Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

koniec kozaków a co z "rybaczkami"?

05.03.07, 15:45
    niedługo kozaczki powedrują na dno szaf i w najgłębsze zakamrki pawlaczy...
    a co ze spodniami długości do kolana? te tweedowe odejda razem z kozakami. a
    co z dzinsami do kolan? z jakim innymi butami mozna je nosić?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:19
        jak widze kobiete w rybaczkach to na 90% jest to polka, w wakacje to tylko
        polki
        facet z najajecznikiem i kobieta w rybaczkach i klapkach (najczesciej na
        koturnie)
        • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:30
          rybaczki precz razem z kozakami, nie znam nikogo kto wyglada dobrze w
          rybaczkach (spodniach do pol-lydki)
          jedyne co toleruje to bryczesy waskie przy kolanie... do kazdych butow
        • milkyway1 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:30
          co to ten najajecznik?
          • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:36
            domyslam sie ze torebka przy pasku pod brzuchem nad jajkami ;)
            • amelia42 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:37
              A ja myślę że to po prostu zwykłe "gacie" do pływania, zakrywające tylko jajka;)
            • tralalumpek Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:48
              jak zwykle masz racje, to ulubiona torebeczka (poza przyrodzona) panow
              polanskich
              kiedys nosili pedalowki, teraz najajeczniki
              • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:49
                Fuj ;))
      • kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:40
        Dzinsy, czy spodnie z materialu - do samego kolanka sa ok. Badz do polowy uda.
        Za kolanko juz nie bardzo ( tzw rybaczki ).
        A takie przed kolano, badz do polowy uda, mozna nosic nawet ze szpilkami, zalezy
        od faktury materialu, czy to jeans, czy jakas mieszanka, fajnie tez wygladaja do
        koturny.

• mirabilandia Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:47
          A jesli ktos musi zakryc kolana (nie pytajcie dlaczego) to w czym ma chodzic
          latem??? Ostatnio mierzylam sliczne spodenki na lato w Orsay, ale konczyly
          dokladnie na wysokosci kolan wiec nie moglam ich kupic :(

Poza tym co to sa te bryczesy?? Moze ktos wkleic zdjecie?
          • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:54
            m.onet.pl/_m/721731f8b258eb073b906f2debf66c09,3,6.jpg
            img62.imageshack.us/img62/7382/00090mqs4.jpg
            • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:47
              foamclene napisała:

> img62.imageshack.us/img62/7382/00090mqs4.jpg
              >

No dobra Foam, ale ten link jest do spodni o dlugosci ZA kolano (czyli dlugosci
              rybaczkowej). Dlaczego wiec TE spodnie mozna nosci (bo maja dziwne kieszenie na
              gorze?) a prostych rybaczkow (bez udziwnien) nie mozna??
              • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:20
                to sa jak dla mnie bryczesy
                dopasowane przy kolanie
                • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:37
                  foamclene napisała:

> to sa jak dla mnie bryczesy
                  > dopasowane przy kolanie
                  >

Ale napisalas, ze nie znasz nikogo kto dobrze wyglada w spodniach do pol lydki.
                  Po czym...dalas link do spodni o dlugosci do pol lydki :))))

A bryczesy z linku swietne, sama poluje dlugo na bryczesy, ale nigdzie nie moge
                  dostac. Mam tylko elastyczne, dopasowane, a chce te pumpowate.
                  • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:44
                    masz racje uzylam zlego okreslenia
                    od dziecka mam problemy z komunikacja werbalna... ciagle oczekuje, ze ludzie
                    czytaja w moich myslach i dokladnie beda wiedzili o czym mowie...
                    wiekszosc jednak mnie nie rozumie... :)
              • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:26
                jasne, ze mozna ;)
                i jestem pewna, ze bedzie sie je nosic...
                nie chce nikogo unieszczesliwiac ;)
          • kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:56
            Bryczesy :
            http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.stajnia.home.pl/sklep/spodnie1.jpg&imgrefurl=www.stajnia.home.pl/asortyment.php&h=266&w=200&sz=23&hl=pl&start=1&tbnid=0kLZ_cJqACHK9M:&tbnh=113&tbnw=85&prev=/images%3Fq%3DBryczesy%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN

A jesli ktos z roznych wzgledow nie moze nosic krotszych niz do kolan, a lubi
            rybaczki, no to niech je nosi. Ja tez pewnie wielu rzeczy nie powinnam nosic,
            ale co tam, zycie jest tylko jedno, cos mi sie podoba to to ubieram, dlaczego
            mam z tego zrezygnowac ze wzgledu na to co kto mowi.
            Ludzie zawsze beda gadali.
            • kc_mc Zly link, oto dobry : 05.03.07, 16:58
              www.stajnia.home.pl/asortyment.php
              Tu znajdziesz bryczesy.
            • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:58
              nie chodzi o ludzkie gadanie
              chodzi o eliminowanie fasonow, krore oszpecaja,
              a do takich naleza spodnie do pollydki z szeroka nogawka :)
              • kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:36
                foamclene A czy jestes na 100% pewna ze to co nosisz pasuje do Twojej figury,
                ze Cie nie oszpeca ?
                Nikt nie jest nieomylny.
                Nie wierze, aby czlowiek mial w szafie same rzeczy ktore sa idealne, pasujace do
                jego figury.
                Wiec dlaczego na przyklad ktos ma zrezygnowac z rzeczy ktora mu sie podoba,
                tylko dlatego ze na przyklad jest albo za chudy, albo za gruby.
                Albo ma za krotkie nogi, albo za grube, albo za szeroki w barach itd.
                Nie mowie tu o jakis estremalnych przebierankach, o tym ze kobieta z duza
                nagdwaga ubiera mini, ktora przypomina pasek do spodni.
                Mam na mysli proste rzeczy, jak na przyklad te rybaczki ( ktorych sama nie nosze
                ) ale nie przeszkadzaja mi one na ulicy.

• foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:48
                  oczywiscie, ze mam nietrafione ciuchy :),
                  ale staram sie ich unikac w sytuacjach w ktorych zalezy mi na zrobieniu dobrego
                  wrazenia...
                  • cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 00:24
                    ja mam kilka par rybaczek. nosilam do czarnych szpilek.. i wcale nie uwazam,
                    zeby mnie to oszpecalo. zdjecia na forum nie wkleje ;)
                    • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 10:58
                      ja mam jedne a'la torreadorskie czarne na lata ciagane przy kolanach tasiemkami
                      nosze je tylko do sklepu
                      z japonkami albo balerinami
                      wygladam zle :)
                      a ja chcetnie zobaczylam bym pozytyne aranzacje z rybaczkami... bo jka zyje nie
                      widzialam zeby kto dobrze w nich wygladal
                      • dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:04
                        Moim zdaniem np. to wyglada niezle" www.rafaelhawaii.com/product/asp/ProdID/9002/CtgID/1019/af/page.htm
                        Jak pisalam wyzej, rybaczki nie kojarza mi z szerokimi nogawkami, takich nie lubie:)
                        • dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:09
                          Te po lewej tez nie takie koszmarne chyba;-)
                          www.doverstreetmarket.com/dsmpaper/zero_maria_cornejo.html
                          • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:22
                            no tak :) tylko takich na uliacach nie widuje :)
                            nawet ujda
                      • cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:29
                        sprawdz poczte ;)
                        nie wiem czy sa 'pozytywne', ale nie czulam sie oszpecona :)
                        • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:32
                          nic nie doatalam :)
                          • cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:33
                            bo wyslalam w tej chwili ;)
                • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:49
                  Nigdy nie mialam rybaczek, ale pamietam, ze te ktore byly modne, byly
                  dopasowane jak cygaretki, a nie z szerokimi nogawkami.
              • dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:07
                Ale spodnie do polowy lydki z szeroka nogawka to nie definicja rybaczek, wedlug mnie:). Dla mnie sa to spodnie za kolano, ale moga byc spokojnie waskie.
                • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:08
                  dakota77 napisała:

> Ale spodnie do polowy lydki z szeroka nogawka to nie definicja rybaczek,
                  wedlug
                  > mnie:). Dla mnie sa to spodnie za kolano, ale moga byc spokojnie waskie.

No więc wlasnie. Ja tak samo uwazam.
                  Szerokie nogawki za kolano to bermudy a nie rybaczki. Rybaczki sa waskie jak
                  cygaretki, tyle ze za kolano a nie do kostek. I czesto maja rozciecie po bokach.
                  • dakota77 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:10
                    Wlasnie. I czemu takie spodnie mialyby byc szpecace, ejsli maja fajny fason i sa dobrze dobrane do figury?
                    • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:18

www.sportbiznes.pl/img/news/anniluce_o6wl.jpg
                      www.supermama.pl/BLUZA%207SP%20RYBACZKI%205RBP_w_small.JPG
                      www.jarmark.damis.pl/images/rybaczki.jpg
                      www.9fashion.e-mama.pl/galerie/1cffd9fabce9ef9310b1812e2669a76884108_m.jpg
                      • aggus79 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 22:03
                        Udało Ci się wybrać najstraszliwsze z możliwych rybaczki :)
                        a wiele fasonów jest całkiem fajnych, ja osobiście lubię
                        i myślę,że mi pasują, bo problem krótkich nóg mnie nie dotyczy
                      • heidiblondi Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 17:07
                        Ja bym to tak ujęła: jeżeli mogłabym pozwolić sobie na ocisłe spodnie do
                        kolana, to raczej założyłabym mini lub szorty zamiast rybaczek. Ale niestety w
                        upalne dni mogę sobie pozwolic co najwyżej na rybaczki z niezbyt obcisłymi
                        nogawkami.
                  • sztuka_konwersacji Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:14
                    Rybaczki:

www.9fashion.pl/sklep/images/products/marina_thu.jpg
                    Bermudy:
                    www.militaryarea.pl/data/icons/1152630360.jpg
                • foamclene Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:13
                  te "rybaczki" ktore znam ;)
                  zwykle odstaja od nogi i sa zalozone na kozaki o zgrozo... i o tych wlasnie
                  myslalm piszac...

cygaretki to zupelnie inna i piekna bajka :)
                  • sztuka_konwersacji Foam 05.03.07, 19:23
                    Kupilas w koncu ta czarna sukienke z allegro? :)
                    • foamclene Re: Foam 05.03.07, 19:58
                      nie dostalam kodu od nich
                      wlasnie wychodze jak nie ma wskrzynce to jurtro poprosze gabi zeby mi czrana
                      kupila...
                      a Ty kupilas?
                      • sztuka_konwersacji Re: Foam 05.03.07, 20:00
                        Jeszcze nie dostalas???
                        Pytam, bo akurat weszlam na jej aukcje i widze, ze cena znowu spadla-do 50 zl :)
                        Jak tak dalej pojdzie, zle na tym nie wyjdziesz :)))

Nie, nie kupilam, caly czas mam schizme, ze bedzie mi splaszczac :)))))))
                        • cioccolato_bianco Re: Foam 06.03.07, 00:25
                          a pierwsza cena byla 115 ;)
                        • foamclene Re: Foam 06.03.07, 08:30
                          kodu nie dostalam aleza ze trzy mialae zwiadomoscia ze wyslali ;)
                          • cioccolato_bianco Re: Foam 06.03.07, 10:26
                            dziwne, ze to tyle trwa.
                            napisz do sprzedajacej te kiecki, moze zrobi dla ciebie osobna aukcje, zebys
                            mogla kupic - chyba jest opcja zeby zezwalac na kupno 'kup teraz' osobom bez
                            pelnej aktywacji?
                            • foamclene Re: Foam 06.03.07, 10:33
                              kupowalam manekina na specjalnych warunkach
                              tyle bylo zachodu, ze postanowilam czekac na kod... nie wiem dlaczego tak
                              zwlekaja, powinno im zalezec zeby biznes sie krecil :) pomijajm juz uslugi
                              swiadczone przez poczte na prowincji
                              zaraz zejde do skrzynki :)
                              • cioccolato_bianco Re: Foam 06.03.07, 10:40
                                moze poczta zagubila?
                        • troubleska Re: Foam 06.03.07, 11:28
                          sztuka_konwersacji napisała:

> Nie, nie kupilam, caly czas mam schizme, ze bedzie mi splaszczac :)))))))

Schizma to rozłam w kościele;-)

Moim zdaniem rybaczki mogą przezentować się dobrze, ale tylko na chudych.
                          Ładne rybaczki nie oszpecą zgrabnej i szczupłej dziewczyny.
                          • sztuka_konwersacji Re: Foam 06.03.07, 15:58
                            troubleska napisała:

> Schizma to rozłam w kościele;-)

Też :)
      • nadia_m Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 16:44
        dlugosc jak bermudy, do niszenia z kazdymi butami
      • lady.k Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:24
        ja posiadam rybaczki, nie są luźne, nie są też bardzo obcisłe, po prostu dobrze
        leżą, kończą się za kolanem. Uszyte z materiału "dżinsowatego", dość sztywnego.
        Nosiłam do kozaków, jesienią nosiłam do półbutów i wyglądałam dobrze,
        bynajmniej się nie oszpecałam.
      • amelia42 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 17:30
        Nigdy nie podobały mi się rybaczki, wg mnie to jedne z tych spodni w których
        NIKT nie wygląda dobrze.
      • lilivampire Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:23
        Z jakimikolwiek?
      • kc_mc Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 18:54
        Rozne rybaczki :

serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,2457598.html
        • brytfanka88 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:21
          Eeee tam, ja lubie i nosze rybaczki moze i nie wygladam w nich jak osmy cud
          swiata ale jakos glebiej tego nigy nie analizowalam. Nie budze ogolnego
          poplochu na ulicach wiec jakos tak strasznie zle nie jest. Ja tez uznaje
          niektore modowe pomysly i fasony za nienajlepsze np. kowbojki i nigdy bym ich
          nie zalozyla, ale jezeli ktos ma wole i ochote w nich pomykac to prosze bardzo.
      • cioccolato_bianco Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:24
        rybaczki to nie sa spodnie dla kazdego. jesli jest sie zgrabnym i wysokim, to
        mozna nosic je do plaskich butow typu baleriny z okraglym noskiem lub innym,
        mozna tez do szpilek lub koturn
        • brytfanka88 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:52
          Tak mozna nosic na przyklad
          img338.imageshack.us/img338/7555/atsfall11largewn9.jpg
          img410.imageshack.us/img410/8343/v257000cs5.jpg
          img512.imageshack.us/img512/6123/258398fpxtiffo8.jpg
          • yavanna86 Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:58
            zawsze pozostają glany.względnie czarne baleriny plus ciekawe podkolanówki ...
            Mirabilandia,a może pareo?...to jest rzecz,której wagowo prawie nie ma,a kolana
            zasłania,jak się ją dobrze upnie;)
      • klymenystra Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 19:56
        nie pasuja tylko do butow za kostke.
        ja nosze rybaczki (znaczy podwiniete dzinsy, bo takich klasycznych rybaczkow
        nie mam)zarowno do balerin, jak i do jezuskow na rzemyki. i dobrze jest i
        zgrabnie wygladam.
      • modlisshka Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 05.03.07, 22:54
        tweedowe 3/4 być może odejdą...ale jeansy... zostają na 100%
      • nerri :)) 06.03.07, 11:23
        Ja lubie rybaczki i dobrze sie w nich czuję:) A co do oszpecania...nie oszpeca
        nic co jest dobrze dobrane i to w czym dobrze się czujemy:)

Dla mnie np. rybaczki itp(czyli wszystko co nie jest długimi spodniami i
        spódnicą) nie pasuje do kozaków...raz przymierzyłam i czułam się strasznie:/ Na
        ulicę nie wylazłam:D
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: koniec kozaków a co z "rybaczkami"? 06.03.07, 11:24
        Z tej całej dyskusji dowiedziałam się, że nie jestem odosobniona:-)
        Też mam uczulenie na rybaczki. Miałam w swoich latach szczenięcych 2 pary i
        wolę nie myślec jak musiałam w nich wtedy wyglądać.
        Teraz moimi jedynymi spodniami tylko z długości przypominającymi rybaczki są
        czarne, na kant, bardzo szerokie spodnie, których swojego czasu było
        zatrzęsienie w H&M. W mojej mieścinie nikt takich nie ma:-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka