siog 07.05.07, 13:55 nie lubia zoltego zlota??? (chodzi mi o bizuterie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotally Re: dlaczego Polki 07.05.07, 14:00 Ja lubie wszystko co sie swieci :)))) w Hiltonie otworzyli nowy sklep z bizuterią- pierwszy sklep w Polsce. Nie pamietam jaka firma, wyroby z Izraela. Przepiękne cuda tam są :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dlaczego Polki 07.05.07, 14:01 I jest taniej niz w Londynie czy Paryzu, bo u Nas ta firma nie jest znana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: dlaczego Polki 07.05.07, 14:15 uwielbiam zółte złoto;)i noszę go dużo;)podoba mi się bardzo( i mam sporo)złota biżuteria rodem z Egiptu i Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: dlaczego Polki 07.05.07, 22:24 justynnka a jak wyglądają ceny tego złota egipskiego?wybieram sie za niecały tydzien w podróż poślubną do Egiptu i może coś kupie:) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: dlaczego Polki 07.05.07, 14:43 Ja bardzo lubię żółte złoto a nie lubię białego. Chyba osoby o zimnej karnacji nie lubią żółtego, bo do nich nie pasuje. Większość Polek ma przecież zimną karnację. Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 15:11 np.mojej rodzinie w zlocie nie do twarzy,bo wszystkie jestesmy chlodne-karnacyjnie rzecz jasna :P Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: dlaczego Polki 07.05.07, 15:22 Ja lubie. Nosze obraczke, pierscionek zareczynowy i kolczyki delikatne. Jak dla mnie to starczy, nie za wiele. Nie lubie byc obwieszona. Nie nosze bialego zlota, albo jest to zolte zloto, albo zolte plus biale. Nigdy samo biale. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: dlaczego Polki 07.05.07, 15:55 jak sie nazywa ta marka bizuterii z Izraela ? Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: dlaczego Polki 07.05.07, 16:10 Ja lubię, za to nie lubię białego złota:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 17:39 Mam chłodną karnację. Białe złoto lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: dlaczego Polki 07.05.07, 17:54 ja lubie, najbardziej w połączeniu z białym Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: dlaczego Polki 07.05.07, 18:03 Ja nosze tylko biale zloto. Po 1 ze wzgledu na alergie, a po 2, bo uwazam, ze jeste znacznie ladniejsze. Zolte zloto nigdy mi sie nie podobalo. A jak ktos chce, niech dopisze jeszcze 'po 3'- mam zimny typ urody :D Odpowiedz Link Zgłoś
krokusik_74 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 18:15 Nie wiem czy chodzi ci o żółte złoto bo takie lubię,czy o złoto takie prawie brązowe,jakie kiedyś sprzedawały ruskie baby(chyba nadal sprzedają).Bo to drugie rzeczywiście zle się kojarzy i nie jest ładne Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:12 Uwielbiam zółte złoto. Właśnie to arabskie ( ono ma chyba wyższą próbę )podoba mi się najbardziej. Białego prawie wcale nie noszę ( jeśli już to w połączeniu z zółtym)podobnie srebra. Nie pasuje do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:06 ja nie lubie bo kojarzy mi sie z bizuteria mojej s.p. babci i starszych cioc Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:14 kiedyś nie cierpiałam żółtego złota.źle mi się kojarzyło-dres,buma ,złoty,gruby łańcuch na karku i gruba,złota bransoleta (opis dotyczy płci męskiej). Ale ostatnio marzy mi się złoty pierścionek z koralem, taki "babciny".Szczerze mówiąc moja babcia ma takie 2 i mam nadzieję że mi jeden sprezentuje :) www.fjgorecki.com/images/prod/P4012-d.jpg www.twojabizuteria.pl/photo/m_577.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
martamwmw Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:42 do myszka 333: dostalam na 18 urodziny piersionek bardzo podobny do tego na 2 zdjeciu. Tyle, ze mam biale oczko, ponoc jakis kamien. Nie bylam zainteresowana pochodzeniem, ehh... Od taty go dostalam... Tragedia. Chyba bede go nosic na emeryturze. Choc tata pewnie chcial dobrze. A ja nie umiem ukrywac, ze cos mi sie nie podoba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krokusik_74 Re: dlaczego Polki 08.05.07, 13:29 urocze,szczególnie ten pierwszy śliczny Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:25 Witam Osobiscie nosze tylko białe złoto bo po prostu w takim lepiej wygladam. Złoto zólte kojarzy mi sie z nowobogackimi dojrzałymi paniami obwieszonymi jak choinka. Po prostu w nadmiarze jest wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:30 nie lubię, bo zupełnie nie pasuje do mojej kranacji, a poza tym ja w ogóle nie noszę biżuterii;) Odpowiedz Link Zgłoś
auto_robex Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:31 mi sie kojarzy ze złotymi wlasnie w takim odcieniu zebami pani na straganie Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: dlaczego Polki 07.05.07, 21:43 ja lubię ale tylko na kimś. do mnie pasuje tylko białe złoto lub srebro. mam kilka sztuk złotej bizuterii (żółtej) ale są to drobne kolczyki, zawieszki i bransoletki. raczej nie rzucające się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: dlaczego Polki 07.05.07, 22:23 ja łubie:)zawsze nosze pierścionek zaręczynowy i obrączkę z żółtego złota no i różne pierścionki i kolczyki w kolorze żółtego złota. Odpowiedz Link Zgłoś
pendecha Re: dlaczego Polki 08.05.07, 00:31 zołte zloto pasuje do ciemnej karnacji do murzynow a biale wyglada dobrze na bialych Odpowiedz Link Zgłoś
anik.sweden Re: dlaczego Polki 08.05.07, 00:42 Ja lubię tylko białe, żółte mi się źle kojarzy. Mam nawet w miarę większe kolczyki z żółtego złota po babci, ale źle się w nich czuję, zachowam dla potomnych :) Ale ogólnie niektóre rzeczy z żółtego złota są b. fajne, więc jak ktoś nosi takie i lubi, to spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: dlaczego Polki 08.05.07, 13:40 Nie wiem, czy Polki nie lubią. Znam takie, co noszą i takie, co nie. Mniej więcej tyle samo każdych. A ja np. lubię czerwone złoto: mam z takiego obrączkę (po babci, wykonaną z carskich rubli przemyconych z Rosji pod podszewką kożucha w czasie drugiej wojny). Szczególnie ładnie wygląda w połączeniu z białym. Poza tym kolor złota to rzecz wtórna, ważniejszy jest wzór i wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: dlaczego Polki 08.05.07, 14:36 bo za szybko enter... bo: - dla mnie wyglada tandetnie - na mnie wyglada tandetnie - moze jeszcze nie dojrzalam - kojarzy mi sie z moja byla asystentka, ktora (choc b.mila dziewczyna) nosila na rekach i w uszach caly dobytek, jaki miala w domu (bransoletki grube, cienkie, z plecionych lancuszków itp. pierscionek zareczynowy, zwykly pierscionek, pierscionek od mamy, od babci i jeszcze inne)... sama nosze biale zloto i srebro Odpowiedz Link Zgłoś