testardo 17.04.07, 19:26 Idziemy wszyscy z naszego biura, tylko do kosciola. slub jest w lipcowy poniedzialek rano, jak sie powinnam ubrac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kc_mc Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 20:01 Elegancko. Sukienka, badz jakas spodnica plus bluzka. Mimo tego, ze idziesz " tylko " do Kosciola, musisz wygladac przyzwoicie i jak przystalo na taka okazje - elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
lizavietta Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 22:09 popieram, elegancja na ślubie- obowiązkowo nawet jeśli do pracy chodzicie w dżinsach... pamiętam jak na mój ślub jedna z kolezanek męża przyszła włąśnie "prosto z pracy" w jakiejś okropnej koszuli i legginsach.... brrr Odpowiedz Link Zgłoś
gendai Re: Slub kolegi z pracy 17.04.07, 23:17 Zgadzam sie - elegancja to koniecznosc! Uwazam, ze sukienka w klasycznej czerni, cos jak to : www.sklep.dlaurody.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=12 bylaby akurat :) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:23 W czerni, w lipcowy ranek, na ślub??? A już szczególnie w tej sukience z linku, to chyba żart? Choćby dziewczyna wyglądała w tym pięknie jak anioł, to jest zupełnie nie na miejscu. Prawie tak, jak w dżinsach i swetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:24 sukienka z linku odpada, w ogole nie chce mi sie nawet komentowac tej propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 09:57 Nie naleze do przeciwnikow koloru czarnego na slubach, ale rano? Czern to kolor na wieczor, czyli ewentualnie slub odbywajacy sie poznym popoludniem. Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 15:06 znam taki przesad, ze na slub nie wolno przyjsc w czerni bo to przynosi moldej parze pecha Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:31 no to sporo małżeństw ma pecha, bo panowie młodzi często występują (i występowali) w czarnych, a przynajmniej grafitowych garniturach. Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 22:07 dla tych co sie nie domyslili, oczywiscie dotyczy to kreacji pań:P Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_em Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:41 pff, bzdura. skoro biorą ślub kościelny (bo o takim jest mowa) to chyba nie wierzą w przesądy i zabobony... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 22:22 nie będę tego komentować, bo to jest znowu ten sam ordynarny spam - mogłabyś chociaż nie wciskać ludziom tych swoich szmat pod takim samym nickiem jak nazwa sklepu, bo to obraża inteligencję forumek:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:46 do gendai, tylko się głupio ułożyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 08:26 elegancko, moze byc sukienka (ale nie wieczorowa, nie czarna i nie biala/ecru) moze byc kostium ze spodniami lub spodnica... (kolorystyka j/w) Odpowiedz Link Zgłoś
anias34 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:36 A ja twierdze,i bede sie przy tym upierać,że elegancka CZARNA SUKIENKA,bądz spodnie,jak najbardziej pasuja na slub i wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
anias34 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:36 Nie wiem skąd bierze sie poglad że czarny na wesele/slub nie pasuje...Ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:50 Dlaczego Ciemnogród? W naszej kulturze czerń kojarzy się z pogrzebem i dlaczego nieładnie wygląda na weselu. Tak samo nie wypada iść w bieli, bo to kolor panny młodej. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 16:59 Gdyby Polacy mniej się przejmowali tym, co im wypada , a co nie wypada w ich kulturze, to byliby zdecydowanie szczesliwszymi ludzmi. Na slubie jednej mojeje znajomej byly dwie jej kumpele z Anglii - w hipissowskich ciuchach i paciorkach - Polak prędzej by sie zastrzelił niż poszedł tak na slub. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Slub kolegi z pracy 28.04.07, 21:50 iluminacja256 napisał: > Gdyby Polacy mniej się przejmowali tym, co im wypada , a co nie wypada w ich > kulturze, to byliby zdecydowanie szczesliwszymi ludzmi. Na slubie jednej > znajomej byly dwie jej kumpele z Anglii - w hipissowskich ciuchach i > paciorkach - Polak prędzej by sie zastrzelił niż poszedł tak na slub. Wszędzie są tacy i tacy. Pierwsze słyszę, by pojęcie ubrania się "stosownie do okoliczności" było jakimś specyficznie polskim wymysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 10:02 Wrzuccie sobie jakies strony o savoir-vivrze w sieci, najlepiej anglojezyczne i zobaczcie, co podaja o czerni na weselu. Mianowicie pisza zwykle, ze zakaz pojawiania sie w czerni na weselach jest jedynie przesadem, a kolor ten jak najbardzej naaje sie na taka uroczystosc, byle nie na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Polacy nie gęsi 28.04.07, 21:49 dakota77 napisała: > Wrzuccie sobie jakies strony o savoir-vivrze w sieci, najlepiej anglojezyczne to się dowiecie, że nie jest żadnym faux pas trzymać ręce w kieszeni w czasie rozmowy, przepuszczanie kobiet w drzwiach jest seksistowskim zabobonem, a do wiceprezesa mówi się "panie wiceprezesie". Strony anglojęzyczne, jak mniemam, są kopalnią źródeł o SV anglosaskim, a nie polskim. Na niemieckojęzycznych z kolei dowiecie się, że kobiecie składa się życzenia urodzinowe np. "Gratuluję ci z okazji twoich 46-tych urodzin". Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Slub kolegi z pracy 22.05.07, 11:15 > awiania sie w czerni na weselach jest jedynie przesadem, a kolor ten jak najbar > dzej naaje sie na taka uroczystosc, byle nie na dzien. Slub, o którym mowa, MA się odbyć w LETNI PORANEK. Odpowiedz Link Zgłoś
babe007 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:03 Nie ciemnogród, tylko savor vivre wypracowany przez wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:07 Jesli już to savoir-vivre:P Odpowiedz Link Zgłoś
babe007 Re: Slub kolegi z pracy 18.04.07, 17:03 Nie ciemnogród tylko savoir vivre wypracowany przez wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
gendai Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 00:45 mi sie wydaje, ze w czerni mozna spokojnie isc na slub. Moze i kojarzy sie w naszej kulturze ze smiercia, ale kojarzy sie rowniez z elegancja. Mysle, ze to sprawa gustu. Nigdy nie patrzylam podejrzliwie na gosci slubnych/weselnych jesli byli ubrani na czarno, to ladny i elegancki kolor - podkresla donioslosc chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
paulixs1 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 01:28 Mnie sie wydaje, ze mozna w czerni. Ale nie w tej sukni co zalinkowana, na pewno nie rano i na pewno nie na slub. Odpowiedz Link Zgłoś
anias34 Re: Slub kolegi z pracy 19.04.07, 07:11 Suknia z linku jest wieczorowa raczej,pasowałaby na wesele.W lipcowy poiedziałkowy ranek ubrałabym pomijając czerń,jakąś małą,prostą sukienkę,buty na szpilce,ładne dodatki.Mała czarna,z dodaykami w innym kolorze będzie też swietnie pasować,. Dziwie się,że ludzie postrzegaja kolor czarny jedynie jako smierć,żałobe... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
testardo Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 16:48 Dzieki bardzo za wskazowki. Okazalo sie,ze lsuby beda dwa. Jeden wczesniej wspomniany w lipcowy poniedzialek i drugi w czerwcowa niedziele. Musze wiec diwe "kreacje" przygotowac, bo towarzystwo bedzie to samo. Pomysl jak na razie mam na jednen zestaw. Myslalam isc w takiej spodniczce bialj w bordowe takie bohomazy i do tego bordowy top i biala marynarka, ale skoro bialy nie jest dobrze widziany to nie wiem.... Ah poza tym do takiego zestawu buty w kolorze ecru moga byc czy koniecznie musza byc biale? To samo dotyczy torebki? Buty mam nadzieje moga byc z odkrytymi palcami? Czy wg Was moge sie ubrac tak jak do pracy? Tzn nie w kostium czy spodnium, ale jakis zestaw, w ktorym juz mnie widzieli w pracy czy to musi byc cos specjalnego? Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe1978 Re: Slub kolegi z pracy 21.05.07, 17:17 sukienka z linka pasuje jak najbardziej...na wieczorne przyjecie - nawet slubne. ale chyba nie za bardzo na poniedzialkowy poranek- tym bardziej do kosciala (gole ramiona itp...:) do kosciola na poniedzialek kostuim wydaje mi sie byc najodpowiedniejszym, moze niekoniecznie z koszula ale z jakims ciekawym topem+ marynarka i twoj bordow-bialy zestaw wydaje mi sie tez byc ciekawym, cala na bialo przeciez nie bedziesz... odkryte palce czy sandalki wydaja mi sie byc tez na miejscu :-) Odpowiedz Link Zgłoś