etolia 19.09.06, 00:15 wyslalam zgloszenie, ktore jest na stronie internetowej, ale czy to wystarczy? wiem, ze magdaskp pisala, ze tam pracuje:) gdybys mogla napisac jak dostalas tam prace, jakie sa zarobki i jak wyglada praca, bylabym wdzieczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takasobielola Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 01:20 moj chłopak tam pracuje zaniosł cv do sklepu- potem zadzwonili do niego i były chyba 2 etapy rozmów kwalifikacyjnych jeden z nich to takie testy psychologiczne. płaca chyba 10 zł brutto za godzine a warunki pracy swaietne tj. elastyczny grafik i poszanowanie praw pracowniczych bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:59 awktorym sklepie pracuje twoj chlopak?dlugo tam juz jest? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 10:10 Z moich doświadczeń wynika, że praktycznie nigdy nie działą wysyłanie CV mailem. Zanies do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:02 Podnoszę ,bo również mnie to ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:27 Czy chcecie pełen etat, czy na przykład studiujecie dziennie? Bo ja studiuję i nie wiem czy miałabym szansę na pracę popołudniami i wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:31 asiawoodstock napisała: > Czy chcecie pełen etat, czy na przykład studiujecie dziennie? Bo ja studiuję i > nie wiem czy miałabym szansę na pracę popołudniami i wieczorami. Ha ha! Miało być popołudniami i w weekend, a wyszło niemal masło maślane :D Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 14:38 Widzialam ostatnio ogloszenia, ze przyjmuja do pracy najchetniej studentow w niepelnym wymiarze godzin, wiec pewnie sa w stanie zagwarantowac elastyczny grafik, w ktory mozna sie wpasowac z zajeciami. lepiej isc osobiscie, tak mi sie wydaje, niz wysylac zgloszenie internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 01:23 taaa, z tym grafikiem to jest tak, że niby godziny masz dopasowane do planu na uczelni, ale i tak mogą np. oczekiwać, że danego dnia zostaniesz dłużej , bo trzeba ułożyć dodatkowy stos szmat, a że masz kolokwium, to trudno :-) można oczywiście być asertywnym, ale wtedy jest podobno niezbyt miło. usłyszałam to wprost na rozmowie. śmiesznie było, jak pytali o to, jak widzę swój rozwój w tej pracy ;-) no na Boga, kto tam pracuje dla rozwoju ;-) nie podoba mi się takie dorabianie ideologii do najzwyklejszej pracy, kojarzy mi się to z praniem mózgu w japońskich firmach. reasumując, zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
biju20 Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 21:01 witam pracowałam w hm przez 15 miesięcy:( grafik faktycznie elastyczny i pokojnie daliby ci pracować wieczorami i w weekendy bo własnie o wieczory chodzi im najbardziej bo jest najwięcej sprzątania. niestety polityka firmy jest jaka jest i oni wolą zapewnić więcej osób na wieczór żeby posprzątać niż na cały dzień żeby utrzymać porządek.ja przez pierwsze 5 misiecy miałam chyba 3 razy na rano. no i lepiej zanieść osobiście cv. a o dwóch rozmowach pierwsze słyszę. oni często potrzebują ludzi więc przyjmują prawie od zaraz. niedługo ma być inwentaryzacja więc teraz przyjmują dużo osób i te co się sprawdzą zostają. nienawidzę tej firmy!!!!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:44 a czy moglabys napisac czemu jej nienawidzisz?? zle sie tam traktuje pracownikow, czy chodzi o cos innego? a i czy tam trzeba latac za klientem tak jak np w reserved? bo szczerze mowiac jeszcze nigdy w HM zaden sprzedawca do mnie nie podszedl z pytaniem czy moge w czyms pomoc?:) Odpowiedz Link Zgłoś
biju20 Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 18:09 etolia. może i traktuja swoich pracowników jako tako ale przynajmniej na marszałkowskiej nie działaja żadne podstawowe filary.zero szans na podwyzkę nawet jak pracujesz tam 3 lata.Na szczęście nie trzeba latać za klientem i ogólnie praca jak dla studentki ok.a nienawidzę tej firmy za politykę jaką mają. no i jeszcze bardziej znienawidziłam jak przyszedł nowy kierownik.pozdrawiam a i jeszcze jedno.te szkolenie to jakaś ściema.zostają prawie wszyscy.jak jesteś szybko to mogą ci jeść z ręki.i jeszzce dwa tygodnie temu nowe osoby nie musiały mieć 8 h dziennie.wręcz przeciwnie.dawali zmiany od 16 dla oszczędności.iale co sklep tym inne zasady.niby ta sama firma a każdy sklep i tak ma swoje zasady. ogólnie firma nie zwalnia ale zmusza do zwolnienia się samemu. A na marszałkowskiej zawsze ludzi potrzebują.no i zarobki w sumie dobre.niestety dobre tylko na um-zlec:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 18:13 ale to szkolenie nie ma na celu eliminacji kogokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 22:59 pracuje od dwoch dni:)cv wyslalam mailem wiec bzdura jest to ze ten sposob nie dziala.pozatym sa dwa etapy rekrutacji.powiem wam tyle ze z400 osób wybrali 13:).nie ma podchodzenia do klienta ale jest naprawde strasznie duzo pracy i nie ma chwili odpoczynku oczywsicie jest godzinna przerwa.ale mi to odpowiada bo chcialam prace gdzie sie cos robi i gdzie nie trzeba atakowac klientow.nt zarobkow sie nie wypowiadam:)wyslij cv mailem.oni teraz szukaja jeszcze ludzi chyba do piaseczna.ja jestem w arkadii ale docelowo bede w zlotych tarasach.do tarasow chyba juz maja wszytskich bowiem ze nastpena grupa zaczyna szkolenie od poniedzialku ipotem od 4pazdziernika .ja jestem zatrudniona na 1/4 etatu ale moge pracowac nawet caly etat.pozatym studiuje zaocznie.ale wole pracowac popoludniami wiec tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:02 jeszcze jedno:szkolenie trwa 3tygodnie i trzeba wtym czasie pracowac po 8 godzinale 2 dni wtygodniu sa wolen.potem juz mozna ustalac sobie godziny.ja nigdy nie slszalam oh&m nic zlego,sa naprawde uczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:07 dzieki magdaskp:) jednak jak piszesz, ze w czasie szkolenia trzeba pracowac przez trzy tygodnie po 8h to to chyba nie bedzie dla mnie, bo ja od pazdziernika ide na studia dzienne ( 2 kierunki:/) wiec chyba bym nie wyrobila:/ szkoda, ale zloze jeszcze cv osobiscie, tylko nie wiem jak bedzie w krakowie, chociaz teraz otwieraja tam galerie krakowska, to moze bedzie jeszcze jakies zapotrzebowanie na pracownikow:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:10 wiesz da sie dogadac ale jednak te 8 godxzin trzeba pracowac.ja np dzis i jutro pracuje od 8-16:45 ,czwartek i piatek wolne.potem sobota 7-16 i niedziela 18-2 wnocy(inwentaryzacja) Odpowiedz Link Zgłoś
etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 19.09.06, 23:20 to w takim razie bede dazyc, by ta prace dostac, bo jak widze, jest ciezko:/ z 400 przyjac 13:) wyscig szczurow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 00:06 nie wiem, jak sie dodaje wpis do ksiegi gosci w wizytywce...;/ no, ale chcialam napisac, ze jestes sliczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 09:11 Od 7 do 16-tej? Centra Handlowe otwarte są przecież od 9-tej? Odpowiedz Link Zgłoś
xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 11:19 Na pewno jest jeszcze kupa roboty rano. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 17:54 w h&m sa 3 zmiany weic nie rozumiem zdziwienia Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 19:02 Skoro tam pracowałyście, napiszcie co nieco o zarobkach, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
etolia Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 20:52 dlaczego?? i dlaczego temat zarobków w polsce to wieczne tabu????? Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:02 Czegos tu nie rozumiem -wyslalas zgloszenie tzn. chcesz tam pracowac a nie wiesz ile bedziesz zarabiac? Moze po prostu Magda ma ta kwesie zastrzezona w umowie i nie moze poruszac jej publicznie a moze po prostu nie ma na to ochoty. Ja za to nie moge zrozumiec tych ciaglych pytan: ile zarabiasz, ile wydajesz itp? Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:04 Ja za to nie moge zrozumiec tych ciaglych pytan: ile zarabiasz, ile wydajesz > itp? no ja tez tego nie pojmuję... Odpowiedz Link Zgłoś
xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 20.09.06, 21:31 A ja moge-tez jestem ciekawa ile sie zarabia w h&m.Przeciez w internecie jestesmy anonimowi... Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 08:10 Mi nie chodzi o to, ile TY zarabiasz, tylko ile się zarabia w H&M :) Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 11:42 lepiej nie pisać bo okaże się że dużo i już w ogóle nie będzie szans się przebić przez ten tłum aplikujących :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:29 wee_monstar napisała: > Czegos tu nie rozumiem -wyslalas zgloszenie tzn. chcesz tam pracowac a nie > wiesz ile bedziesz zarabiac? > > Moze po prostu Magda ma ta kwesie zastrzezona w umowie > > dokladnie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
tojae powiem wam cos o hm 22.10.06, 17:23 w zaleznosci od miasta i od sklepu, zaleznie od potrzebebrekrutacja moze miec charakter dluzszy lub krotszy,jedno badz dwu etapowy. generalnie chodzi o to,zeby sprawdzic, czy na pewno bedziesz dobrze czuc sie w firmie,czy do niej pasujesz, bo tylko takie osoby dadza sobie rade - pracy w h&m jest bardzo duzo i dlatego nie wszystkie odoby sie tu nadaja. trzeba pracowac szybko, byc elatycznym, otwartym, wykazywac inicjatywe a nie tylko biernie wykonywac powierzone zadania ( a na poczatku badzmy szczerzy nie ma wielkiego urozmaicenie - roznoszenie przymierzalni i sprzatanie,no i ci co sa na 1/4 etatu a nie zlenienie to jeszcze kasa). ale jesli przez to wszystko przebrniesz, i bedziesz sie starac to mozesz miec szanse na rozwoj. i nie ukrywajmy - mozliwosci sa realne. odnosnie zarobkow - w umowie jest punkt mowiacy o zachowaniu tajemnicy, ktorej zlamanie bedzie mialo oczywiste konsekwencje. z tego powodu magdzie wcale sie nie dziwie ze nic nie powie - tym bardziej ze napislanze teraz jest w arkadii ale docelowo do zlotych tarasow - to mozna dojsc kim jest ;) pozdrawaim jesli chcecie cos wiedziec o hm to odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
lizka1983 Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 15:50 a tak wracając do tematu zarobków, owszem nie powinno sie pytac ile kto zarabia na miesiac albo ile wydaje na ciuchy, ale robic tajemnice ile zarabia sie na godzine w H&M to chyba nie az taka wielka tajemnica, ktorej nie mozna zdradzic;) no to jak która przerwie ta zmowe mileczenia ? he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
xflakex Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 17:01 A ja uwazam,ze w sieci mozesz zapytac o co chcesz!Nie znaczy ,ze trzeba odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_gosiak Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:21 z pewnych zrodel:) dowiedzialam sie, ze 10 zl za godzine Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak dostać pracę w H&M?? 21.09.06, 20:29 przeczytaj dokadnie ten watek to sie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś