ell9 08.05.06, 09:54 Zastanawiam się - czy np. gdy macie krwawienie to zakładacie wtedy inne ubrania np. w ciemniejszym kolorze czy gorsze ubranie? Czy okres ma w ogóle wpływ na wasz ubiór czy nie? a jeśli ma - no to jaki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: strój a okres 08.05.06, 09:56 ell9. dziekuje Ci bardzo serdecznie za ten post, jak tylko otworzylam forum zauwalazym twoj post i wybchnelam smiechem. zdecydowanie Miss Pociesznosci Ci przyznam;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: strój a okres 08.05.06, 10:43 alex_koz cieszę się, że mogłam przyczynić się do Twojego uśmechu na twarzy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: strój a okres 08.05.06, 15:30 ell9 napisała: > alex_koz cieszę się, że mogłam przyczynić się do Twojego uśmechu na twarzy. ;) ja tez sie bardzo ciesze i pozdrawiam goraco! a co do pytania, jak juz ktos napisal wyzej w erze tamponow nie mam zadnych ograniczen co do stroju jak i aktywnosci na fitnessie. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: strój a okres 08.05.06, 18:03 Mowcie za siebie, drogie panny, ze mnie przez pierwsze dwa dni cieknie jak z odkreconego kranu, ponadto jestem jakby napompowana, wiec nie zalozylabym na pewno np. bialych obcislych spodni. Albo bardzo wysokich szpilek. Co do tamponow, jestem im przeciwna i ich nie uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: strój a okres 08.05.06, 18:38 hmmm...muszę zapytać o co chodzi...dalczego nie zakładasz szpilek, co to ma do rzeczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: strój a okres 08.05.06, 10:18 o mamo, gorsze ubranie?:DDD tzn niby jakie, zgrzebny worek?:> nijak nie rozumiem... czy chodzi o to, by swiatu zademonstrowac, ze masz okres? czy jaki jest cel wkladania 'gorszych' ubran??? Pauli -- Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: strój a okres 08.05.06, 10:41 gorsze ubranie, juz tlumacze w jakim sensie: np. ja gdy mam okres śpię w "gorszej" piżamie, jak się coś pobrudzi to nie szkodzi, będzie mniejsza strata niż gdyby to była piękna droga piżamka/koszulka do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: strój a okres 08.05.06, 10:46 nie. i z uprawiania sportu tez wtedy nie rezygnuje ;) ale gdybym miala taka koszulke z napisem 'mam okres', to kto wie... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bluelove Re: strój a okres 08.05.06, 10:49 hehe a ja widzialam gdzies takie koszulki z napisem "Mam okres" albo "Uwaga PMS" hehe no jak znalazl :D Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: strój a okres 08.05.06, 10:51 ano wlasnie. wiem ze takie istnieja :)) moglabym nosic, jak znalazl na silownie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: strój a okres 09.05.06, 12:56 koszulki "mam okres" sa na stronie "tiszert dla wolonosci".sama jestem zwolenniczka kilku ich tiszertow:)ale wracajac do tematu nie ubieram sie inaczej w okres chociaz czasem zaloze jakas dluzsza bluzke bo jednak jestem zwolenniczka podpasek:)ale pizama ta sama Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: strój a okres 08.05.06, 10:52 Mi koszulka nie potrzebna, jak mam pms i tak widać z daleka - GRYZĘ :D hehe, pozdrawiam w ten słoneczny dzionek :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: strój a okres 08.05.06, 12:05 tak,zakładma koszulkę: Mam okres:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: strój a okres 08.05.06, 12:25 W "erze tamponów" chyba nie trzeba zakladac nic innego, niz w pozostałe dni bez okresu??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: strój a okres 08.05.06, 13:58 jako jedyna odpowiem powaznie na twoje pytanie - w pierwsze dwa dni na pewno nie zakladam bialych spodni, bo nawet w dobie tamponow korzystajac z toalety lub zmieniajac je zdarza sie ze kapnie kropelka. No chyba ze sciagam zupelnie spodnie. Ze spodnica nie ma tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: strój a okres 08.05.06, 16:04 Wy się śmiejcie ale moja koleżanka jeszcze w liceum kiedy miała okres chodziła w szerokim ortalionowyym dresie ! :D niby dlatego że używała grubych podpasek... wszyscy wiedzieli kiedy Gabi ma ciężkie dni... <LOL> generalnie, pytanie rozłozyło mnie na obie łopatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: strój a okres 08.05.06, 16:13 Wszystko zależy od tego jaki okres:) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: strój a okres 08.05.06, 16:14 ell9 napisała: > Zastanawiam się - czy np. gdy macie krwawienie to zakładacie wtedy inne > ubrania np. w ciemniejszym kolorze czy gorsze ubranie? Nie.... Czy okres ma w ogóle > wpływ na wasz ubiór czy nie? a jeśli ma - no to jaki? ;-) Nie ma w zasadzie zadnego, w każdym razie nie widze takowego normalnie .. Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: strój a okres 08.05.06, 17:41 Tampony , to jasne a na noc dodatkowo podpaske i obcisle majtki posciel nigdy sie nie brudzi :-) W podrozy ( a te najczesciej wypadaja wiadomo kiedy ) tez zabezpieczam sie dodatkowo " pieluszka " i z takim podwojnym zabezpieczeniem mam prawdziwy komfort psychiczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: strój a okres 08.05.06, 18:12 gorsze ubrania to moze nie, ale unikam wtedy noszenia np. bielizny na tyle delikatnej ze ciezko byloby ja doprac w razie pobrudzenia obcislych bialych legginsow na seans jogi tez bym raczej nie ubrala :) ps. nie widze w Twoim pytaniu nic smiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: strój a okres 08.05.06, 18:24 W czasie okresu szczególnie pierwszych dni zwracam większa uwage, żeby było mi wygodnie.Wtedy wszystko mnie uwiera i doprowadza do szału.Więc po prostu odpadają bardzo obcisłe, niewygodne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: strój a okres 08.05.06, 19:38 tak zakładam ciemniejsze spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: strój a okres 08.05.06, 19:54 hm...właściwie czasem ubieram się inaczej,bo kiedy człowiek czuje się jedną,wielką,nabrzmiałą macicą,co i rusz biegającą do kibla wymienić kolejną podpaskę,to jakoś mu nie w głowie fikuśne szmatki :P przez pierwsze dwa dni okresu zazwyczaj zakładam rzeczy luźniejsze i ciemniejsze, ale właśnie bluzy, swetry...koloru spodni raczej nie zmieniam specjalnie na tę okazję :P Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: strój a okres 08.05.06, 20:22 yavanna86 napisała: kiedy człowiek czuje się > jedną,wielką,nabrzmiałą macicą hahahaha, lepiej bym tego nie ujela :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dolores.h Re: strój a okres 08.05.06, 20:19 spodnie w ciemniejszym kolorze, żeby plam nie bylo widac?? to nie lepiej, prosciej i higieniczniej jest zadbac o to zeby nic nie przeciekalo? Najlepiej to proponuje ciemne spodnie, dlugi sweter i wiooo... bialych obcislych spodni nie zakladam w zaden dzien cyklu i raczej zawsze staram sie, żeby mi było wygodnie i nic mnie nie obciskało:> Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: strój a okres 08.05.06, 20:53 Nie ma wpływu. No może poza białymi spodniami - mimo że mam raczej skąpe miesiączki i używam porządnych podpasek, to jednak balabym się, że coś przecieknie. W nocy zakładam 'gorszą' piżamę, tak jak ktoś wyżej napisał - jak coś się poplami (choć raczej się nie zdaża) - to nie będzie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
natalicja Re: strój a okres 08.05.06, 21:00 Jakos nie mam odwagi paradowac wtedy w jasnych spodniach czy spodnicach. Niby nigdy nic mi sie nie przytrafilo, ale jednak... I podobnie mam z gorsza pizama. Uwazam ze sa gorsze obsesje niz moja dotyczaca widocznego okresu:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: strój a okres 08.05.06, 22:43 ja mimo wszystko w 2 pierwszych dniach nie odważę się założyć białych spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza co to jest "pieluszka"? 09.05.06, 00:31 rozumiem, że jest to długa, gruba, NORMALNA podpaska (nie ultracienka) z gatunku tych, jakie ja noszę przez pół okresu - a że ktoś zobaczy? okres nie grzybica, czego się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: co to jest "pieluszka"? 09.05.06, 07:20 wolałabym jednak,żeby zobaczył koszulkę 'mam okres' niż podpaskę.tak jakoś.z tych samych przyczyn,z których nie lubię wystających ramiączek od stanika,stringów zza spodni i innych takich... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: co to jest "pieluszka"? 09.05.06, 11:45 yavanna86 napisała: > wolałabym jednak,żeby zobaczył koszulkę 'mam okres' niż podpaskę.tak jakoś.z > tych samych przyczyn,z których nie lubię wystających ramiączek od > stanika,stringów zza spodni i innych takich... tych wystających rzeczy to ja też nie lubię, ale tamponów nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: co to jest "pieluszka"? 09.05.06, 13:40 "Pieluszka " - podpaska bo tak sie kojarzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prostytutka81 Re: co to jest "pieluszka"? 09.05.06, 13:54 ja mam zupelnie inny problem-w czasie okresu temperatura mojego ciala dobija chyba do 100 stopni.. ubieram sie tak jakby bylo duzo cieplej, w jak najbardziej lekkie i przewiewne ciuchy, koniecznie z naturalnych materialow. poza tym moj brzuch wyskakuje jakbym byla w 3 miesiacu, co tez staram sie uwzglednic. no i majty okresowe, bawelniane nosze. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: co to jest "pieluszka"? 10.05.06, 11:09 tamponów to ja też nie:P ale są cienkie podpaski...no i zawsze można założyć coś luźniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
audrey.h Re: strój a okres 09.05.06, 16:32 stanik! :). inny stanik niz zwykle. wiekszy o rozmiar i bardziej miekki. a to juz nawet na kilka dni przed okresem. stroj wierzchni raczej bez zmian. ale zasadniczo: mini odpada (choc i tak prawie nie nosze) oraz jasne spodnie. generalnie - jak juz ktos slusznie zauwazyl - wszytsko wtedy uwiera, wiec osobiscie najlepiej czuje sie w spodniach od dresu 3 numery za duzym i takimze podkoszulku :). ale to w domu. na ulicy staram sie trzymac fason ;) -- audrey Odpowiedz Link Zgłoś
erienne Re: strój a okres 10.05.06, 15:14 nigdy w zyciu nie walozylabym podczas miesiaczki bialych, cieniutkich spodni! poprostu chyba przez caly czas zastanawialabym sie, czy nie mam na tyklu plamy. 10 cm szpilek tez raczej bym nie widziala z tego wzgledu, ze wszystko mnie wtedy boli, chodze jak pokrecona i puchna mi nogi wiec takie szpilki przez caly dzien z pewnoscia nie dostarczylyby mi przyjemnych wrazen. generalnie czuje sie zle, njachetniej schowalabym sie w mysiej dziurze i spala, iwec raczej nie w glowie mi przesadne strojenie sie i nadmierne podkreslanie swoich atutow. nie znaczy to, ze kompeltnie wisi mi, jak wygladam, ale mam tak, ze podczas okresu dopada mnie chandra i nijak nie moge sie sobie spodobac. z tego wzgledu wybieram raczej wygodne i luzne ciuszki, uznajac ze i tak jestem brzydka wiec po co na sile starac sie wydobyc z siebie jakas urode;) Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: strój a okres 10.05.06, 15:19 okres nie ma nawet minimalnego wpływu ani na moje ubranie ani na bieliznę bo którąs wspomniała o okresowych ,,majtasach".podczas okresu nie mam dolegliwości ani problemów urodowych.zresztą, to tylko 3 dni a tampony to genialny wynalazek:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka32 Re: strój a okres 03.06.06, 12:20 Nigdy nie odważe paradować się w białych spodniach. Moim przyjacielem na czas okresu są najzwyklejsze dżinsy i jakaś dłuższa bluzka. Nie chodzi mi taką do kolan, poporstu troszkę dłuższa niż normalne, tzn. nie do pępka :) a majtasy mam "okresowe", jakby się poplamiły to nie szkoda. Żadko mi się takie poplamienie zdarza, ale zawsze może być ten pierwszy raz... pidżame mam codzienną, jednak nie jakąś bardzo dobrą. "Nówka" leży i czeka na lepsze okazje :) a i NIGDY podkreślam NIGDY gdy mam okres nie chodzę w spódnicy. Powod? głupi ale... poprostu boje się! Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: strój a okres 03.06.06, 14:20 Nie zakładam napewno białych czy też jasnych spodni,majtki ciemne,rzeczy blisko ciała też odpadają, ale głownie z powodu tego, że czuje sie opuchnięta,napompowana i w luźniejszych ciuchach poprostu czuje sie lepiej. Tamponów nie używam bo zle sie po nich czuje. Odpowiedz Link Zgłoś