Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krótkie szorty w mieście - wypada?

28.05.07, 21:32
    Jak to jest z krótkimi szortami/spodenkami? Czy wypada tak chodzić latem w mieście? Mam szorty z materiału typu drelich, zielone, troszkę militarne, ale z paskiem do wiązania, naprawde ładne. Ale są krótsze niż do połowy ud, nawet sporo krótsze, choć zakrywaja to co trzeba... Nie mamm super nóg, ale mam w planach je nosić( i nie tylko na sportowo), tym bardziej, że w wakacje wyjeżdzam z mojego małego miasta za granicę(do dużego miasta;)).I pytanie: czy takie szorty nie są troszkę wyzywające?
    Obserwuj wątek
      • gabi1234 Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 21:36
        ja mam i noszę - ot choćby dziś byłam z corką na rowerze w takowych szortach
        (wprawdzie to nie centrum miasta było)
        wszystko zależy od dlugości szortow, od tego CO mamy do tych szortow (wg mnie
        raczej bardziej zabudowana/zakryta gora)
      • cioccolato_bianco Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 21:36
        nie bardziej niz mini spodniczka ;) mozesz nosic, jesli sie dobrze czujesz i
        uwazasz, ze wygladasz w nich przyzwoicie
      • kc_mc Takie? 28.05.07, 21:39
        Masz na mysli takie ?
        img.stern.de/_content/55/98/559886/Shorts_600.jpg
        Ja sama mam bardzo podobne jak te po prawej i lubie je nosic, czasami do takich
        sandalkow na obcasie ( cos takiego jak na fotce ) a czasem bardziej sportowo do
        japonek.
        Mysle ze latem kazdy nosi to co lubi, nikt na to nie patrzy gdy za oknem plus
        30, a kazdy jest mokry, wiec i sie ubiera lekko ...
        :)
        • ginger.ro Re: Takie? 28.05.07, 21:42
          moje sa jeszcze krótsze...
          • nelly.nelly Re: Takie? 28.05.07, 21:55
            Moim zdaniem - o ile pośladków nie widać - możesz spokojnie nosić.
        • zewszad_i_znikad Re: Takie? 28.05.07, 21:49
          A ja tradycyjnie zapięta pod szyję i aż się lepię... dzisiaj miałam długie
          spodnie (powinnam mieć luźniejsze, ale na mój rozmiar naprawdę niełatwo o dobre
          spodnie) i na wierzch bardzo obszerną sukienkę... i między sukienkę a stanik
          jeszcze koszulkę, bo przy tak luźnej sukience czułabym się dziwnie bez czegoś
          przylegającego... Wachlarz mnie poratował, ale niestety niewątpliwie było ode
          mnie czuć urok tego dnia.
          W każdym razie wolę gorąco niż goliznę.
          • lady.k Re: Takie? 28.05.07, 22:17
            Zdecydowanie wolę oglądać goliznę niż czuć specyficzny odorek....
          • rzesa20 Re: Takie? 28.05.07, 22:35
            fuj
          • lucy215 Re: Takie? 28.05.07, 22:37
            bardzo, bardzo współczuję
            czemu tak się katujesz w upały?? ja się zastanawiam jak laski mogą śmigać w
            dżinsorach przy takiej temperaturze...
            • zewszad_i_znikad Re: Takie? 28.05.07, 23:33
              lucy215 napisała:
              > czemu tak się katujesz w upały??

Bo nie lubię się odsłaniać.
              • lucy215 Re: Takie? 29.05.07, 07:08
                > Bo nie lubię się odsłaniać
                Przecież nie trzeba biegać po mieście w bikini :D
                • zewszad_i_znikad Re: Takie? 29.05.07, 11:29
                  Dla mnie duży dekolt i krótkie spodenki to już strój nazbyt skąpy.
                  Dlatego, cholewka, jadę w lecie do Estonii, a nie na jakieś Karaiby. Zresztą na
                  Karaibach nie ma skoczni. :P A ja skocznie kocham.
          • magdaksp Re: Takie? 29.05.07, 01:36
            i naprawdę musisz nam to opowiadac?
            --
            "Szkoda moich słów gdy nie słuchasz już .choćby cały świat myślał właśnie tak
            jak ja.słowa maja sens tylko gdy go chcesz,wiec od dziś już nic,nic nie powiem
            ci,a nic."
            www.youtube.com/watch?v=vB-f1JxXbcI
          • pendecha Re: Takie? 29.05.07, 03:53
            jak ma sie co pokazywac to sie pokazuje , oczywiste ze otyle osoby wola zakrywac
            • capuccino_days Re: Takie? 29.05.07, 09:05
              pendecha napisała:

> jak ma sie co pokazywac to sie pokazuje , oczywiste ze otyle osoby wola
              zakrywa
              > c

no właśnie nie, to nie jest oczywiste, jest to jedynie wynikiem oświeconego
              przyjęcia ze strony osób, które twierdzą, że "mają co pokazywać"
              szkoda, że to coś nie jest kulturą ani wyobraźnią
              • lilivampire Re: Takie? 29.05.07, 23:29
                cóż, niektóre osoby nie posiadają ani kultury ani wyobraźni, a taktu to już w ogóle
          • lilivampire Re: Takie? 29.05.07, 23:37
            bardzo szkoda, że tyle osób myśli tak jak ty i później musimy wąchać całą masę smrodków, czy to w sklepie, czy na uczelni, czy w autobusie...:/
          • strawberryfields Re: Takie? 30.05.07, 08:41
            Nie znam się, nie jestem dermatologiem, ale czy nie sądzisz że takie "wypacanie
            się" jest potwornie niezdrowe i byc moze pogarsza Twoje problemy ze skóra? Nikt
            Ci nie każe chodzić nago po mieście, ale bluzka z krókim rękawem czy spodnie
            7/8 chyba by Ci dobrze zrobiły?
        • cala_w_kwiatkach Re: Takie? 29.05.07, 21:35
          ja mam bardzo podobne jak na 3 zdjeciu; w kolorze grafitu, z delikatnym
          kancikiem; sa opiete na posladkach ale nogawki lekko odstaja, wygladaja na
          eleganckie
      • keepersmaid Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 21:42
        Jezeli jedziesz do normalnego kraju, to nawet nikt sie nie obejrzy. Turysta to
        inny gatunek czloweika, wiecej mu wolno.
        Mozesz miec tylko problem ze zwiedzaniem kosciolow i temu podobnych przybytkow
        zwlaszcza we Wloszech i w Hiszpanii.
        • nelly.nelly Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 21:51
          A co to znaczy normalny kraj? Że ten, gdzie większość mieszkańców to
          np. muzłumanie nie jest normalny? Że nasz niby jest normalny? :)
          Nie podoba mi się stwierdzenie, że turystom wolno więcej, każdej tradycji
          należy się szacunek.
          • keepersmaid Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 21:59
            Normalny w sensie mozesz chodzic na ulicy ubrana jak chcesz i nic - patrz
            Londyn, Amsterdam, Nowy Jork.
            W wielu miejscach turystycznych miejscowi w krotkich szortach nie chodza na
            codzien, bo ida np. do pracy, ale turystom sie nie dziwia i palcami nie pokazuja.
      • ogia wstydz sie grzesznico ;P 28.05.07, 22:16
        no pewnie, ze mozesz :) jak jest lato, to naprawde nie musisz byc supermodelka,
        zeby nosic takie szorty ;)
      • sumire Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 22:20
        absolutnie - w mieście tylko spódnice za kostkę. włosiennice najlepiej.
      • esiaesia Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 28.05.07, 22:59
        ja tam noszę :)
      • hotally Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 29.05.07, 00:14
        Jesli nie wyglądasz tragiie, żenujaco i obleśnie to nos śmiało :)))
        Jesli wygładasz- daruj sobie :)
        • aliennis Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 29.05.07, 08:48
          Przecież jest pogoda typowo letnia .Noś co chcesz -im mniej sztuk odziezy w
          takie upały tym lepiej.
      • daggy4 wypada n/t 29.05.07, 09:36
      • zettrzy Re: Krótkie szorty w mieście - wypada? 29.05.07, 21:17
        oczywiscie ze wypada
        przed wojna nie wypadalo, ale od tej pory wiele sie zmienilo :)
      • przemkowa.bi Jersli nie masz super nog to czemu je chcesz nosic 29.05.07, 21:54
        Nie rozumiem takich dziewczyn wiesz ze nie masz fajnych nog to dlaczego chcesz
        chodzic w czyms takim
        Nic na sile , moze warto co ukryc zatuszowac a nie obnosic sie z tym co Tobie
        akurat nie pasuje
        • a.zlota Re: Jersli nie masz super nog to czemu je chcesz 29.05.07, 22:34
          a ja mam fajne nogi i dziś kupiłam sobie szorty, a na ten post trafiłam dziś
          przed chwilką, najpierw chciałam je nosić na plaży i w ogrodzie - ale
          przymierzyłam do tuniki i moich drewniaczków na obcasie i kurde - podobam się
          sobie bardzo - tylko cholerka mam 30 prawie na karku - i jakoś do tej pory nigdy
          nie nosiłam kusych rzeczy - człowiek się zmienia - jutra chyba tak wystartuję na
          miasto:)
          • przemkowa.bi Jak masz zgrabne nogi to az sie prosi 29.05.07, 22:39
            Jak masz zgrabne nogi to tylko na miasto :) ale jesli sa dziewczyny ktore na
            sile chca cos wcisnac a daleko im do im do idealu to poco szpecic miasto
            • kinky5 Re: Jak masz zgrabne nogi to az sie prosi 30.05.07, 06:49
              moze co dla jednych jest niezgrabne dla innych jest marzeniem?
              A szpecic miasto to mozna zla architektura, zla urbanistyka, brakiem elementow zieleni, smieciami i
              bog wie czym a nie nogami.

przemkowa- wrocilas?
            • elleonor Re: Jak masz zgrabne nogi to az sie prosi 30.05.07, 08:54
              Lepiej szpecic miasto krzywymi nogami, niz zasmradzac przepoconymi cialami:))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka