Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zdjęcie do dowodu

05.07.07, 19:44
    może trywialny wątek ale nie mogę się zdecydować więc proszę o poradę:
    poradźcie jak ubrać się korzystnie do zdjęcia dowodowego
    czy marynarka?
    czy bluzka?
    czy z kołnierzem?
    czy z dekoltem?
    czy bez dekoltu?
    jaki kolor?
    czy jednolity czy wzorzyście?

Obserwuj wątek
      • monikaa13 Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 19:48
        najwazniejszy jest kolor bo zdjecie jest czarnobiale

co do ubrania trudno powiedziec, zalezy jaka masz twarz, jakie wlosy, ubierz
        cos w czym ladnie wygladasz i juz

ale problem
      • ynka.a Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 19:55
        Do zdjęcia do dowodu raczej wszyscy ubierają się elagncko. Zdjęcie i tak jest
        czarno-biale, widać tylko głowę i kawałek od ramion, jak założysz głęboko
        wciętą bluzkę to po prostu nie będzie widać bluzki. Ale ubierz się jak chcesz i
        tak za 10 lat będziesz musiała wymienić dowód.m
      • alex_koz Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 20:06
        ciemna bluzka koszulowa rozpieta to najlepszy pomysl.
        • martusia67 Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 20:20
          najlepiej cos ciemnego, koszula lub marynarka
      • magdaksp Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 21:00
        tez musze zrobic takie zdjecie i nie zamierzam wygladac elegancko:)zakladam
        koszulkę bokserke i naszyjnik z monetkami plus warkoczyki na głowie,a co!
      • paulinaa Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 21:47
        ja mam w zwyklym t-shircie
        • paulinaa Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 21:48
          a do prawka mam w białej bluzce z kołnierzykiem, bluzka jest na krotki rekaw, z
          deloktem
          no i na tym zdjęciu mam jeszcze moje ukochane brązowe korale :)
      • hazel_dobkins Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 23:04
        Niestety też jestem przed wymianą dowodu i związaną z tym wizytą u
        fotografa :/..Nie lubię..u mnie raczej problem tkwi w przeklętej potrzebie
        odsłony ucha, zawsze mi to "rujnuje" fryzurę, tymbardziej ,że fotograf widzi
        potrzebę dotykania mojej głowy, co skutecznie "oklapia" mój włos (pamiętam z
        poprzedniej foty do dowodu)..więc chyba zapobiegawczo poprostu zwiążę włosy w
        kuc..

Co do stroju, to raczej jednolity kolor, forma dowolna, ale chyba odpada
        tuba..bo wyjdzie jakbyś była nago;)
        • magdaksp Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 23:43
          hazel mam ten sam problem z uchem:)
        • marquis Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 23:52
          Hehe, z tym uchem to faktycznie jakąś obsesję mają ;) Właściwie po co ma być to
          ucho odsłonięte i dlaczego akurat to konkretne (lewe) a nie to drugie? Trochę
          off topic, ale może akurat ktoś będzie znał odpowiedź?
          • nessie-jp Re: zdjęcie do dowodu 06.07.07, 00:52
            Ponoć po uchu można człowieka rozpoznać :)) Ale dlaczego akurat prawe, a nie
            lewe (czy tam odwrotnie) to już nie wiem... Może dla standaryzacji :)

W ogóle nie ma sensu się zastanawiać, co założyć do zdjęcia, bo i tak nic nie
            będzie widać. To zdjęcie jest skanowane i potem drukowane na dowodzie w bardzo
            niskiej rozdzielczości. Właściwie wychodzi jedna szara plama o słabym kontraście.
            • black_magic_women Ucho 06.07.07, 09:28
              Zdjecie do pierwszego dowodu mialam naprawde piekne-czarnobiale,wygladalam na
              nim jak jakas gwiazda,chociaz "pozadnie"ubrana bylam tylko na gore,bo na dole
              mialam jakies postrzepione dzinsy(styczen'98).
              Pamietam jak kiedys poszlysmy z przyjaciolkami gdszies potanczyc-"Dowodziki
              prosze!"Pokazuje moj,facet sie przyglada i przyglada.Nie moze mnie rozpoznac.W
              koncu krzyczy"No pokaz ucho!Pokaaaaz"
              Do dzis jest to to jedno z naszych ulubionych zawolan.
              A w zeszlym tygodniu robilam nowe zdjecie-zeby nie bylo problemow zwiazalam
              wlosy w kucyk,po co ma mi jakas pani "poprawiac"wlosy?I tak to zrobila...
      • zettrzy Re: zdjęcie do dowodu 05.07.07, 23:41
        robilam zdjecie do paszportu w NY, w srodku dosc ciezkiej zimy, wiec mialam na
        sobie okrycie zimowe, a tutaj zdjecia sie robi na wejscie - czlowiek wchodzi do
        zakladu, mowi "paszportowe", stawiaja go pod wlasciwa sciane i za chwile
        zdjecia sa do odebrania
        przynosze te zdjecia do polskiego konsulatu, a tu pani okienkowa pobiera je,
        patrzy, patrzy, i wreszcie mowi zszokowanym glosem:
        - no dobrze, ale dlaczego zrobila sobie pani zdjecie w futrze?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka