Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak dostać pracę w H&M??

19.09.06, 00:15
    wyslalam zgloszenie, ktore jest na stronie internetowej, ale czy to wystarczy?
    wiem, ze magdaskp pisala, ze tam pracuje:) gdybys mogla napisac jak dostalas
    tam prace, jakie sa zarobki i jak wyglada praca, bylabym wdzieczna:)
    Obserwuj wątek
      • takasobielola Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 01:20
        moj chłopak tam pracuje zaniosł cv do sklepu- potem zadzwonili do niego i były chyba 2 etapy rozmów kwalifikacyjnych jeden z nich to takie testy psychologiczne. płaca chyba 10 zł brutto za godzine a warunki pracy swaietne tj. elastyczny grafik i poszanowanie praw pracowniczych bez zarzutu.
        • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:59
          awktorym sklepie pracuje twoj chlopak?dlugo tam juz jest?
      • beatrycze123 Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 10:10
        Z moich doświadczeń wynika, że praktycznie nigdy nie działą wysyłanie CV mailem.
        Zanies do sklepu.
        • ivvette Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:02
          Podnoszę ,bo również mnie to ciekawi.
          • asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:27
            Czy chcecie pełen etat, czy na przykład studiujecie dziennie? Bo ja studiuję i
            nie wiem czy miałabym szansę na pracę popołudniami i wieczorami.
            • asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:31
              asiawoodstock napisała:

> Czy chcecie pełen etat, czy na przykład studiujecie dziennie? Bo ja studiuję
              i
              > nie wiem czy miałabym szansę na pracę popołudniami i wieczorami.

Ha ha! Miało być popołudniami i w weekend, a wyszło niemal masło maślane :D
      • mantha Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:38
        Widzialam ostatnio ogloszenia, ze przyjmuja do pracy najchetniej studentow w
        niepelnym wymiarze godzin, wiec pewnie sa w stanie zagwarantowac elastyczny
        grafik, w ktory mozna sie wpasowac z zajeciami.
        lepiej isc osobiscie, tak mi sie wydaje, niz wysylac zgloszenie internetem.
        • ally Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 01:23
          taaa, z tym grafikiem to jest tak, że niby godziny masz dopasowane do planu na
          uczelni, ale i tak mogą np. oczekiwać, że danego dnia zostaniesz dłużej , bo
          trzeba ułożyć dodatkowy stos szmat, a że masz kolokwium, to trudno :-) można
          oczywiście być asertywnym, ale wtedy jest podobno niezbyt miło. usłyszałam to
          wprost na rozmowie. śmiesznie było, jak pytali o to, jak widzę swój rozwój w
          tej pracy ;-) no na Boga, kto tam pracuje dla rozwoju ;-) nie podoba mi się
          takie dorabianie ideologii do najzwyklejszej pracy, kojarzy mi się to z praniem
          mózgu w japońskich firmach.
          reasumując, zrezygnowałam
      • biju20 Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 21:01
        witam
        pracowałam w hm przez 15 miesięcy:(
        grafik faktycznie elastyczny i pokojnie daliby ci pracować wieczorami i w
        weekendy bo własnie o wieczory chodzi im najbardziej bo jest najwięcej
        sprzątania. niestety polityka firmy jest jaka jest i oni wolą zapewnić więcej
        osób na wieczór żeby posprzątać niż na cały dzień żeby utrzymać porządek.ja
        przez pierwsze 5 misiecy miałam chyba 3 razy na rano. no i lepiej zanieść
        osobiście cv. a o dwóch rozmowach pierwsze słyszę. oni często potrzebują ludzi
        więc przyjmują prawie od zaraz. niedługo ma być inwentaryzacja więc teraz
        przyjmują dużo osób i te co się sprawdzą zostają.

nienawidzę tej firmy!!!!!!!pozdrawiam
        • etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:44
          a czy moglabys napisac czemu jej nienawidzisz?? zle sie tam traktuje
          pracownikow, czy chodzi o cos innego? a i czy tam trzeba latac za klientem tak
          jak np w reserved? bo szczerze mowiac jeszcze nigdy w HM zaden sprzedawca do
          mnie nie podszedl z pytaniem czy moge w czyms pomoc?:)
          • biju20 Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 18:09
            etolia. może i traktuja swoich pracowników jako tako ale przynajmniej na
            marszałkowskiej nie działaja żadne podstawowe filary.zero szans na podwyzkę
            nawet jak pracujesz tam 3 lata.Na szczęście nie trzeba latać za klientem i
            ogólnie praca jak dla studentki ok.a nienawidzę tej firmy za politykę jaką
            mają. no i jeszcze bardziej znienawidziłam jak przyszedł nowy
            kierownik.pozdrawiam

a i jeszcze jedno.te szkolenie to jakaś ściema.zostają prawie wszyscy.jak
            jesteś szybko to mogą ci jeść z ręki.i jeszzce dwa tygodnie temu nowe osoby nie
            musiały mieć 8 h dziennie.wręcz przeciwnie.dawali zmiany od 16 dla
            oszczędności.iale co sklep tym inne zasady.niby ta sama firma a każdy sklep i
            tak ma swoje zasady. ogólnie firma nie zwalnia ale zmusza do zwolnienia się
            samemu. A na marszałkowskiej zawsze ludzi potrzebują.no i zarobki w sumie
            dobre.niestety dobre tylko na um-zlec:)
            • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 18:13
              ale to szkolenie nie ma na celu eliminacji kogokolwiek
      • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:59
        pracuje od dwoch dni:)cv wyslalam mailem wiec bzdura jest to ze ten sposob nie
        dziala.pozatym sa dwa etapy rekrutacji.powiem wam tyle ze z400 osób wybrali
        13:).nie ma podchodzenia do klienta ale jest naprawde strasznie duzo pracy i nie
        ma chwili odpoczynku oczywsicie jest godzinna przerwa.ale mi to odpowiada bo
        chcialam prace gdzie sie cos robi i gdzie nie trzeba atakowac klientow.nt
        zarobkow sie nie wypowiadam:)wyslij cv mailem.oni teraz szukaja jeszcze ludzi
        chyba do piaseczna.ja jestem w arkadii ale docelowo bede w zlotych tarasach.do
        tarasow chyba juz maja wszytskich bowiem ze nastpena grupa zaczyna szkolenie od
        poniedzialku ipotem od 4pazdziernika .ja jestem zatrudniona na 1/4 etatu ale
        moge pracowac nawet caly etat.pozatym studiuje zaocznie.ale wole pracowac
        popoludniami wiec tez ok.
      • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:02
        jeszcze jedno:szkolenie trwa 3tygodnie i trzeba wtym czasie pracowac po 8
        godzinale 2 dni wtygodniu sa wolen.potem juz mozna ustalac sobie godziny.ja
        nigdy nie slszalam oh&m nic zlego,sa naprawde uczciwi
      • etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:07
        dzieki magdaskp:) jednak jak piszesz, ze w czasie szkolenia trzeba pracowac
        przez trzy tygodnie po 8h to to chyba nie bedzie dla mnie, bo ja od pazdziernika
        ide na studia dzienne ( 2 kierunki:/) wiec chyba bym nie wyrobila:/ szkoda, ale
        zloze jeszcze cv osobiscie, tylko nie wiem jak bedzie w krakowie, chociaz teraz
        otwieraja tam galerie krakowska, to moze bedzie jeszcze jakies zapotrzebowanie
        na pracownikow:)
        pozdrawiam
        • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:10
          wiesz da sie dogadac ale jednak te 8 godxzin trzeba pracowac.ja np dzis i jutro
          pracuje od 8-16:45 ,czwartek i piatek wolne.potem sobota 7-16 i niedziela 18-2
          wnocy(inwentaryzacja)
          • etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:20
            to w takim razie bede dazyc, by ta prace dostac, bo jak widze, jest ciezko:/ z
            400 przyjac 13:) wyscig szczurow?:)
          • pump_it_up Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 00:06
            nie wiem, jak sie dodaje wpis do ksiegi gosci w wizytywce...;/ no, ale chcialam
            napisac, ze jestes sliczna:)
            • ivvette Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 09:11
              Od 7 do 16-tej? Centra Handlowe otwarte są przecież od 9-tej?
              • xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 11:19
                Na pewno jest jeszcze kupa roboty rano.
              • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 17:54
                w h&m sa 3 zmiany weic nie rozumiem zdziwienia
            • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 18:55
              atam:)
              • asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 19:02
                Skoro tam pracowałyście, napiszcie co nieco o zarobkach, proszę.
                • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 19:02
                  niestety nie mogę:)
                  • etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 20:52
                    dlaczego?? i dlaczego temat zarobków w polsce to wieczne tabu?????
                    • wee_monstar Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:02
                      Czegos tu nie rozumiem -wyslalas zgloszenie tzn. chcesz tam pracowac a nie
                      wiesz ile bedziesz zarabiac?

Moze po prostu Magda ma ta kwesie zastrzezona w umowie i nie moze poruszac jej
                      publicznie a moze po prostu nie ma na to ochoty.
                      Ja za to nie moge zrozumiec tych ciaglych pytan: ile zarabiasz, ile wydajesz
                      itp?
                      • vivis_cortez Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:04
                        Ja za to nie moge zrozumiec tych ciaglych pytan: ile zarabiasz, ile wydajesz
                        > itp?

no ja tez tego nie pojmuję...
                        • xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:31
                          A ja moge-tez jestem ciekawa ile sie zarabia w h&m.Przeciez w internecie jestesmy anonimowi...
                          • asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 08:10
                            Mi nie chodzi o to, ile TY zarabiasz, tylko ile się zarabia w H&M :)
                            • perennou Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 11:42
                              lepiej nie pisać bo okaże się że dużo i już w ogóle nie będzie szans się przebić
                              przez ten tłum aplikujących :D
                      • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:29
                        wee_monstar napisała:

> Czegos tu nie rozumiem -wyslalas zgloszenie tzn. chcesz tam pracowac a nie
                        > wiesz ile bedziesz zarabiac?
                        >
                        > Moze po prostu Magda ma ta kwesie zastrzezona w umowie
                        >
                        >
                        dokladnie tak jest
                • tojae powiem wam cos o hm 22.10.06, 17:23
                  w zaleznosci od miasta i od sklepu, zaleznie od potrzebebrekrutacja moze miec
                  charakter dluzszy lub krotszy,jedno badz dwu etapowy.
                  generalnie chodzi o to,zeby sprawdzic, czy na pewno bedziesz dobrze czuc sie w
                  firmie,czy do niej pasujesz, bo tylko takie osoby dadza sobie rade - pracy w
                  h&m jest bardzo duzo i dlatego nie wszystkie odoby sie tu nadaja. trzeba
                  pracowac szybko, byc elatycznym, otwartym, wykazywac inicjatywe a nie tylko
                  biernie wykonywac powierzone zadania ( a na poczatku badzmy szczerzy nie ma
                  wielkiego urozmaicenie - roznoszenie przymierzalni i sprzatanie,no i ci co sa
                  na 1/4 etatu a nie zlenienie to jeszcze kasa). ale jesli przez to wszystko
                  przebrniesz, i bedziesz sie starac to mozesz miec szanse na rozwoj. i nie
                  ukrywajmy - mozliwosci sa realne.

odnosnie zarobkow - w umowie jest punkt mowiacy o zachowaniu tajemnicy, ktorej
                  zlamanie bedzie mialo oczywiste konsekwencje.
                  z tego powodu magdzie wcale sie nie dziwie ze nic nie powie - tym bardziej ze
                  napislanze teraz jest w arkadii ale docelowo do zlotych tarasow - to mozna
                  dojsc kim jest ;)

pozdrawaim jesli chcecie cos wiedziec o hm to odpowiem
      • lizka1983 Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 15:50
        a tak wracając do tematu zarobków, owszem nie powinno sie pytac ile kto zarabia
        na miesiac albo ile wydaje na ciuchy, ale robic tajemnice ile zarabia sie na
        godzine w H&M to chyba nie az taka wielka tajemnica, ktorej nie mozna zdradzic;)
        no to jak która przerwie ta zmowe mileczenia ? he he :)
        • xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 17:01
          A ja uwazam,ze w sieci mozesz zapytac o co chcesz!Nie znaczy ,ze trzeba odpowiadac.
          • happy_gosiak Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:21
            z pewnych zrodel:) dowiedzialam sie, ze 10 zl za godzine
            • magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:29
              przeczytaj dokadnie ten watek to sie dowiesz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka