turkusova 05.03.07, 15:45 niedługo kozaczki powedrują na dno szaf i w najgłębsze zakamrki pawlaczy... a co ze spodniami długości do kolana? te tweedowe odejda razem z kozakami. a co z dzinsami do kolan? z jakim innymi butami mozna je nosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:19 jak widze kobiete w rybaczkach to na 90% jest to polka, w wakacje to tylko polki facet z najajecznikiem i kobieta w rybaczkach i klapkach (najczesciej na koturnie) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:30 rybaczki precz razem z kozakami, nie znam nikogo kto wyglada dobrze w rybaczkach (spodniach do pol-lydki) jedyne co toleruje to bryczesy waskie przy kolanie... do kazdych butow Odpowiedz Link Zgłoś
milkyway1 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:30 co to ten najajecznik? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:36 domyslam sie ze torebka przy pasku pod brzuchem nad jajkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:37 A ja myślę że to po prostu zwykłe "gacie" do pływania, zakrywające tylko jajka;) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:48 jak zwykle masz racje, to ulubiona torebeczka (poza przyrodzona) panow polanskich kiedys nosili pedalowki, teraz najajeczniki Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:49 Fuj ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:40 Dzinsy, czy spodnie z materialu - do samego kolanka sa ok. Badz do polowy uda. Za kolanko juz nie bardzo ( tzw rybaczki ). A takie przed kolano, badz do polowy uda, mozna nosic nawet ze szpilkami, zalezy od faktury materialu, czy to jeans, czy jakas mieszanka, fajnie tez wygladaja do koturny. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:47 A jesli ktos musi zakryc kolana (nie pytajcie dlaczego) to w czym ma chodzic latem??? Ostatnio mierzylam sliczne spodenki na lato w Orsay, ale konczyly dokladnie na wysokosci kolan wiec nie moglam ich kupic :( Poza tym co to sa te bryczesy?? Moze ktos wkleic zdjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:54 m.onet.pl/_m/721731f8b258eb073b906f2debf66c09,3,6.jpg img62.imageshack.us/img62/7382/00090mqs4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:47 foamclene napisała: > img62.imageshack.us/img62/7382/00090mqs4.jpg > No dobra Foam, ale ten link jest do spodni o dlugosci ZA kolano (czyli dlugosci rybaczkowej). Dlaczego wiec TE spodnie mozna nosci (bo maja dziwne kieszenie na gorze?) a prostych rybaczkow (bez udziwnien) nie mozna?? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:20 to sa jak dla mnie bryczesy dopasowane przy kolanie Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:37 foamclene napisała: > to sa jak dla mnie bryczesy > dopasowane przy kolanie > Ale napisalas, ze nie znasz nikogo kto dobrze wyglada w spodniach do pol lydki. Po czym...dalas link do spodni o dlugosci do pol lydki :)))) A bryczesy z linku swietne, sama poluje dlugo na bryczesy, ale nigdzie nie moge dostac. Mam tylko elastyczne, dopasowane, a chce te pumpowate. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:44 masz racje uzylam zlego okreslenia od dziecka mam problemy z komunikacja werbalna... ciagle oczekuje, ze ludzie czytaja w moich myslach i dokladnie beda wiedzili o czym mowie... wiekszosc jednak mnie nie rozumie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:26 jasne, ze mozna ;) i jestem pewna, ze bedzie sie je nosic... nie chce nikogo unieszczesliwiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:56 Bryczesy : http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.stajnia.home.pl/sklep/spodnie1.jpg&imgrefurl=www.stajnia.home.pl/asortyment.php&h=266&w=200&sz=23&hl=pl&start=1&tbnid=0kLZ_cJqACHK9M:&tbnh=113&tbnw=85&prev=/images%3Fq%3DBryczesy%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN A jesli ktos z roznych wzgledow nie moze nosic krotszych niz do kolan, a lubi rybaczki, no to niech je nosi. Ja tez pewnie wielu rzeczy nie powinnam nosic, ale co tam, zycie jest tylko jedno, cos mi sie podoba to to ubieram, dlaczego mam z tego zrezygnowac ze wzgledu na to co kto mowi. Ludzie zawsze beda gadali. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Zly link, oto dobry : 05.03.07, 16:58 www.stajnia.home.pl/asortyment.php Tu znajdziesz bryczesy. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:58 nie chodzi o ludzkie gadanie chodzi o eliminowanie fasonow, krore oszpecaja, a do takich naleza spodnie do pollydki z szeroka nogawka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:36 foamclene A czy jestes na 100% pewna ze to co nosisz pasuje do Twojej figury, ze Cie nie oszpeca ? Nikt nie jest nieomylny. Nie wierze, aby czlowiek mial w szafie same rzeczy ktore sa idealne, pasujace do jego figury. Wiec dlaczego na przyklad ktos ma zrezygnowac z rzeczy ktora mu sie podoba, tylko dlatego ze na przyklad jest albo za chudy, albo za gruby. Albo ma za krotkie nogi, albo za grube, albo za szeroki w barach itd. Nie mowie tu o jakis estremalnych przebierankach, o tym ze kobieta z duza nagdwaga ubiera mini, ktora przypomina pasek do spodni. Mam na mysli proste rzeczy, jak na przyklad te rybaczki ( ktorych sama nie nosze ) ale nie przeszkadzaja mi one na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:48 oczywiscie, ze mam nietrafione ciuchy :), ale staram sie ich unikac w sytuacjach w ktorych zalezy mi na zrobieniu dobrego wrazenia... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 00:24 ja mam kilka par rybaczek. nosilam do czarnych szpilek.. i wcale nie uwazam, zeby mnie to oszpecalo. zdjecia na forum nie wkleje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 10:58 ja mam jedne a'la torreadorskie czarne na lata ciagane przy kolanach tasiemkami nosze je tylko do sklepu z japonkami albo balerinami wygladam zle :) a ja chcetnie zobaczylam bym pozytyne aranzacje z rybaczkami... bo jka zyje nie widzialam zeby kto dobrze w nich wygladal Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:04 Moim zdaniem np. to wyglada niezle" www.rafaelhawaii.com/product/asp/ProdID/9002/CtgID/1019/af/page.htm Jak pisalam wyzej, rybaczki nie kojarza mi z szerokimi nogawkami, takich nie lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:09 Te po lewej tez nie takie koszmarne chyba;-) www.doverstreetmarket.com/dsmpaper/zero_maria_cornejo.html Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:22 no tak :) tylko takich na uliacach nie widuje :) nawet ujda Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:29 sprawdz poczte ;) nie wiem czy sa 'pozytywne', ale nie czulam sie oszpecona :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:32 nic nie doatalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:33 bo wyslalam w tej chwili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:49 Nigdy nie mialam rybaczek, ale pamietam, ze te ktore byly modne, byly dopasowane jak cygaretki, a nie z szerokimi nogawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:07 Ale spodnie do polowy lydki z szeroka nogawka to nie definicja rybaczek, wedlug mnie:). Dla mnie sa to spodnie za kolano, ale moga byc spokojnie waskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:08 dakota77 napisała: > Ale spodnie do polowy lydki z szeroka nogawka to nie definicja rybaczek, wedlug > mnie:). Dla mnie sa to spodnie za kolano, ale moga byc spokojnie waskie. No więc wlasnie. Ja tak samo uwazam. Szerokie nogawki za kolano to bermudy a nie rybaczki. Rybaczki sa waskie jak cygaretki, tyle ze za kolano a nie do kostek. I czesto maja rozciecie po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:10 Wlasnie. I czemu takie spodnie mialyby byc szpecace, ejsli maja fajny fason i sa dobrze dobrane do figury? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:18 www.sportbiznes.pl/img/news/anniluce_o6wl.jpg www.supermama.pl/BLUZA%207SP%20RYBACZKI%205RBP_w_small.JPG www.jarmark.damis.pl/images/rybaczki.jpg www.9fashion.e-mama.pl/galerie/1cffd9fabce9ef9310b1812e2669a76884108_m.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aggus79 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 22:03 Udało Ci się wybrać najstraszliwsze z możliwych rybaczki :) a wiele fasonów jest całkiem fajnych, ja osobiście lubię i myślę,że mi pasują, bo problem krótkich nóg mnie nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
heidiblondi Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 17:07 Ja bym to tak ujęła: jeżeli mogłabym pozwolić sobie na ocisłe spodnie do kolana, to raczej założyłabym mini lub szorty zamiast rybaczek. Ale niestety w upalne dni mogę sobie pozwolic co najwyżej na rybaczki z niezbyt obcisłymi nogawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:14 Rybaczki: www.9fashion.pl/sklep/images/products/marina_thu.jpg Bermudy: www.militaryarea.pl/data/icons/1152630360.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:13 te "rybaczki" ktore znam ;) zwykle odstaja od nogi i sa zalozone na kozaki o zgrozo... i o tych wlasnie myslalm piszac... cygaretki to zupelnie inna i piekna bajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Foam 05.03.07, 19:23 Kupilas w koncu ta czarna sukienke z allegro? :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Foam 05.03.07, 19:58 nie dostalam kodu od nich wlasnie wychodze jak nie ma wskrzynce to jurtro poprosze gabi zeby mi czrana kupila... a Ty kupilas? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Foam 05.03.07, 20:00 Jeszcze nie dostalas??? Pytam, bo akurat weszlam na jej aukcje i widze, ze cena znowu spadla-do 50 zl :) Jak tak dalej pojdzie, zle na tym nie wyjdziesz :))) Nie, nie kupilam, caly czas mam schizme, ze bedzie mi splaszczac :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Foam 06.03.07, 08:30 kodu nie dostalam aleza ze trzy mialae zwiadomoscia ze wyslali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Foam 06.03.07, 10:26 dziwne, ze to tyle trwa. napisz do sprzedajacej te kiecki, moze zrobi dla ciebie osobna aukcje, zebys mogla kupic - chyba jest opcja zeby zezwalac na kupno 'kup teraz' osobom bez pelnej aktywacji? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Foam 06.03.07, 10:33 kupowalam manekina na specjalnych warunkach tyle bylo zachodu, ze postanowilam czekac na kod... nie wiem dlaczego tak zwlekaja, powinno im zalezec zeby biznes sie krecil :) pomijajm juz uslugi swiadczone przez poczte na prowincji zaraz zejde do skrzynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Foam 06.03.07, 11:28 sztuka_konwersacji napisała: > Nie, nie kupilam, caly czas mam schizme, ze bedzie mi splaszczac :))))))) Schizma to rozłam w kościele;-) Moim zdaniem rybaczki mogą przezentować się dobrze, ale tylko na chudych. Ładne rybaczki nie oszpecą zgrabnej i szczupłej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Foam 06.03.07, 15:58 troubleska napisała: > Schizma to rozłam w kościele;-) Też :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:44 dlugosc jak bermudy, do niszenia z kazdymi butami Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:24 ja posiadam rybaczki, nie są luźne, nie są też bardzo obcisłe, po prostu dobrze leżą, kończą się za kolanem. Uszyte z materiału "dżinsowatego", dość sztywnego. Nosiłam do kozaków, jesienią nosiłam do półbutów i wyglądałam dobrze, bynajmniej się nie oszpecałam. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:30 Nigdy nie podobały mi się rybaczki, wg mnie to jedne z tych spodni w których NIKT nie wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:23 Z jakimikolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:54 Rozne rybaczki : serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,2457598.html Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:21 Eeee tam, ja lubie i nosze rybaczki moze i nie wygladam w nich jak osmy cud swiata ale jakos glebiej tego nigy nie analizowalam. Nie budze ogolnego poplochu na ulicach wiec jakos tak strasznie zle nie jest. Ja tez uznaje niektore modowe pomysly i fasony za nienajlepsze np. kowbojki i nigdy bym ich nie zalozyla, ale jezeli ktos ma wole i ochote w nich pomykac to prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:24 rybaczki to nie sa spodnie dla kazdego. jesli jest sie zgrabnym i wysokim, to mozna nosic je do plaskich butow typu baleriny z okraglym noskiem lub innym, mozna tez do szpilek lub koturn Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:52 Tak mozna nosic na przyklad img338.imageshack.us/img338/7555/atsfall11largewn9.jpg img410.imageshack.us/img410/8343/v257000cs5.jpg img512.imageshack.us/img512/6123/258398fpxtiffo8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:58 zawsze pozostają glany.względnie czarne baleriny plus ciekawe podkolanówki ... Mirabilandia,a może pareo?...to jest rzecz,której wagowo prawie nie ma,a kolana zasłania,jak się ją dobrze upnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:56 nie pasuja tylko do butow za kostke. ja nosze rybaczki (znaczy podwiniete dzinsy, bo takich klasycznych rybaczkow nie mam)zarowno do balerin, jak i do jezuskow na rzemyki. i dobrze jest i zgrabnie wygladam. Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 22:54 tweedowe 3/4 być może odejdą...ale jeansy... zostają na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
nerri :)) 06.03.07, 11:23 Ja lubie rybaczki i dobrze sie w nich czuję:) A co do oszpecania...nie oszpeca nic co jest dobrze dobrane i to w czym dobrze się czujemy:) Dla mnie np. rybaczki itp(czyli wszystko co nie jest długimi spodniami i spódnicą) nie pasuje do kozaków...raz przymierzyłam i czułam się strasznie:/ Na ulicę nie wylazłam:D Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:24 Z tej całej dyskusji dowiedziałam się, że nie jestem odosobniona:-) Też mam uczulenie na rybaczki. Miałam w swoich latach szczenięcych 2 pary i wolę nie myślec jak musiałam w nich wtedy wyglądać. Teraz moimi jedynymi spodniami tylko z długości przypominającymi rybaczki są czarne, na kant, bardzo szerokie spodnie, których swojego czasu było zatrzęsienie w H&M. W mojej mieścinie nikt takich nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś