Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

obrona - temperatura ponad 30C

27.06.06, 21:03
    Witam,

Na obronie chcę wyglądać stosownie do okazji, ale kiedy upały są niemiłosierne
    to założyć:
    (obie wersje z rajstopami i pełnymi butami)

a) kostium
    b) bluzka i spódnica

W żakiecie się chyba ugotuję, ale czy wypada iść bez niego? (Egzamin będzie w
    południe).
    Czekam na opinie.
    Pozdr
    Obserwuj wątek
      • kashmirek Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 21:06
        wszytko tylko nie turkusy.. :)
      • alex_koz Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 21:47
        to taka sama sytuacja jak ja tydzien temu;))
        a wygladalam tak: czarne szpilki - bose nogi - czarna letnia spodnica w biale
        groszki - biala bluzka koszulowa z krotkim rekawem - zakiet (zalozony tylko na
        czas egzaminu ktory trwal jakies 10 minut wiec mozna przezyc).

powodzenia!
        • madzi1 Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 22:56
          odpusc rajstopy... zakryte buty wystarcza
      • kasiamat00 Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 23:07
        a moze lepiej spodnie? moim zdaniem bedzie Ci duzo wygodniej niz w spodnicy i
        rajstopach
        • cala_w_kwiatkach Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 23:26
          zakiet? nie wypada tylko w bluzce wejsc na oborne?
      • ekler.ka Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 23:39
        ja dzis mialam kabaretki,zakryte buty,spodnica i zakiet z lnu,pod spodem top na
        ramiaczkach.zaraz po zdjelam zakiet,rajstopy i zmienilam buty na sandaly.bylo ok :)
        • cala_w_kwiatkach Re: obrona - temperatura ponad 30C 27.06.06, 23:41
          wiec ten zakiet konieczny? a co zlego w zwyklej bluzce bialej z rekawem do
          lokcia?:(
          • totalna_apokalipsa Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 00:45
            Nie jest konieczny, szczególnie z tego względu jak masz sie pocić wiercić i co
            raz bardziej purpurowieć. Nie rozumiem, dlaczego podniecacie się tymi obronami,
            jakby to był przyjazd papieza w towarzystwie ducha św- nikt nie zmusiłby mnie
            do siedzenia w jakimś zakiecie przy 30 stopniach, podobnie jak nikt nie zmusza
            komisji.
      • fiona_apple Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 00:11
        Hmm, ja broniłam się dwa tygodnie temu i też było gorąco. Ubrałam się w lnianą
        spódnicę w biało-szaro-zielone wzory, do tego biała koszula z krótkim rękawem w
        delikatne groszki i eleganckie klapki ze zgniłozielonego płótna z zakrytymi
        palcami. Biżuteria bardzo delikatna. Wyglądałam stosownie i szykownie. Jeśli
        nie zdajesz u jakiegoś zdewociałego typa, możesz wyrzucić żakiet, w którym się
        ugotujesz i wybrać coś przewiewnego, w czym będziesz wyglądać klasycznie.
        PS. 5 z wyróżnieniem - brak żakietu nie rzucił sie cieniem na obronę. ;)
        • draha Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 00:33
          wybierz spodnicę i pończochy , powinno byc znosnie, a żakiet tyko na obrone
          ,powodzenia!
          • aneta102 Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 07:48
            Biala wizytowa bluzka z krotkim rekawem albo bez rekawow, np. jedwabna, czarna
            spodnica i wizytowe sandaly na obcasie jakim nosisz. Jednym slowem jak do starej
            cioci na imieniny :D
            Czy wyscie zglupialy z rajstopami i zakietem? Profesor tez czlowiek, a wogole
            chcecie by dziewczyna dostala udaru na egzaminie? Ma myslec o obronie, a nie, ze
            jej goraco.
            Jak konicznie chcesz wez zakiet w reke i zobaczysz czy go wogole zalozysz.
            Powodzenia!
      • treshelle Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 10:49
        Mam bardzo podobną sytuację. Ale na szczęście przestawili mi obronę na 7.30
        rano :) (bedzie chłodniej).
        Ja po prostu podeszłam i spytałam promotora czy będzie to źle widziane, jeżeli
        zdejmę żakiet i zostanę w bluzeczce. Powiedział mi, że nikt mi nic za to nie
        zrobi. Myśle, że możesz postapić podobnie. Siedząc żakiecie będziesz trzymac
        fason, ale za to z gorąca możesz zacząć paplać bzudy, a to chyba jest gorsze...

pozdro
        trish
      • cioccolato_bianco Re: obrona - temperatura ponad 30C 28.06.06, 11:25
        moim zdaniem w bluzce koszulowej mozna bez zakietu.

zamiast spodnicy i rajstop zalozylabym eleganckie, letnie spodnie - nawet
        lniane (tylko nie typu 'worek')

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka