Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyglądać Kobieco

26.11.06, 18:26
    Mam problem. Mam 21 lat, przeciętną figurę i urodę. Obracam się głównie wśród
    facetów (takie sobie studia wybrałam). No i niestety, chyba przez to, coraz
    częściej w stoju upodabniam się do chłopaka. Jak można temu zaradzić??
    Zaznaczam, że nie posiadam worka pieniędzy tylko skromne kieszonkowe (na
    prace na razie nie mam czasu). Czy znacie jakieś proste chwyty na to by
    wyglądać kobieco? Proszę o rady!
    Obserwuj wątek
      • sanvitalia Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 18:28
        przede wszystkim postaw na dodatki: bizuterię (oczywiście stosownie do okazji),
        paski, torebki, może czasem buty na obcasie, makijaż... ;)
      • cioccolato_bianco Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 18:30
        spodnice zamiast spodni, chociaz nawet w szerokich bojowkach mozna byc sexy i
        kobieca. buty na obcasach, chociaz i w martensach mozna j/w ;) torebka zamiast
        plecaka.
        delikatny makijaz - podkreslenie rzes, dziewczeca fryzura
      • nelly.nelly Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 18:58
        > Mam problem. Mam 21 lat, przeciętną figurę i urodę. Obracam się głównie wśród
        > facetów (takie sobie studia wybrałam). No i niestety, chyba przez to, coraz
        > częściej w stoju upodabniam się do chłopaka.

Chyba raczej nie "przez to". Może po prostu brak Ci, aniołku, pewności siebie?
        Ja mam 22 lata, figurę i urodę baaardzo przeciętne, studiuję na polibudzie, a z
        roku na rok coraz więcej w mojej szafie spódnic, szpilek itp. Zacznij od
        szczegółów: kolczyki, korale, delikatny manicure, błyszczyk na ustach.
        • black_magic_women Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 18:59
          Warto dbac o fryzure,makijaz i...sposob bycia.Ubrania to tylko dodatek
      • yagiennka Znamy 26.11.06, 21:36
        Noś spódnice. Buty na obcasach, moga być niewysokie ale obcasy a nie płaskie
        podeszwy. Biżuteria, tylko oszczędnie. Kobiece wzory typu kwiatki, groszki,
        kolory a nie szaro-buro. Dekolty. Kroje podkreślające figurę a nie luźne worki.
        No i cała tajemnica. Ładny makijaz nie zaszkodzi. I kobiece są zawsze zadbane
        dłonie z niezbyt długimi paznokciami ale obgryzione kikutki zakazane. Na
        paznokciach lakier, może być delikatny albo bezbarwny.
        • mon_cherie Re: Znamy 26.11.06, 21:54
          polecam delikatny, kobiecy makijarz - podkręcający tusz do rzęs i ładny
          błyszczyk na usta :) pozatym biżuteria - nie tony, ale jakiś jeden konkretny
          dodatek, który da "wyraz" Twojemu ubraniu np. korale/wisiorek/pasek w jakimś
          żywszym kolorze. tak jak ktoś już napisał wcześniej, nawet w bojówkach możesz
          wyglądać bardzo konieco i sexy ;) kwestia oprawy :) powodzenia!
          • mon_cherie Re: Znamy 26.11.06, 21:55
            miało być : koBieco i sexy ;)
            • sigrun Re: Znamy 27.11.06, 19:03
              A makijaŻ? ;-)))
      • gosiaqus Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 21:54
        po pierwsze wyrzucić buty trekingowe- o ile takie nosisz, a one najbardziej kojarzą mi się z dziewczynami z "męskich" kierunków :D ale to taki zarcik

nie chodzi o to, żeby od razu wdziewać falbanki, piórka, obcasiki i policzki różem smarować, ale jakieś minimum kobiecości- zamiast jeansów sporotwa spódnica, baleriny, kolorowa torba, kolczyki i delikatny makijaż, a już wyróżniasz się spośród męskiego towarzystwa zachowując cień przyzwoitości i komfortowy strój na codzień :)

• zettrzy Re: Wyglądać Kobieco 26.11.06, 21:58
        dyskretne perfumy
        nie musza byc drogie, byle byly przyjemne dla nosa, zapachy kwiatowe sa zwykle
        odbierane jako kobiece
      • rmaciej1983 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 12:43
        Chyba każdy idiota wie co zrobić, by wyglądać kobieco.
        Spódnica kosztuje nie więcej od spodni.
        • nelly.nelly Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 13:06
          ba! spódnice są nawet często stosunkowo tańsze. ale nie jest sztuką założyć
          spódnicę, trzeba jeszcze umieć ją nosić!
          • rmaciej1983 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 15:45
            Pffff... A co to za sztuka? Nosi się ją jak spodnie. Chyba że bardzo jest
            obcisła, a przy tym sięgająca za kolano. Ale normalna spódnica jest
            bezproblemowa w noszeniu.
            Ze szpilkami gorzej. Jednak można przywyknąć, jeśli obcas nie jest wyższy niż 10 cm.
            To wszystko jest bardzo proste. Trzeba tylko chcieć.
            • nelly.nelly Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 17:01
              psss... w spódnicy inaczej się chodzi, siada, a nawet stoi.
              a chodzenie przez cału dzień w obcasach wyższych niż 6-7cm to np. dla mnie
              mordęga. dziękuję, masochistką nie jestem.
              • rmaciej1983 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 18:13
                Eee... To nie jesteś przyzwyczajona do obcasów.
                W spódnicy inaczej się siada tylko dlatego, że majki może być widać.
                Powiedzmy, że w trochę bardziej obcisłej nie można stawiać dużych kroków. Być
                może na początku może to być problem, bo trudniej np. zrobić szpagat albo kopnąć
                kogoś w twarz z buta.
                Jednak po pewnym czasie wszystko staje się jesne, jeśli chodzi o poruszanie się
                w takim czymś.
                I... terefere... Ja też masochistą nie jestem, a latam w 9-10 cm szpilkach
                prawie każdego dnia. I coooo??
                • rmaciej1983 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 18:13
                  I cooo?? "Zatkało kakao".
                  • nelly.nelly Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 23:48
                    Napisałam wyraźnie "np. dla mnie", bo nie każdy może biegać w taaakich szpilach
                    (problemy ortopedyczne) a miałam wrażenie, że piszesz z wyższością o tych
                    dzisięciu centymetrach.
      • narde Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 15:08
        > Mam problem. Mam 21 lat, przeciętną figurę i urodę. Obracam się głównie wśród
        > facetów (takie sobie studia wybrałam).

ja chyba studiów zazdroszcze;) mam sytuacje całkowicie odwrotna
        Ciekawe dodatki: kolczyki, paski. Spódnice ale nie - czarna krotka
        ołowkowa w stylu elegancja biurowa i do tego obcasy tylko sportowe, jeansowe, wzorzyste, kolorowe, marszczone, sztruksowe itd.:)
        • kamila29091 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 17:10
          jesli chcesz mnie powodzenie, to posatw na obcasy, spodnice, kobiece bluzeczki,
          dodatki, a jesli chcesz sie tylko uczyc i miec spokoj z facetami nic nie
          zmieniaj.
          • sigrun Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 19:08
            Kobiecość to niestety sposób bycia, nie ubioru i tu przyznaję rację Black Magic
            Woman ;-)
            Można być stuprocentową samiczką w męskiej koszuli, płaskich butach i zero
            makijażu lub niezgrabną chłopczycą w przepasce biodrowej, niebotycznych
            szpilkach i połyskliwej biżuterii ;-)
            • sigrun Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 19:11
              Ach, przepraszam Cię Black_Magic. Jesteś w liczbie mnogiej (przynajmniej w
              nicku) ;-)
            • ala1986 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 23:18
              Ja również się zgadzam z Black Magic. Kobiecość to w znacznej mierze sposób
              bycia.
              • nelly.nelly Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 23:53
                ale czy da się tego nauczyć? czy nie jest to wtedy sztuczne, nienaturalne,
                niezgodne z osobowością?
              • h_aniolek Re: Wyglądać Kobieco 28.11.06, 15:31
                Kobietą być! Czułam sie kobieco, do czasu. Trochę się zmieniło. Trudno mieć
                lakier na paznokciach podłączając silnik (przynajmniej mi zawsze odpryskuje).
                Spódnice i obcasy? Bardzo chętnie jak tylko zrośnie mi się rana na nodze
                (uważajcie na chirurgów - wrrr... za wcześnie zdjęte szwy).
                Noszę raczej obcisłe jeansy, bluzki z dekoltami. Lubie czerwienie, brązy,
                trochę czerni, ale tez zieleń fiolet, od czasu do czasu delikatny róż. Od
                biżuterii i makijażu również nie stronie.
                Co do obszernych cichów - po pierwsze nie lubie, żeby mi było zimno - więc
                potrafię założyć gruby sweter albo dwa polary.
                Na uczelnie chodzę z brązową torbą (torebka nie zdałaby egzaminu przy takiej
                ilości zeszytów i książek). A poza szkołą z torebkami - choć ostatnio nie mogę
                dostać żadnej nowej - nic mi się nie podoba.
                Tak się zastanawiam - może to kestia psychiki, sposobu chodzenia, czy też
                postrzegania świata. Dziwny jest ten mój brak poczucia kobieości...
      • hanureku Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 19:55
        Hm, tez obracam sie glownie w meskim towarzystwie ale to z racji pasji i jakos zaniku kobiecosci nie zauwazylam ;)

Kiedys z racji aktywnego trybu zycia mialam epoke ubierania tego co wygodne, glownie jeansy i bawelniane bluzy na zamek badz z kapturem. Powoli zamienialam owe bluza na jakies babskie t-shirty, topy. Przy okazji wprowadzajac spodnice, szpilki i rozne dodatki. Oczywiscie nie biegam na codzien w spodnicy i szpilach ;)
        Wlasnie mi sie przypomnialo, ze gdy moi "mescy" znajomi pierwszy raz ujrzeli mnie w spodnicy i butach na obcasie skwitowali to wytrzeszczem oczu i tekstem typu "a ty co sie tak od*****" ;)

A wracajac do tematu, moze na poczatek zamien jakies obszerniejsze rzeczy na cos blizej ciala (niekoniecznie brzuch i tylek na wierzchu)?
        • yavanna86 Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 19:57
          Niewątpliwie w naszej kulturze niemęski jest makijaż,biżuteria :) nawet jeśli
          masz krótkie włosy,to już raczej Cię z facetem nie pomylą :)
          p.s. a jeśli nie masz odrazy do sh,to tam też można znaleźć masę niedrogich
          babskich fatałaszków ;)
      • disa Re: Wyglądać Kobieco 27.11.06, 23:35
        klasyka!!
        łącz klasyczne rzeczy ;]
        • batutka Re: Wyglądać Kobieco 28.11.06, 23:24
          ti tez zachowanie, a moze przede wszystkim:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka