katinkova Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 14:34 kurcze, enter zamiast taba ;) ostatnio mam faze na spodnice i sukienki bardzo je polubilam i stwierdzilam ze tylko w nich bede chodzic zaczynam juz myslec o jesiennej garderobie i nie mam kompletnie pojecia, jak takie cos moze wygladac moze nie ma jesienno-zimowych sukienek? ;) moze skoncentrowac sie na spodniczkach? co w chlodniejsze dni mozna do nich wlozyc, oprocz zakietu? nie przegladam raczej babskich czasopism wiec nie mam pomyslow :) moze cos podrzucicie? Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 15:42 Zamiast zakietu moze byc chyba wszystko:) Np. kopertowe sweterki, zwykle tez, z dekoltem w serek, w lodke, golfy. Moga byc tez koszule sportowe, eleganckie. Albo bawelniane bluzki z rekawem 3/4 lub dlugim. I jeszcze swetry zapinane na guziki moga byc, a pod nimi np. t-shirt, koszula itp. Jak mi sie cos przypomni to dopisze;) Z jesienno-zimowych suienek kojarze tylko fasaon zwany 'princeska' czyli sukienka np. z tweedu (ale niekoniecnie) bez rekawow, do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 16:03 To tak jak ja :))Też mam fazę na spódnicę. Pokupowałam sobie kilka fajnych spódnic,nawet dwie miniówki. A i ostatnio moja szafa wzbogaciła się o jedną sukienkę. Jednak jesienią znów wejdę w spodnie,niestety nie cierpię noszenia rajstop :(( Odpowiedz Link Zgłoś
hazel2 Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 16:59 Mam wielka ochote na sukienke w stylu lat '40. Z rekawkiem na przykład 3/4, dekoltem w serek, dopasowaną w talii i rozkloszowaną dołem. Taki fason bardzo dobrze wyglada też uszyty z grubszego materiału, więc na jesień w sam raz. Moja mama miała taka sukienkę w młodości, rudo-brązową, z zakładanym kopertowo dekoltem, ale niestety miała figure jak Twiggy i jest jakieś 8 cm niższa :(. Może uda mi się kupić cos takiego, bo szycie to duże ryzyko przy nienajniższych kosztach niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 17:04 o wlasnie! mi tez podobaja sie sukienki, zakiety, spodnice i buty z tamtego okresu :) wlasnie najchetniej cos takiego bym nosila, tylko czy cos takiego gdzies w ogole w sklepach bywa? Odpowiedz Link Zgłoś
hazel2 Re: jesienne sukienki? 23.07.06, 17:21 Mam wrażenie, że trend "lata '40" pojawia się coraz wyraźniej, więc a nóż... W każdym razie: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o istnieniu takiej sukienki w jesiennych kolekcjach proszony jest o nieukrywanie tego faktu :). Odpowiedz Link Zgłoś