude łydki" - dlaczego nie
            napiszecie "szczupłe łydki"? Spróbujcie nazywać pewne rzeczy inaczej od razu
            lepiej się poczujecie. Ell
            • miska_malcova Re: Za chude łydki 17.01.06, 19:04
              jesli ktos ma za szerokie kozaki, to wygląda to całkiem uroczo, gorzej jest
              odwrotnie :-(
      • pantera22 Re: Za chude łydki 17.01.06, 19:38
        hmmm a jak ktos ma za masywne lydki i szczuple nogi..??? ja w ogole nie moge juz
        od kilku lat kupic wysokich kozaków ;-(((, a fasony o szerszej cholewce nie sa w
        moim guscie ??? i co ja mam zrobic??? zawsze mozna cholewke rozciagnac ale nie w
        kazdym fasonie wiec zostały mi kozaczki z razciagliwych materiałow np z
        bukary..ale w zimie to raczej za chlodno...moze sie zamienimy na łydki..heheh
        pozdr. z wrocka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka