Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Modny" humor:D

23.06.06, 13:17
    Pewien pan zapragnął kupić swojej ukochanej dziewczynie urodzinowy prezent, a
    że byli ze sobą dopiero od niedawna, po dokładnym zastanowieniu, postanowił
    kupić jej parę rękawiczek - romantyczne i nie za osobiste.
    W towarzystwie młodszej siostry swojej ukochanej, poszedł do domu towarowego i
    kupił narzeczonej rękawiczki. Siostra natomiast, w tym samym czasie, kupiła
    sobie parę majtek. Podczas pakowania ekspedientka zamieniła te dwa zakupy tak,
    że siostra dostała rękawiczki, a ukochana majtki. Bez sprawdzania, co jest
    gdzie, facet wysłał prezent do swojej sympatii dołączając następujący list:
    " Kochanie, ten prezent wybrałem dla Ciebie właśnie taki, ponieważ zauważyłem,
    że nie nosisz żadnych, kiedy wychodzimy wieczorem. Gdybym miał kupić dla
    twojej siostry, to wybrałbym długie z guziczkami, ale ona już nosi takie
    krótkie i łatwe do zdejmowania. Te są w delikatnym odcieniu, jednak
    ekspedientka, która mi je sprzedała, pokazała mi swoją parę, którą nosi już
    trzy tygodnie i wcale nie były poplamione czy zniszczone. Przymierzyłem na
    niej te dla Ciebie i wyglądała naprawdę elegancko. Chciałbym jako pierwszy je
    na Ciebie włożyć, tak by żadne inne ręce nie dotykały ich przed tym, jak się z
    tobą zobaczę. Kiedy je będziesz zdejmować nie zapomnij je trochę nadmuchać
    przed odłożeniem, albowiem całkiem naturalnie będą po noszeniu trochę
    wilgotne. I pomyśl tylko jak często będę je całować w tym roku. Mam nadzieje,
    że będziesz je miała na sobie w piątkowy wieczór. Z całą moją miłością.
    PS. Ostatnio w modzie jest noszenie ich odrobinę wywiniętych tak, by widać
    było trochę futerka "
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: "Modny" humor:D 23.06.06, 13:18
        Już to kiedyś czytałam ale z przyjemnością zrobiłam to ponownie :)))))
        • surii Re: "Modny" humor:D 23.06.06, 13:19
          :DDD
      • jessica26 Re: "Modny" humor:D 23.06.06, 13:21
        fajne hehe ;)
        • papryczka_ag Re: "Modny" humor:D 23.06.06, 13:22
          Ja się zrewanżuję humorem dla satanistów i naukowców.

Poniżej cytuję jedno z pytań, które pojawiło się na egzaminie na wydziale
          chemii NUI Maynooth (National University of Ireland). Odpowiedź jednego ze
          studentów była na tyle wyjątkowa, że profesor podzielił się z nią ze swoimi
          kolegami, a później jej treść przedstawił w internecie.

Pytanie:

Czy piekło jest egzotermalne (oddaje ciepło) czy endotermalne (absorbuje
          ciepło)? Większość odpowiedzi oparta była na prawie Boylesa, które mówi, że w
          stałej temperaturze objętość danej masy gazu jest odwrotnie proporcjonalna do
          jego ciśnienia.

Jeden ze studentów napisał tak:

Najpierw musimy stwierdzić, jak zmienia się masa piekła w czasie. Do tego
          potrzebna jest ocena liczby dusz, które idą do piekła i liczba dusz, która
          piekło opuszcza.

Moim zdaniem można ze sporym prawdopodobieństwem przyjąć, że dusze, które raz
          trafiły do piekła, nigdy go nie opuszczają. Na pytanie, ile dusz idzie do
          piekła, można spojrzeć z punktu widzenia wielu istniejących dzisiaj religii.
          Większość z nich zakłada, że do piekła idzie się wtedy, gdy nie wyznaje się
          tej właściwej wiary. Ponieważ religii jest więcej niż jedna i nie można
          wyznawać kilku religii jednocześnie, to można założyć, że wszystkie dusze idą
          do piekła. Patrząc na częstotliwość narodzin i śmierci można założyć, że
          liczba dusz w piekle wzrastać będzie logarytmicznie. Rozważmy więc pytanie o
          zmieniającej się objętości piekła. Ponieważ wg prawa Boylesa wraz ze wzrostem
          liczby dusz rozszerzać musi się powierzchnia piekła tak, aby temperatura i
          ciśnienie w piekle pozostaly stałe, to istnieją dwie

możliwości:
          1. Jeśli piekło rozszerza się wolniej niż liczba przychodzących do niego
          dusz, to temperatura i ciśnienie w piekle będą tak dlugo rosły aż piekło się
          rozpadnie. 2. Jeśli piekło rozszerza się szybciej niż liczba przychodzących
          tam dusz, to temperatura i ciśnienie w piekle będą spadać tak długo, aż
          piekło zamarznie. Która z tych możliwości jest bardziej realna? Jeśli
          weźmiemy pod uwagę przepowiednię Sandry, która powiedziała do mnie "prędzej
          piekło zamarznie niż się z tobą prześpię", jak również to, że wczoraj z nią
          spałem, to możliwa jest tylko ta druga opcja. Dlatego też jestem przekonany,
          że piekło jest endotermalne i musi być już zamarznięte.

Z uwagi na to, że piekło zamarzło, można wnioskować, że żadna kolejna dusza
          nie może trafić do piekła, a ponieważ pozostaje jeszcze tylko niebo, to
          dowodzi też istnienie Osoby Boskiej, co z kolei tlumaczy, dlaczego Sandra
          cały wczorajszy wieczór krzyczała "Oh, God".

Ten student otrzymał ocenę "bardzo dobry".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka