Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Diabeł ubiera sie u Prady

01.09.06, 15:11
    To tak z pogranicza mody i ksiazek...Czytalyscie? Jakie wrazenia?
    Obserwuj wątek
      • mankencja Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 15:24
        takie czytadło. jedyne, co zapada w pamięć, to opisy ciuchów
        • kropka.nad.zet zgadzam się - czytadło 01.09.06, 15:28
          do szybkiego przeczytania i zapomnienia; nic szczególnego, dobre na podróż,
          albo na wakacje, na plażę
      • llilly Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 15:30
        Zdecydowanie przereklamowana-prosty styl pisania, banalna konstrukcja, treść
        też bez rewelacji, każdy się chyba domyśla, że praca w Vogue to nie bajka.Mnie
        się ta ksiażka nie podobała.
        • sol_18 Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 15:31
          Czytałam ostatnio.Powiem(a raczej napiszę)tak:doskonała książka na wakacje i
          tyle;)
      • pianazludzen Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 15:40
        nie czytalam, czekam na film, za kilka tyg wchodzi w uk do kin, nie wiem kiedy u
        nas.
        • kinky5 Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 16:13
          widzialam film- szczerze mowic...ok- ale nic szczegolnego.....ale dla ciuchow mozna zobaczyc!
      • krolciak Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 21:27
        Przeczytałam dopiero 50 stron i tak średnio mi się podoba...
        • kochanica-francuza znośne czytadło oparte na tym samym schemacie 01.09.06, 22:16
          co "Niania w Nowym Jorku"

ostatnio wypożyczyłam z biblioteki "Byłam asystentką celebrities" (tytuł
          niedosłownie, bo nie pamiętam) i proszę, taki sam schemat!
      • bitch.with.a.brain Re: Diabeł ubiera sie u Prady 01.09.06, 22:26
        super czytadło. Napisane dobrym stylem i wciągające.Ale już kolejna z tego cyklu
        "Portier nosi garnitury od Gabbany" znacznie słabsza.ale z pewnoscią sa to
        ksiązki dobre,żeby sie wyluzowac.Nie udaja ambitnej literatury i to jest ok
      • anna4444 Re: Diabeł ubiera sie u Prady 02.09.06, 12:08
        Przeczytałam kilka miesięcy temu i muszę powiedzieć,ze była miłym przerywnikiem od książek,które ze względu na studia polonistyczne otaczają mnie na co dzień:)Początek mnie nie wciągnął,przynzaję,ale potem jak się akcja rozkręciła to przyznam,że łyknęłam ja bardzo szybko:)Może dlatego tez tak mi się podobała,że interesuję się modą.Jak juz tu ktoś powiedział nie jest to rodzaj literatury ambitnej,ale gdybyśmy mieli tylko taka czytać to życie byłoby monotonne,pozbawione prostej sponatniczności i zwyczajnie nudne!Ja jestem zatem zdecydowanie na TAK i gorąco polecam(chociaż wydaje mi się,ze osoby,które nie wiedza np.kto to jest Prada-a wiem,że dużo jest takich-mogą nie byc zainteresowane treścią).Czekam teraz na film,niedlugo ma byc w Polsce i bardzo jestem ciekawa czy bardzo odbiega od książki i koniecznie muszę zobaczeć stroje:)Pozdrawiam!
      • magdaksp Re: Diabeł ubiera sie u Prady 02.09.06, 17:15
        swietne ksiazki na wakacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka