zettrzy Re: Jak prostytutki? 05.07.07, 22:02 no wlasnie, jak PROSTYTUTKI nowojorskie prostytutki pracuja w garsonkach i cielistych ponczochach, bo w innym stroju nie wejda do zadnego porzadnego hotelu, no chyba ze chca pozowac jako autentyczne turystki z midwestu i nosic obdarte dzinsy, dresy, powyciagane koszulki i ogolnie mowiac wory a ta Polka na zdjeciu, to przypomina typowa dziewczyne z getta, w akcie imitacji paryzy h. Odpowiedz Link Zgłoś
juliam1 Re: Jak prostytutki? 06.07.07, 11:36 w bruxeli nie bylam ale bylam pare razy we wloszech i raz w holandii i w nieczech. Moge powiedziec, ze Wloszki nie naleza do szczuplych ale ubieraja sie swietnie. Moglam godzinami siedziec na ulicy i patrzec. Malo jest w takich maxymalnych miniowach, bardzo malo! W Polsce rzeczywiscie jest troche takich jak w watku szczegolnie w malych miastach. Moi znajomi ubieraja sie normalnie a na ulicach troche jest wyzywajacych ale bez przesady. Natomiast w holandii to czasem jak bezdomni :) to jest luzny narod i im zwisa jak wygladaja :)Sa bardzo tolerancyjni! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Jak prostytutki? 06.07.07, 12:07 > Sa bardzo tolerancyjni! :) w przeciwieństwie do nas, niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Jak prostytutki? 06.07.07, 21:56 Az musze sie wlaczyc...Mialam okazje obserwowac kilku obcokrajowcow z tych bardziej "konserwatywnych" krajow podczas ich pierwszych dni pobytu w Europie. A konkretie w Szwecji. Reakcje byly takie same (szok zmieszany z niesmakiem) ale na lopadki polozyl mnie pewien Hindus (z ktorym, ze wzgledu na jego prostodusznosc przyjaznie sie do dzisiaj). Otoz chlopak wpadl do mieszkania, czrwony z wielkimi oczami i zakrzyknal (jak ktos zna akcent, to prosze sobie wybrazic): -Nie uwierzysz. Widzialem NAGA kobiete! Po chwili widzac moje rozbawienie (tak "naga kobieta" w centrum duzego miasta w poludnie, chopc czena przyznac, ze bylo cieplo :) -NAPRAWDE widzialem naga kobiete! Wieczorem wpadl jeszcze bardziej zaszokowany i czerwony: -Widzialem prostytutki! Duzo prostytutek! W Szwecji prostytucja jest karalna. To co widzial to byly normalne, "wieczorowo" ubrane dziewczyny. Zreszta KAZDEMU przyjezdnemu w akademiku czeba bylo tlumaczyc, ze to NIE SA PRSTYTUTKI! Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Jak prostytutki? 06.07.07, 22:19 Koleżanka zachłysnęła się zagranicą i spłodziła teorię, która jest zwyczajnie głupia. Ja uważam, że Polki ubierają się coraz lepiej. Procent tandety na ulicach maleje i wcale nie wykracza ponad to co widać w innych państwach. Idzie ku lepszemu;-) Co do stereotypu - no cóż, nie mamy najlepszej prasy w Europie Zachodniej stąd takie wizje jak ta przedstawiona w linku wyżej autorstwa jakiejś niemieckiej "artystki". Odpowiedz Link Zgłoś
california_rose Re: Jak prostytutki? 07.07.07, 15:17 fakt, Polki ubieraja(my) sie coraz lepiej ale nadal na ulicach widac duzo dziewczyn zwłaszcza tych mlodych (od gimnazjum zaczynajac), ktore od samego rana chodza w pełnym i niestety czesto za mocnym makijazu ;/ Czesc kobiet / dziewczyn przesadza z malowaniem sie jak i ze strojnoscia. za wszelka cene chca byc zawsze odpicowane...bo nigdy nie wiadomo kogo sie spotka:P ale wg mnie to przesada zeby do sklepu po bułki malowac sie pol godziny, dobierac modne ciuszki a potem wyjsc z domu na 3 min. :P znam wiele takich osob i calym szacunkim dla nich to jednak przesadzaja. (tez tak czasem mam, dawniej chyba bardziej ale jednak ograniczam sie:P) pomijajac juz tandeciary, solary, tipsiary... jak zwal tak zwał, w polsce od pewnego czasu coraz powieksza sie kult bycia modnym. na ulicach golym okiem widac typowe groszki, legginsy, peep toe'y itd. nie mowie ze to zle ale kazda chce byc modna i ozdanczac sie ale przez to wszystkie wygladaa tak samo. a o prostytutkach to mozemy mowic w momencie gdy te wszystkie rzeczy sie skumuluja w jedno przez osobe ze słabym gustem i prezentowane są o nie wlasciewej porze dnia, czy tez sytuacji. czasem trzeba troche zluzowac. skromna elegancja moze byc o wiele bardziej pociagajaca niz teatralne obwieszanie sie jak choinka :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gina_rossi No tak... Wypowiedz "swiatowej" kobiety... 13.07.07, 16:10 ...ja tylko moge podlaczyc sie pod wypowiedz km_mc!! Jeszcze nigdy nie slyszalam tak negatywnych opinii... Ale to fakt... wszystko zalezy, kto sie w jakim srodowisku obraca.. Ludzie naprawde swiatowi i na poziomie w zyciu nie uzyliby takiego porownania.. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Jak prostytutki? 13.07.07, 16:17 Jako ze mieszkam w Brukseli to sie wypowiem. Kobiety tutaj ubieraja sie jak ciotki klotki, wszystkie na jeden kopyt, ale wyboru tez nie maja, sklepow jak na lekarswo. Moze dlatego kolezanka doznala szoku. Niedawno znajoma belgijka mowila mi, ze jej kolezanki z pracy, Polki, Slowianki itd. ubieraja sie do pracy jak na wieczor, bardzo wyzywajaco. I ja wierze, ze tak jest. Ale do prostytutek im pewnie daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
prunilla bynajmniej polki za granica chociaz sa modne 13.07.07, 17:19 Nie wypowiem sie o Polkach w Polsce ale wiem jak nielatwo jest byc elegancka i modnie ubrana dziewczyna za granica. ZARABIAMY ciezko na stalkach w BXL co nie znaczy ,ze nie mozemy sobie pazurkow diamencikami obkleic. Sklepy tu drogie i pelne worowatych ubran. Dobrze, ze jest lokalny outlecik u Turka - za 3 eur ma "mode italiane" w palecie barw i akryli. (Niech sie wydumany H&M schowa)a na lokalnym ryneczku na Skarbku czy Sandzylu nabyc mozna kolejna pare skajowych bucikow w szpic (Jakos ta nagle zniknely z innych sklepow). Ogladaja sie za nami wszyscy, a chlopaki z dzielnicy o wygladzie szejkow ( bez burnusow) gwizdza i klaszcza na nasz widok. Lokalne kobiety nie umieja o siebie zadbac. Malo ktora ma kolorek polozony, a Polka zawsze- jakby co balajazyk kolezanka zrobi. Zawsze nosza ubrania, ze ich, tych kobiet nie widac, jeszcze noga w szpileczce by jakos wygladala a nie tak latac w jakis kapciach, bynajmniej. Chodza do pracy i po ulicy jak zakonnice, tylko granatowe albo bure ubrania im podpasowaly, a w weekend to juz w ogole niestarannie. Na imprezach od razu Polke po urodzie widac, nie chowa walorow i modny ciuszek zawsze ubierze. Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: bynajmniej polki za granica chociaz sa modne 14.07.07, 19:24 To parodia czy serio? :D Tak czy siak - uśmiałam się :P Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: bynajmniej polki za granica chociaz sa modne 15.07.07, 00:08 ja bynajmniej też ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: Jak prostytutki? 13.07.07, 18:45 no chodza takie po ulicach. ja je nazywam "tipsiary" i zawsze odwracam wzrok;) Odpowiedz Link Zgłoś