Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Promod jak Orsay, Orsay jak Promod?

08.06.06, 21:06
    jakis czas temu lubiłam Promod, teraz nic tam dla siebie nie znajduję, weszłam
    dziś do Orsaya i asortyment bardzo przypomina Promod, wzory, styl, nie wiem
    czy to dobrze czy żle; dla Orsaya to oczko w górę, ale dla Promodu
    zdecydowanie spadek w dół-zbyt pstrokato, folkowo, ludowo i szmacianie, smutne:((

Obserwuj wątek
      • azazela Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 08.06.06, 21:15
        to orsay sie zmienil, kiedys byly same ciuchy w stylu doda-mandaryna a teraz
        zupelnie inaczej, weszlam tam ostatnio bo na wystawie zobaczylam fajna torbe na
        lato, i duze zaskoczenie, sporo fajnych rzeczy ktore spokojnie moge ubrac na
        uczelnie, ceny tez przystepne jak na studencka kieszen
        a promod dla mmnie za drogi i zbyt jak powiedzilas folkowy
        • ingeborg Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 08.06.06, 22:14
          A ja mam ostatnio fazę na folk i ludowość a nigdzie nie mogę znaleźć naprawdę
          fajnych oryginalnych ciuchów... cóż, folk nie w modzie ostatnio... a mi się
          marzą czerwone korale...

• capuccino_days Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 13:17
            www.ludowomi.pl ?
            • ingeborg Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 17:17
              ach! dziekuję! o to mi chodziło!
              • cala_w_kwiatkach Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 17:24
                czerwonych kolrali wszedzie od groma
              • capuccino_days Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 18:13
                proszę bardzo:) i polecam wyszukać paski - takie wiązane i pasiaste o super
                roślinnych nazwach
        • kamila29091 Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:57
          zdecydowanie dla mnie promod jest zbyt wiesniacki, a orsay to moja ulubiona
          firma i mam bardzo duzo ubran wlasnie z niej
      • umaa Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 08.06.06, 22:56
        moim skromnym zdaniem obie firmy sa do kitu.
        • cala_w_kwiatkach Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 17:26
          a mnie sie podobaja spodnice, bluzki i sukienki z promod, mam tez kilka torebek
          i czasem jakiegos wisiorka zakupie
          maja ladne kolorki, ostatnio nabylam sliczna sukienke jasnoturkusowa
      • dominika8 Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 08:46
        a ja sobie ostatnio kupiłam piękną spódnicę w Promodzie-w kolorze wanilli.
        Lubię ten sklep, szkoda że jest dość drogo:(
      • franzza Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 09:11
        Podzielam zdanie odnośnie pstrokatości w Promodzie. I zbyt wysokich cen jak na
        tegotypu ubrania. Orsay tez mnie ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczył swoją
        zmianą grupy docelowej, tylko zeby jeszcze jakosc była ciutke lepsza (ale to
        zalezy od tego co sie kupuje), no i żeby spodnie były lepiej skrojone... Ale
        ogolnie OK.
      • addinka jak dla mnie to Orsay w górę:)) 09.06.06, 09:50
        ano właśnie, coś mi promod ostatnio nie leży, no jakąś perełkę można znależć,
        ale ogólnie zbyt tam folklorystycznie i pstrokato, a ceny zupełnie nie
        adekwatne; podobne wzornictwo ma orsay za dużo niższe ceny-fakt, że jakość bywa
        marna, ale trzeba się dokładnie przyglądać, a i klasycznych rzeczy więcej niż
        promodzie; jakoś mam już przesyt na te hafty, zdobienia, cekiny, kolorowe
        jarmarki:))

a co do orsaya to byłam tam kilka dni temu po raz pierwszy od paru ładnych lat i
        duże zaskoczenie-na plus, aczkolwiek nabyłam tylko jedną brązową bluzeczkę z
        bufkami, bo na nic więcej nie mogłam się zdecydować
        • l81 Re: jak dla mnie to Orsay w górę:)) 09.06.06, 13:20
          Dla mnie Orsay jest beznadziejne. Mają bardzo słabą gatunkowo jakość
          materiałów, ale wzory niektóre mogą być.Pa.
          • ivanna28 Re: jak dla mnie to Orsay w górę:)) 09.06.06, 13:41
            Coraz częściej zaglądam do Orsay'a i muszę przyznac ,że nawet z jakością jest
            tam coraz lepiej . Od ich sławnego pokazu nowej kolekcji widać ,że target
            zmienił się na plus .
      • modeliste Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:30
        a jak nie ma byc to samo jak Orsay kopiuje wszystko co popadnie bez zadnych
        zmian. Nic swojego nie potrafi wymysleć tylko wszystko kopiuja z Zary, Promodu
        i innych marek mniej znanych w Polsce. Nie ubieram sie tam bo ich nie lubie a
        pozatym nie chcę chodzić w jakiejs "imitacji" zary albo Promodu. Imitacji- bo
        jakość Orsay'a jest potwornie tandetna.

Pozdrawiam
      • gosela Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:34
        Raczej Orsay jak Carry, jak można porównać Orsay z Promod???
        • justynnka Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:39
          Orsey jak Carry? w życiu! Carry to szmaciarnia jakich mało- te kolory i
          materiały- ohydka:) a w orsay'u coś fajnego da sie znależć- np. ostatnio czarną
          w białe wzory bluzkę wiązaną na satynową szarfę czy zapinaa na haftki złota z
          duzm dekoltem.zmielili target- zdecydowanie ciekawsze wzornictow tylko szaleją
          z rozmiarówką - rozmiary są znacznie zawyzone i 36 to faktycznie 38.
          • gosela Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 11.06.06, 03:45
            > Orsey jak Carry? w życiu! Carry to szmaciarnia jakich mało- te kolory i
            > materiały- ohydka:)

To, co napisałaś to definicja obecnego Orseya, czyli wniosek ORSAY=CARRY.
            Dla mnie Orsay w 90 % zawsze był tandetą, dlatego śmieszy mnie trochę jego obecnie ugrzeczniona wersja. Ubrania, które teraz tam są, kojarzą mi się z bezwyrazowym i pozbawionym kobiecości Carry. A PROMOD? Te tandeciarnie nigdy mu nie doruwnają.
        • franzza Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:41
          Pewnie,ze można. Orsay ma dwie linie - jedna taka bardziej klasyczna (jesli
          można to tak okreslić). I ta właśnie mocno "nawiązuje" do Promod. Druga linia
          jest typowo sportowa. I tu chyba można porównac do Carry (ale na korzysc
          Orsay'a, bo osobiście Carry nie cierpię). Zresza ten podział widac w sklepach
          Orsay'a - jedna czesc jest wydzielona na ciuchy sportowe, a druga - na zwykłe
          • yavanna86 Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 09.06.06, 15:45
            kiedyś uważałam Orsaya za typowy sklep dla Różowych,a w tym sezonie,wśród tej
            całej mieszaniny neohippie i Bóg wie czego,trochę tam sobie znalazłam;)
            a w Promodzie niektóre rzeczy są naprawdę fajne,ale a) nie za te pieniądze,
            b)nie dziwię się,że nie wszyscy chcą się tak ubierać;)
            • galja popieram założycielke wątku 09.06.06, 19:12
              I ja to zauważyłam pare dni temu.Jestem fanka ubrań z poromodu, co tu duzo
              pisać.Orsaya omijałam ostatnio z daleka, gdyż jak napisał ktoś wyżej:
              mandaryna&Doda od razu przed oczami mi stawała.
              Weszłam w poniedziałek do orsaya, zawiedziona reklamą c, że ponoc tam
              teraz "ładniej", i faktycznie!Jedna Spódnica była wręcz bliźniacza jak w
              promod ,spodnie lniane za 99zł a w TATUUM obok identyczna za 219. Orsay miał
              tez w ofercie ładne bluzki.
              naprawde miłe zaskoczenie!
      • n_nicky Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 11.06.06, 10:55
        Orsay mnie ostatnio zaskakuje. Pozytywnie.
        Promodu zawsze nie lubiłam i nie lubię nadal.
      • nestea1 faktycznie smutne 11.06.06, 13:05
        dobrze, ze sie podzieliłaś z nami swoją tragedią...
      • jo-asiunka Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 16.06.06, 09:42
        Faktycznie obydwa sklepy się zmieniły, jeśli chodzi o asortyment. W Promodzie
        (kiedyś moim ulubionym) prawie nic mi się nie podoba: brudne kolory, za dużo
        falbanek i udziwnień. A Orsay ma coraz ładniejsze ubrania, lepsze materiały.
        Chociaż nic jeszcze tam nie kupiłam, to widzę różnicę na plus.
      • paterycja Re: Promod jak Orsay, Orsay jak Promod? 16.06.06, 13:37
        ostatnio zauważyłam jakieś szmaty w tych sklepach, nic mi się nie podobało! nie
        wiem, wybredna się zrobiłam?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka