Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tylko nie skóry!

20.03.07, 15:26
    Nie chcemy skór ani futer ani zjadania zwierratQ
    www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med
    Wyrzucili z fora petycję dotyczącą ochrony zwierzą. To o czymś świadczy, prawda?
    Obserwuj wątek
      • hazel_dobkins Właśnie 20.03.07, 15:29
        nie zamykajcie oczu na cierpienie zwierzaków w imię próżności

...jestem z wami.

Pozdrawiam ciepło dobry.login
        • bartekwroclaw wrazliwy 20.03.07, 16:47
          dziekuje za przywrocenie postu.wiadomo,ze po tej petycji nagle nikt nie przestanie zabijac zwierzat w celach zarobkowych.prosze tylko o humanitarne usmiercanie,np. uspienie.
          • sztuka_konwersacji Re: wrazliwy 20.03.07, 16:58
            Wiadomo? Jak dla kogo.
            Dobry.login napisal(a??): "Nie chcemy skór ani futer ani zjadania zwierzat".
            Tym samym zakwestionowal(a??) zabijanie zwierza w celach wiadomych - w ogole.
            W imieniu wszysctkich oczywiscie.
            Mysle, ze tu jest pies - nomen omen - pogrzebany.
            Gdyby post byl wywazony, z sensem i pomyslem na cały problem - na pewno nikt by
            go nie wyrzucal.
            A tak? Zabrzmial....jak napisany przez nawiedzona osobe.
      • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:31
        Przepraszam ,ale własnie pisałam do bartka - nie mam nic przeciw petycjom, ale
        trzeba uprzedzić w poście, że są drastyczne obrazy.
        Nie ma sprawy - wrzućcie jeszcze raz, ale z ostrzeżeniem
        • hazel_dobkins takie ostrzeżenie było w petycji n/t 20.03.07, 15:32
          • papryczka_ag Re: takie ostrzeżenie było w petycji n/t 20.03.07, 15:32
            Mimo to bardzo prosimy i tak o ostrzeganie czego sprawa dotyczy - wrzuć link.
            • hazel_dobkins Wrzuciłam, tak jest ok? n/t 20.03.07, 15:34
      • hazel_dobkins Petycja PETA 20.03.07, 15:33
        zawiera drastyczne sceny,

Proszę nie odwracajcie oczu..

www.petycja.dl.pl/
      • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:35
        ok :)
      • elleonor Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:45
        6 miliardow ludzi korzonkami i zielenina nie nakarmisz, a i w plastikowych
        butach tez nie wszyscy chodza.
        • nessie-jp Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 21:34
          elleonor napisała:

> 6 miliardow ludzi korzonkami i zielenina nie nakarmisz,

Akurat na odwrót - produkcja mięsa pochłania dużo więcej czasu i zasobów, i jest
          o wiele mniej wydajna żywieniowo niż hodowla roślin. Pamiętaj, że kiedyś mięso
          to był przywilej bogaczy, a biedota jadła kaszę, ser, owoce, kapustę...
      • rzesa20 Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:50
        ja jestem zbyt wrażliwa, żeby takie drastyczne filmy czy zdjęcia oglądać
        • hazel_dobkins Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:53
          warto wiedzieć co i jak się robi rzęso..ten temat istnieje - to rzeczywiste
          kszywdy, krew i cierpienia..

tu więcej

www.furisdead.com/
          • rzesa20 Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:56
            jestem wrażliwa na ludzką czy zwierzęcą krzywdę, ale nie potrafię na takie coś
            patrzeć, jeśli nie muszę.
            • anulkina Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 15:57
              ja tez nie mogę na to patrzec i wcale nie dlatego,ze ich los jest mi obojetny,
              ale dlatego, ze za mocno to wszystko przezywam..
              • hazel_dobkins Rozumiem Was..naprawdę u mnie takie obrazy.. 20.03.07, 15:59
                ..również wywołują łzy...

Pozdrawiam dziewczyny
      • tralalumpek jestem przeciwna! 20.03.07, 15:51
        wszelkim petycjom oszolomow 'z zielonych szeregow' na forum moda
        mam do tego prawo, nieprawdaz!
        • hazel_dobkins Na tym polega demokratyczny charakter forum 20.03.07, 15:57
          ..masz prawo..
          niemniej jednak nic nie uprawnia Cię do nazywania kogokolwiek oszołomem, ale to
          jest właśnie sztuka kulturalnej dyskusji nad rzeczywistością
          • tralalumpek Re: Na tym polega demokratyczny charakter forum 20.03.07, 16:03
            to jest forum tematyczne przypomninam i kulturalny oszolom powinien o tym
            wiedziec
            • hazel_dobkins Re: Na tym polega demokratyczny charakter forum 20.03.07, 16:11
              tralalumpek, dobór słownictwa światczy o Twoim poziomie kultury. Gdyby post nie
              mógł znajdować się tutaj to zapewne byłby usunięty - nie Ty o tym decydujesz -
              przypominam.
              Elementem mody są również futra..
              To moja ostatnia wypowiedź skierowana do Ciebie, nie zwykłam uczestniczyć w
              dyskusjach publicznych w której druga strona używa retoryki Leppera.
              • silencia22 Re: Na tym polega demokratyczny charakter forum 20.07.07, 14:52
                hazel_dobkins napisała:

> tralalumpek, dobór słownictwa światczy o Twoim poziomie kultury. Gdyby post
                nie
                >
                > mógł znajdować się tutaj to zapewne byłby usunięty - nie Ty o tym decydujesz -

> przypominam.
                > Elementem mody są również futra..
                > To moja ostatnia wypowiedź skierowana do Ciebie, nie zwykłam uczestniczyć w
                > dyskusjach publicznych w której druga strona używa retoryki Leppera.

hahaha!!! hazel - powinnas zostac dyplomatką! pięknie to skwitowałas:)))
        • kamisiunia Re: jestem przeciwna! 20.03.07, 15:57
          Jasne, że masz prawo, ale jak to mój kolega powiedział: "takich ludzi to powinno
          sie ugotowac w garacym oleju jednak tak zeby przed smiercia zobaczyli swoje
          ugotowane stopy". Więc nie zdziw się kochana, jak ktoś Cie kiedyś skrzywdzi za
          źle pojętą "wolnośc poglądów". Ja osobiście spaliłabym Ci futro jakbym
          zobaczyla. Lub cokolwiek innego. Myśle, że nie tylko ja.
          Ciekawe co byś zrobiła jakbyś zobaczyła, jak ktos obdziera ze skóry Twoje dzieci.
          • tralalumpek [...] 20.03.07, 16:02
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • paddinktun [...] 20.03.07, 16:07
              • anias34 [...] 20.03.07, 16:12
                • hazel_dobkins [...] 20.03.07, 16:15
                  • paddinktun [...] 20.03.07, 16:18
                  • anias34 [...] 20.03.07, 16:18
                  • koala1212 [...] 20.03.07, 17:02
                    • anias34 [...] 20.03.07, 17:12
                    • tralalumpek [...] 20.03.07, 17:16
              • tralalumpek Re: jestem przeciwna! 20.03.07, 16:24
                a ja uwazam ze nie jest tutaj miejsce na takie petycje
                o mojej duszy to moze mi nie pisz , nie uzywaj zbyt patetycznych slow bo to ani
                miejsce ani okazja

skoro dyskutujesz to podyskutuj - nie jestem ani za gwaltem na zwierzetach ani
                za ich usmiercaniem...... jestem natomiast mocna za niemysleniem i krzykiem
                przed siebi ktory oprocz tego ze irytuje nic nie wnosi
                mierzi mnie brak myslenia ludzi a zwlaszcza 15 letnie pannice ktore z nudow,
                glupoty, braku myslenia, zdrowego spojrzenia na swiat i paru innych
                przypadlosci mysla ze glosnym krzykiem w petycji bieg rzeki zawroca
            • dobry.login Do tralalumpek Re: 20.03.07, 16:09
              tralalumpek napisała:

> sorry, pieprzysz...
              Ale paskudne słownictwo :(

• anias34 Re: jestem przeciwna! 20.03.07, 16:10
              Jestem równiez przeciwna noszeniu futer i skór,jednak wszystko w granicach
              rozsadku.Nie świruje na tym punkcie,chociaż zwierząt bardzo mi żal.Jednak ie
              mam problemu z noszeniem skórzanej torebki,czy butów...
              Tematy nie związane z modą,i pojawiające się na forum moda,tak jak np ten,wcale
              mi nie przeszkadzają.
      • sztuka_konwersacji Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 16:15
        Film straszny. Dowodzi tylko tego, ze zwierzeta przed smiercia czesto sie
        maltretuje; ze zabija sie je w karygodny sposob.

Nie zapominajmy jednak, ze zwierzeta sa hodowane w pewnych celach.
        Zadne petycje tu nie pomoga. Chyba ze jest to petycja w sprawie tego
        konkretnego przypadku z filmu? Bo nie mozna wrzucic do jednego wora wszystkich
        producentow zywnosci miesnej czy odziezy skorzanej, futerkowej itd.

Szufladkowanie wszystkich producentow skor itp z mordercami z filmu (jakis 3
        swiat zapewne) pachnie terroryzmem animalistycznym.
        Tak samo jak teksty kogos tam wyzej o spaleniu futra Tralalumpkowi.

Wszystkim polecam swietny artykul o terroryzmie i jego rodzajach:
        www.psz.pl/index.php?option=content&task=view&id=3724
        I nie dajmy sie zwariowac.
        • hazel_dobkins sztuko.. 20.03.07, 16:18
          szanuje Twój pogląd..ale wybacz..Tralalumpek, jak mi sie wydaje nie posiadł
          sztuki konwersacji..wymiany poglądów..wystarczy popatrzeć na zawroty jakich
          używa "oszołom", "pieprzysz"..to ona pierwsza wtrąciła tu tę agresywna nutę..

Pozdrawiam:)
          • anias34 [...] 20.03.07, 16:23
        • paddinktun Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 16:23
          Wiesz, ja mysle, ze petycje pomoga. Pomoga takie filmy. Ktos przestanie jesc
          mieso, ktos inny adoptuje psa (zeby umniejszyc bezmiar cierpienia), jeszcze
          inny przestanie kupowac rzeczy ze skory. Nie chodzi o zmiane swiadomosci
          milionow, ale o zmiane pojedynczego czlowieka. Kropla drazy skaly.
          • sztuka_konwersacji Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 16:28
            Zmiana swiadomosci? Na pewno tak. Na pewno wielu ludzi uswiadomi sobie, ze
            zwierze tez cierpi (az wierzyc sie nie chce, ze sa tacy, ktorzy sobie z tego
            sprawy nie zdaja)

Cala akcja w dobrej sprawie, ale jakos tak.....
            Utopijna wizja swiata po zatwierdzeniu (przyjeciu?) petycji: wszyscy nagle
            przestaja jesc mieso, nosic skorzane wyrobi i futra - zbyt mocno naciagana.

Petycja przeciw takiemu traktowaniu zwierzat, przeciwko ich maltretowaniu- jak
            najbardziej.
            Ale podpisana jako sprzeciw wobec jedzenia miesa, noszenia wyrobow skorzanych,
            bo jakies gnoje morduja zwierzeta w taki sposob? Nie.

Ludzie nie przestana jesc miesa i nosic skor/futer. Moze wiec lepiej walczyc o
            godne warunki ostatnich chwil zycia zwierzat hodowlanych...?
      • disa Jesli.... 20.03.07, 16:26
        Jesli nie wiesz co zrobic ze swoim zyciem...
        Jesli czujesz, ze stoisz w miejscu i nic nie osiagniesz...
        Jesli brakuje Ci pieniedzy, a lapowki nie sa Ci straszne...
        Jesli chcesz sie wybic i zostac zauwazonym...

ZOSTAN EKOLOGIEM .....

;]

JESTEM ZA NOSZENIEM ZWIERZAT, za jedzeniem ich i zabijaniem -Jasne jestem za godnym zabijaniem zwierzat i nie testowaniem zbyt drastycznie na nich lekow czy kosmetykow... ale jesli nie na zwierzetach to na kim? na Czarnej Ludnosci Afryki? polecam film "Wierny Ogrodnik" -albo jakis taki juz nie pamietam :D

Noszenie slicznych bucikow, kurteczek, paskow.... ITD... jest dla mnie tak naturalne jak oddychanie...
        Misja niektorych zwierzat jest smierc dla czlowieka :D
        Gdybym byla szynszylkiem wolalabym byc futrem niz zgnic w dziczy :D

wiem pusta sucz ze mnie ;]
        a teraz wracam do wiejskich rozryweczek czyli jedzenia ciast :D ach jestem morderczynia zjadam jajka-a jajka to kurczaki... MNIAM

P.S.
        kto jak kto ale ekolodzy to biora NAJWIEKSZE lapowki... ;] wiem bo sama planowalam z tego wzgledu zostac BUAHAHAHAHHAHAHA
        pozdrawiam
        • kamisiunia Re: Jesli.... 20.03.07, 16:32
          Szkoda słów na Ciebie, Disa... To, że Ty byś wolała być futrem, nie znaczy, że
          zwierze też. To jes ich zycie, widać po zwierzętach, że wolą żyć dwa dni na
          wolności niż długie lata w klatce.
          A niechby ktoś Ciebie zabił dla skóry, to byś poczuła...
          • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 16:37
            wiesz w USA ekolodzy raz postanowili wyzwolic krowy hodowlane ;]
            zeby nie trafily do fast foodow ;]
            Meznie porozcinali w nocy ogrodzenia... Cieszyli sie jak dzieci uwalniajac te krowy.... Pootwoierali ogrodzenia... dumnie z siebie, ze daja wolnosc tym biednym zwierzaczkom...

tylko byl maly ZONG
            Krowy jak staly - tak staly...
            i ani im sie snilo biec w dzicz, wolnosc.. ich swiadomosc bycia.. byla ograniczona stac, jesc, muczec...

Nie mam zamiaru pisac ideologicznych kiczy w imie bycia COOL .. wrazliwa, dobra osoba... MAM TO GDZIES...
            lepiej sprawdz co masz w szafie Ty i Cala Twoja Rodzina ;]

Zwierzeta Dzikie trzymane w klatkach to bestialstwo...
            Ale pamietaj, ze nawet PIES i kot byl kiedys dziki ;] a teraz ludzie je w domach "niewola"? tak to wyglada ;]
            Czlowiek uzaleznia zwierzeta od siebie i je NIEWOLI...

wiesz mozna tak w kolko myslec, roztkliwiac sie, bluzgac za "zle" poglady innych...
            tylko to nie ma sensu...

Sama nie jadlam miesa ponad 6 lat - jak bylam mloda i glupia i wierzylam w idealy i ideologie ;]
            piersza choroba... i przykro mi -czlowiek mieso jesc musi ;] i lubi
            tak samo z noszeniem ;]

zycie...
            • kamisiunia Re: Jesli.... 20.03.07, 16:44
              Kot jest DALEJ dziki. Bierze jeden idiota z drugim kota do domu, nie znając
              kompletnie jego natury, a potem opowiada znajomym, jaki to głupi kot im się
              trafił, że im uciekł. Są koty domatory i są dzikusy. Trzeba to uszanować. Mój
              np. się boi wyjśc choćby na klatkę i nie mam zamiaru go uwalniać. co innego np.
              tygrysy czy lwy, a co innego krowy. Krowa nie czuje sie zamkbnięta na swoim
              pastwisku, wręcz przeciwnie, bezpieczna, natomiast taki tygrys, instynktownie
              potrzebuje wielokilometrowego terytorium, a za to dostaje kilkumetrową klatkę.
              Widzę, że większe masz pojęcie o modzie i slicznych bucikach niż o otaczającym
              cię świecie. Ja nie wypowiadam się na tematy o których nie mam pojęcia - Ty
              natomiast o nich krzyczysz. I to same bzdury.
              • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 16:52
                wez pod uwage, ze psy juz w mezolicie towarzyszyly czlowiekowi wiec tylko dlatego sa po prostu "udomowione" Twoim zdaniem bardziej niz lew..
                gdyby w owym czasie lwy byly tak rozpowszechnione jak owe "psy" to pewnie bys dzisiaj plakala nad losem biednych dzikich psow nie przejmujac sie losami lwa...

To jest zycie... naturalne jest, ze jedni zjadaja innych...
                Lwy poluja... taka jest jego natura... a moze lwy tez nie powinny jesc miesa? bo przeciez tez zabijaja...

Tak my mamy wybor... i niektorzy nawet twierdza, ze jestesmy "roslinozercami" ...

JASNE...

jedzenie i zabijenia sie w przyrodzie jest NATURALNE... gdyby nie zwierzeta, skory z nich to czlowiek by nie istnial... wiec jesli ktos tu nie ma pojecia o ewolucji to chyba Ty ;]
                • kamisiunia Re: Jesli.... 20.03.07, 17:22
                  disa napisała:

> wez pod uwage, ze psy juz w mezolicie towarzyszyly czlowiekowi wiec tylko dlate
                  > go sa po prostu "udomowione" Twoim zdaniem bardziej niz lew..
                  > gdyby w owym czasie lwy byly tak rozpowszechnione jak owe "psy" to pewnie bys d
                  > zisiaj plakala nad losem biednych dzikich psow nie przejmujac sie losami lwa...

Przeraża mnie Twoja wiedza o naturze zwierząt, a raczej jej brak oraz to, jak
                  bardzo sie tą niewiedzą chwalisz. Niektórzych zwierząt NIE DA się udomowić, psy
                  to takie ciepłe kluchy, które potrzebuja pana, chcę sie komuś podobać. Kotom z
                  reguły ro zwisa.

> Lwy poluja... taka jest jego natura... a moze lwy tez nie powinny jesc miesa? b
                  > o przeciez tez zabijaja...

Myślałam, że ludzie się różnią od zwierząt, ale jak widzę ludzie Towjego pokroju
                  niewiele.

wiec jesli ktos tu nie ma pojecia o ew
                  > olucji to chyba Ty ;]

Nie ośmieszaj sie już. Nikt tu o ewolucji nie mówił, a juz napewno nie ja.
                  • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 17:28
                    psy potrzebuja czlowieka bo zostaly po prostu wczesniej udomowione ;] pozniej juz selekcja i zabawy z wybieraniem osobnikow bardziej podatnych na "udomowienie" i tak przez wieki wiekow ;]

Koty zostaly spooooro pozniej udomowione... bylo mniejsze zapotrzebowanie na nie...
                    tak samo TE ZWIERZETA nie podatne na udomowienie najzwyczajniej na swiecie sa dzikie bo nie byly homininaom potrzebne ;]

toz to takie proste i ta ewolucja o ktorej pisala glupiutka Disa wbrew pozorom to tu jest wazna, ale rozumiem, ze Ty tego nie rozumiesz bo to jest dla Ciebie za glupie ;]
                    • kamisiunia Re: Jesli.... 20.03.07, 17:56
                      Ewolucja to rozwój, a nie udomowianie...
                      Koty zostały później udomowione, ale to nie zmienia ich instynktu!

Poza tym przez takich jak ty problem matlretowania zwierzat istnieje, gdyby nie
                      zapotrzeowanie na skory to by zwierzeta nie cierpialy. Nie wiem naprawde, CZYM
                      pod wzgledem bólu człowiek różni sie od zwierzęcia Twoim zdaniem. moim zdaniem
                      niczym, kompletnie. I ciebie boli i jego. nie rozumiem wiec o czym mowa. Sprawdz
                      sobie, czy bys chciala, zeby ktos cie obdarl ze skory, a potem sobie przypomnij
                      Złota Regułę - nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe. No, chyba ze jesteś
                      skończoną egoistką.

Poza tym - jesteś ZA testowaniem za zwierzętach?! Chyba spałaś na biologii, albo
                      w tym czasie biegałaś po sklepach z butami. Jeśli test nie zostanie wykonany na
                      człowieku lub symulacji tkanki ludzkiej/sztucznie wyhodowanej, taki kosmetyk czy
                      lekarstwo
                      • kamisiunia Re: Jesli.... 20.03.07, 18:00
                        ... NIE MA PRAWA BYC DOPUSZCZONY DO UZYTKU!!! Ale oczywiscie zwierzeta sa
                        tansze i nie krzycza, wiec po co hodować tkankę?!
                        Dla twojej wiadomości - aspiryna była dłuuuugo niedopuszczana do użytku dla
                        ludzi, ponieważ była smiertelna dla PSÓW! Czy to jest więc mądre?!
                        Swojego czasu miałam włąsna strone o wiwisekcji, więc teochę wiem na ten temat i
                        proszę, bez głupich komentarzy w stylu "jakby nie wsmarowali mojego kremiku w
                        zdartą skórę świnki morskiej, to mógłby spowodować, że wyskocza mi pryszcze!" itp.
                        • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 18:35
                          uzywasz aspiryny??
                          Ja nie... wole salicyne ;] wiesz jest NATURALNA i na niczym nie testowana... ale nie mam potrzeby krzyczec o tym czego uzywam... ;]

Oczywiscie, ze JESTEM EGOISTKA i nigdy nie zrezygmuje ani z noszenia skory, ani z jedzenia miesa... TAKA MOJA NATURA schabowy musi byc ;]
                          Wlasnorecznie zamordowalam ryby -po programie wedkarskim, aby ocenic zdrowie ryby na podstawie wygladu jej watroby i zabe tez zamordowalam, aby zrobic jej sekcje zwlok zrobilam to w wieku okolo 12lat ;] czysto DOSWIADCZALNIE ;]

mozesz zaczac rzucac we mnie kamieniami :D hehehhee
                          a ja naprawde mam to gdzies... gdyby zyl jakis gatunek bardziej inwazyjny i agresywny od nas pewnie zjadali by nas :D

ZYCIE

Smuci mnie fakt, ze wiele istnien zginelo abym mogla sie najesc czy ubrac.... wiele jeszcze zginie...
                          Ja tez kiedys umre i byc moze bedzie to jakas ciezka bolesna choroba XXIwieku...

ZYCIE....
            • koala1212 Re: Jesli.... 20.03.07, 17:09
              Disa, nie sadz innych po sobie.
              To, ze Ty myslas o tym, zeby zostac ekologiem dla kasy czy czegos innego, to
              wcale nie znaczy, ze wszyscy maja taka plytka motywacje.
              Podajesz przyklad z krowami jakbys byla totalna idiotka i zupelnie nie
              rozumiala o co tak naprawde chodzi.
              • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 17:17
                uwazasz, ze ten przyklad jest idiotyczny??
                dlaczego?
                skoro to prawda... skoro tak bylo... wiec skoro podalam ZLY PRZYKLAD widocznie pomysl ekologow byl IDIOTYCZNY ;]

takich akcji jest wiele.... ;]
                ratujmy zwierzeta HODOWLANE... uwolnijmy je... nie jedzmy, nie nosmy...

;]
                HALO TU ZIEMIA... ;]
        • anias34 Re: Jesli.... 20.03.07, 16:32
          oj disa;-)
          nie powiem że w pełni sie z toba zgadza,ale w cześci na pewno tak.
          • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 16:41
            kazdy wie jaka jestem i nie mam zamiaru robic z siebie uduchowionej kobiety "nawracajacej" tych ZLYCH...

Niech te krzykacze lepiej sie rozlicza ze soba i napisza mi tu co robia aby pomoc zwierzeta - nie liczac grasowania po necie i rozlepiania linkow...

Kto z nich odwiedzil chociaz raz schronisko, kto z nich uczestniczyl w programach pomocy schroniskom i wyprowadzal te biedne psiaki...

Bo jesli sie ograniczyli do USWIADAMIANIA innych jak zabija sie zwierzeta to dla mnie sa nedznymi internetowymi TROLLAMI...
            ;]
            Na dodatek bardziej pustymi niz ja.... bo placza nad losami zwierzat, katuja siebie i innych filmikami a tak naprawde to NIC NIE ROBIA
            • sztuka_konwersacji Re: Jesli.... 20.03.07, 16:46
              Ja to w ogole uwazam, ze tego typu watki, przedstawiane w taki sposob - zawsze
              beda wyzwalac sprzeciw, a nawet agresje.

Wiele osob najzwyczajniej w swiecie nie zyczy sobie:
              1. ogladania brutalnych filmow, ktorymi tu sie epatuje bez uprzedzenia.
              2. nawracania ich na sile na wegeterianizm
              3. naciskow majacych na celu wzbudzenie w nich poczucia winy za czyny
              uposledzonych umyslowo ludzi z 3 swiata zabijajacych zwierzeta w sposob
              przedstawiony na filmie
              4. wmawiania, ze w taki sposob, jak na filmie, zabija sie WSZYSTKIE zwierzeta
              na caly swiecie.
              5. wmawiania, ze kazdy, kto nosi skory/futro i je mieso - jest z natury zly i
              pozbawiony uczuc.
              • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 16:54
                popieram...

dla mnie to zwykle krzykacze...

i pisze to JEDZAC MIESO ;] i bede jadla...
                a jak ktos sie podnieca takimi filmami i czuje misje ich ROZPOWSZECHNIANIA to dla mnei ma cos z glowa...
              • hazel_dobkins Re: Jesli.... 20.03.07, 16:57
                Sztuko..nigdy nie byłam kaznodzieją i nim nie będę..ot wydaje mi sie, że to
                osobista sprawa, co kto ma w garnku..jakie reprezentuje poglądy..im różniejsze,
                tym lepiej..czemu nie. Uwierz, wiele razy dyskutowałam na kontrowersyjne
                tematy..da się prowadzić dialog (zapewne sama to wiesz), baz obraźliwych,
                ironicznych zwrotów, etc. Nikt tu nikogo na nic nie nawraca..nie było to moją
                intencją, albowiem sama wiem, że gdyby kto kolwiek próbował zmienić moje zdanie
                na dany temat..też by to nic nie przyniosło.
                Chodziło tylko o jeden podpis..a wywiązała się dyskusja natury ideologicznej..w
                brzydkim dosyć tonie - co jest przykre, ale z doświadczenia wiemy, że i tak
                bywa..
                Serdecznie pozdrawiam, bo z Toba wymiana poglądów to przyjemność :)
                • sztuka_konwersacji Re: Jesli.... 20.03.07, 16:59
                  Nie bede sie powtarzac, wiec wkleje to, co napisalam wyzej, ok?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=59372352&a=59378265
                  • sztuka_konwersacji Re: Jesli.... 20.03.07, 17:01
                    aha i dopisze, ze prawdopodobnie gdyby zostaly spelnione ww warunki, to pewnie
                    obyloby sie bez klotni.
                    Tak mysle...
                  • hazel_dobkins Re: Jesli.... 20.03.07, 17:10
                    Tak masz rację, mogło to zabrzmieć jak indoktrynacja - anie
                    powinno..rzeczywiście przyznaje..sama skonstruowałabym to w inny sposób..
                    O ile śledziłam to foru to pierwszy wątek dotyczący tej petycji, w dużej mierze
                    nie o samym zabijaniu, ale o jej metodach, założył bartekwrocław z samym
                    tytułem, też może niefortunnym bo "obejrzyjcie kobiety" i chyba w poście
                    pomózcie..Cóż nie mogę odpowiadać za innych (choć sprawa zwierząt jest mi
                    bliska)..Podobnie Ty nie możesz brać odpowiedzialności za zwroty tralalumpka..:)
                    Mimo pozycji po różnych stronach barykady, da się rozmawiać i dziękuję Ci za
                    to :)
        • johnny-kalesony Re: Jesli.... 20.03.07, 16:42
          Inwestycje zaiste są niewielkie: wystarczy wpiąć sobie kwiatuszki we włosy,
          usiąść przed bramą - bo ja wiem - jakiejś elektrowni i zaśpiewać "Kumbaya ...".

Co do łapówek - istotnie, jakoś nie widać pontonów Greenpeace'u na Bałtyku,
          jakoś nikt nie przykuwa się do ogrodzeń na placach budów rurociągu, kładzionego
          przez Gazprom ...
          Natomiast kiedy tylko ktoś w Unii albo już nie daj Boże - w USA ugotuje sobie
          kurę ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 16:48
            no mowie...
            chcesz byc w TV wejdz na drzewo ktore chca sciac pod autostrade...
            lans jak nic i Mama i Babcia beda dumne...
            no i COS sie w zyciu zrobilo...

;/

mam alergie na ekologow...

zwlaszcza takich ktorzy uzywaja komputerow, pradu, wody z kranu itd... ;]
            • johnny-kalesony Re: Jesli.... 20.03.07, 17:15
              Podczas krótkiej relacji z doliny Rospudy zauważyłem, jak dwóch panów ekologów z
              rozsmakowaniem raczyło się przedniej marki papieroskami! :o)

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • disa Re: Jesli.... 20.03.07, 17:20
                DOKLADNIE...
                krzycza, umoralniaja, wytykaja palcami... a sami ze soba sie nie rozliczaja...

to jest chyba bardziej plytkie niz JA ;]
                az mis ie PRAWIE zrobilo przykro, ze ktos jest wiekszym ignorantem i ma wieksza zabawe z ludzi niz ja :(
              • kinky5 Re: Jesli.... 20.07.07, 21:52
                jak dwóch panów ekologów z
                rozsmakowaniem raczyło się przedniej marki papieroskami! :o)

a co ekolog nie czlowiek i papierosa sobie nie moze zapalic???
                Wiesz, ekolog moze nawet kandydowac na prezydenta!
            • jazza.nova Re: Jesli.... 21.03.07, 11:09
              hehe, dobre.
              Jedni wchodza na drzewo, inni zakladaja fotoblogi. Lans jak nic, Mama i Babcia
              beda dumne... a wszystko po to by sie pokazac no i COS sie w zyciu zrobilo...

• dobry.login Hej,... 20.03.07, 16:37
        Hej, kulturalna dyskusja buduje, kłótnia burzy ;)

Teraz na całym świecie miliony ludzi nie chce męczyć, zabijać i zjadać zwierząt.
        Zapewniam, że nie są to "oszołomy" :)

al.godsdirectcontact.org
        www.animalsmatter.org
        www.greenangels.org/pliki/Obraz%20144.jpg
        • johnny-kalesony Re: Hej,... 20.03.07, 16:45
          Wyobrażasz sobie np. buty kowbojskie z plastiku?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • disa Re: Hej,... 20.03.07, 16:55
            no co Ty?
            p;astyk tez jest NIEEKOLOGICZNY
            wiec se z trawy dziergaj :D
        • tralalumpek Re: Hej,... 20.03.07, 17:00
          niestety, pare razy przewijaly sie watki na forum wiec moge spokojnie
          stwierdzic ze tylko oszolomy sie w taki sposob zachowuja

a jak widac oprocz zdan na temat 'pieknosci mojej duszy' argumentow u innych
          zabraklo
          • dobry.login Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:06
            tralalumpek napisała:

>...oszolomy...

Uprzejmie powtórzę:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=59372352&a=59375112

• disa Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:09
              "oszolom" to nie jest wulgaryzm :D

jak dla mnie to jest okreslenie dosc dobrze pasujace do krzyczacych internetowych "ekologow" :D
              • dobry.login Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:12
                disa napisała:

> "oszolom" to nie jest wulgaryzm :D
                A kto tu mówi o wulgaryzmie?
                LOL
                • disa Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:21
                  no wiec w czym problem?
                  dla mnie to tez oszolomy :D
                  • dobry.login Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:24
                    disa napisała:

> no wiec w czym problem?
                    Nie wulgarne, tylko paskudne słownictwo :)

• disa Do tralalumpek Re: 20.03.07, 17:34
                      dlaczego??
                      Prawdziwy ekolog naprawde by robic cos z sensem...
                      sadzil lasy, przygotowywal sadzonki, wyprowadzal psy w schronisku, staral by sie pomagac w adopcji zwierzat...
                      a chodzenie po necie i wlepianie takich linkow,, krzyczac, ze zwierzat sie nie nosi i nie je, atakowanie i ujmowanie inteligencji tym ktorzy uwazaja inaczej to ... kim jest taki czlowiek jak nie oszolomem? hmmm chorym psychicznie patalachem?? ;]
                      Bo normalne to to nie jest ;]

Jestes ekologiem POMAGAJ ... ROZSYLANIE LINKOW NIE POMAGA... meczy innych...
                      Tak naprawde wiekszosc ekologow ma GDZIES jak zostalo zabite zwierze ktore zje na obiad... ale pokrzyczec w internecie chetnie na innych pokrzyczy....
                      czuje sie wtedy lepiej... spelnia sie...

wybacz.... ale na moje skromne oko wiekszosc "EKOLOGOW" to ludzier z kompleksami ktorzy po prostu chca znalezc gorszych od siebie - wiec krzycza na miesojadow BO NAJPROSCIEJ
                      • tunczyczekk Do tralalumpek Re: 20.07.07, 21:23
                        Diso kochanie, jak umrze Twój ukochany piesek , to proszę zgłoś się do mnie .
                        Moja kuzynka jest projektantką . Przerobimy Twojego pieska na śliczna torebeczkę
                        . Obiecuję że będziesz zadowolona . Miałam do Ciebie szacunek i śmieszyły mnie
                        wypowiedzi osób wypowiadających się o Tobie negatywnie. Ale po Twoich postach
                        tracę do Ciebie szacunek.
                        Nie jestem ekologiem. Nie "bawię się" w rozpowszechnianie materiałów wyżej
                        wymienianych . Nie nawracam nikogo na wegetarianizm, frutarianizm , weganizm
                        itd. itp. Nie dokarmiam kotów żyjących na śmietnikach.
                        Jestem wegetarianką bo nie lubię mięsa i nie jestem stworzona do tego żeby je
                        jeść. Wsparłam schronisko dla zwierząt. W swojej szafie nie mam ani jednej
                        rzeczy ze skóry zwierzęcej . Zawsze pytam się czy dany produkt pochodzi od
                        zwierząt i nie raz musiałam zrezygnować z zakupu ładnie wyglądającej rzeczy.
                        Ciuchy, torebki, buty, biżuteria, nakrycia głowy ze zwierząt NIGDY nie będą
                        modne ani gustowne . Nigdy.
                        • magdaksp Do tralalumpek Re: 20.07.07, 22:58
                          myślisz ze disa zmienilaby zdanie jakby nagle ktoś sobie wymyślił ze zrobi
                          futerko z jej pieska?wątpię...zresztą nie rozumiem po co dyskutować z kimś takim
      • daggy4 miedzynarodowy dzien bezmiesny 20.03.07, 17:40
        www.corriere.it/gallerie/2007/03_Marzo/20/mark.shtml
        wlasnie wyczytalam, ze taki dzisiaj jest - a te ze zdjecia tak protestuja
      • klemensus Zrobione :) 20.03.07, 18:21
        Jestem za podpisaniem tej petycji. Zrobione :)
        • muzomaniaczka Re: Zrobione :) 20.03.07, 19:45
          A ja niczego nie podpiszę i basta :P Autorka tego wątku może mnie zgnoić i
          będzie mi bardzo miło z tego powodu. Przy całej mojej sympatii do zwierząt
          jestem mięsożercą i wydaje mi się że zawsze nim będę. Noszę buty ze skóry.
          Futer nie,ale toleruję je na innych osobach. Nie jest mi przykro z tego powodu
          i nie zamierzam się czuć winna :) To tyle z mojej strony.
      • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 19:43
        Prywatnie: Irytujace jest tak naprawdę to, że nie można zostawic petycji w
        spokoju, bo za każdym razem pojawia się zbędna dyskusja i kłotnie.
        Moda jest dobrym miejscem na akcje wszelakie, bo to też w modzie jest. A
        niepotrzebnych i głupich wątków jest tu znacznie więcej i cięte nie są.

Z urzędu: nie kłócić się.
      • cioccolato_bianco Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 19:50
        ja natomiast lubie jesc mieso oraz nosic skorzane buty czy inne akcesoria.
        koniec, kropka.
        • muzomaniaczka Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 19:52
          I bardzo dobrze, popieram. Nikt nie ma prawa nam mówić co mamy robić
          • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 19:57
            Ej, bez przesady... Nikt do niczego Cię nie zmusza.
            Ja też nie jestem przeciwna kotlecikom i butom ze skóry, ale nie przeszkadzaja
            mi takie wątki, potrzeby dyskusji i kłótni na ten temat nie mam, a są z
            pewnościa dla niektórych bardziej pozyteczne niż wątki typu "która ładniejsza
            Britney czy Angelina", które z modą nie maja nic wspólnego.
            Jeli uważacie, że nalezy zacząć ciąć wszystko co nietematyczne, to możemy to
            oczywiście z luna przemyśleć, ale wtedy połowa wątków wyląduje na urodzie, a
            reszta na biżuterii i ozdobach i innych forach... Pomijam kwestię, że duża
            część wątków powinna iść na nieistniejące chyba jeszcze forum ALLEGRO i jakieś
            forum o zakupach/poradach sklepowych.
            Trochę luzu dziewczyny :)
            Bez sensu.
            odpuśćmy po prostu.
            • cioccolato_bianco Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 19:58
              ale kto sie kloci? ja tylko napisalam swoje zdanie :)
              • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:00
                Hm... a nie lepiej było nic nie pisać? Bo po co?
                Nawet patrząc praktycznie - nie będziecie pisać, wątek spadnie i po kłopocie :)

Nie mówię, że się kłócisz :) ale na górze było już nieprzyjemnie.
                • cioccolato_bianco Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:02
                  gory nie czytalam :) wyczulam pyskowke na nosa i ominelam szerokim lukiem.
                  natomiast jestem calym sercem przeciwna nagonkom na miesozercow oraz kobiety
                  noszace futra. tak samo jak wole autostrade niz doline rospudy, ale to juz
                  calkiem osobny temat.
              • muzomaniaczka Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:02
                Wiesz Papryczka autorka wątku moim zdaniem robi to trochę agresywnie wiec
                uznałam, ze ja też mogę odpowiedzieć jej w tym stylu (odzywa się mój wodnikowy
                charakter ;) Z drugiej strony nie miałam na celu jakiegoś ataku, tylko
                wyraziłam swoje zdanie trochę dosadniej i tyle.
                • papryczka_ag Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:05
                  Wodnik to dobry znak jest - nie dramatyzuj :)))
                  A o pyskówkę chodzi mi w związku z górą :)
                  Ide spać - macie Hyde Park do rana... Buziaki dla mięso i zielożernych.
                  • cioccolato_bianco Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:06
                    spij spokojnie papri :*
                    • muzomaniaczka Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:10
                      Heheh jestem dumna z przynaleznosci do mojego znaku zodiaku ;) Pozdrawiam i
                      spokojnego snu życzę
          • kamisiunia Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:24
            muzomaniaczka napisała:

> I bardzo dobrze, popieram. Nikt nie ma prawa nam mówić co mamy robić

Nikt tez nie ma prawa pozbawiać nikogo zycia tylko dlatego, żebyś miała skórzany
            kuferek!!!!!!!!!!!!!

Jestem za jedzeniem mięsa, bo to jest potrzebne. Jeśli ktoś żyje z owiec czy
            innych zwierząt, to ok, niech je sobie zabija i niech sobie je je, skórkuje czy
            co tam chce, ale HUMANITARNIE, a nie tak, jak mamy zaprezentowane na filmie!
            I do jasnej ciasnej - ludziom były potrzebne skóry od zawsze, żeby PEZEżYć! A
            nie po to, aby wybrać się na kamieniołupaną rewię mody czy podobać się kolegom
            jaskiniowcom. Wtedy nie znano wysoko rozwiniętego tkactwa tkanin z włókien
            naturalnych [bawełna, len, jedwab - chociażby] oraz nie tworzyli sztucznych. A
            teraz? nikomu futro nie jest do ŻYCIA potrzebne. To tylko MODA.
        • rzesa20 Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 20:59
          ja jem mięso, bo lubię, futer nie noszę, bo mi się nie podobają:)
      • sabriel Re: no cóż... 20.03.07, 21:07
        Wiadomo,że świata się nie zbawi.Tak już jest to przez naturę stworzone,że jeden
        zjada drugiego.Futra jednak pod ta kategorię nie podpadają-to nie konieczność
        lecz czyjaś fanaberia.
        Warto wiedzieć jak znęca sie nad zwierzętami,aby jakaś pseudo elegantka mogła
        założyć futro.
      • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:08
        Przepraszam bardzo. Naprawdę bardzo chciałabym nie jadać zwierząt, bo je kocham (przykładem może być mój ukochany kotek, za którym bym w ogień wskoczyła), ale nic na to nie poradzę, że każdego dnia muszę zjeść przynajmniej kawałeczek mięsa. Jestem 100% drapieżnikiem, mięsożercą.
        Taki już mój ssaczy los.
        • sztuka_konwersacji Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:11
          lilivampire napisała:

.
          > Taki już mój ssaczy los.

lol ;))))))
        • kamisiunia Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:12
          Ja też jem. Bo trzeba. Ale futra naprawdę nie trzeba... sama mam kotka, jestem
          szczególnie wyczulona na krzywdę kocią, ale one nie sa futerkowe... cale
          szczescie. Tzn - u nas nie są...
          • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:17
            I żeby nigdy nie były, bo bym chyba każdego "nosiciela" kociego futra oskalpowała i panoszyła się z tym skalpem wszędzie.
            Rok temu nosiłam futerko z lisków, ale za każdym razem jak je zakładałam miałam straszne wyrzuty sumienia i panicznie się bałam, że jakiś Ruch Miłośników Zwierząt mnie ukamieniuje...
            • magdaksp Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 23:07
              tak...takie myślenie przypomina mi orwellowski folwark zwierzęcy-wszystkie
              zwierzęta są równe ale niektóre równiejsze.w tym wypadku koty

ja przestałam jeść mięso właśnie przez moje koty, z ogromnej miłości do nich i z
              chęci przestania bycia hipokrytka która kocha zwierzątka i je zjada...należę do
              grupy" oszołomów" którzy sa przeciwko jakiemukolwiek wykorzystywaniu
              zwierząt,czy to leki na raka i, aids czy na wyroby skórzane.w czasach totalnie
              zaawansowanej technologii nie trzeba wykorzystwyac zwierzat do testów,ale tak
              jest tanije.i jak by ktos chcial powiedziec ze komputerowo nie wszytsko da sie
              zrobic to podam przyklad:są substancje które w ilosci 1000mg jest nieszkodliwa
              dla psów i kotów a w ilości 10mg zabija człowieka...
              i jeszcze jedno-człowiek wcale nie musi jeść mięsa.jestem żywym przykładem.

zauważyłam jeszcze jedną zależność:najgłośniej o bezsensowności np segregowania
              śmieci,niejedzenia mięsa("bo przecież to nic nie zmieni")krzyczą ludzie którym
              albo sie nie chce np segregować śmieci (a wiedzą ze to by było dobre)albo
              próbujący sie usprawiedliwić we własnych oczach dlaczego pewnych rzeczy nie robią.
            • magdaksp lilinvampire 20.07.07, 23:08
              jesteś straszną hipokrytką(bałas sie ze cię ukamienują a jednak ważniejsze jest
              bycie very stylish girl-smutne i żałosne)
              • lilivampire Re: lilinvampire 21.07.07, 00:34
                zastanawia mnie o co ci chodzi, masz jakiś problem magda?
        • hazel_dobkins Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:20
          Drogie forumki..nie chodzi o to ,czy jecie mięso czy nie..To inny temat - na
          inne forum..
          Co do futer..nie są koniecznością - to sprawa wyboru (zresztą tak jak dieta
          związana z przemyśleniami - tu każdy dochodzi do własnych wniosków)..Petycja ta
          ma służyć przede wszystkim temu, aby zmienić makabryczną formę zabijania
          zwierzaków..oszczędzić im cierpienia związanego z obdzieraniem "na żywca ze
          skóry"..choć uśpić..Jeśli już muszą;( niech umierają w najmniejszych możliwych
          cierpieniach...Choć ja oczywiście z całego seca twierdzę, że śmierć w imię
          futra jest bezsensowna..ale nie odbierajcie tego jako kaznodziejstwo, a pogląd,
          do którego każdy ma prawo.
          Pozdrawiam
          • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:24
            Szczerze mówiąc nie wczytałam się dobrze w Wasze posty, ale jeśli chodzi o to, żeby zwierzątka umierały z godnością to jestem absolutnie ZA!
            • hazel_dobkins Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:35
              ..wszystko miało swój początek być może w zbyt drastycznym sformułowaniu tytułu
              postu, zwróciła mi na to uwagę sztuka_konwersacji..brak dokładnego
              przedstawienia sprawy..a potem już się nakręcała spirala słownej agresji..cóż
              temat gorący - nie jedyny...
      • asidoo Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:46
        Mogę zrezygnować z jedzenia mięsa i skórzanych kurtek ale nie wyobrażam sobie
        nosić nieskórzanych butów. Nie podpiszę zatem takiej petycji...
      • asidoo Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:49
        A gdzie ta petycja, bo doczytałam, że chodzi o bezbolesne zabijanie zwierzaczków?
        • hazel_dobkins Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:55
          www.petycja.dl.pl/

Przeczytałaś mam nadzieję tekst obok filmu..właśnie - chodzi o zmniejszenie
          ich cierpień..
          • sztuka_konwersacji Re: Tylko nie skóry! 20.03.07, 21:57
            Ale film makabryczny, kur*a, jak mozna zywego zwierzaka ze skory obdzierac...
            Brak slow...

Kliknij na strone petycji, Tobie tez sie strona porno po chwili pokazuje??
            • hazel_dobkins :/..Teraz to porno strona... 20.03.07, 22:01
              ...faktycznie-już ktoś napsakudził...nie podobało się, wcześniej było wszystko
              w porządku..a teraz...ech..ludzie..szkoda słów..wyskakują jakies ostrzeżenia a
              potem porno
              • asidoo Re: :/..Teraz to porno strona... 20.03.07, 22:02
                Tak. Nie da się podpisać!
                • sztuka_konwersacji Re: :/..Teraz to porno strona... 20.03.07, 22:04
                  No wiecie co!!
                  Jak to mozliwe??
                  Bylo dobrze, bo wchodzilam kilka godzin temu, a teraz co?
                  • hazel_dobkins Dowcipnisie - hakerzy..złośliwość 20.03.07, 22:06
                    ..co teraz, myślę, że w obecnej sytuacji należy skasować post :/
                    • sztuka_konwersacji Re: Dowcipnisie - hakerzy..złośliwość 20.03.07, 22:08
                      O tym samym pomyslalam.
            • kaczmar119 biedne zwierzęta 22.03.07, 13:00
              :(((( ochydne to jest
          • hwesta Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 09:44
            Jak widzę komentarze niektóryvh osób to poprostu wiem juz skąd sie takie filmy
            biorą. Czy ktoś chodzi w futrach, skórach, je mięso czy tez tego nie robi to
            akurat tutaj chyba nie ma żadnego znaczenia. To nie jest zabijanie zwierząt
            dlla futer, to co zostało pokazane na filmie to jest już sadyzm i takie powinny
            być wasze komentarze do tego filmu a nie że np. moje sstopy nie przyjmują
            plastiku. Ja też chodze w skórzanych butach i co z tego, ale powinnam mieć
            gwarancje, że zwierząt nie będą OBDZIERAĆ ZE SKÓRY JAK ONE JESZCZE ŻYJĄ !!!!.
            Tak nie powinno być. Zwierzę powinno być zabijane tak aby tego nie poczuło, a
            potem niech juz sobie robią co chcą. Ale na bezsensowne cierpienie nie powinno
            być zgody. Oglądniecie tego filmu powinno było wzbudzić jakieś emocje, empatię
            dla ich cierpień, ale jak widać poziom emocjonalny niektórych osób na tym forum
            jest porażajaco niski. Nikt nie zakazuje ludziom chodzić w gfutrach, skórach,
            jeść mięso ale po co to cierpienie. po prostu nie mają niektórzy serca i tyle.
            TO NIE JEST ZABIJANIE ZWIERZĄT - TO JEST SADYZM
        • sztuka_konwersacji strona petycji z wirusem i strona porno 20.03.07, 21:56
          U mnie wlacza sie petycja, a w kilka sekund pozniej jakas powykrecana strona,
          zaraz potem strona porno.
          mam nadzieje, ze to nie wirus.
          • hazel_dobkins U mnie to samo..:/ brak słów.. 20.03.07, 22:02
      • ymat Dyskusja 21.03.07, 12:17
        Dobrze, że ta dyskusja odbyła się.
        Dyskusja pokazała jaki poziom kto reprezentuje :)
        Dyskusja potwierdziła powiedzenie: "Bronisz tego, czym jesteś".
        Hm...
      • magdaksp Re: Tylko nie skóry! 21.03.07, 12:21
        popieram calym sercem wszelkich obronców zwierzat i nie uwazam ich za
        oszolomow.na strone nie wejde bo mam swiadomosc jak trakuje sie na tym swiecie
        zwierzeta ,dlatego nie jem miesa i nie nosze niczego co ze skory.pozatym
        codziennie jak przejezdzam obok bilbordu "wieloryby wolaja o pomoc"to sobie
        mysle do jakiego podlego gatunku należę.ja mam bardzo powiedzialabym oszolomskie
        pogladay jesli chodzi o zwierzeta i wiem jak to jest jak wiekszosc ludzi tych
        pogladow nie rozumie.ale wychodze z zalozenia ze nie mozemy wykorzystywac
        zwierzat do ZADNYCH swoich celow czy to testy w celu wynalezeinia leku czy to
        zabijanie dla miesa.
        • tralalumpek Re: Tylko nie skóry! 21.03.07, 13:00
          magda, ja tez popieram calym sercem obroncow zwierzat
          sama w domu mam czlonkow rodziny w postaci zwierzat ale nie znosze oszolomow
          ktorymy sie wydaje ze jak glosno krzykna to swiat uratuja, nic bardziej blednego
          sorry ale dla mnie takie wlasnie akcie niewyzytych panienek to totalne
          oszolomstwo i przy tym zdaniu pozostane
      • daggy4 peta 21.03.07, 13:31
        www.corriere.it/gallerie/2007/03_Marzo/21/peta.shtml
        • mirror43 temat na miejscu 21.03.07, 18:56
          Temat jak najbardziej na miejscu, jak komus nie pasi niech nie czyta.
          Jakos mi moda i wiachy nie pasuja. To do tych panienek, co sobie wzajemnie
          wymyslaja. Moda to klasa. Drogie buty nie pomoga jak w buzi bagno. Cuchnie na
          kilometr.

• michalinna2 Re: Tylko nie skóry! 22.03.07, 13:03
        Wegetarianizm to nie dla mnie.
      • sztuka_konwersacji dzis w interwencji na Polsacie 22.03.07, 16:15
        film o zabijaniu fok.
      • keepersmaid Re: Tylko nie skóry! 23.03.07, 00:01
        Przykro mi, ale moje nogi nie przyjmuja plastikowych butow jako opcji. Futra nie
        posiadam, bo mi nie potrzebne, ale gdybym mieszkala w zimniejszym kraju, to kto
        wie.
        Zeby bylo smieszniej, jestem wegetarianka.

I prosze na mnie nie wrzeszczec.
        • hwesta Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 09:48
          --------------------------------------------------------------------------------
          Jak widzę komentarze niektóryvh osób to poprostu wiem juz skąd sie takie filmy
          biorą. Czy ktoś chodzi w futrach, skórach, je mięso czy tez tego nie robi to
          akurat tutaj chyba nie ma żadnego znaczenia. To nie jest zabijanie zwierząt
          dlla futer, to co zostało pokazane na filmie to jest już sadyzm i takie powinny
          być wasze komentarze do tego filmu a nie że np. moje sstopy nie przyjmują
          plastiku. Ja też chodze w skórzanych butach i co z tego, ale powinnam mieć
          gwarancje, że zwierząt nie będą OBDZIERAĆ ZE SKÓRY JAK ONE JESZCZE ŻYJĄ !!!!.
          Tak nie powinno być. Zwierzę powinno być zabijane tak aby tego nie poczuło, a
          potem niech juz sobie robią co chcą. Ale na bezsensowne cierpienie nie powinno
          być zgody. Oglądniecie tego filmu powinno było wzbudzić jakieś emocje, empatię
          dla ich cierpień, ale jak widać poziom emocjonalny niektórych osób na tym forum
          jest porażajaco niski. Nikt nie zakazuje ludziom chodzić w gfutrach, skórach,
          jeść mięso ale po co to cierpienie. po prostu nie mają niektórzy serca i tyle.
          TO NIE JEST ZABIJANIE ZWIERZĄT - TO JEST SADYZM
          • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 11:50
            że też ktoś wrócił do tego wątku sprzed 4 miesięcy...
            • magdaksp Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 23:11
              fajnie ze wrócił bo ja go nie widziałam a mam cos do powiedzenia wtym temacie
              m.in tobie
              • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 21.07.07, 00:36
                ale magda, mnie nie obchodzi co ty mi masz do powiedzenia
              • lilivampire hipokryzja powiadasz? 21.07.07, 00:37
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=59372352&a=59430542
                jednak go widziałaś, a jak masz jakiś problem ze mna to zapraszam na priva
          • lilivampire Re: Tylko nie skóry! 20.07.07, 11:51
            Ciocco zaraz będziesz miała co wycinać, bo znów będzie awantura;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka