Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie o kolorki :)

29.07.06, 23:59
    Jak uwazacie, ile kolorów w ubiorze mozna mieszac maksymalnie?
    Obserwuj wątek
      • u25 Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 00:03
        Nie ma zadnych zasad. Eksponujesz w ten sposob swoj poziom wrazliwosci.
      • ilecka Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 00:24
        3
      • cioccolato_bianco Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 00:32
        cztery i pol
        • magdusi21 Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 00:33
          hahahah...... very funny, jak to pytanie wydaje ci sie glupie to nie odpisuj
          wcale ;)
          • ilecka Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 00:49
            Ja mówiłam poważnie - 3, we Włoszech każdy to wie :)
            • u25 Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 10:21
              Zapomnialas dodac, gdzie te Wlochy leza :-)
              Podaje wiec linka:
              mapa.szukacz.pl/?x=633003.59&y=481589.47&zoom=3
              (podpowiedz: rozowe kolko)
              • ilecka Nie trafiłaś - 30.07.06, 10:39
                Napisałam we Włoszech, a nie we Włochach(bo tak się odmienia warszawska
                dzielnica).
                Poza tym nie wiem czy to żart... ?
                • u25 Re: Nie trafiłaś - 30.07.06, 10:59
                  :-) przeciez dobrze wiesz, ze to nie zart! W podwarszwaskiej dzielnicy
                  obowiazuje zasada trzech kolorow (2 mozna dobierac i laczyc dowolnie trzeci
                  jest zarezerwowany tylko i wylacznie dla torby (najczesciej reklamowki)
                  trzymanej w dloni!
                  • ilecka Nie mieszkam we Włochach, 30.07.06, 11:03
                    tylko we Włoszech, także o tej zasadzie nie wiedziałam (tzn, że w ten sposób
                    rozkładają kolory) :D niezłe
                    We Włoszech ogólnie panuje zasada 3 kolorów, rozkładanych jak się chce. Ponad 3
                    to już nie wiadomo na co patrzeć.
                    Oczywiście nie mówię o tym że nie można zakładać multikolorowych bluzek, tylko
                    o wybraniu odpowiednich(jakichkolwiek) kolorów z tej bluzki, jako
                    towarzyszących. Bo chcąc powtórzyć wszystkie kolory, to już będzie odpust.
                    • u25 Re: Nie mieszkam we Włochach, 30.07.06, 11:18
                      > We Włoszech ogólnie panuje zasada 3 kolorów, rozkładanych jak się chce.

:-) Szkoda, ze nie wiedza (wiedzieli) o tym Valentino, Ferragamo, Cerutti,
                      Armani, Trussardi, Fendi, Moshino, Domenico Dolce, Stefano Gabbana, Gucci,
                      Biagiotti, Bulgari czy Versace..
                      Jak ci te nazwiska niewiele mowia ( a po tym co napisalas tak mniemam) to moze
                      wybierz sie do Mediolanu i rzuc okiem na ich najnowsze kolekcje, "specjalistko"
                      od 3 kolorow!
                      • ilecka Specjalistką to może jesteś Ty, od polskiej mody.. 30.07.06, 11:29
                        Wyraźnie napisałam że "ogólnie panuje zasada 3 kolorów", nie dodałam tylko, że
                        to się czasem zmienia, zgodnie ze stylem, okazją, itd.
                        Nie będe tutaj dyskutowała o wielkich projektantach mody, bo do takich wielu
                        forumowiczkom jeszcze wiele brakuje, a pytanie autorki postu zaliczam do
                        zwyczajnych śmiertelnych, a nie do pytań o alta moda.

Bo alta moda nie ma nic wspólnego z uliczną modą. A ta zwykła moda projektowana
                        przez dyktatorów mody - no cóż - jej jest to dozwolone, ale czy zawsze osiąga
                        zamierzony efekt(powodzenie)?

Zwyczajny śmiertelnik niech lepiej zestawi te 3 kolory, bo jak się weźmie za
                        więcej, to czasem zęby mogą zaboleć. Ale nie tak rygorystycznie jak w Polsce,
                        bo to wieje nudą. Oczywiście Włoszki pozwalają sobie na odstępstwa, nie rażące
                        w oczy, ale one to po prostu mają we krwi :)

I wiedz moja droga, że o 3 kolorach to się dowiedziałam właśnie od najlepiej
                        ubranej Włoszki jaką znam... ale co ci do tego.
                        • u25 Re: Specjalistką to może jesteś Ty, od polskiej m 30.07.06, 11:36
                          Nie osmieszaj sie, wklej linka ze zrodlem (co nie istniej hehe?)jak chcesz byc
                          wiarygodna, bo na razie nadajesz jak "poltuczona" o tych trzech kolorach
                          (ciekawe czemu nie o 2 hehe)
                          > bo to wieje nudą. Oczywiście Włoszki pozwalają sobie na odstępstwa, nie
                          > rażące
                          > w oczy, ale one to po prostu mają we krwi :)
                          Raczej narodowosc z gustem ma niewiele wpolnego (predzej z poziomem
                          wrazliwosci, checiami i finansami) , "pustaczku" :-)
                          Wkleic wybitne zdjecia projektow nie w trzech kolorach, czy sama jestes w
                          stanie klikna c w google? :-)
                          • ilecka Słuchaj, inteligentko 30.07.06, 11:44
                            1. jako że nikt tutaj nikogo nie obraża, ty też daruj sobie pustaczka, bo to
                            tylko świadczy o twoim (niskim) poziomie intelektualnym.

2. Nie nadaję jak potłuczona, tylko w każdej odpowiedzi na twoje beznadziejne
                            posty powtarzam, że to są 3 kolory. Sama z siebie bez powodu nie napisałam 10
                            razy że to ma tak być a nie inaczej, a wtedy dopiero byłoby to powtarzanie. Ty
                            podwarzasz moje zdanie? Więc ja ci odpowieadam.

3. Ciekawostka: na jakiej podstawie podważasz moje zdanie? bo nigdy o tym nie
                            słyszałaś? Zamiast powiedzieć: nie wiedziałam o tym, ale i nie zgadzam się. Ja
                            sobie tego nie wymyśliłam, tak jest i już. Ale nie, ty musisz chamsko atakować.

4. Wyobraź sobie że jak narazie nie miałam czasu na szukanie źródła, ale zrobię
                            to.

5. Może to stereotyp o dobrze ubranych Włoszkach? No na pewno mają więcej
                            wyczucia, smaku, i klasy od Polek. Nawet za małe pieniądze. Ale nie wiem po co
                            ci to udowadniam, jak nie byłaś/mieszkasz we Włoszech to i tak się ne
                            przekonasz.

6. Co do projektów, to źle sformułowałaś pytanie...

I weź się uspokuj, albo znajdź sobie faceta, bo widzę, że ci trzeba. To nie ja
                            się ośmieszam, ale ty, bo nie potrafisz normalnie i na poziomie prowadzić
                            dyskusji.

Amen
                            • u25 Re: Słuchaj, inteligentko 30.07.06, 12:03
                              Szkoda czasu na ciebie przekupko.. Z ciekawosci nawet probowalam w sieci cos
                              znalezc na ten temat Kompletnie nic, nigdzie tej twojej zasady nie ma, nikt o
                              niej nie slyszal, jakies totalne urojenie..Co w sumie nie dziwi. Ale przez
                              przypadek znalazlam naprawde rewejacyjne wystylizowana SJP (nie musze dodawac
                              chyba, ze i ja powinnas pinformowac o zasadzie 3 kolorow, bo widac, ze nic na
                              ten temat jej nie widomo :-)
                              • ilecka Naucz się czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 12:05
                                Przydałaby ci się nowa matura, nauczyliby cię tego...
                                • u25 Re: Naucz się czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 12:15
                                  > Przydałaby ci się nowa matura, nauczyliby cię tego...

tak z wloskiego pisemna na temat "tri colore :-)
                                  • ilecka Re: Naucz się czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 12:23
                                    tricolore pisze się razem
                                    a może chciałaś powiedzieć tre colori?
                                    :D
                                    • u25 Re: Naucz się czytać ze zrozumieniem 30.07.06, 12:36
                                      W krajach anglojezycznych chyba wszystkie mozliwe wariacje sa dozwlone :-) "tre
                                      colore salad", trecolore salad", mamy tez Salad "Insalata Tri Colore"..
                                      No widze,ze ze juz sie "nie pienisz"..
                                      • ilecka Dozwolone tak jak 30.07.06, 12:39
                                        pizza fungi, hehe
                                        • u25 Re: Dozwolone tak jak 30.07.06, 12:40
                                          a co to z 3 kolorami wspolnego?
                                          • magdusi21 Re: Dozwolone tak jak 30.07.06, 12:43
                                            dziewczyny, po co sie żrecie???? jest niedziela, cieplutko, może by tak na
                                            ogród albo do parku???
                                            • ilecka Re: Dozwolone tak jak 30.07.06, 12:56
                                              No ja już byłam, i zebrałam parę kłosów żyta żeby wstawić do flakonu :)

dyskusja to wielka sztuka :)
                              • ilecka Nie mogę się powstrzymać... 30.07.06, 12:08
                                ale powiem ci że jesteś strasznie beznadziejna - z taką osoba dawno nie
                                dyskutowałam na forum.
                                Cały czas jakieś insynuacje. Czy ja mam cię do czegoś przekonać? Nie wydaje mi
                                się. Szkoda czasu. Poza tym jak juz powiedziałam nie potrafisz czytać ze
                                zrozumieniem. Napisałam parę razy, że od tej zasady się odstępuje, z głową
                                oczywiście i poczuciem smaku. I że projektanci mody i tak robią co chcą, a ty
                                mi powtarzasz, że mam ci pokazac jakiś projekt, ????? Bez sensu te twoje
                                wypowiedzi...

Bye! :D
                                Ale ubaw.
                                • u25 Re: Nie mogę się powstrzymać... 30.07.06, 12:17
                                  Zaserwuj sobie na lunch moze tricolore salad to moze ci sie humor
                                  poprawi, "fantastko" :-)
                                  • u25 Re: Nie mogę się powstrzymać... 30.07.06, 12:19
                                    Moze opatul sie do tego we flage wloska! LOL
                                    • ilecka Widzisz - twoje odpowiedzi są bezsensowne 30.07.06, 12:24
                                      żeby tylko coś negatywnego napisać, ironicznego, nie majacego nic wspólnego z
                                      całością. To się nie nazywa dyskusja...
                                      • u25 Re: Widzisz - twoje odpowiedzi są bezsensowne 30.07.06, 12:37
                                        my time is up
                                        • ilecka Re: Widzisz - twoje odpowiedzi są bezsensowne 30.07.06, 12:38
                                          era ora!
      • roches_ives Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 01:26
        to zalezy od tego jak sie ubierasz. nie wiem czy wolisz, jak wszystko do siebie
        pasuje czy moze preferujesz tak jak ja niewielkie zamieszanie w swoim ubiorze
        (w pozytywnym sensie) ;) no i na prawde trudno powiedziec, bo mozesz polaczyc z
        kilkanascie kolorow, i to moze wszystko do siebie pasowac.
      • foamclene Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 07:43
        uwazam ze nie ma zadnych ograniczen ilosciowych :)
        • gosiaqus Re: Pytanie o kolorki :) 30.07.06, 10:29
          otóż to :)
        • ilecka brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr n/t 30.07.06, 10:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka