Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy można...

13.04.07, 07:54
    ...pójść na wesele w takiej sukience?
    allegro.pl/item185330635__najmodniejsza_na_wiosne_rozm_34_42_tu42_.html
    Czarnej? Chcę ją kupić bo poprostu mi się podoba i będzie odpowiednia na
    spotkania firmowe. A nie chciałabym wydawać kasy specjalnie na kreację
    weselną. Wierzę, że można ją ożywić dodatkami w zdecydowanych kolorach.
    Doradźcie. Dziękuję :)
    Obserwuj wątek
      • saskiaplus1 Re: Czy można... 13.04.07, 07:57
        Krój jak najbardziej odpowiedni, ale czarny kolor niezbyt wypada wkładać na
        wesela. Wiem, wiem, sąsiadki i kuzynki forumowiczek a nawet one same wkładały i
        nikt ich nie zlinczował... Uprzedzając tego typu odpowiedzi: oczywiście, można
        włożyć bez szkody dla zdrowia, ale eleganckie to to specjalnie nie jest.
      • tishka Re: Czy można... 13.04.07, 08:05
        mozna mozna
        • dakota77 Re: Czy można... 13.04.07, 08:29
          Moim zdaniem mozna.
      • hazel_dobkins Można.. 13.04.07, 08:30
        hmm..uważam, że nie stosowne jest włozenie sukienki w kolorze Panny
        Młodej..ecrue/białej/karminowej..osobiście nie mam nic przeciwko temu i gdybym
        była Panną Młodą nie traktowałabym tego jako faux pax..choć napewno wiele osób
        napisze inaczej..
      • disa Re: Czy można... 13.04.07, 08:39
        fajna :D
        ja bym do niej ubrala zolte szpilki, dodatki albo zolty kapelusz, ale ja jestem porabana :D
      • monika2022 Re: Czy można... 13.04.07, 09:43
        jasne ze można-tylko w absolutnie nie w czarnej!
      • pepegi Re: Czy można... 13.04.07, 10:09
        Jakiego rodzaju spotkania firmowe masz na myśli? Jest ładna, ale na spotkania
        firmowe na pewno bym jej nie założyła. Za duży dekolt.
        • l81 Re: Czy można... 13.04.07, 10:34
          Bardzo ładna, ale nie czarna.
      • kaamea Re: Czy można... 13.04.07, 12:19
        oczywiscie ze mozna isc w czarnej. Jest lekka zwiewna, na moim ślubie były 2
        dziewczyny w czarnych sukienkach i prezentowały się bardzo ładnie :)
        Tylko do kościoła i na pierwszy posiłek dobrze jakbyś miała coś mniej
        wieczorowego, jaśniejszego, a przynajmniej jakiś żakiet w kolorze do tej
        czarnej.
        • elphina Re: Czy można... 13.04.07, 12:47
          Disa..też myślałam o żółtych dodatkach i butach. Mogą być pomarańczowe,
          jaskrawo zielone lub czerwone-pełna dowolność bo lubię wyraziste kolory (czego
          nie sugeruje ta sukienka :)). Poprostu jestem osobą bardzo praktyczną i staram
          się nie kupować nic, z czego drugi raz nie skorzystam. A spotkania firmowe to
          coś w rodzaju "bankietu" i pasuje tam taki dekolt. O to się nie boję. Owe
          wesele będzie w czerwcu więc nie wiem czy nie będzie za ciepło na żakiety. To
          się zobaczy. Czyli nie będę wyglądać jakoś pogrzebowo? :) Dzięki za odzew :)
          Pozdrawiam znad morza :)
      • ciak1 Re: Czy można... 13.04.07, 12:54
        zapytaj panny młodej, czy jej to nie będzie przeszkadzało. ja bym wybrała
        czerwoną, ale ze względu na zamiłowanie do czerwieni jestem nieobiektywna;)
      • eirenne Re: Czy można... 13.04.07, 12:59
        można, ale nie w czarnej
      • saskiaplus1 Re: Czy można... 13.04.07, 13:24
        Jeśli to w czerwcu, to czarna tym bardziej będzie nie na miejscu, ale jak
        wspominałam, brak elegancji nie jest karalny i nie szkodzi zdrowiu. To, że ktoś
        tam gdzieś był, ładnie wyglądał i pannie młodej nie przeszkadzał ciągle nie
        zmienia faktu, że istnieją pewne mniej lub bardziej oficjalne reguły i jeśli
        ktoś chce się trzymać zasad dobrego smaku, to niestety musi ich przestrzegać.
        • tequilkuk Re: Czy można... 13.04.07, 22:53
          Ale reguly zmieniaja tylko dizkei osobom ktore je lamia. Bogu dzieki za postep
          bo niektore reguly sa glupie i skostniale :)
      • malinowa_frutella Re: Czy można... 13.04.07, 14:22
        Kroj klasyczny, bardzo kobiecy, tylko upewnij sie ze material jest ok. Wydaje
        mi sie ze ktos na forum kupowal sukienke u tego sprzedawcy (ogladalam inne
        rzeczy tego sprzedajacego i mi sie przypomnialo) i wklejal zdjecia, ale glowy
        nie dam sobie uciac.
        A czarna sukienka na wesele? Dlaczego nie? Mozesz ja rozjasnic dodatkami i miec
        w szafie jako dobra baze na inne okazje.
        A jak kupisz to prosimy o zdjecia w niej :)).
        • moniqep Re: Czy można... 13.04.07, 22:40
          Mozna.
          • bridget_07 Re: Czy można... 13.04.07, 23:56
            nie podoba mi sie ta sukienka w ogole...

przyjrzyj sie dokładnie tym zdjecia, bo sa jakies niewyrazne, sprzedawca
            wklejał ta sukienke, abo cos z nia robił, bo foty sa nie wyrazne...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka