Dodaj do ulubionych

jestem tutaj

12.03.06, 05:51
przeszlam z innego forum,dzieki komus kto mnie troszke rozumie...
Obserwuj wątek
    • marxx Re: jestem tutaj 12.03.06, 09:29
      Dobrze Joana , wiem to pewnie Szef...ale my tez nie gorsi , tez pewnie Ciebie
      zrozumiemy tylko daj nam szanse

No to o co chodzi?

m
      • jaona27 Re: jestem tutaj 12.03.06, 13:36
        no dobrze...dziekuje....
      • jaona27 Re: jestem tutaj 12.03.06, 13:37
        no dobrze...dam wam szanse..nie ma problemu....
    • jaona27 Re: jestem tutaj 12.03.06, 13:57
      wiecie spotyka sie tutaj zrozumienie,ale i to drugie....dlaczego?
      nie rozumiem jak Polak moze drugiego polaka tak traktowac...jest to smutne,ze
      jeden drugiemu zazdrosci to tego czy owego...kazdy przyjezdzajac tutaj musi
      zaczynac jakos i napewno nie jest to latwe dla nikogo i nie daj Boze zeby sie
      komu lepiej udalo,to juz jest powod do gadania i do znienawidzenia....to
      chore...
      • iwa23 Chyba... 12.03.06, 17:48
        jaona27 napisała:

> nie daj Boze zeby sie komu lepiej udalo,to juz jest powod do gadania i do znienawidzenia

...powtarzasz stereotypowe zdanie Polakow o Polakach. Masz jakies przykre doswiadczenia?
        Tak ci sie udalo, ze cie ktos znienawidzil?
        Ja nie odbieram rodakow tu inaczej niz w Polsce.
        • jaona27 Re: Chyba... 12.03.06, 19:37
          wlasnie mam i dlatego....
          • jaona27 Re: Chyba... 12.03.06, 19:48
            odbieram rodakow inaczej tutaj,mam powody.nieraz natknelam sie na dziwne
            zachowania i to ,ze nie jestem"z ich stron"mialo swiadczyc ,ze jestem gorsza,bo
            jestem z miasta a nie z gor,nie wiem co to kwasnica i pracuje 8 godzin w fajnej
            firmie,gdie potrzebny jest jezyk angielski,ktory ku niezadowoleniu niektorych-
            umiem...
            • evek Re: Chyba... 12.03.06, 21:43
              eee, standard. NIE PRZEJMUJ SIE! na tym forum nie musisz wiedziec co to
              kwasnica, nie musisz byc z tad czy stamtad! tutaj sa normalni ludzie! :O) wiec
              dobrze trafilas :O)
              a poza tym rob swoje!
              kazdy z nas ma jakies tam swoje przykre doswiadczenia z rodakami, ale na
              szczescie sa tez i mile wspomnienia i terazniejszosc! wiec...
              WITAMY!
            • marionfromsherwood Re: Chyba... 14.03.06, 02:31
              ino ino dobrze prawisz ewek)..jaona27 napisałas ze odbierasz polakow inaczej
              tutaj..ja mysle ze ludzie sa wszedzie tacy sami..wszedzie są ludzie i ludziska a
              bardziej skrajnych warunkach np brutalnego twardego ameryckiego kapitalizmu
              szybciej wychodza pewne skłonnosci ludzkie,w zalezności od warunków pewne
              zachowania wychodza na światło dzienne szybciej lub wolniej..ja tez tu miałam z
              reszta mam nadal stycznosc z totalnymi polskimi burakami ktorzy nie licza sie z
              nikim byle osiagnac swoje ale poznalam tez tu fantastycznych ludkow i nie trace
              wiary w ludzi mimo ze mam doczynienia ,pech chcial, w pracy z totalnymi
              prymitywami...rozumiem cie bo mi tez ciezko jest pewne rzeczy jednym bokiem
              wpuscic a drugim wypuscic bo kto ma mietkie serce musi miec twarda dupcie ..ale
              rownowaga w przyrodzie musi byc ponoc niestety..zycze wiary w dobrych ludkow i
              siły..i coby nie uogolniac bo jest troszku pozytywnie zakreconych ludkow i
              tutaj..i cobys na nich trafiła))pozdro
              • jaona27 Re: Chyba... 14.03.06, 23:48
                dziekuje...a co ludzie u was???jak zyjecie sobie tutaj???
                • marxx Re: Chyba... 14.03.06, 23:56
                  Zyjemy...praca, dom, praca, nauka, rozrywka, zalezy kogo pytasz :)
                  Na pewno praca jest bardziej intensywna niz w kapitalistycznej Polsce, a tak to
                  kazdy stara sie tu zyc jak u siebie w domu ...czyli na obczyznie :)

Ja np. musialem zrobic sobie wczoraj preznt i kupilem se CD
                  • jaona27 Re: Chyba... 17.03.06, 02:10
                    do marxx,wiesz ja czesto sobie robie takie prezenty w postaci cd...to najlepsze
                    co moge dla siebie zrobic i przy okazji kocham muzyke,taniec i wszystko co sie
                    z tym wiaze.Fajnie to napisales,ze zrobiles sobie prezent...tak trzeba i
                    fajnie ,ze trafilam na tym forum na troszke Normalniejszych ludzi,bo w czesniej
                    bylam na innym forum i ludzie,ktorzy po spytaniu skad jestem i moim
                    odpowiedzeniu,ze niestety nie z gor jak wiekszosc tutaj odebrali mnie
                    jako "gorsza",bo nie robie jak oni dniami i nocami tylko mam godna prace,8
                    godzin,przy kompie,znam jezyk i mam sie dobrze.Tez kiedys zaczynalam jak kazdy
                    tutaj,ale dopielam swego.Dostalam zielona karte i zmienilam prace i mam
                    lepiej... a ze njiektorym zazdrosc...i nie jestem"lepsza",jestem soba.
                    • jaona27 Re: Chyba... 17.03.06, 02:10
                      jestem soba...w obcym kraju.A tak apropo,napisz wiecej i jak Ty sie miewasz....
                      • jaona27 Re: Chyba... 17.03.06, 02:14
                        aa...i dlaczego piszesz,ze musiales sobie zrobic porezent?????
                        no tak pewnie nikt by na to nie wpadl???to szkoda,ze sie nie znamy....
                        • marxx Re: Chyba... 17.03.06, 03:03
                          Musialem zrobic sobie prezent bo nikt inny nie chce robic mi prezentow z ta
                          czestotliwoscia ktora by mnie satysfakcjonowala ...czyli kilka razy
                          dziennie...czyli na otarcie lez od czasu do czasu musze kupic sobie plyte lub
                          plyty (ostatnio nawet ksiazki)

Co do poznania to co jakis czas mamy spotkania forumowe, ktore polegaja na
                          piciu piwa , w przerwach miedzy lykami zdarza nam sie wymieniec miedzy soba
                          nawet kilka slow...czyli jest fajnie:)
                          • jaona27 Re: Chyba... 17.03.06, 04:59
                            a gdzie sie takie spotkania odbywaja...uwielbiam piwo of course...hehe...
                    • marxx Re: Chyba... 17.03.06, 03:11
                      Moze oni poczuli sie urazeni tym zdaniem :
                      "ze niestety nie z gor jak wiekszosc tutaj..."

Mi tez czasami zdaza sie robic jaja , nie moge wytrzymac i musze cos
                      odpowiedziec gdzy slysze wypowiedziane z duma godna laureata pokojowej nagrody
                      Nobla lub conajmniej laureata Nobla z matematyki ......" JA jestem z ......."
                      (W miejsce kropek wstawcie dowolne miasto)

JA jestem z Gdanska!

• jaona27 Re: Chyba... 17.03.06, 04:56
                        no i tak trzymaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka