triada1301 24.10.06, 14:06 Chciałam się dowiedzieć co o nich sądzicie, ja nigdy nie nosiłam, ale ostatnio jeden wpadł mi w oko i zastanawiam się czy go nie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka_ag Re: Kaszkiety 24.10.06, 14:09 Wyjatkowo głupie nakrycie głowy i szczerze mówiąć dość prostackie moim zdaniem... Ale jak Ci ładnie... Choc mi się do tej pory jeszcze nikt w kaszkiecie nie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Kaszkiety 24.10.06, 14:17 Zależy jaki ten kaszkiet i do czego. Niektóre są całkiem fajne ale większość jednak mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
pinkowa Re: Kaszkiety 24.10.06, 14:37 kaszkiety są fajne, ale dopóki się ich nie założy na głowę :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Kaszkiety 24.10.06, 14:41 Nie podobają mi się kaszkiety:-((( Ale jeśli tobie wpadł jakiś w oko to sobie kup:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Kaszkiety 24.10.06, 17:56 nawet mi się podobaja niektóre, ale maja te poważna wadę że nie każdemu w nich do twarzy. powiedziałabym nawet ze mało komu;) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Kaszkiety 24.10.06, 18:27 Mam w kolorze wiśniowym.Jakoś w nim nie chodzę bo mi sie przekręca. Nie podobają mi sie faceci w tym nakryciu. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie Re: Kaszkiety 24.10.06, 18:35 mi kaszkiety kojarzą się mocno z landrynkowymi panienkami, noszącymi się w stylu bravo girl czy britney spears. Odpowiedz Link Zgłoś
neurona Re: Kaszkiety 24.10.06, 18:59 ja nosze, bo ladnie w nich wygladam. Mam rozne kaszkiety. Np. brazowy z grubej satyny, czerwony aksamitny, sliwkowy aksamitny. Kiedy sie kupuje kaszkiet, trzeba uwazac, zeby nie byl za duzy, bo wtedy sie wyglada, jakby sie mialo wielka glowe. Nie lubie tez sztruksowyhc kaszkietow w burych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Kaszkiety 24.10.06, 21:45 kupiłam w zeszłym tygodniu czarny kaszkiet z grubego sztruksu i narcystycznie stwierdzam, że świetnie w nim wyglądam;-) jak komuś ładnie to niech nosi, kaszkiet daje to "zawadiackie" coś... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kaszkiety 25.10.06, 14:52 No właśnie, to zawadiackie coś przekonało mnie do tego nakrycia głowy. Ostatnio kupiłam sobie drugi - z ciemnobrązowej bawełny. Bardzo elegancki, jak to Małżonek określił :-) Ten pierwszy jest typowo zimowy z kaszmirowego wrzosowo-brązowego tweedu. Jednak nadal poluję na wymarzony kaszkiet z fioletowego sztruksu. W zeszłym roku pełno było tego w sklepach, a teraz same przydymione ochry, brązy i khaki. Jeśli ktoś widział sztruksowy kaszkiet w barwach wrzosu, bakłażana czy zgniłego burgunda, proszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kaszkiety 25.10.06, 14:54 Ach, zapomniałam dodać, że kaszkiety są bardzo wygodne zwłaszcza gdy nosi się włosy upięte w kok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: Kaszkiety 25.10.06, 15:19 sa bardzo bardzo wygodne, nawet do rozpuszczonych. To chyba jedyne nakrycie glowy, ktore nie niszczy fryzury. Jesli jestes z Krakowa, to ja widzialam na Dlugiej sztruksowe fioletowe kaszkiety, ale nie wiem czy bylabys z tyh odcieni zadowolona, bo sa chyba lekko bure. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Kaszkiety 25.10.06, 15:28 To prawda. Nie niszczą fryzury w ogóle, no chyba, że ktoś nosi megatapir a' la lata 60 ;-) Dzięki za informacje, ale jestem z Warszawy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kokopuff Re: Kaszkiety 25.10.06, 15:37 Ja nosze (flat cap aka golf cap) z kaszmiru lub reg. welny - np firmy Kangol, ale takze mam pare "wysokopolkowych". Glownie czarne, w kolorze gorzkiej czekolady lub ciemych szarosciach. Niezle pasuje do krotkich kaszmirowych kurtek typu "pea coat", dobieranych kolorem. Jak jedna z nazw wskazuje, nakrycie glowy nie tylko warstw robotniczych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kaszkiety 25.10.06, 15:53 lubie, nosze i podobam sie sobie jak wygladam mam czarny sztruksowy, teraz przymierzam sie do kratki Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Kaszkiety 25.10.06, 16:32 niektóre mi sie podobają ale nie założyłabym.czuje się w nich jakbym miała 14 lat albo szła na Mayday. Odpowiedz Link Zgłoś