poorhafka Re: Skazani na khaki 17.03.07, 19:38 to jest amerykańskie khaki - dla nich khaki to taki beż. większość studentów jadących tam do pracy często się dziwi, jeśli mają pracować w khaki, że ich zielone spodnie to nie to i trzeba wybrać się na poszukiwanie beżowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Skazani na khaki 17.03.07, 19:56 a ja Majkela .............oooooooooo P Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Skazani na khaki 17.03.07, 20:14 tez bym nie powiedziala ze to khaki... tak czy inaczej nie cierpie takich wyblaklych kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Skazani na khaki 17.03.07, 20:14 to jest jasne khaki uzywane w maskowaniu "desert"... to ciemniejsze to khaki "woodland".. osobiscie wole ciemne khaki, czern, badz moro... tylko nasze.. prosto z WP :D Odpowiedz Link Zgłoś
ogia Re: Skazani na khaki 17.03.07, 21:08 kroj ubran mi sie podoba :o) a kolory niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
brandnewisabel Re: Skazani na khaki 17.03.07, 21:36 Zdjęcia w sklepach GAPa można było zobaczyć już w styczniu. Udało mi się nawet nabyć długie spodnie w kolorze khaki z ichniej kolekcji wiosennej. Bardzo wygodne. Wentworth Miller i Chris O'Donnell mmmmniam! Troche mnie zatkało jak pierwszy raz zobaczyłam ich zdjęcia w sklepie;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Skazani na khaki 17.03.07, 23:31 pl.wikipedia.org/wiki/Khaki warto czasem sie zapoznac z czyms Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Założyłaś, że nie zapoznaję się z niczym?:) 18.03.07, 10:14 Widzisz, jestem już stara, hormonów nie biorę. Posługuję się swoją znajomością polszczyzny, w którym to języku khaki to 'szarozielony, brudnozielony'. Dodatkowo popierają mnie wszystkie słowniki języka polskiego. Od Doroszewskiego po Dubisza i Bańkę. Warto by było, żeby szanowna Redakcja GW uwzględniała znaczenie słów, istniejące już w języku polskim. Ale może jestem naiwna. Odpowiedz Link Zgłoś
australia711 Re: Założyłaś, że nie zapoznaję się z niczym?:) 18.03.07, 20:35 Jezu, nie napinaj sie jak „Banka”. Masz oczywiscie racje to nie jest kwestia zapoznawania sie z czyms, ale hormonow w pewnym sensie tak... Poniewaz ich niedobor - jak widac - skutkuje czepialstwem. Po pierwsze kolekcja nazywa sie ”khakis with attitude” i tytuł odnosi sie po prostu do tej nazwy - nawet śp. prof. Doroszewski, który chodzil w jednym garniturze, by to zrozumiał i z pewnością nie nicowal skomplikowanych zwiazkow bezu i zieleni. Po drugie GAP - jak wiadomo - to amerykańska marka, gdzie khaki ma nieco szersze niz u nas zabarwienie (bardziej bezowy `desert`, co kazdy sledzacy troche wydarzenia w Iraku widzi). Po trzecie (skoro juz jestes przywiazana do zapoznawania sie z czyms) „khaki” - wedlug slownika oksfordzkiego - tlumaczy sie na polski khaki - nie inaczej. A po czwarte to wszystko co powyzej nie jest chyba takie istotne, wazne jest to ze ciuchy sa fajne i kolory tez. Odpowiedz Link Zgłoś
eej Re: Skazani na khaki 17.03.07, 23:40 swietny zestaw kolorystyczny. wreszcie mozna odetchnac od zalewu papuzich, wrzaskliwych i bazarowych czerwieni, zieleni, fioletow ... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: Skazani na khaki 18.03.07, 00:08 mrr. chrisa o'donnella dawnom nie widziała, a szkoda, jak się okazuje... wentworth, jak zwykle, bardzo:). Odpowiedz Link Zgłoś
kuku85 Re: Skazani na khaki 18.03.07, 01:47 czepiacie sie khaki jakby bylo czego.. przeciez tu tylko o Wentwortha chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Skazani na khaki 18.03.07, 02:49 no własnie, gdzie to khaki, to przecież jest tzw. safari ? co za de..... to pisał ?? pewnie do tej pory ubierał się w DT. Stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Skazani na khaki 18.03.07, 02:53 moi mili, ale za cholere w zadnych sklepie nie było khaki jak to prezentowane, to jest wszedzie nazywane sfarii, khaki to był brudny braz+zielen, takie cholera go wie co, takie khaki. W sklepach podrozniczych na tzw. dziskim zachodzie to jest desert lub safari. Odpowiedz Link Zgłoś
eej Re: Skazani na khaki 18.03.07, 04:22 czy-taj-ze -zro-zu-mie-niem kolego;-) www.gap.com/browse/home.do Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Khaki nie-khaki i gwiazdy nie-gwiazdy? 18.03.07, 03:09 Zajebiste "gwiazdy". Nikogo z nich nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
olainbeijing Re: Khaki nie-khaki i gwiazdy nie-gwiazdy? 18.03.07, 09:20 gwiazdy, gwiazdy. oprocz Beli i Dunstall widac tez tam inne top modelki: Liye Kabede, Jessice Stam i Carmen Kass. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep2 Re: Khaki nie-khaki i gwiazdy nie-gwiazdy? 18.03.07, 11:58 no rzeczywiscie gwiazdy... powszechnie znane w swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Khaki nie-khaki i gwiazdy nie-gwiazdy? 18.03.07, 14:16 Gwiazdy z PNG (Panteonu Nieznanych Gwiazd) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arturpaki Cóż to k/u/r/w/a za próżność jest? 18.03.07, 09:06 Sraki - nie khaki. Do niedawna, jak ktoś chciał, to nosił w Polsce bojówki! Teraz się GAP'em będziecie podniecać - bo co? Bo w "Złotych Tarasach" 1 sklep otwierają? Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: Wentworth Miller 18.03.07, 10:11 Wentworth Miller - w moim 28 letnim życiu nie widziałam bardziej zaj... faceta. Obojętnie, co miałby na sobie, zawsze będzie mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
00kasia00 Re: Wentworth Miller 18.03.07, 10:53 wspaniały jest :)))) w moim rankingu miejsce 2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mataharii Re: Skazani na khaki 18.03.07, 10:32 daltoniści i tyle....... skoro nie odróżniają koloru, pozatym nic spacjalnego, niech sobie zatrudniają i sama królowa angielska, na mnie to i tak nie zrobi wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Znajdzcie mi sklep GAPa w IV RP 18.03.07, 11:31 Khaki,nie khaki mnie się podoba. Byłam w Złotych Tarasach, ale Gap nie widziałam.Coś przeoczyłam czy dopiero mają otworzyć,ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kris_in_us GAP to czołowa firma amerykanska 18.03.07, 12:23 pordukujaca odziez glownie dla mlodych profesjonalistow. Glownie typu 'casual', wygodna i dobrej jakosci. Flagowe sklepy widzialem tylko w Londynie, w Europie poza UK chyba nie ma sklepow sieciowych. No coz, w koncu firma z San Francisco ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
susu84 Skazani na khaki 18.03.07, 11:30 on jest super sexowny; doskonala twarz, no i ten głos! uwielbiam go!! Odpowiedz Link Zgłoś
selaa Skazani na khaki 18.03.07, 11:55 nie wierze,że nie podpisaliscie zdjec takich supermodelek jak Liya Kebede czy Carmen Kass ! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
brandnewisabel Re: Skazani na khaki 18.03.07, 12:57 Ciuchy GAPa można też kupić w Dublinie w Arnotts, ale ceny przewaznie nieco wyższe niż w Stanach i nieco mniejszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszard ja kupilam spodenki GAP za 4 zł w lumpeksie 18.03.07, 13:21 w kolorze prawdziwego khaki. Sa mega swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Skazani na khaki 18.03.07, 20:39 to mniej wiecej sie ubieraja jak ja, tyle ze wole gore miec z Scotch & Soda Odpowiedz Link Zgłoś