Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

markowa bielizna nosicie?warto?

25.04.06, 17:13
    Czy kupujecie drogą markową dobrą jakosciowo bielizne?Czy taka inwestycja w
    to czego nie widac wogole sie opłaca?Jesli tak jakich firm i jaki przedział
    cenowy.(BTW moje przyjaciołki i ja nie kupiłysmy nigdy nic drozszego jak
    bielizne z sieciówek typu Cubus, H&M, New Yorker)
    Obserwuj wątek
      • b_bb Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 17:29
        Czasem dla dobrego samopoczucia warto mieć coś pięknego, czego nie widzą oczy
        innych.
        • weronka77 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 18:06
          Dokładnie.Ja uwielbiam Triumph i Lise Charmel;-)
      • alex_koz Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 19:08
        elejna napisała:

> Czy taka inwestycja w to czego nie widac wogole sie opłaca?

czasem jednak widac;)
      • cioccolato_bianco Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 19:09
        ja nosze w 99% bielizne intimissimi i sobie chwale :)
        • paulinaa Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 19:38
          cioccolato_bianco napisała:

> ja nosze w 99% bielizne intimissimi i sobie chwale :)

a ja 99% triumpha i tez sobie chwale:) jak popatrze na te biustonosze w h&m czy
          new yorkerze to mysle ze chyba lepiej chodzic bez niz w czyms takim :P co z
          tego ze nie widac. ja dobrze sie czuje wiedzac ze mam na sobie dobra bieliznę:)
          zreszta biustonosze triumpha są bardzo wygodne, wyprofilowane itd. wiec mysle
          ze naprawde warto wydac te 100zł. chociaz mozna poczekac na wyprzedaze i wydac
          tylko 70;)
          • siog Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 20:25
            no nie uwazalabym Triumph za markowa bielizne:) i szczerze mowiac nie widze
            duzej roznicy miedzy ta bielizna a bielizna z H&M:) czasem nawet na korzysc tej
            drugiej:))
            • puk_puk Re: markowa bielizna nosicie?warto? 28.04.06, 22:03
              Zdecydowanie: nosze markowa bielizne, bo zwykle jest lepiej skrojona i z
              lepszych materialow, wiec dobrze podtrzymuje biust. Majtasy tez nosze markowe,
              bo sie dziwnie czuje, jesli nie sa do kompletu. Jakbym zalozyla dwa rozne buty.
              Oczywiscie robie to wylacznie dla siebie.

Bielizna markowa, ale popularna to dla mnie Triumph czy Playtex. Markowa
              luksusowa to Chantal Thomas, Charmel, Aubade...

• lady.k warto 25.04.06, 19:55
        pewnie, że warto. co z tego, że nie widać skoro to, co masz pos spodem w dużej
        części decyduje, jak wyglądasz "na zewnątrz". zarówno fizycznie jak i
        psychicznie.
        • amikeo Re: warto 25.04.06, 20:07
          Nosicie. Warto. Nie spiera sie tak szybko i dłużej zachowuje swój wygląd:)
          • annie_laurie_starr Re: warto 25.04.06, 20:23
            Staniki - Warner's, Playtex i Bali. Oprocz tego mam kilka sztuk, ktore nie
            nadaja sie do noszenia, a tylko do bzykania. W tej kolekcji jest drogi stanik
            Triumpha, ktory powinnam sobie byla darowac.
            Majtki -czesto dostaje darmowe majtki z Victoria Secret. Posiadam tez wiele
            majtek innych firm i specjalnie nie zwracam na nie uwagi.
            • martalek Re: warto 25.04.06, 20:24
              triumph
      • delicja11 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:06
        noszę , ale rownież nie uważa marki Triumph za jakas specjalna , a nawet
        powiem , że tej marki nie trawię. Od kilku lat strasznie straciła na jakosci.
        Mam porownanie .
        Lubie palmersa , la senza i inne
      • kalinazkalinowa Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:11
        dla mnie najlepsza bielizna to Triumph i najbardziej markowa ;)
      • jaleo Troche off topic 25.04.06, 21:15
        Zastanawiam sie, jaka jest przyczyna, ze Triumph jest tak bardzo popularny w
        Polsce. I do tego wsrod mlodych dziewczat (jak sie domyslam po wpisach w
        roznych watkach).
        • black_magic_women Re: Troche off topic 25.04.06, 21:19
          Kwestia matek,ktore nauczyly corki,ze T spod lady to jest COS!
        • siog Re: Troche off topic 25.04.06, 21:33
          tez nie rozumiem:) ale mysle ze na tej samej zasadzie jak i z ubraniami ze
          sredniej polki uwazanych w Pl za markowe, luksusowe
          • nessie-jp Re: Troche off topic 25.04.06, 22:00
            Eee, tam. Po prostu jest łatwo dostępny (zatrzęsienie punktów i punkcików
            sprzedaży w całej Polsce) i niezbyt drogi (jeżeli chodzi o podstawową bieliznę).
      • frigg Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:22
        jeżeli chodzi o codzienną bieliznę, to gatki Schiesser jak dla mnie nie do
        zdarcia - jakkolwiek by to nie brzmiało
        • nadja11 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:28
          zachwytów triumphem tez nie rozumiem tym bardziej postrzegania tej marki jako
          niemalaze luksusowej nieporozumienie.
          Czy ktoras z Was wie gdzie mozna kupic on line bielizne Schiesser?
          • sumire Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:37
            Dla mnie to akurat dość zrozumiałe. Z tego co pamiętam, kilkanaście lat temu Triumph był jedną z pierwszych (jeśli nie pierwszą) bieliźnianych marek wchodzących na nasz chłonny rynek, na którym wtedy za luksusowe perfumy uchodziło Masumi. To się nie zmienia aż tak szybko. Poza tym umówmy się, u nas jeszcze ciągle wielu kobiet nie stać na wydanie 200 PLN na dwa kawałki szmatki.
            Ja za Triumphem nie przepadam, zbyt zachowawczy, ale całkiem niedawno wypatrzyłam u nich dokładnie taką bieliznę, jakiej potrzebowałam, podczas gdy ulubione Intimissimi zaatakowało mnie od progu ciapkami i kwiatkami.

Ale tak czy inaczej - warto. Nawet nie dla faceta. On i tak nie zauważy. Dla siebie. Dobra bielizna poprawia humor.
            • edavenpo Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:44

Staniki kupuje zazwyczaj w M&S bo solidne i wygodne, mam bodajze jeden czy dwa
              staniki Triumpha przywiezione z Polski. Majty lubie kupowac w Topshopie bo maja
              swietne wzornictwo i spory wybor.

Moja ulubiona marka bielizny ktora lubie wybierac, przebierac i przymierzac to
              Agent Provocateur ale ta bielizna jest mniej codzienna, raczej odswietna ;-)))

Choc z drugiej strony mam dwa swietne staniki od nich ktore nadaja sie do uzytku
              codziennego, nosza sie swietnie i sa trwale.

Wzornictwo jest niesamowite, jakosc, wykonczenie i dbalosc o szczegoly jedyna w
              swoim rodzaju.
              • sumire Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:53
                I jakie mają kampanie reklamowe :)
                Ja ich kocham.
                Ale znam kobiety, które by w życiu czegoś takiego na siebie nie włożyły. Właściwie to całkiem dużo takich kobiet znam, o dziwo...
              • nadja11 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:55
                Agent Provocateur - widziałam jakies kolekcje on line cudo
                ale gdzie mozna dostac tą bielizne w PL i w jakich cenach?
                • edavenpo Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 22:06

Nie sadze ze Agent jest w Polsce. Obadaj ich strone,mozna kupowac online, tylko
                  nie wiem jak z kosztami przesylki.

www.agentprovocateur.com/
                  • siog Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 22:37
                    uwielbiam Agent, zawsze dostaje w prezencie od mojego Kochanego kiedy chce mnie
                    uszczesliwic:)))
                    teraz zachorowalam na ten zestaw:)
                    www.agentprovocateur.com/cardini.php
                    • edavenpo Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 22:48

Tez sobie na niego zeby ostrze. Byl na wystawie kilka miesiecy temu w stylizacji
                      biliotekarki z biczykiem ;-)))
                • lady.k Re: markowa bielizna nosicie?warto? 26.04.06, 09:24
                  nie ma w PL, najbliżej Londyn I Paryż;-) sprzedają prawdziwe cudeńka, mam
                  ochotę wszystko sobie wziąć i nosić. Drogi ale warto zainwestować...
      • agusia552 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:55
        niestety trzeba przyznać że markowa bielizna wyglada dużo lepiej jest ładniej
        wykończona i wygodniejsza
      • modlisshka Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 21:59
        pierwszy markowy komplet dostałam jako prezent...wtedy po raz pierwszy
        przekonałam się że sa to rzeczy bardzo wygodne, trwałe i dobrej jakości...
        naprawdę warto!!polecam
      • kochanica-francuza Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 22:39
        ja mam majtki triumpha i to stanowczo się opłaca, biorąc pod uwagę upiorne
        pranie jakie im urządzam w stosach proszku - trzymają się długo i całkiem nieźle
        • amikeo Re: markowa bielizna nosicie?warto? 25.04.06, 22:47
          Ja majtki Sloggi. Ja nie wiem co wy macie do tego Triumpha? Co tylko się jakiś
          watek pojawi z Triumphem to wydymacie usta? Jest to "markowa" bielizna
          bezdyskusyjnie. Bardziej markowa niz H&M. Klasyczna i z tradycjami. Taka
          pogarda, ze "tylko w Polsce mozna ja uważac za markową, bo gdzieś tam spod lady
          była" to silenie sie na snobizm.
          • magdaksp Re: markowa bielizna nosicie?warto? 26.04.06, 00:25
            ja nosze w 99% bielizne h&m wiec nie mam pojecia:)tez sobie chwale
      • kadarkaa Re: markowa bielizna nosicie?warto? 26.04.06, 03:01
        Zależy... Figi czasem z bazarku, bo spodobał się fason (nie kolor, nie znoszę
        bielizny niedopasowanej kolorystycznie), a 20 zł to nie wydatek... Ale one
        padają po pół roku. Trwalsze to tylko markowe, bo ogólnie nie stać mnie na
        tanie rzeczy'). A staniki tylko markowe, choć nie zależy to od
        producenta...usztywniane tylko triumph, te są dla mnie (90 C) idealne), miękkie
        zależy - potrzebuję tych z fiszbinami wysoko pod pachę, ładnie zbierają biust. A
        trudno znajduję takie, które nie są zbyt "rozlazłe". :)
      • kamyszkasia Re: markowa bielizna nosicie?warto? 26.04.06, 09:42
        Wszystkim prychającym na Triumpha polecam przejrzeć rozmiarówkę staników w
        innych firmach, zwłaszcza sieciówkach typu Cubus, czy H&M. Panie wybaczą
        ale "miseczka duża" to nie to samo co 75E lub F. Także przy dużym biuście
        zdecydowanie bielizna "markowa"!

• jaleo Jeszcze o Trumphie 27.04.06, 22:53
        OK chyba troche nieopatrznie zrozumiano moje intencje w tym pytaniu powyzej o
        Triumpha.

Triumph to jest bardzo porzadna marka, jesli chodzi o stostunek jakosc/cena to
        tez dobrze wypada. Z tym, ze jest to bielizna bardzo "utylitarna", bez polotu
        wiekszego, i adresowana do pan od sredniego wieku wzwyz. Na pewno nie
        inspiruje. Dlatego mnie tak dziwi, ze zawsze Triumph jest na czele,
        kiedykolwiek sie na tym forum pyta o ulubione marki bielizny - to tak jakby
        wszyscy mowili, ze ich ulubiona potrawa to ziemniaki.
        • kochanica-francuza Re: Jeszcze o Trumphie 27.04.06, 23:22
          jaleo napisała:

> OK chyba troche nieopatrznie zrozumiano moje intencje w tym pytaniu powyzej o
          > Triumpha.
          >
          > Triumph to jest bardzo porzadna marka, jesli chodzi o stostunek jakosc/cena to
          > tez dobrze wypada. Z tym, ze jest to bielizna bardzo "utylitarna", bez polotu
          > wiekszego, i adresowana do pan od sredniego wieku wzwyz.

A kolekcje młodzieżowe?

y
          > wszyscy mowili, ze ich ulubiona potrawa to ziemniaki.

Ziemniaczki pycha! ;-)
      • big2.munich Jasne, ze warto! 27.04.06, 23:39
        Sexy-elegancka bielizna to lepsze wewnetrzne poczucie wartosci. Od "swieta"
        uwielbiam Marie Jo, Simone Perele, La Perla - ale na co dzien nosze Palmersa i
        najzwyklejsze Sloggi - bardzo wygodne. Triumph jest OK, ale nie powala mnie z
        nog.
        • yavanna86 Re: Jasne, ze warto! 28.04.06, 10:34
          staniki tak.gacie nie...i właśnie cierpię na brak normalnych,ładnych majtek w
          przyzwoitych cenach.nie tam żaden jedwab z koronką,tylko żeby była
          kolorowa,wygodna bawełna,no string :P
      • kalinazkalinowa Re: markowa bielizna nosicie?warto? 29.04.06, 08:49
        Niech cię nie dziwi zainteresowanie Triumphem tylko zastanów się z czego to
        wynika. Bardzo duży wybór, przystępne ceny, swietna jakość. Ja mogę w ciemno
        kupować 85 B i wiem, że będzie ok.
      • krzysztof255 Re: markowa bielizna nosicie?warto? 29.04.06, 09:41
        Pewnie, że warto, ja kw każdym innym przypadku, jest wykonana solidnie,
        rozmiarówka się zgadadz - a to chyba tutaj najważniejsze.
        www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryID=628&productID=148897&productID=150955&productID=150951
        No ale tez zależy ile masz kaski i jakiej konkretnie marki chcesz spróbowac:)
        Pozdro
        • wildorchid Re: markowa bielizna nosicie?warto? 29.04.06, 13:46
          eeee triumph "luksusowy"????no bez przesady.chyba dla pani wiesi z Pcimia ktora
          przyjezdza raz na tydzien na zakupy "do miasta".
          beznadziejna jakosc,zero polotu,rozmiarowka jakas dziwaczna-ja tam dla swojego
          70 D nie widze nic w ogole.
          fajna jest la perla wolford,victoria's secret.nie wiem czemu ale udaje sie
          trafic bardzo fajne w new yorkerze.
          • jaleo Re: markowa bielizna nosicie?warto? 30.04.06, 10:02
            wildorchid napisała:

>
            > fajna jest la perla wolford,victoria's secret.

Wolford to raczej tylko do "podstawowych" biustonoszy, bo tylko takie robia.
            Rajstopy owszem maja swietne i nie do zdarcia.

La Perla jest przesadnie droga, moim zdaniem (od £100 za bustonosz w gore), i
            chyba bardzo niewielu ludzi stac na kupowanie tej bielizny regularnie (chyba,
            ze mowisz o jej tanszych liniach, np. Malizia, Occi Verdi czy La Perla
            Studio).
      • o-ren-ishii Zależy dla kogo 29.04.06, 20:06
        Zależy od tego, czy chcesz być modna, czy czuć się komfortowo. Oczywiście,
        jeśli bielizna jest lepsza, seksowniejsza itd, może być również wygodniejsza,
        ale ja wolę np. zakładać bieliznę z modnymi, młodzieżowymi fasonami. Taką jak
        np. hey, arcado, bellinda, czy coś w tym stylu.
        • kaja75 Re: Zależy dla kogo 30.04.06, 09:57
          A co myślicie o bieliźnie FELINA? Ja uważam, że jest świetna.
          Z Polskich marek lubię - KONRADA prawdziwe cudeńka no i czasem kupuję ELDAR.
          Tak naprawdę to Polscy producencji robią już całkiem niezłe rzeczy. No i brawo
          • mech-k Re: Zależy dla kogo 30.04.06, 12:08
            cofam szame :> same puszapy, za to KappAhl ma bez, o cudzie!
            • elejna Re: Zależy dla kogo 30.04.06, 17:30
              a moze napiszecie o tej najbardziej lichej nietrwalej i złej jakosciowo?bo jak
              narazie u mnie wygrywa Sanpellergrino , majtki rozeszły mi sie po 4 praniach a
              stanik zmechacił i straciła fason a to nie jest zadne tam stadion siec salonow
              w całej polsce :-/
              • o-ren-ishii Re: Zależy dla kogo 30.04.06, 20:54
                Oł, nieprzyjemnie. Ja tak źle nie miałam, oprócz jakiś noł-nejmów. Kupiłam też
                ostatnio majtki arcado i są takie "obwisłe", jak worek :P Ale poza tym firmy są
                spoko.
      • przemkowa.b Re: markowa bielizna nosicie?warto? 30.04.06, 20:56
        Większość bielizny mam z Triumpha ale nie wiedziałam, że to markowa:-)
        Kilka staników z H&M i majtek też od nich:-)
        Najlepiej się czuję w WYGODNEJ bieliźnie:) takiej, która nie gryzie i nie
        uwiera i to nie zależy od metki ;-)
      • j.kinga Re: markowa bielizna nosicie?warto? 01.05.06, 12:19
        Najważniejsze żeby była ładna i dobrze dopasowana. Warto do niej dobrać sliczny
        drobiazg;) ->www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5103588
        • a.adriana Re: markowa bielizna nosicie?warto? 01.05.06, 12:24
          uwielbiam victoria's secret, odkad kupilam sobie pierwszy komplecik zadnej innej
          bielizny juz nie chce, niestety w Polsce victoria ciagle niedostepna :/ la perla
          tez jest super, ale ceny juz mniej mi sie podobaja...
      • xieyundi Re: markowa bielizna nosicie?warto? 01.05.06, 14:03
        Owszem, ze warto - o wiele ladniej lezy i jest o wiele wygodniejsza. Poza tym nie znosze nitek i gumek wychodzacych juz po trzecim praniu, a kupowanie drogiej bielizny pozwala tego unikac.
        • athenka Re: markowa bielizna nosicie?warto? 02.05.06, 08:58
          Triumpha nie lubię, za to podczas pobytu za granicą kupuje La Perla
          • miska_malcova Re: markowa bielizna nosicie?warto? 02.05.06, 09:43
            kupuje zwykle Intimissimi, kiedyś nałogowo Triumph, ale mi przeszło. Kupuję też
            polskiego Atlantica
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka