Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zakupy w sklepie internetowym

09.02.07, 16:03
    chcialabym kupic ciuchy na zagranicznej stronie, wiem ze do tego potrzebna
    jest karta kredytowa-mam ją. ale pozostaje pytanie jak przebiega dalsza
    procedura? nie znam dokladnie angielskiego wiec nie wiem jak mam postepowac.
    jak zaplacic karta? w koncu to sa ceny w funtach wiec czy moge placic visa??
    jak wtedy splacic ta karte?? przeliczaja funty na zlotowki?? i czy
    oreientujecie sie jakie sa oplaty zwiazane z przesylka i kiedy wystepuje
    oplata celna?? i ile ona wynosi??

dodanam ze chodzi mi o sklep internetowy www.asos.com
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: zakupy w sklepie internetowym 09.02.07, 16:06
        Przeciez Asos nie wysyla do Polski?
        • sammuramat Re: zakupy w sklepie internetowym 09.02.07, 16:11
          dlaczego?? skad to wiesz??
          • dakota77 Re: zakupy w sklepie internetowym 09.02.07, 16:12
            Z ich strony. Polski nie ma na liscie europejskich krajow, do ktorych wysylaja towar. Zawsze czytaj informacje o tym, jak dziala sklep, zanim zaczniesz planowac i nich zakupy.
      • kinky5 Re: zakupy w sklepie internetowym 09.02.07, 19:56
        Caly urok kart visa polega na tym ze bez zadnego problemu mozesz dokonywac zakupow w internecie
        czy podczas pobytu w innych krajach. Twoja suma (w obcej walucie ) zostanie przeliczona na zlote
        polskie po kursie w Twoim banku.
        Co do przesylki to to zalezy od szybkosci z jaka chcesz dostac paczke - wiadomo ze uslugi ekspresowe
        sa drozsze oraz czasami zalezy od firmy z jakiej korzystasz (np. w Ameryce Polnocnej najdrozszy jest
        Fedex) i oczywiscie od odleglosci (np. paczka z USA do Kanady bedzie tansza niz paczka z USA do
        Polski).
        Co do cla to clo zalezy w tym wypadku od Polski- bo to w Polsce placisz oplate celna.
        Wiec poszukaj na stronach internetowych polskich oplat celnych. W Kanadzie clo placi sie od wartosci
        przesylki i wynosi to tutaj 15%.

Nie umiem Ci bardziej pomoc- mam slabe pojecie w tej materii jesli chodzi o Polske.
        I tak jak ktos napisal bardzo prawdopodobne jest ze firma po prostu nie przesyla do Polski.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka