Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Slub kolegi z pracy

17.04.07, 19:26
    Idziemy wszyscy z naszego biura, tylko do kosciola. slub jest w lipcowy
    poniedzialek rano, jak sie powinnam ubrac?
    Obserwuj wątek
      • kc_mc Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 20:01
        Elegancko.
        Sukienka, badz jakas spodnica plus bluzka.
        Mimo tego, ze idziesz " tylko " do Kosciola, musisz wygladac przyzwoicie i jak
        przystalo na taka okazje - elegancko.
        • lizavietta Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 22:09
          popieram,
          elegancja na ślubie- obowiązkowo nawet jeśli do pracy chodzicie w dżinsach...

pamiętam jak na mój ślub jedna z kolezanek męża przyszła włąśnie "prosto z
          pracy" w jakiejś okropnej koszuli i legginsach....
          brrr
          • gendai Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 23:17
            Zgadzam sie - elegancja to koniecznosc!
            Uwazam, ze sukienka w klasycznej czerni, cos jak to :
            www.sklep.dlaurody.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=12
            bylaby akurat :)
            • saskiaplus1 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:23
              W czerni, w lipcowy ranek, na ślub??? A już szczególnie w tej sukience z linku,
              to chyba żart? Choćby dziewczyna wyglądała w tym pięknie jak anioł, to jest
              zupełnie nie na miejscu. Prawie tak, jak w dżinsach i swetrze.
              • cioccolato_bianco Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:24
                sukienka z linku odpada, w ogole nie chce mi sie nawet komentowac tej propozycji
                • dakota77 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 09:57
                  Nie naleze do przeciwnikow koloru czarnego na slubach, ale rano? Czern to kolor na wieczor, czyli ewentualnie slub odbywajacy sie poznym popoludniem.
            • azazela Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 15:06
              znam taki przesad, ze na slub nie wolno przyjsc w czerni bo to przynosi moldej
              parze pecha
              • inaa1 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:31
                no to sporo małżeństw ma pecha, bo panowie młodzi często występują (i
                występowali) w czarnych, a przynajmniej grafitowych garniturach.
                • azazela Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 22:07
                  dla tych co sie nie domyslili,
                  oczywiscie dotyczy to kreacji pań:P
              • lilly_em Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:41
                pff, bzdura. skoro biorą ślub kościelny (bo o takim jest mowa) to chyba nie
                wierzą w przesądy i zabobony... :/
            • ciak1 Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 22:22
              nie będę tego komentować, bo to jest znowu ten sam ordynarny spam - mogłabyś
              chociaż nie wciskać ludziom tych swoich szmat pod takim samym nickiem jak nazwa
              sklepu, bo to obraża inteligencję forumek:/
              • azazela Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 22:43
                do kogo to bylo?
                • ciak1 Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:46
                  do gendai, tylko się głupio ułożyło ;)
      • cioccolato_bianco Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:26
        elegancko, moze byc sukienka (ale nie wieczorowa, nie czarna i nie biala/ecru)
        moze byc kostium ze spodniami lub spodnica... (kolorystyka j/w)
        • anias34 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:36
          A ja twierdze,i bede sie przy tym upierać,że elegancka CZARNA SUKIENKA,bądz
          spodnie,jak najbardziej pasuja na slub i wesele.
        • anias34 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:36
          Nie wiem skąd bierze sie poglad że czarny na wesele/slub nie
          pasuje...Ciemnogród.
          • ginny22 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:50
            Dlaczego Ciemnogród? W naszej kulturze czerń kojarzy się z pogrzebem i dlaczego
            nieładnie wygląda na weselu. Tak samo nie wypada iść w bieli, bo to kolor panny
            młodej.
            • iluminacja256 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:59
              Gdyby Polacy mniej się przejmowali tym, co im wypada , a co nie wypada w ich
              kulturze, to byliby zdecydowanie szczesliwszymi ludzmi. Na slubie jednej mojeje
              znajomej byly dwie jej kumpele z Anglii - w hipissowskich ciuchach i
              paciorkach - Polak prędzej by sie zastrzelił niż poszedł tak na slub.
              • a_weasley Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 21:50
                iluminacja256 napisał:

> Gdyby Polacy mniej się przejmowali tym, co im wypada , a co nie wypada w ich
                > kulturze, to byliby zdecydowanie szczesliwszymi ludzmi. Na slubie jednej
                > znajomej byly dwie jej kumpele z Anglii - w hipissowskich ciuchach i
                > paciorkach - Polak prędzej by sie zastrzelił niż poszedł tak na slub.

Wszędzie są tacy i tacy. Pierwsze słyszę, by pojęcie ubrania się "stosownie do
                okoliczności" było jakimś specyficznie polskim wymysłem.
            • dakota77 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 10:02
              Wrzuccie sobie jakies strony o savoir-vivrze w sieci, najlepiej anglojezyczne i zobaczcie, co podaja o czerni na weselu. Mianowicie pisza zwykle, ze zakaz pojawiania sie w czerni na weselach jest jedynie przesadem, a kolor ten jak najbardzej naaje sie na taka uroczystosc, byle nie na dzien.
              • a_weasley Polacy nie gęsi 28.04.07, 21:49
                dakota77 napisała:

> Wrzuccie sobie jakies strony o savoir-vivrze w sieci, najlepiej anglojezyczne

to się dowiecie, że nie jest żadnym faux pas trzymać ręce w kieszeni w czasie
                rozmowy, przepuszczanie kobiet w drzwiach jest seksistowskim zabobonem, a do
                wiceprezesa mówi się "panie wiceprezesie".
                Strony anglojęzyczne, jak mniemam, są kopalnią źródeł o SV anglosaskim, a nie
                polskim.
                Na niemieckojęzycznych z kolei dowiecie się, że kobiecie składa się życzenia
                urodzinowe np. "Gratuluję ci z okazji twoich 46-tych urodzin".
              • aiczka Re: Slub kolegi z pracy 22.05.07, 11:15
                > awiania sie w czerni na weselach jest jedynie przesadem, a kolor ten jak najbar
                > dzej naaje sie na taka uroczystosc, byle nie na dzien.
                Slub, o którym mowa, MA się odbyć w LETNI PORANEK.
          • babe007 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:03
            Nie ciemnogród, tylko savor vivre wypracowany przez wieki.
            • iluminacja256 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:07
              Jesli już to savoir-vivre:P
          • babe007 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:03
            Nie ciemnogród tylko savoir vivre wypracowany przez wieki.
            • gendai Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 00:45
              mi sie wydaje, ze w czerni mozna spokojnie isc na slub. Moze i kojarzy sie w
              naszej kulturze ze smiercia, ale kojarzy sie rowniez z elegancja.
              Mysle, ze to sprawa gustu. Nigdy nie patrzylam podejrzliwie na gosci
              slubnych/weselnych jesli byli ubrani na czarno, to ladny i elegancki kolor -
              podkresla donioslosc chwili.
              • paulixs1 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 01:28
                Mnie sie wydaje, ze mozna w czerni. Ale nie w tej sukni co zalinkowana, na
                pewno nie rano i na pewno nie na slub.
                • anias34 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 07:11
                  Suknia z linku jest wieczorowa raczej,pasowałaby na wesele.W lipcowy
                  poiedziałkowy ranek ubrałabym pomijając czerń,jakąś małą,prostą sukienkę,buty
                  na szpilce,ładne dodatki.Mała czarna,z dodaykami w innym kolorze będzie też
                  swietnie pasować,.
                  Dziwie się,że ludzie postrzegaja kolor czarny jedynie jako smierć,żałobe...
                  ;-))
      • lucylou Re: Slub kolegi z pracy 29.04.07, 10:42
        w ponczochy!
        • testardo Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 16:48
          Dzieki bardzo za wskazowki. Okazalo sie,ze lsuby beda dwa. Jeden wczesniej
          wspomniany w lipcowy poniedzialek i drugi w czerwcowa niedziele.
          Musze wiec diwe "kreacje" przygotowac, bo towarzystwo bedzie to samo. Pomysl jak
          na razie mam na jednen zestaw.
          Myslalam isc w takiej spodniczce bialj w bordowe takie bohomazy i do tego
          bordowy top i biala marynarka, ale skoro bialy nie jest dobrze widziany to nie
          wiem....
          Ah poza tym do takiego zestawu buty w kolorze ecru moga byc czy koniecznie musza
          byc biale? To samo dotyczy torebki?
          Buty mam nadzieje moga byc z odkrytymi palcami?

Czy wg Was moge sie ubrac tak jak do pracy? Tzn nie w kostium czy spodnium, ale
          jakis zestaw, w ktorym juz mnie widzieli w pracy czy to musi byc cos specjalnego?

Z gory dzieki za wszelkie sugestie.
          • zoe1978 Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:17
            sukienka z linka pasuje jak najbardziej...na wieczorne przyjecie - nawet slubne.
            ale chyba nie za bardzo na poniedzialkowy poranek- tym bardziej do kosciala
            (gole ramiona itp...:)
            do kosciola na poniedzialek kostuim wydaje mi sie byc najodpowiedniejszym, moze
            niekoniecznie z koszula ale z jakims ciekawym topem+ marynarka
            i twoj bordow-bialy zestaw wydaje mi sie tez byc ciekawym, cala na bialo
            przeciez nie bedziesz...
            odkryte palce czy sandalki wydaja mi sie byc tez na miejscu
            :-)
          • testardo up 24.05.07, 22:11
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka