Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy?

08.12.06, 00:12
    Chce iść na Sylwestra w butach odkrytych i w rajstopach, chodzi mi o rajstopy
    ciemne – co myślicie? Jakie by pasowały? Buty maja sporo wycięty przód .

Obserwuj wątek
      • neskaj Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 09:31
        Mogłabyś ubrać rajstopy ale tylko grube i jakieś kontrastowe, tak żeby nie
        wygladało to jak tutaj: j.pudelek.pl/p/2006/10/12/225714.jpg
        zależy to również od tego, czy góra sukienki będzie odkrywała ramiona, wtedy
        rajstopy odpadają... Ew jeżeli będziesz miała jakiś ekstrwagancki strój możesz
        sobie pozwolić np na grube skarpetki, lub pończochy
        www.vogue.co.uk/shows/photos/default.aspx?showid=2738&type=Show
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=50289166&a=50289166
        • justi54 Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 12:47
          Jak mam rozumieć to wszystkie trzy laski są źle ubrane. Bo ja z tych nie
          wiedzących.
      • cioccolato_bianco Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 09:49
        mysle, ze nie bedzie to wygladalo dobrze.
      • gabi1234 Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 10:32
        moim skromnym zdaniem będzie to wyglądało brzydkao, ponieważ buty za mocno mają
        wycięty przód, i ŻADNE rajstopy nie będą dobrze wyglądały
      • elppo Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 10:46
        Ojej ... chyba założę długie spodnie i zrezygnuję z sukienki. Dziękuje za rady.
        Pozdrawiam.
        • dakota77 Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 10:52
          Mozesz jeszcze cieplej ubrac sie na czas dojazdu na impreze, potem zdjac rajstopy, zalozyc odkryte
          buty i szalec:). Przeciez na imprezie chyba nie bedzie bardzo zimno?
      • aliennis Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 10:57
        jesli już musisz to załóż rajstopy w kolorze ciala bez wzmocnien na palce.
        • mayagaramond Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 12:34
          zadne w kolorze ciala. To wyglada "chcialaby ale sie boi". Jesli juz rajstopy to
          takie, zeby bylo je widac (w innym kolorze niz sukienka i buty lub w tej samej
          tonacji co buty - to wydluza nogi)

A tak swoja druga super buciki - czy zdradzisz, gdzie je kupilas?
          • elppo Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy?Odp. 08.12.06, 13:14
            Droga mayagaramond , buty niestety nie kupiłam w Polsce, ale jak mi wiadomo to
            sa sklepy firmowe tego projektanta „ Pollini”. Bardzo dziękuję za dobre porady,
            buciki mają srebrne dodatki wiec może pomyśle cos w tym kolorze, sukienkę mam
            „małą czarną” , a jak się zdenerwuje to pójdę w spodniach :)i bede miała problem
            z glowy. Pozdrawiam.
      • mili_vanili Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 14:05
        jak wyżej zauważono: nie pasują rajstopy do tych butów (chociaż buty same w sobie fajne)
      • foamclene Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 19:34
        fajne te butki
        co do rajstop... ciagle mysle...
        skoro masz mozliwosc zrobie jia fotek moze zaloz rozne rajstopy zrob foto i
        wrzuc zobaczymy jak to wyglada najlepiej razem z sukienka
      • foamclene Co o tym mysla wielcy Jean Paul Gaultier 08.12.06, 19:48
        z kolekcji couture fall 2006
        • foamclene Re: Co o tym mysla wielcy Jean Paul Gaultier 08.12.06, 19:57

• elppo Re: Co o tym mysla wielcy Jean Paul Gaultier 09.12.06, 00:30
            Dziekuje bardzo za zdjecia! Super!
            W najbliższych dniach ruszam w „tango” w poszukiwaniu rajstopek!
            Jeszcze raz dziękuje za pomoc w doradzaniu.
            Pozdrawiam.

Ps. Nie mogę przesłać zdjęć sukienki ponieważ mam ją w rodzinnym mieście do
            którego jadę dopiero za dwa tygodnie :(.
            Sukienka... jest bardzo skromna, do kolana, leciutko rozszerzana bez dekoltu
            plecy troszeczkę odkryte – materiał lekko lśniący, czarny. Tak najprościej mogę
            ją opisać. :)

Jeszcze raz dziekuje!
      • foamclene Valentino 08.12.06, 19:49

• foamclene Givenchy 08.12.06, 19:51

• foamclene Elie Saab 08.12.06, 19:55

• foamclene Aramni 08.12.06, 20:01

• foamclene Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 20:07
        aramini = armani :)
        • annie_laurie_starr Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 08.12.06, 21:35
          Przez kilka lat mieszkalam w Stanach, gdzie rajstopy byly OK, ba nawet
          obowiazywaly do kazdego obuwia w pracy, wliczajac w to sandalki na paski, a i na
          wyjsciach rajstopy byly wskazane. Przyjechalam do PL i dowiedziala sie, ze
          rajstop do butow z odkrytymi palcami sie nie nosi. Dowiedzialm sie jeszcze, ze
          braz i czern to jest "no-no", a zielony z brazem wyglda jak gajowy robiacy kupe.
          Doszlam wiec do wniosku, ze takie madrosci zostawiam tym, ktorzy je glosza - ja
          to zlewam.

Wracjac do pytania autorki - ja bym ubrala rajstopy bez wzmocnionych palcow.

Foamclene, dzieki za fajne zdjecia z pokazow, gdzie jak widac rajstop sie nie
          unika do odkrytych palcow.
          • cioccolato_bianco Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 09.12.06, 16:29
            w polsce rajstopy w pracy jak najbardziej obowiazuja. tylko, ze butow z
            odkrytymi palcami na eleganckie, formalne i oficjalne okazje sie nie nosi z
            rajstopami czy bez.
      • yagiennka Nie widzę przeciwskazań n/t 09.12.06, 00:50
        • kadarkaa Nie 09.12.06, 01:22
          Do peep toe z niewielkim wycięciem na palcach kontrastow rajstopy pasują, do
          sandałów (a to co przedstawiasz na zdjęciach to sa wieczorowe sandały) - nie.
          Zresztą, nie rozumiem logiki fotek aktorek: 3/4 ciała gołe, a na dole sandały +
          rajstopy? Brzydko to wygląda i tyle, a Stany Zj. wcale nie są wyznacznikiem
          dobrego smaku.
      • foamclene jeszcze znalazlam :) 09.12.06, 01:19

• dominika8 Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 09.12.06, 09:43
        jakoś się chyba nigdy nie przekonam do połączenia rajstop z butami z odkrytymi
        palcami. Ani w wersji grube, kontrastowe, ani cienki specjalne bez wzmocnień.
      • scandinavian-girl Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 09.12.06, 10:26
        Jasne, hit w tym sezonie - odkryte buty + kryjące rajstopy. Pewnie że tak ;-)
        • rixa Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 09.12.06, 16:23
          Albo sukienka+ wąskie spodnie+ brak rajstop+ te buty
      • zettrzy Re: Co myślicie o butach odkrytych + rajstopy? 10.12.06, 00:55
        do tych butow nie pasuja zadne rajstopy, chyba ze chcesz wygladac jak na tych
        zdjeciach z pokazow - owszem, taki zestaw jest ciekawy jako POKAZ, i dlatego
        powinien pozostac na wybiegu
        jedna sprawa o ktorej nikt nie wspomina - odsloniete piety czy palce
        nieuchronnie narazaja kazde cienkie rajstopy na podarcie, i to raczej predzej
        niz pozniej, wiec nie wiem jak sie bedziesz czula kiedy w drugiej godzinie
        zabawy poleci oczko od wielkiego palca do samej gory
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka