Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rozmiar 39?

15.05.06, 11:08
    Czy istnieje rozmiar pomiędzy 38 a 40? Od dłuższego czasu mam problem z kupieniem czegoś na siebie. Przymierzam rozmiar 38 - za mały, sięgam po rozmiar większy 40 - za duży. Czasami w zależności od numeracji: 36 - za małe 38 - za duże. Wszystko albo za krótkie, za długie żadziej, za szerokie, za wąskie, w biuście ciągnie lub za dużo, w ramionach za wąsko lub za szeroko.. istnieje coś pomiędzy? Przecież nie mogę wszystkiego szyć u krawcowej? :( Ma któraś podobny problem?
    Obserwuj wątek
      • a.adriana Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:14
        hmm wydaje mi sie ze nie ma nic pomiedzy :(
      • threadless Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:18
        musisz prprobowac z rozmiarowkami w roznych firmach, bo one wcale nie sa
        podobne. w niektorych sklepach nosze xs, a w innych 38, wiec nie zrazaj sie i
        szukaj dalej:) poza tym niektore sklepy maja na miejscu krawcowa, ktora moze za
        darmo dokonac poprawek. kiedys korzystalam z jej pomocy w claire.dk ,a
        slyszalam,ze nawet zara oferuje /oferowala?/ takie uslugi
        • a.adriana Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:19
          threadless ma racje, rozmiar rozmiarowi nierowny :) wiec powodzenia!
          • dona.a Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:23
            a ja mam biust w rozmiarze 42, talię 38, biodra 40, zawsze gdzieś jest za luźno
            albo za ciasno. Najlepiej czuję się w rozmiarze 40
          • yamajka Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:25
            Właśnie o to chodzi, że szukałam już praktycznie wszędzie, przymierzałam co się da, byle tylko znależć coś, co na mnie leży. I nie pisałabym tego, gdybym coś znalazła :( i nadzieję już tracę. A jak oglądam wklejane przez was zdjecia, to na was tak wszystko fantastycznie leży, tak dobrze skrojone, jak na was szyte... i jak tu dobrze wyglądać? Chcieć a nie móc.. :(
            • iluminacja256 Re: rozmiar 39? 15.05.06, 11:39
              Wiesz co, najwięcej ciuchów w Polsce jest na wieszaki, taka prawda. Mam 83 w
              niuście i 65 w talii , wchodzę do sklepu i własciwie kazda bluzka/marynarka
              sztruksowa itp. jest na mnei idealna. Ael problem zaczyan sie juz ze
              spodniami , bo w biodrach 92, wiec to co dobre w biodrach odtsje o 8 cm w
              talii;/
              Ja mam po prostu wrazenie, ze w Polsce szyje sie tak 85-65-85 i kolejny rozmair
              to 95-70-95 wariatkowo jakies;/
              • beatrycze123 Re: rozmiar 39? 15.05.06, 12:49
                Masz rację, producenci odzieży preferują chłopięcą sylwetkę- niewielki biust,
                niewielkie wcięcie w talii.
                Wiele marynarek jest szytych prosto, bez żadnego wcięcia, niedopasowane, i gdzie
                mój biust ma sie tam zmieścić? Mam jedną marynarke w rozmiarze 38, nie dopinam
                jej zazwyczaj na biuście bo strasznie obcisła sie tam robi, noszę rozpiętą. Raz
                zabrałam marynarkę mamie- w rozmiarze 40- wyglądam 2 razy grubiej niż w
                rzeczywistości.
                Tak samo nie noszę bluzek koszulowych (chyba rozmiar 42 musiałabym kupować :/),
                nie noszę bluzeczek z takimi "trójkątami" na biust, uszytymi oczywiście na
                miseczkę B i jeszcze paru rzeczy... :/ Ale z drugiej strony uważam, ze mam
                bardzo ładną, kobiecą figurę, i nie zamieniłabym jej na żadną inną. :)
                • yavanna86 Re: rozmiar 39? 15.05.06, 17:40
                  poza tym 90 w biodrach to naprawdę nie jest dużo.kiedyś czytałam[dawno] w jakims
                  "Twoim Stylu",jakie te modelki są biedne,słodyczy nie jedzą,żeby mieć 90 w
                  biodrach...a ja z tych patyków nie jestem,słodycze wsuwam równo,i mam 91:P
                  • nycole Re: rozmiar 39? 15.05.06, 21:18
                    No ale 90 w biodrach przy wzr 180 (zakładając ,że tyle ma modelka ) to nie
                    jest takie prosteP
                  • yavanna86 Re: rozmiar 39? 16.05.06, 18:02
                    nycole,ja mam 176 cm wzrostu,ważę 60 kg,zżeram 1 czekoladę dziennie i mam to 91
                    w tyłku i naprawdę nie mam wielkiego d***ska;) w pewnych wypadkach to naprawdę
                    nie jest trudne;)
                    [ faktem jest,że 90cm może wydawać się sporo w przypadku naturalnie drobnnych
                    pań,które nigdy nie przekroczyły wagi 45 kg i mierzą mniej niż 155 cm, to
                    owszem;),ale poza tym...]
                    sprawa genów i tego że się chodzi kilka km dziennie;) bo się nie lubi autobusów
      • seerena Re: rozmiar 39? 15.05.06, 21:07
        Hehe, to ja Ci radzę: albo schudnąć do 38 albo przytyć do 40 :)
        • yamajka Re: rozmiar 39? 15.05.06, 22:26
          myślałam o tym ;) jak ważyłam 7 kg więcej to nigdy problemu nie było :)
      • ag-su Re: rozmiar 39? 17.05.06, 11:30
        Taaak.. coś jak ja, w biuście 38, w biodrach 40 (100cm), och.. minęły lata,
        kiedy miałam regularne 36. Dużo przytyłam (kiedy leczyłam się na migrenę),
        potem pomału chudłam. Teraz stanęłam w miejscu. Właśnie zaczęłam ćwiczyć, żeby
        biodra doszły mi do 38, bo do 36 to raczej już nie dojdą.
        Pozdrowienia
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka