papryczka_ag 07.12.06, 09:56 Ponieważ elwee nie założyła w końcu wątku, to zakładam ja. Ale pomysł tegoroczny wyszedł od niej Jak co roku wpisujmy listę hitów i kitów mody roku 2006. Zobowiązuję się później podsumować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:08 kity: workowate swetry i bluzki, rekawy 'nietoperze', legginsy, koronki - czyl styl lat 80' + korale, olbrzyme torebki hity: BUTY PEEP TOE, sukienki bez ramion, olowkowe spodnice, kolor czarny, szary i fioletowy, kopertowki do reki, plaszcze i kubraczki w stylu retro. neutrealnie: skinny jeans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:19 Hity - wysmienicie skrojone tuniki, odkrywaja i podkreslaja co powinny i jednoczesnie zakrywaja co powinny, legginsy + wysokie obcasy, wielkie torby - praktyczne i fajne, wreszcie jednolite wlosy (w sensie koloru), a nie balejaże + pasemka w teczowych kolorach, poza tym waskie dżinsy, opaski na wlosach - ale to juz tylko dla tych z naprawde pieknymi twarzami. Cóż moda wymagajaca jezeli chodzi o urode i figure, ale bardzo fajna. Daje pole do popisu dla osob z wyobraznia :-) Kity - nie ma. albo nic mi nie przychodzi do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
demi18 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 11.12.06, 15:05 HITY: na lato: styl D&G, Chanel- czyli połączenie złota i bieli, KORONKI, buty retro na wygodnych słupkach(precz z nudnymi "czubami"- w końcu ile można?Mam całą szafę w tych butach:(), super:HAFTOWANE JEANSY W RÓŻNE ORYGINALNE MOTYWY: ) ZIMA: buty kowbojki i buty jeździeckie, minispódniczki z getrami, buty futrzaki, futrzane dodatki( FUTRO MUSI BYĆ SZTUCZNE- PRECZ Z MORDOWANIEM ZWIERZĄTEK FUTERKOWYCH!!!), futrzane kaptury do kurtek- zimą jest ciepło: ) KITY- NIE MA- OGÓLNIE KITEM W KAŻDYM SEZONIE JEST NIEUMIEJĘTNE ŁĄCZENIE STYLÓW, POZA TYM KAŻDE DZIESIĘCIOLECIE MA SWÓJ NIEPOWTARZALNY CHARAKTER: ) Odpowiedz Link Zgłoś
emila40 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:23 KITY - leginnsy, wielkie korale i takież same okulary w białych lub czerwonych oprawkach dające efekt muchy, bluzki i swetry workowate w poprzeczne szerokie pasy np. szaro-czarne, grube paski w talii dobrze wyglądają tylko na modelkach HITY- zdecydowanie spodnie rurki, wreszcie koniec dzwonów, duże torby, grube, nieprzezroczyste i często kolorowe rajstopy już nie tylko jako konieczność, ale ważny dodatek do stroju, bluzki z małymi bufkami i kokardy do wszystkiego nawet do płaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ghjp Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:37 kit: swetry-wory, muszkieterki, rękawy-nietoperze,buty-futrzaki (ble) Hity: rurki, panterka (umiar!),paski, czerwone dodatki, peep toe!!!, proste spodnice, kolory: szary, czarny, czerwony.bluzki long (nie wiem czy sa modne, ale bardzo sie ciesze ze sa juz latwo dostępne) Odpowiedz Link Zgłoś
stara.krupczatka Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:37 kity- legginsy do połowy łydki ( nie dla każdego moda, oj nie dla każdego:))), pasy poziome ogromniaste czarno-białe na swetrach hity:zdecydowanie jeansy rurki iogromniaste torby:) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 10:50 No to ja. Kity: klony, swetrzyska w bardzo szerokie pasy, buty z wielką ilością futra, legginsy do pół łydki, cekiny i świecidła na bluzkach, kowbojki Hity: tuniki, proste szerokie spodnie, ciuchy w paski ( poza wymienionymi swetrzyskami ), wielkie torby, szerokie paski z dużymi klamrami, długie rękawiczki w różnych kolorach, duże naszyjniki. Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 11:03 Hity- tanktopy, peeptoe, szorty, wąskie nogawki ,spodnie i spódnice z wysokim stanem, styl marynarski (latem), szerokie skórzane paski, kolor czerwony i szary. Kity- legginsy, ogromniaste, workowate swetry, kowbojki , styl gothic lolita, leopardzie cętki w nadmiarze, Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 11:55 Kity: legginsy, jeansy rurki, kowbojki, wielkie swetry i torby,zimowe szorty szary kolor Hity: tuniki, paski, umiarkowane błyskotki i panterka, szerokie pasy, mini, krata, kolor czerwony! Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 12:10 Hity: - skinny jeans - dłuższe, ale dopasowane swetry - szerokie paski w talii - kolory: szary i czerwony - botki - pepitka - swetrowe dopasowane sukienki - ołówkowe spódnice - żakieciki w stylu Balanciagi Kity: - motywy zwierzęce - złoto - jako kolor ubrań i dodatków - oficerki - kowbojki - kurtki z futerkiem przy kapturze Neutralne - legginsy - fajne do dzianinowej sukienki, beznadziejne do dżinsowej mini Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 12:35 hit: peep toe kit: leginsy Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 12:45 hit: ogromne okulary i torby, szarosci, czerwienie, fiolety, stylistyka lat 60 kit: poprzeczne paski na tunikach a'la 80' Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 12:55 zgadzam się :) co do hitów - płaszczyki i sukienki a'la lata 60. mnie absolutnie uwiodły, peep- toe takoż, ogromne okulary i torby też. moda na czerń i szarość dla mnie jest super. waham się w sprawie 'nietoperzowych' bluzek, ale ponieważ są wściekle wygodne, chciałoby się zaliczyć je jednak do hitów :) kit - zdecydowanie obstawiam kowbojki. i zwierzęce motywy. i atakującą u nas ze sporym opóźnieniem modę na wszystko złote albo srebrne, albo jedno i drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 12:50 hity: -wielkie torby -skinny jeans -czerwień, fiolet -peep toe -kolorowe, nieprzezroczyste rajstopy kity: -swetrzyska-worki -buty z futrem -wielkie korale neutralne: -legginsy (nie każdemu ładnie ale jak już komuś ladnie to jest to super sprawa) Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 13:18 Ojjjj. Nie było mnie w domu w tym czasie i byłam bez dostępu do sieci... :(((( Ale poprawię się... Wkładam na plus wielki powrót koloru czerwieni i złota, które dotąd miało niezbyt sympatyczną opinię.Może to wynik odcienia, ale dodatki w złotej barwie przypadły mi do gustu... Czerwone obcisłe golfy do czarnych żakietów zawsze wyglądały bosko... Minus sobie podaruję, bo to już będzie przesada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 15:51 Hity - oficerki (praktyczne, cieple buty na grubej podeszwie), balerinki/baletki, spodnie z prostymi nogawkami (koniec epoki dzwonow!), cieple, dlugie (ale nie plaszczykowate) kurtki zimowe, majtki szorty-bokserki (wypychaja stringi), Kity - falbaniaste, materialowe mini na lato (zwlaszcza biale), wielgachne swetry w rozmairze XXXL (bo tak niby modnie), ZLOTE buty, paski i torby, materialowe spodnie 3/4 (ale majtek na statku), plastikowe japonki, wszelkie bazarowe podrobki np. torby LV, paski D&G, kozaki Diora Jak sobie cos przypomne to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 16:08 Hity: legginsy paski na ubraniach duze torebki peep toe koronki sukienki bez ramion ubrania sliwkowe, bordowe grube paski do podkreslania tali kolorowe rajstopy panterka zloty jako kolor dodatkow oficerki kurtki i plaszcze z wykonczeniem futrzanym swerty z golfem jako sukienki pepitka Kity: spodnie rurki (nosze, ale nielubie) tuniki nietoperzowe rekawy platformy okulary w kolorowych oprawkach muszkieterki buty z futrem w stylu mukulusa czy czegos takiego kowbojki sukienki co dol wyszedl jak spod kosiarki a dekolt jedt po pepek dlugie rekawiczki workowate swetry styl gotyckich lolit Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 16:15 Kit: legginsy ( ble !), powrot mody lat 80 ( aaaaa !) oraz mordujace seksapil nog baleriny ( a kysz !!!) Hit: fiolet i jego odcienie, wielkie pakowne torebki Nadchodzacy hit: cieple, bajecznie kolorowe czapki i szaliki! Juz nabylam, a Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 16:42 KIT: botki oficerki zestaw: granatowe rurki, brazowe oficerki, brazowa kurtka z futrem wszechobecny zloty kolor HIT: obszerne tuniki, swetry motyw w panterke torebki kopertowki Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:02 hity: szary kolor przed którym wzbraniałam sie wszelkimi siłami a okazało sie, ze to zdecydowanie mój kolor:) no i jeszcze korale kity: legginsy i opaski do włosów Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:26 Kit: baleriny - ja sie w mich nie widze. Hit: tuniki i jeansy skinny, szerokie paski, panterka i czerwone szpilki Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:25 hity: -rurki -peep-toe -"motyw" kokardki -korale -buty z noskiem LEKKO w szpic (takim troche trójkątnym, a nie całkiem okrągłym) -duże torby -szarości -czerwony kolor w dodatkach -płaszcze, żakiety, kurtki jak z lat 60. -bolerka ale w formie żakietu -złoty kolor w bardzo ograniczonym stopniu (tzn.np cienkie paski na swetrze albo buty balerinki lub sandałki) -buty w panterke i opaski w panterke -tuniki -swetry i golfy z bardzo dużymi dekoltami -rzeczy w kropki -szerokie paski kity: -legginsy zamiast spodni -złote:torby,paski,botki -srebrne torby -wszechobecne szaro-czarne szerokie paski -buty z futrem -ogrodniczki -torby nabijane ćwiekami i innymi metalami -torby w panterke -torby-podróby, zwłaszcza fendi -workowate swetry i płaszcze -bluzki-bolerka z długim rękawem lub bluzy-bolerka -srebrne lub złote kurtki -kowbojki Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:26 zapomniałam: kit - torebki ze świecidełkami, koralikami i cekinami Odpowiedz Link Zgłoś
lalumek Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:43 HITY: duże torby i korale, długie rekawiczki, oficerki. KITY: legginsy, panterka, koronki, wszędobylskie futerko (w butach, torebkach, koralikach... bleee;P), ekspadryle Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 18:57 hity: duze torby zlote dodatki kolor szary i czarny (ale czarny to wlasciwie w kazdym sezonie;) dzinsy rurki groszki i paski trencze olowkowe spodnice (jupi!) piptoły buty o ksztalcie migdala kity: legginsy, glownie te z koronka workowate swetro-tuniki dzinsy wlozone w kozaki (nadal obecne!) rybaczki i inne szorty duze paski kowbojki neutralnie: pepitka i panterka (sama nie wiem co o nich myslec) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 10:20 tak, na migdalowe buty i ja glosuje! Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 19:29 Hity: - pepitka - tweed - marynarskie paski - obcasy-słupki - czerń/biel - rurki - duże torby - duże czarne okulary przeciwsłoneczne - szarości - sukienki Kity: - legginsy - atak klonów (latem falbaniaste mini, obecnie dżinsy wkładane do kozaków) - spodnie 3/4 z materiału + grube rajstopy + kozaki - ogromne swetry - panterka - złote dodatki - kowbojki Odpowiedz Link Zgłoś
kadarkaa Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 20:01 KITY: leginsy, workowate swetry ściągnięte ze starszego brata koszykarza, oficerki, futrzate buty, baleriny. HITY: piptoły, ołówkowe spódnice, czerwień, umiarkowana panterka. Neutral: rurki Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 22:58 Protestuję :) Hity??: - rurki Dla mnie to kit 1 klasa Kity: - atak klonów (latem falbaniaste mini, obecnie dżinsy wkładane do kozaków) Spodnie wkładane do kozaków są fajne, wróciła moda sprzed wielu lat, w końcu coś nieogranego - spodnie 3/4 z materiału + grube rajstopy + kozaki ?? z jakiego materiału? Świetne zestawy: spodnie 3/4 lub 7/8 z grubszego materiału, grubsze podkolanówki i kozaki Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 07.12.06, 21:37 kity: buty i torby obite zelastwem muszelki doszyte do kostiumow kapielowych fasony butow hity: jakos nic mi nie przychodzi do glowy, moze przyszly rok bedzie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 11:41 Kity: rurki, baleriny, futrzase wysokie buty, legginsy, swetrzyska, paski dla "podkeślenia" (tylko czego?) Hity: spodnie w stylu teddy- boys Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 12:14 Kitem jest dla mnie to ze pol ulicy tak samo wyglada - spodnie wkladane w oficerki. Zaczelam to nosic jakies dwa lata temu, w niemczech malo kto sie tak ubieral, ale jak przyjechalam do w-wy to sie za mna na ulicy odladali, jak za kosmita. A teraz wszyscy tak chodza lacznie z przedszkolakami. Ja juz nie. No chyba ze z getrami na dzinsy, jak moja mama w latch 70. HIT - spodnice olowkowe, paski w talii, duze torby, grube rajstopy do sandalow na obcasie, poziome paski na koszulkach/swetrach, kolor fioletowy (uwielbiam). Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 12:57 kity:wszechobecne legginsy noszone zawsze wten sam sposob.jako kit wymienie tez moja ukochana panterke ktora nagle stala sie abrdzo popularna niestety hity:nie przypominam sobie nic Odpowiedz Link Zgłoś
envy_me_baby Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 15:10 kity: legginsy, zloto, srebro - bylo fajne do momentu, gdy stalo sie obowiazkowe. hity: duze okulary, duze swetry, rurki, kolor szary sama nie wiem: opaski do wlosow Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 19:27 HIT: DUŻE torby, rurki (szare bądź granatowe nieprzecierane), opaski do włosów (grube i cienkie, plastikowe i z materiału), złoto w umiarze, tuniki, długie dopasowane swetry, peep toe, kolory: bordowy, fioletowy, szary, czerwony i czekoladowy, czerwone płaszcze(!), BALERINKI, paski. KIT: panterka i inna zwierzyna, szerokie spodnie, włochate buty, kowbojki, ogólnie wszystko co ma futro:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 19:27 Hity: -długie swetry -oficerki -duże torby -czerwień+szarość -piptoły -baleriny wszelkiej maści -tanktopy!:) -duże korale przy szyi Kity: -leginsy -leginsy + krótkie spódniczki -kurtki z futrem przy kołnierzu -złote paski i złote torby Odpowiedz Link Zgłoś
elafaber Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 19:54 Hity : -kolory:czerwony/szary/czarny/fiolety -duże pakowne torby - jeansy rurki - szerokie paski - kolorowe rajstopy - korale - panterka-ale tylko niewielkie dodatki - kamizelki - wysokie kozaki - duże okulary przeciwsłoneczne KITY: -leginsy + mini - wielkie swetry - złote i srebrne pasy na swetrach - buty z futrem - białe puchowe kurtki - pasemka - plastikowe opaski we włosach - spodnie biodrówki Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 10.12.06, 14:00 HITY złote dodatki rurki duże torby bluzki kimono spódnice ołówkowe opaski we włosach szerokie paski duże kolczyki kolor szary koronki dzinsy włożone w kozaki panterka, ale tylko w dodatkach kolor granatowy mini krata foterko KITY oficerki tuniki wielkie swetrzyska legginsy na grubych nogach bluzki pasiaste pikowane torebki bryczesy Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Ranking hitów i kitów mody 2006 08.12.06, 20:16 KIT: legginsy HIT: czerwony Odpowiedz Link Zgłoś