Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kapcie de luxe

15.07.07, 15:31
    Co przywdziewacie na stopy gdy przyjmujecie gości i macie fajnie skomponowany
    strój? Wkładacie wyjściowe pantofle tak jakbyście wychodziły z domu? Czy macie
    jakieś specjalne kapcie na takie okazje?

I drugi wariant - wieczór we dwoje - jedwabna halka, delikatna biżuteria,
    satynowy szlafroczek, a na stopach - co?! Futerkowe klapki ;-)

www.amazon.com/Sexy-Shoes-Heels-Marabou-Slippers/dp/B000OCJIAW/ref=sr_1_71/104-5102910-5117518?ie=UTF8&s=apparel&qid=1184506160&sr=1-71
    Są jakieś lepsze rozwiązania? Bo to IMHO trąci lekko tandetą z bazarku

Chodzenie w szpilkach po domu niekoniecznie do mnie trafia, a zwykłe kapcie sa
    zbyt... kapciowe. Bedę wdzięczna za sugestie - ze zdjęciami zwłaszcza ;-)

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • love_mode Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 16:00
        'kapci na specjalne okazje': nie posiadam, jadwabnej halki i satynowego szlafroczka rowniez.

gosci przyjmuje boso albo w japonkach, kapci dla gosci tez nie posiadam

mojego meza kreca moje gole stopy ;))
        • mef8 Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 16:10
          ja tak jak love_mode - nie posiadam kapci na specjalne okazje. gosci przyjmuje
          boso, a jak juz boso sie nie da to w butach. poza tym moi goscie u mnie w domu
          nie zdejmuja butów.

a klapeczki z futerkiem owszem ma - moja ponad siedemdziesiecioletnia ciocia
          babcia :) w kolorze pink :D zupelnie takie same jak na zalinkowanym zdjeciu. i
          nie wyobrazam sobie nikogo innego w takowych :P
          • fruttidibosco Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 17:33
            zalezy kto przychodzi,ale przewaznie zakladam buty, a jak buty to u mnie tylko
            na obcasie,
            mysl o pantoflach do ladnego stroju.....oj przeraza mnie!!!!!!!!!!
            goscie tez nie sciagaja butow,
        • cioccolato_bianco Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 18:16
          ja tak samo jak love mode, z zastrzezeniem, ze moje stopy nie kreca jej meza ;))
          • love_mode Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 21:24
            ;))
      • awioletta Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 18:08
        można powiedzieć, że mieszkam w dwóch miejscach i tak: w jednym mieszkaniu
        chodzę w kapciach z Nici albo innego Smyka :P po prostu takie lubię, muszą być
        mięciutkie i najlepiej w misie, pod tym względem jestem strasznie dziecinna ;)
        gdy przyjeżdża moja mama zmieniam na japonki, żeby nie gadała, że za stara na
        takie rzeczy jestem. A po rodzinnym domu chodzę w klapkach na koturnie, żeby
        nie było, że dzieciak ze mnie :)i nie mam kapci na specjalne okazje
      • nadinka_nadinka Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 18:37
        ja tak jak love-mode. a na specjalne okazje to chcialabym takie klapki: cienki
        pasek z przodu w tygrysi wzorek na niebotycznej szpilce. jak dla mnie
        kwintesencja kiczu, ale facetow jakos kreci :P
      • grosellina Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 19:35
        Zwykle chodzę w klapkach (na niskich koturnach, satynowe paseczki) . Kupiłam do
        chodzenia poza domem ale ostatecznie uznałam , że doskonale nadają się do
        chodzenia po domu, bo są bardzo wygodne.Mam jedne śmieszne kapce. Dostałam dla
        żartu od przyjaciółek:-) Wełniane, kolorowe i niemożliwie wprost słodkie. Czuję
        się w nich jak mim:-) i traktuję jako uroczą ale nieużywaną pamiątkę.

Na różne romantyczne okazje;-) jeżeli okazja wymaga butów oczywiście, to
        zazwyczaj zakładam szpilki.

• scarlett_07 Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 19:41
        Ja jak więkrzość nie posiadam kapci na specjalne okazje, a ja przychodzą do
        mnie goście to po prostu jestem boso lub w japonkach (tez jak więkrzść):)
      • confused.girl Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 21:22
        lekko???? Dla mnie to jest bardzo dobry przykład tandety bazarowej :P
        Jeśli chodzi o jakieś przyjęcia czy wieczór we dwoje to myślę, że warto się
        poświęcić i założyć obcas;)
        • clementine_kruczynski Re: Kapcie de luxe 15.07.07, 23:59
          confused.girl napisała:

> lekko???? Dla mnie to jest bardzo dobry przykład tandety bazarowej :P

No dobra, są paskudne, zmiękczyło mnie to, że w jednym odcinku miała takie
          Carrie Bradshaw. Aby wzmóc rządze kiepskiego kochasia ;-)

Ale w końcu ona jest Amerykanką...
          • confused.girl Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 00:07
            clementine_kruczynski napisała:

> No dobra, są paskudne, zmiękczyło mnie to, że w jednym odcinku miała takie
            > Carrie Bradshaw.

W jednym odcinku czego?
            • clementine_kruczynski "Sex and the city" oczywiście n/t 16.07.07, 00:19

• confused.girl nie dla każdego "oczywiście" n/t 16.07.07, 12:33
                • mef8 Re: dla każdego "oczywiście" 16.07.07, 15:42
                  powiedziałabym ze dla większości forumek z FM to jednak jest "oczywiście"

:)
                  • confused.girl Re: dla każdego "oczywiście" 16.07.07, 21:56
                    jak uważasz
                    • mef8 Re: dla każdego "oczywiście" 17.07.07, 11:07
                      ja nie wierzysz, to zorganizuj ankietę :P
                      • confused.girl Re: dla każdego "oczywiście" 17.07.07, 13:16
                        raczej jest mi to zbyt obojętne ;)
          • lilivampire Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 22:05
            pamiętam ten odcinek:)
      • dziewice Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 00:35
        ja tylko dodam, ze jest opcja zmiany koloru :)
      • nie-niebieska Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 11:00
        nie mam kapci, po domu biegam boso, tak tez przyjmuje gosci
        jak mam domowa impreze to zakladam obuwie adekwatne do stroju

te klapki sa wstretne
      • ryfka81 Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 12:51
        Raczej nie robię superoficjalnych imprez, które wymagałyby ode mnie chodzenia po
        domu w szpilkach. Zwykle chodzę w japonkach albo kapciach z kotkiem.

Prezentowane pantofelki z futerkiem są zabawne i myślę, że zestawione z
        odpowiednią resztą (tzn. nieociekającą lukrem), mogłyby się prezentować całkiem
        fajne. Można przecież czasem trochę zaszaleć i podejść do tego wszystkiego z
        przymrużeniem oka.

PS
        Też pamiętam ten odcinek "Seksu..." ;o)
        • edavenpo Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 13:13

Jak mam impreze w domu to wystepuje w pasujacych do stroju butach i goscie w
          takowych wchodza do domu - nie kaze sciagac obuwia.

Zima po domu chadzam zima w ukochanych kapciach goralskich - takie wyszywane
          futrzane bambosze - podejrzewam ze wiekszosc bedzie wiedziala o co mi chodzi ;-)
          Zreszta sa one przebijem wsrod moich znajomych tutaj i juz kilka par przywiozlam
          w prezencie ;-)

Latem - boso lub w klapkach Birkenstock.
      • monikaa13 Re: Kapcie de luxe 16.07.07, 22:09
        nie mam specjalnych kapci, nie chodze tez po mieszkaniu w butach, obojetnie
        jacy goscie i jaki stroj zawsze mam takie kapcie jakie akurat nosze

a co do klapek, beznadziejne
      • zettrzy Re: Kapcie de luxe 17.07.07, 20:07
        w ogole nie mam zadnych kapci
        zalinkowane klapki nie sa futerkowe tylko pierzate - przeciez nawet w opisie
        masz "marabou slippers" - i pasuja idealnie do jedwabnej halki oraz satynowego
        szlafroczka; podejrzewam ze caly zestaw zostal wymyslony wlasnie jako zestaw i
        kiedys mozna bylo takie rzeczy kupic w dziale bielizny w Saksie

nie widze problemu w noszeniu szpilek we wlasnym domu, chociaz jako obuwie
        domowe, tak desygnowane, sluza mi plaskie klapki i japonki
        • napolnoc Re: Kapcie de luxe 18.07.07, 11:50
          W NL zazwyczaj wszyscy chodza w butach po domu, dopiero pzed pojsciem spac sie
          je sciaga. Tak wiec normalne jest, ze zawsze mam na sobie buty pasujace do
          reszty stroju. Tak samo goscie, nikt nie kaze gosciom sciagac butow w domu.

Hehe, i zawsze jak jestem w PL to jestem opierniczana, ze w sandalkach sie do
          "duzego pokoju" pakuje, a dla mnie stalo sie to tak naturalne, ze glupio sie
          czuje siadzac w skarpetkach w gosciach, lub, nie daj boze, w jakis kapciach "dla
          gosci" brrr....
          • lilivampire Re: Kapcie de luxe 18.07.07, 11:54
            nienawidzę "kapci dla gości", a czasem jestem zmuszana do założenia takowych u przyszłej teściowej
            strasznie mnie to odrzuca:/
            • clementine_kruczynski Re: Kapcie de luxe 19.07.07, 01:05
              Ja w takiej sytuacji mówię, że jest mi gorąco i wolę chodzić na boso.

Nikt mnie nie zmusi do włożenia przechodnich kapci dla gości. Brrrr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka