Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego ubieracie się modnie?

22.02.07, 10:22
    Zastanawiam się, co przyświeca kobietom, które śledzą trendy w modzie, kupują
    najnowsze fasony, często takie, w których nie wyglądają dobrze, godzinami
    chodzą po sklepach, mają fioła na punkcie odzieży.
    Nie szkoda czasu, pieniędzy, energii?
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:23
        ciekawa jestem na co ty 'tracisz' pieniadze, czas i energie?
        • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:26
          Dlaczego nie odpowiedziałaś na pytanie: dlaczego ubieracie się modnie? Czyżbyś
          sama tego nie wiedziała?
          • cioccolato_bianco Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:27
            bo nie widze potrzeby dla ktorej mialabym zaspokajac TWOJA ciekawosc w tym
            temacie.
            • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:31
              Gdyby tak było, w ogóle nie zainteresowałabyś się wątkiem, nie otworzyłabyś go.

Sama nie wiesz, dlaczego to robisz i tyle. Jesteś jak owca.
              • cioccolato_bianco Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:48
                uwielbiam taka forumowa pseudopsychologie
                :D
                • mankencja Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 26.02.07, 15:25
                  to "jesteś jak owca" to chyba tekst miesiąca :). wkleję sobie w opis na gg
            • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:34
              Reprezentatywna wypowiedź:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=57807100&a=57807934
      • sumire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:24
        nie, nie szkoda.
        • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:25
          Ok, akceptuję.
          Tylko dlaczego żadna z Was nie odpowiedziała na pytanie: dlaczego ubieracie się
          modnie? Czyżbyście same tego nie wiedziały?
          • sumire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:28
            a wiesz, dlaczego ludzie chodzą w Himalaje?

dokładnie z tego samego inni ludzie ubierają się modnie - po prostu dlatego, że
            można. nie ma w tym żadnej szczególnej filozofii.
          • iwonaaaa Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:33
            To wciąga.
            Chyba lekarze nawet nazwali to uzależnieniem jakiegoś rodzaju.
            Ja czuję się dobrze wydając pieniądze na ubrania, buty dodatki-często drogie.
            Moja pogoń za modą i szukanie "swojego stylu" traktuję jak hobby-wypełniacz
            czasu, którego jednak nie mam zbyt dużo.
            Rezultat - pełna szafa, zadowolone kuzynki, które dostają moje ubraia,
            których nie noszę.
            Odpowiedź: dlaczego - bo lubię ale po co -nie wiem.
            • sumire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:39
              otóż to.
              to fajne, przyjemne, daje swoistą satysfakcję. jeśli nie trzeba sobie tego
              odmawiać, to czemu by tego nie robić? :)
      • gosiaqus Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:28
        bo czasami zdarza się nam, że pewne modne ubrania się nam podobają, nam pasują i wcale nie kosztują dużo więc je kupujemy nie tracąc przy tym czasu, bo to procentuje w ładnym modnym wyglądaniu i dobrym samopoczuciu
        • littlefrog Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:46
          bo lubimy.
      • silencia22 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:49
        pomimo tego ze nie mam zbyt wielu srodkow(jestem na razie studentką) i czasu
        (studia medyczne i duuuuzo nauki),to jednak nie wyobrazam sobie siebie
        zaniedbanej, w jakis bylejakich ciuchach...tak jakbym zaniedbała jakis wazny
        aspekt mojego zycia...jestem kobietą i po prostu chcę sie dobrze czuc, ladnie
        wyglądac, troche wyrozniac sie w tym szarym tlumie ludzi, urozmaicic
        codziennosc...nie stawiam mody i ciuchow na pierwszym miejscu w
        hierarchii,czasem zdarza mi sie załozyc ciuchy tradycyjne,nie wyrazające mojego
        stylu...jednak modne i łądne ubieranie się poprawia humor i troche podnosi
        poczucie wartosci, ludzie lepiej cie traktują,sama stajesz sie wtedy pewna
        siebie i zadowolona,nabierasz charakteru
        • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:06

> to jednak nie wyobrazam sobie siebie
          > zaniedbanej, w jakis bylejakich ciuchach...

To, że się nie kupuje np. peep toe, to nie znaczy, że od razu się jest
          zaniedbaną i w byle jakich ciuchach. Można się ubierać np. klasycznie.
          • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:08
            tezromantyczka napisała:

>
            > To, że się nie kupuje np. peep toe, to nie znaczy, że od razu się jest
            > zaniedbaną i w byle jakich ciuchach. Można się ubierać np. klasycznie.

Peep toe to klasyka.
            • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:11
              Owszem. Ale 5 lat temu nikt by tej klasyki nie założył.
              • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:11
                tezromantyczka napisała:

> Owszem. Ale 5 lat temu nikt by tej klasyki nie założył.

Nikt-ryzykowne stwierdzenie :)
                • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:12
                  Wiele osób by nie założyło "bo to nie jest modne".
                  • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:14
                    tezromantyczka napisała:

> Wiele osób by nie założyło "bo to nie jest modne".

Zapewne. Tak samo, jak wiele osob zalozylo, bo to klasyka :)
      • lilivampire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:52
        Pewnie nie wiesz, że moda to też sztuka.
        Jak to zostało określone w filmie "Diabeł ubiera się u Prady" - jest to tym większa sztuka, bo w niej żyjemy i nas otacza.
        Większość kobiet (ty raczej nie) ma wrodzone poczucie piękna i lubi otaczać się pięknymi przedmiotami.
        Zapewne stąd bierze się w nas ta pogoń za modą (ale nie tylko moja droga! nie wszystko co modne jest ładne), żeby zadośćuczynić naszym pragnącym piękna na każdym kroku zmysłom. W końcu świat jest taki szary i trzeba go jakoś ożywić.
        • tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:07
          I chcesz mi powiedzieć, że masowe kupowanie peep toe to jest poszukiwanie
          piękna?
        • sagittaria Offtopic do lilivampire 22.02.07, 12:20
          nie bierz tego za atak, po prostu chciałam Ci zwrócić na coś uwagę:

> Większość kobiet (ty raczej nie) ma wrodzone poczucie piękna

[juz abstrahuję, na jakiej podstawie to oceniasz]

i tutaj inna Twoja wypowiedz:

>Jak ja nie lubię takich chamskim ludzi na forach!
          >Co innego konstruktywna krytyka, ale co innego obraźliwe komentarze!
          >Najpierw naucz się kultury, a dopiero potem wchodż w obszar dla dorosłych.

• lilivampire Re: Offtopic do lilivampire 22.02.07, 12:56
            Tak, tak, wiem co napisałam, lecz pewnie nie zauważyłaś pewnej różnicy w wypowiedziach.
            Nie napisałam nikomu, że ma nasrane w głowie.
            Dla mnie to ZNACZĄCA różnica.
            Musi ci się bardzo nudzić, skoro czytasz wszystkie posty, co kto napisał i to nie po to, by podyskutować na dany temat, tylko po prostu z nic nie robienia.
            Gratuluję hobby!
            • sagittaria Re: Offtopic do lilivampire 22.02.07, 13:48
              rożnica jest-przyznaję, czy znacząca, to tylko Twoja opinia, bo w obu
              przypadkach pojawiłą się bezpodstawna negatywna opinia na temat osoby, o której
              się nic nie wie.

> Musi ci się bardzo nudzić, skoro czytasz wszystkie posty, co kto napisał i to
              n
              > ie po to, by podyskutować na dany temat, tylko po prostu z nic nie robienia.
              > Gratuluję hobby!

a to chyba ta słynna pseudopsychologia forumowa ;) eeeh, jak by Ci to
              powiedzieć - na wielkie dyskusje są o wiele bardziej odpowiednie miejsca -
              uwierz mi na słowo. natomaist to jest stowrozne własnie w celu zabicia nudy.
              takie życie ;)
        • klymenystra Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 12:33
          piekne ciuchy niekoniecznie musza byc modne... i odwrotnie...
      • malgoniak Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:52
        nie wiem czy ubieram się modnie, ubieram się w to co mi się podoba; trendy
        sledzić lubię, ot hobby, dobre jak każde inne; jakoś chłopów nie tępi się, ze
        lubią swoje zabaweczki- auta, elektronikę itp.
      • jo-asiunka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:54
        staram ubierać się ŁADNIE. Ubieram sie pewnie czesciowo modnie, ponieważ ubieram
        się głównie w popularnych sklepach, więc zwykle są tam rzeczy modne (modne na
        ulicy, nie wg trendów największych projektantów pewnie). Piszę: częściowo, bo
        nosze wszystkie ubrania, które mam i lubię, także te kupione już jakiś czas
        temu, jakich nie ma teraz w sklepach, więc pewnie już nie są modne (np.
        falbaniaste spódnice). Na chodzenie po sklepach poświęcam troche czasu, ale na
        śledzenie trendów juz nie bardzo. Nie mam fioła na punkcie odzieży, już raczej
        książek i poświęcam im znacznie więcej czasu. Śmieszą mnie osoby, które uważają,
        że miłośniczką książek może być wyłącznie szara mysza w okularach i z końskim
        ogonem oraz w sznurowanych bucikach sprzed wojny. A mam takie podejrzenie, że w
        Twoim poście, autorko watku, przebija własna samoocena jako osoby niemodnej, ale
        inteligentnej i myślącej i lepszej dzięki temu od wszystkich tutejszych
        forowiczek (widzisz, wiem nawet, że poprawna forma, choć zupelnie nie przyjęta w
        uzusie, to forowicz, nie zaś forumowicz!)
        • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:00
          Wiesz, myslę, ze dla tzw .ludu pracujacego miast i wsi to nie jest takie
          proste:) Zakładajac, ze wydaje się na ksiązki około 200 zł miesięcznie, trudno
          jednocesnie wydawać drugie tyle , albo i więcej na ciuchy:)Pamiętam, ze w moich
          najbardziej abnegackich latach, połaczonych z największą sprzedaża ksiazek,
          chadzałam w jednym swetrze:) Potem mi przeszło:)
          • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:02
            Ech , oczywiscie miało być zakupem, nie sprzedażą:)
          • lilivampire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:06
            Nie zauważyłam, aby Jo-asiunka napisała, że kupuje książki i przez to nie ma pieniędzy na kupowanie ubrań. Wydaje mi się za to, że przeczytałam, że więcej czasu poświęca na książki, niż na latanie po sklepach.
            To może równie dobrze znaczyć, że np. wypożycza je z biblioteki. Ja tak robię.
            Czy to tak przestarzała instytucja dla was?
            Prawdziwi fani książek szybko doceniają wartość wypożyczalni. I jest ona za darmo;-P
            • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:11
              A czy ja napisalam gdzieś, ze ona to napisała? Nie zauwazyłam.

Czy to tak przestarzała instytucja dla was?
              > Prawdziwi fani książek szybko doceniają wartość wypożyczalni. I jest ona za
              dar
              > mo;-P

Obawiam się, że jakbym miała czekac na cokolwiek w wypożyczlanich, co dotyczy
              moich ulubionych serii Universitasu, albo słowa/obraz, to czekałabym po 4 lata
              na nowosci, a ze mną cała rzesza zapisana w kolejce na konkretną ksiązkę .
              Dlatego kupuję - jak przyciska krach to którąś sprzedają i już.Biblioteki sa
              dobre do wypożyczeń beletrystyki, zwłaszcza starszej i podręczników
              akademickich.

• tezromantyczka Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:10
          Ależ ja nie jestem osobą niemodną - podobnie jak Ty kupuję w sklepach
          sieciowych i niestety kupiłam buty peep toe. A ponieważ je kupiłam, pomimo
          tego, że wciąż myślę, że są paskudne, doszłam do wniosku, że kobiety te rzeczy
          kupują, ponieważ czują swojego rodzaju presję.
          Inteligentną osobą również nie jestem.
          • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:11
            tezromantyczka napisała:

> A ponieważ je kupiłam, pomimo
            > tego, że wciąż myślę, że są paskudne, doszłam do wniosku, że kobiety te
            rzeczy
            > kupują, ponieważ czują swojego rodzaju presję.

To moze napisz nam teraz, dlaczego kupujesz rzeczy ktore Ci sie nie podobaja?
            Bo to jest conajmniej dziwne...
          • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:14
            a ja nawet nie wiem o czym wy gadacie - to peep toe i co pewien czas zakładam
            tu demonstracyjny wtek o glanach:))))))))))))
            • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:15
              Glany tez mam-niebieskie :)))
            • lilivampire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:19
              Ja też kiedyś miałam ukochane czarne glany, w których chodziłam non stop.
              Nogi odparzały, ale były cudowne.
              Dobrze, że już ich nie mam.
              • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:25
                Ja mam niskie , nubukowe, wygodne jak nie wiem co:) Na wszelkie odparzenia na
                stopach goraco polecam wkladki żelowe - likwidują problem.
          • lilivampire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:17
            Bardzo ciekawe stwierdzenie.
            Pytasz nas, czemu jesteśmy modne, my odpowiadamy, bo lubimy itp., bo podobają nam się te rzeczy, a sama kupujesz buty, które ci się nie podobają, ale kupujesz, bo są modne!
            No, ja bym czegoś takiego nigdy nie zrobiła! Nie kupuję ciuchów, czy butów, bo wszyscy kupują.
            Kupuję tylko to co mi się podoba, ale już najważniejszą dla mnie rzeczą jest, aby w tym dobrze wyglądać.
            • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:18
              Wychodzi na to, ze zalozycielka watku jest ofiarą mody (na co wskazuje zakup
              rzeczy ohydnych, ktore jej sie nie podobaja, ale kupuje je, bo sa modne)
              • lilivampire Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:21
                Tylko pogratulować...
              • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:28
                Bo to chyba jest forma presji wywieranej przez grupę - wszyscy mają to i ja
                musze mieć, bo choć mi sie nei podoba, to źle sie czuję z faktem, ze nie mam .
                Już wiem co to są te peep toe- nie , zdecydowanie, to nei moje regiony
                folklorystyczne:)
                • iwionna Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:30
                  o matko!!!! a Ty w co sie ubierasz?
                  • iluminacja256 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:36
                    We wszystko co jest czarne, ma stójkę i jest sznurowane:)
          • gabi1234 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:13
            tezromantyczka napisała:

> Ależ ja nie jestem osobą niemodną - podobnie jak Ty kupuję w sklepach
            > sieciowych i niestety kupiłam buty peep toe. A ponieważ je kupiłam, pomimo
            > tego, że wciąż myślę, że są paskudne, doszłam do wniosku, że kobiety te
            rzeczy
            > kupują, ponieważ czują swojego rodzaju presję.
            > Inteligentną osobą również nie jestem.

he he nigdy bym nie kupiła czegoś tylko dlatego że jest MODNE a mnie się nie
            podoba
            dziwi mnie gdy ktoś tak robi (to już podchodzi pod fashion victim ;PPPP)
          • dakota77 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:15
            Dlaczego kupujesz rzeczy, ktore ci sie nie podobaja? Przeciez to bez sensu. Presja presja, nie zaszkodzi jednak czasem myslec. Nie wolisz wybierac rzeczy, ktore ci sie podobaja?
            • dakota77 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:16
              To do tezromantyczki, oczywiscie:)
      • malgoniak Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 10:56
        własnie - modę traktuję jak sztukę, z plastyki zawsze byłam słaba, ale gust jako
        taki mam i stroić się lubię:))
      • sztuka_konwersacji Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:10
        Bo sprawia mi to przyjemnośc.
      • foamclene Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:32
        Jeden z uroków mody polega na tym, że niczemu nie służy.
        Francoise Giroud
      • wiktoryna25 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:33
        lubię dobrze wygladac i tyle...

> Nie szkoda czasu, pieniędzy, energii?

nie,nie szkoda... to tak jakbys zaprosiła na obiad znajomych i uraczyła ich
        oklepanym schabowym z ziemniakami i zasmażką...bo szkoda by Ci było
        czasu,pieniedzy i energii na bardziej wykwintne danie...podobnie jest z
        ciuchami, są ciuchy pospolite, w ktorych bedziesz wygladac jak szara mysz i są
        ciuchy,ktore podkreślą charakter,urode,figure itd ...kazdy ma wybor i nie ma tu
        nad czym dumać...
      • nadia_m Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 11:53
        bo lubie piekno
        bo lubie eksperymentowac
        bo lubie zwrcac na siebie uwage
        bo lubie wygladac zawsze "na miejscu"
        bo lubie byc ozdoba swojego faceta
        bo lubie "nakrecac" ekonomie
        bo lubie sie bawic
        bo lubie przymierzac
        bo lubie smiech mojego faceta, jak co rano staje zaspana przed pelna garderoba
        i mowie "o rany co tu zalozyc?!?!?"

p.s. nie mam peep toe w mojej kolekcji butow....mimo to mam nadzieje, ze moge
        sie wypowiedziec ;))))
      • tropicielka z tym się człowiek rodzi 22.02.07, 12:27
        a zapewniam cię, że na inne rzeczy też starcza mi czasu i energii ...
      • zewszad_i_znikad Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 12:42
        Nie ubieram się modnie, ubieram się w to, co mi się podoba. Bynajmniej nie
        śledzę trendów, ale staram się czasami "przelecieć" po sklepach żeby
        zorientować się, co jest najzwyczajniej w świecie dostępne.
      • kamila29091 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 13:55
        ubieram sie modnie bo tak mi sie podoba. tu nawet niechodzi o zaspokajanie
        potrzeb wyzszego rzedu piramidy Maslowa. Ogladam, pokazy, gazety, katalogi.
        Czuje sie lepiej skoro mam cos ladnego i modnego na sobie. jesli ktos sie czuje
        dobrze w ubraniach vintage do niczego nie podobnych to jego wlasna sprawa. I
        niedzialam pod wpywem presji o to ze to zobacze, jest to modne i musze w tym
        chodzic. Chodze modnie bo lubie i tyle
        • gejsza007 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 14:02
          Moda stanowi najlepszy sondaż: mówi ona bowiem językiem, jakiego nie znają inne
          sondaże, językiem podświadomości.

Francoise Giroud
      • aliennis Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 13:57
        Bo w sklepach jest wiele modnych ubrań? P
      • alex_koz Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 13:59
        tak, to o mnie
        ja ubieram sie modnie, calym dniami sledze tv fashion i rozne witryny z
        najnowszymi trendami
        nie czytam ksiazek
        nie chodze do kina ani do teatru
        nie spotykam sie ze znajomymi
        ba, zapominam nawet ze trzeba jesc i pic bo cala moja energie pochlania moda
        ze studiow mnie wywalili, z pracy tez bo nie jestem w stanie sie skupic na
        niczym innym niz nowe kolekcje
        jak ogladam nowy numer Vogue'a i ucze sie na pamiec to zapominam ze trzeba spac
        i dopiero jak mnie odwoza do szpitala i podlaczaja do kropolowki to zauwazam ze
        cos sie stalo
        ;)))
        • gabi1234 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:17
          ja dokładnie tak jak alex :))))))
        • cioccolato_bianco Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 10:25
          ooo, ja tak jak alex! ;)
      • daggy4 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:00
        to forma nalogu. nic nie przyswieca. wchodzisz do sklepu i kupujesz. jak do
        tego masz kolezanki, ktorym podoba sie twoj styl to kupujesz czasami tez dla
        nich z przyjemnoscia :)
        • dakota77 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 14:03
          Rozumiem, ze autorka watku chodzi w worku po kartoflach, skoro to tracenie czasu i pieniedzy?
          Co do mnie : jestem estetka i lubie ladne rzeczy. Interesuje sie moda, bo jest ona forma sztuki. Nie widze w tym nic zlego, nie uwazam ze to cos, co robia tylko puste lalki. mam inne zainteresowania.
          Co do samych ciuchow, to, zeby byly modne nie ejst pierwszym kryterium wyboru. Przede wszytskim musza mi sie podobac i musi mi w nich byc dobrze. Nie rzucam sie bezkrytycznie na to, co modne. Z trendow wybieram to co mi odpowiada.
          • yavanna86 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 22.02.07, 16:25
            Nie ubieramy się MODNIE.Wybieramy z tego,co modne,ciuchy dla siebie :P
      • star105 Re: Nie ubieram się modnie:) 22.02.07, 20:15
        Nie śledzę trendów w modzie, nie chodzę godzinami po sklepach i nie mam fioła na
        punkcie odzieży.
        • foamclene I dlatego śledze forum moda ;) 23.02.07, 14:08

• rzesa20 i odpowiadam na każdy wątek 'brzydkie' hehe 26.02.07, 14:29

• kiarah Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 10:21
        Nie szkoda :-) Moda to jedno z moich zainteresowan i nie widze powodow dla
        ktorych mialaby byc ona nie warta uwagi, czasu, pieniedzy i energii.
        • mag-ia1 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 10:29
          to proste z potrzeby akceptacji, bo "jak cię widzą tak cię piszą".

stąd na forum tyle pytań - "jak wam się podoba...../","czy to się jeszcze nosi....?"
          • foamclene Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 14:11
            dokladnie to sposob na zaprezentowanie siebie
            komunikat niewerbalny na temat tego kim jestesmy...
            albo kim chcielibysmy byc
            ;)
      • big2.munich Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 14:35
        Czasu???
        Zakupy to mnie dla najprzyjemniejsza forma spedzenia wolnego czasu ;-)
        Pieniedzy???
        Zyje sie raz! Mam je zabrac do grobu???
        Energii???
        Wypije trzy cappu i znow mam energie! Na dalsze polowanie!!
      • kamila29091 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 19:14
        P.S. Ja kocham mode tak samo jak alex. Niejestem ostatnio na niczym innym w
        stanie sie skupic.
        • 123456.123456.g Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 26.02.07, 09:55
          najlepiej mieć swój własny styl i trochę wyobrażni,bo wtedy zawsze będziemy
          dobrze wyglądać i inni będą nas dobrze odbierać.kobieta która potrafi połączyć
          kolorki i strój do figury jest zawsze modna.nigdy nie założyłabym czegoś w czym
          bym się żle czuła.wogóle moda po co kilka lat powraca także warto mieszać różne
          style.ważne by nie ubierać się tak koleżanki bo wtedy oznacza to brak swojego
          styli i gustu.a kobieta musi mieć swój styl.......jolka
      • magdaksp Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 23.02.07, 19:16
        nie wiem bo nie ubieram sie modnie.moj stosunek do mody jest taki:
        www.teksty.opole.pl/w/wwo%20teksty%20piosenek/moda.html
      • leyla_83 Re: Dlaczego ubieracie się modnie? 26.02.07, 14:11
        hmm... byłoby to trochę dziwne gdybym studiując projektowanie nie interesowała
        się modą:))) Niestety jest to taka branża, w której + - trzeba się orientowac co
        robią ci "njajwięksi", gdyż wszyscy ich gloryfikuja i podazają za ich
        "pomysłami":))) Tak się ten biznes kręci od zarania dziejów. Kiedyś modę
        dyktowali monarchowie- teraz dyktują wielkie koncerny z renomowanym logo, które
        jest nie do tknięcia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka