Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Modne mieszkanie

23.07.07, 11:19
    Dziewczyny, zwłaszcza te, które też są na etapie urządzania mieszkania,
    chęnie wysłucham Waszych propozycji, nowinek czy porad.
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:22
        polecam archiwalny watek ;)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=55256782&a=55256782
        + wnetrza mieszkan fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html?f=35

a poza tym, to ja tez wlasnie jestem na etapie urzadzania mieszkania ;)
        • karmelek4 Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:57
          Ja też...chociaż nie cierpię remontów!
          A teraz wymyśliłam, że chcę mieć na ścianach korytarza zbity tynk do surowej
          cegły /uwielbiam taką surową cegłę/...wieć wiecie co mnie czeka!???
          brrr....
        • geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:04
          Przeglądałam ten wątek - stąd wiem, że niektóre z Was lada moment powinny
          odbierać mieszkanka ;-) W związku z tym liczę na konkretne juz pomysły :-)
          Ja ogólny zarys już mam, a nawet bardziej szczegółowy, nawet juz ekipa działa,
          a tu ciągle tyle do ustalenia, pojawiaja się detale o których nawet nie
          myślałam, a do tego niekończące się oczekiwanie na zamówione materiały.
          • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:09
            skad ja to znam... u mnie na razie robia lazienki i podlogi w calym mieszkaniu.
            nastepnym etapem beda drzwi i oswietlenie (ktorych ciagle nie mam ani
            kupionych, ani nawet wybranych ostatecznie). na jesieni bede zamawiac kuchnie
            na wymiar, ale na szczescie w zasadzie wiem co i jak ja funkcjonowac oraz
            wygladac.
            • geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:17
              Jestem na tym samym etapie ;-)
              Łazienka, podłoga, ściany są juz jakby załatwione, pozostają drzwi, kuchnia,
              meble do garderoby - na wymiar oczywiście. Planuję zrobić sobie półkę na buty,
              na całą ścianę, od góry do dołu, w końcu moje buciki będa miały wygodnie, nie
              wiem tylko czy mój chłop przeżyje taki widok, wszystkie na raz to nie to samo
              co góry kartonów ;-)
              • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:20
                garderobe i reszte szaf na wymiar mam w planach na przyszly rok ;)
          • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:17
            >W związku z tym liczę na konkretne juz pomysły :-)

to moze masz jakies konkretne pytania? :)
            • geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:20
              O tak, meble do garderoby - robię na wymiar, chcę aby była bardzo funkcjonalna,
              każda rzezc na swoim miejscu, interesuje mnie też czy ktoś ma podłogę - dąb
              bielony, a jeszcze cikeawe lustra do łazienki, oświetlenie. No i pewnie jeszcze
              milion innych ;-)
              • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:31
                nie wiem w jakim stylu bedzie twoje mieszkanie, ale swietne garderoby i super jakosc maja Klimek i Klus
                (w blue city maja salon wystawowy).
                Lustra: polecam firme Dyndalo na ul Wspolnej w Warszawie (nie wiem czy jestes z wa wy?) Robia lustra na
                wymiar z montarzem bardzo profesjonalnie, oprawiaja tez w rame:)
                Bielony dab jest bardzo ladny:) Nie wiem tylko jak bedzie sie zachowywal podczas uzytkowania:
                zarysowania itp Inna sprawa, ze drewno ma to do siebie, ze nawet jak sie starzeje i niszczy to tylko
                dodaje mu to urody (wedlug mnie:)) Ja mam merbau przemyslowy na podlodze i wgniecenia, rysy po 4
                latach sa niwidoczne.
                • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:43
                  ja tez mam merbau przemyslowy ;)
                  • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:54
                    :))
                    Mam nawet w lazienkach i swietnie sie spisuje :)
                    mialam miec lapacho (ciemniejsze), ale nie doplynalo na czas, wiec jest merbau. I jestem bardzo
                    zadowolona, lapacho sie rozladzi co nie wyglada brzydko, ale na pewno jest niefunkcjonalne w domu;)
                    A masz olejowany, czy lakierowany ?
                    • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:58
                      lakierowany, bo jestem zwolenniczka blysku na podlodze, przynajmniej poki sie
                      nie wytrze ;) mam drewniany parkiet w sypialniach i salonie. przedpokoj,
                      korytarz i kuchnia - szachownica z bialo-czarnego marmuru, a w lazienkach gres.
                      • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:12
                        ja tez zdecydowalam sie na lakier, bo latwiej utrzymac w czystosci. A lakiery sa teraz ladniejsze niz kiedys
                        na boazeriach ;)))
                        bardzo lubie marmur. To z ta szachownica tak 'palacowo' :))
                        A meble beda stare (antyki), czy nowoczesne?
                        • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:19
                          nowoczesne. ale nie w stylu industrialno-designerskim, tylko bardziej
                          przytulnie ;) kuchnia zdecydowanie nowoczesna i minimalistyczna.
                • kc_mc Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:04
                  taki masz ? Merbau przemysłowy Natur ?
                  www.novatoria.pl/aktualizacja/data/galerie/802_big.jpg
                  www.novatoria.pl/index.php?strona=336
                  • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:07
                    moj ma mahoniowy kolor, mniej wiecej taki
                    www.parkiet.net.pl/technologia/merbau/image008.jpg
                  • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:14
                    u mnie taki jak kc_mc zalinkowala i tak wlasnie polozony
                • geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:13
                  Tez jestem ciekawa jak ten mój bielony dąb będzie się zapatrywał na częste
                  spotkania towarzyskie.
                  Rok temu, kiedy kupowałam mieszkanie to chciałam zrobić parkiet przemysłowy.
                  Generalnie gdybym to mieszkanie urządzała rok temu, wyglądałoby zupełnie
                  inaczej, moja koncepcja jest zupełnie inna od tej z maja 2006. Ciekawe jak
                  będzie za rok ;-)
      • sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:35
        ja jestem, już trzeci rok. dawno przestałam nadążać za trendami w tej
        dziedzinie...
      • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:15
        rzeczy dobrze zaprojektowane nigdy sie nie nudza, wiec warto w nie 'inwestowac'

• papryczka_ag Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:28
        O boże... ja nawet nie chcę o tym mówić, bo to gorszy horror niż cokolwiek
        innego :((((
        • kc_mc Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:38
          Ja zawsze sie dziwilam, dlaczego moja Mama w czasie remontu zawsze chudla 5 - 7
          kg, teraz niestety wiem :/ stres syf i jeszcze raz stres.
          Jak papryczka napisala - horror.
          Na poczatku wszystko ok, ale zawsze cos wyskakuje nie tak jak czlowiek planuje.

:))
          • sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:21
            potwierdzam.
            gdyby to się sprowadzało do spacerowania po sklepach z wachlarzykiem kart
            kredytowych i wskazywania paluszkiem podobających mi się mebli, to byłoby
            cudownie... niestety tak to sobie tylko wyobrażałam ;)
        • geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:10
          U mnie na razie bez większych dramatów, chociaż napotykam na pewne trudności z
          dostępnością tego co mi się podoba.
      • sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 17:58
        ja właśnie też urządzam mieszkanie. Ciągnie się to strasznie długo, bo prace
        zaczęły się po majowym weekendzie, a jeszcze wszystko nie jest zrobione.
        Łazienka i kuchnia są prawie gotowe. W łazience brakuje mebli (właśnie się
        robią), a w kuchni/aneksie kuchennym/ płytek (jutro będą kładzione) i krzeseł.

Podłogi już są - deska barlinecka.

Drzwi zamawiane były razem z mieszkaniem, ale wymienię klamki.

Brakuje jednej lampy. (fajne są np. w ikea, leroy merlin i z firmy
        www.markslojd.com/).
        Na szafę w przedpokoju czekam od ponad miesiąca i ciągle ma być 'w tym tygodniu'.

Jutro może wkleję zdjęcia (jeśli pojadę do mieszkania i zrobi e :))

• sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 17:59
          a no i brakuje mebli... i jak myślę, że mam chodzić po sklepach i wybierać to
          mną.... niby jest taki super wybór, ale jak chcę coś kupić to nic nie ma..... :/
      • aldonus Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 22:54
        no to ja się przyłączam do tematu. mieszkanie remontuje się od m-ca. obecnie
        fachowcy mają przerwę. powrócą w połowie sierpnia, co jak sie domyślacie
        oznacza, że całe wakacje upływają u mnie pod znakiem totalnej demolki. piszę
        teraz siedząc w pomieszczeniu, które nie wiem nawet jak nazwać, bo
        przedpokojopokojokuchnia jest za długim słowem. rozbite mam wszystkie ściany
        oprócz toalety i sypialni - choć i tam drzwi zmieniły swoje położenie. gruz
        wysypuje się z każdej dziury w podłodze, gdzie do niedawna stała ściana. ilość
        rozmaitych faktur i deseni nie zliczę, bo każda ściana miała inny kolor, a na
        dodatek przy burzeniu ścian "powychodziły" na wierzch archiwalne tapety (nie
        moje). od biegania po sklepach z wyposażeniem, marketach, od rozmów z
        niekompetentnymi sprzedawcami, kurzu, który jest wszędzie i szukania inspiracji
        gdzie tylko się da oraz liczenia pieniędzy, których ciągle ubywa głowa mnie już
        boli:)
        • sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:00
          aldonus współczuję. ja mam to szczęście, że nie mieszkam jeszcze w tym
          mieszkaniu i wprowadzę się kiedy wszystko będzie skończone.

....................................................

jestem ciekawa czy jeszcze popularne są 'podwieszane' sufity?? robicie coś
          takiego w mieszkaniach??
          • sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:20
            to nigdy nie będzie skończone :)
            mieszkanie to taka wredna, ciągle żywa bestia, która chciałaby jeść i jeść i jeść...
          • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:29
            > jestem ciekawa czy jeszcze popularne są 'podwieszane' sufity?? robicie coś
            > takiego w mieszkaniach??

ja nie
            • sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:33
              no właśnie ja zrezygnowałam z takiego sufitu nad aneksem i w przedpokoju ku
              ogromnemu zdziwieniu rodziny i znajomych. Wydaje mi się, że ich czasy już minęły?
              • love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:39
                to chyba zalezy gdzie
                mnie sie to nigdy nie podobalo

• aldonus Re: Modne mieszkanie 24.07.07, 21:56
                  no właśnie ja tu chyba mieszkam, choć moja egzystencja w tym remontowanym
                  mieszkaniu odbiega od normalnej definicji słowa mieszkam...:)

podwieszane sufity też nigdy mi się nie podobały. w blokach przytłacza to jeszcz
                  e bardziej niż normalnie, więc u mnie powoduje odruch schylania głowy;) a w
                  starym budownictwie to jakby zabicie duszy wielkich, wysokich wnętrz. no i nie
                  podobają mi sie te halogeniki w okrągłych oprawkach wpuszczane w taki sufit.
                  • love_mode Re: Modne mieszkanie 24.07.07, 22:46
                    podwieszane sufity też nigdy mi się nie podobały. w blokach przytłacza to jeszcz
                    e bardziej niż normalnie, więc u mnie powoduje odruch schylania głowy;)

:D

masz racje
      • ryjza Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 04:53
        ja bardzo lubie jasne wnetrza, z wielopunktowym oswietleniem (duzy piekny
        zyrandol np LamLee) na specjalne okazje a na co dzien stjaca lampa. Nie lubie
        duzej ilosci mebli (nie modne) raczej szafy ukryte w scianach. Z mebli jakas
        piekna komoda (bardziej styl angielski), wygodna kanapa i coffe table. to jest
        podstawa. musi byc przestronnie. Na poczatku jak sie wprowadzilismy do domu to
        tak wlasnie bylo ale z chwila zamieszkania przybywa rzeczy wiec dalej szukam
        rozwiazan na przechowywanie, macie jakies pomysly.
      • aagnes Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 10:58
        Modnie mieszkanie - cóż w- wsytarczy pojsc do kogos, kto wlasnie kupil, czy
        wynajal i sie swiezo urzadzil - wszystkie mieszkania wygladaja identycznie -
        zazwyczaj jasne meble typu ikea, punktowe swiatlo, blaty i powierzchnie jak na
        sali operacyjnej oraz koniecznie wnekowe szafy jak z magazynu laboratorium (o
        zgrozo, czesto w kolorze białym)... wnetrza jak wystawy sklepowe - nie mowiace
        nic o jego mieszkańcach (mam nadzieje, ze za kilka lat bedziemy sie z tych
        cudnych mebli smiac jak teraz z mebloscianek z lat 70).
        wg mnie wynika to z tego, ze zaopatrzenie sklepow z meblami i wyposazeniem
        dostepnym dla przecietnego zjadacza chleba oferuje to co oferuje - na jedno
        kopyto. zupelnie cos jak sklepy z ciuchami - wszystko jedno gdzie wejdziemy -
        jakby wymieszac te ciuchy wszystkie razem - moznaby zrobic jeden wieli sklep.
        dlatego dla mnie bezcenne sa gadżety do wyposazenia mieszkania zdobyte,
        odziedziczone czy nawet samemu sklecone - tylko takie, ktore sie rzezczywiscie
        podobaja i wspolgraja z naszym charakterem...
        • nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:16
          ja jestem na etapie szukania ekipy do lazienki
          wymienilam rury, zrobilam nowa armature i bialy montaz ale nie mam podlogi i
          scian i oswietlenia
          i tak juz prawie 2 miesiace bo nikogo znalezc nie moge
          nie mowiac juz o tym ze zadne kafelki mi sie nie podobaja
        • sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:20
          zgadzam się (nie bez ubolewania). oczywiście niezmiennie wierzę, że przy
          odrobinie pomysłowości nawet meblościance da się nadać charakter i że można
          wytropić sporo fajnych rzeczy na pchlich targach (przy założeniu, że mieszka
          się w mieście, w którym takie atrakcje są). ale rzeczywiście - musiałabym
          wygrać w totka albo wymienić tatę na bogatszego, żeby urządzić moje mieszkanie
          dokładnie tak, jak sobie wymarzyłam. zresztą i tak jest na to za małe :) no
          trudno. poza tym życie przez 3 lata na pudłach przy jednoczesnym ściuboleniu na
          idealną komódkę już mnie trochę znudziło :) taa... zanim kupiłam mieszkanie,
          pisma wnętrzarskie były moją biblią, teraz się najwyżej gorzko śmieję na ich
          widok.
        • geene Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:28
          To ja mam nietyppowe mieszkanie. Minimalizm do granic możliwości, kolory to
          przewaga szarości, wnękowych szaf brak - jest garderoba.
          Ale masz rację większość mieszkań to: ciemne podłogi z egzotycznego drewna, u
          tych z większą wyobraźnią podłoga przemysłowa, waniliowe ściany, łazienki w
          beżach. Generalnie mix beżu, brązu i wanilii.
          • nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 12:58
            moje mieszkanie jest na pewno niemodne :)
            polowa scian to regaly z polek na ksiazki, niebiesko biala kanapa w stylu
            angielskim, czerwono bialy fotel, biala komoda, duzy jasno brazowy stol, okno
            na cala sciane bez zaslon i firanek, lampy podlogowe, jasna wykladzina
            dywanowa, kuchnia i przedpokoj to bezowy gres szkliwiony, biale szafy do sufitu
            szafki kuchenne dolne bez drzwiczek :)
            kocham moje miszkanie
          • sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:20
            Modne/niemodne, ważne aby było funkcjonalne, o czym niestety większość
            projektantów i architektów zdaje sie zapominać. Np. wbrew opinii producentów
            farb i tapet wszelakich, ściany wykończone klasyczna białą emulsją wcale nie są
            banalne czy oklepane. Wyśmienicie pasują do stylu zen i skandynawskiego,
            wspaniale eksponują jasne i ciemne forniry lub drewno oraz mocne akcenty
            kolorystyczne wyposażenia wnętrza. Ponadto są łatwe w konserwacji.
            Tak samo jasne drewno czy beżowy gres lub kafelki są bardzo praktyczne - mniej
            widać na nich kurz ;-)
            Nawet tak znienawidzona obecnie przez projektantów meblościanka może
            uatrakcyjnić salon lub sypialnię, byle nie zajmowała całej powierzchni ściany,
            ponieważ inaczej przytłamsi i zmniejszy optycznie wnętrze.
            W łazience, zwłaszcza jeśli jest niewielka, polecam spore lustro wkomponowane w
            glazurę, które dodatkowo powiększy przestrzeń. Jeśli na dodatek łazienka jest
            bez okna polecam jasne kafle lub piaskowiec i dobre oświetlenie halogenowe.
            Warto też pamiętać, że jest to najbardziej wilgotne pomieszczenie w całym domu,
            więc w wariancie bez okna warto zadbać o to by ściany oddychały (glazura tylko
            do pewnej wysokości, dobra wentylacja, etc).
            Kuchnię należy urządzić wedle własnych preferencji i przyzwyczajeń. Osobiście
            zrezygnowałam z osobnej kuchni i jadalni na rzecz aneksu w pokoju dziennym,
            ponieważ bardzo lubię gotować i przyjmować gości, ale nie chce mi się biegać po
            pokojach z tacami ;-) Ponadto w ten sposób Córcia zyskała własną sypialnię ;-)
            Jako żona i matka dwóch alergików nie polecam wykładzin dywanowych, dywanów,
            zasłon i nadmiaru bibelotów. Polecam natomiast żaluzje, rolety (łatwe w
            konserwacji i funkcjonalne) oraz niewielkie chodniki, które można wrzucić bez
            problemu do pralki :-)
            Jeśli posiadasz spory księgozbiór, radzę wybrać biblioteczkę zaopatrzoną w drzwi.
            • geene Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:47
              Nie dodałam tego, bo to jest oczywiste - mieszkanie przede wszystkim ma być
              funkcjonalne, mamy dobrze się w nim czuć.
              • sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:57
                To nie jest tak oczywiste dla wszystkich, niestety ;-)
                Obecne modne mieszkanie bardziej przypomina salę ekspozycyjną niż dom w którym
                się mieszka.
                • sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:03
                  to prawda.
                  ale prędzej czy później niefunkcjonalność wychodzi w praniu i staje się dość
                  upierdliwa dla właściciela... chociaż oczywiście mam znajomych, którzy brną w
                  zaparte.
                  jedna rzecz mnie zastanawia w tych 'salach ekspozycyjnych' - gdzie oni trzymają
                  książki? :)
                  • sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:15
                    Lektura jest nie-trendy. Poza tym kiedy miała by być ona praktykowana? 16 godzin
                    w trendy-biurze, potem jakiś równie trendy klub z selekcją, w "łykendy" wyjazdy
                    integracyjne, w końcu też spać trzeba ;-P Księgozbiór w trendy apartamencie
                    mieści się na niespełna półmetrowej półce (i jeszcze jest trochę miejsca) ;-PPP
                    Z Mężem jesteśmy wyjątkowo "out". Posiadamy biblioteczkę 250 X 260 i dosłownie
                    pęka w szwach. Do tego osobny regał na pozycje kulinarne. Córka ma własną
                    bibliotekę. Do tego kilka kartonów pod oknem w obydwu sypialniach, a i tak z
                    Empiku wracamy z pełnymi torbami ;-))) To chyba uzależnia ;-)
                    • nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:25
                      witaj w klubie nietrendowcow
                      u mnie w pokoju sa 4 regaly wysokosci ponad 2 metrow,
                      kilka niskich regalow
                      masa polek u syna
                      szykuje sie do zakupu kolejnych
                      ksiazki sa w kazdym mozliwym miejscu
                      kazdego niemal dnia kupuje nowe
                      i wciaz mi malo
                      • emii77 Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:29
                        to tak jak ja :) zaczelam juz je (ksiazki)pakowac do kartonow i wynosic do
                        piwnicy (boje sie tylko ze przesiakna wilgocia)
                        • sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 15:09
                          Wystarczy na dnie kartonu położyć torebkę foliową lub gazety i zabezpieczyć
                          dobrze karton taśmą.
        • cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:22
          mnie sie tez nie podobaja te wszechobecne beze i brazy ;) w zasadzie z
          wymienionych przez ciebie rzeczy mam tylko egzotyczny parkiet przemyslowy,
          chociaz chcialam debowy, ale okazalo sie ze nie pasuje do reszty podlog w
          mieszakaniu.

poniewaz bylam na NIE wobec bezowo-brazowych lazienek, to 3 miesiace szukalam
          innej glazury i w koncu zdecydowalam sie na szaro-rozowa.

z modnego obecnie minimalizmu formy podobaja mi sie szklane kuchnie
          tiny.pl/fsmd

na zywo mozna je zobaczyc np w domotece w jankach... niestety sa poza moim
          zasiegiem finansowym dlatego zapewne zdecyduje sie na zwykla, tyle ze
          lakierowana na blysk w takim minimalistycznym stylu.

• nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 15:18
            dowcip mi sie przypomnial:

Rozmawia dwoch kolego wybierajacych sie na urodziny do znajomego.
            Zastanawiaja sie nad prezentem jaki maja kupic. Wreszcie jeden proponuje:
            - A moze ksiazke?
            - nie, juz jedna ma
      • ryjza Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:33
        w miom domu jest tez duzo drewna (podlogi, wykonczenia, drewniane meble (np
        sypialnia) a nie stylu ikea, ktorego nie nawidze. nie lubie tak jak chyba
        wiekszosc z was mieszkan ktore wygladaja sterylnie, lubie przestrzen ale ciepla
        przestrzen. Miesiac temu zainwestowalam cala pensje w obraz holenderskiego
        malarza, jest przepiekny. Co myslicie o kupowaniu malarstwa jako forma
        inwestycji - troche za drogi biznes jak na nasz kraj.
        • love_mode Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:38
          Co myslicie o kupowaniu malarstwa jako forma
          > inwestycji - troche za drogi biznes jak na nasz kraj.

ja mysle, ze pomysl swietny, tylko trzeba miec do tego nosa:)
        • sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:45
          zacznę myśleć o inwestycjach, kiedy będę miała przynajmniej pięciocyfrową pensję :)
          mam obrazy namalowane przez moją znajomą, mam fotografie (własnego autorstwa) i parę stareńkich plakatów kupionych na ebayu. i tyle. coś na ścianach wisieć musi, choćby po to, żeby muzyka dziwnie nie brzmiała, a że jestem sentymentalna, wolę wieszać to, co jest mi bliskie ;)

w kwestii Ikei muszę dodać jedną rzecz - nie jestem absolutną przeciwniczką, chociaż mebla od nich nie mam żadnego. ale mam zasłony :) i doceniam pomysłowość. poza tym przyznaję - jeśli potrzebuję szkła, jadę do Ikei. do mnie często przychodzą goście, no i... w sobotnie noce Villeroy & Boch się nie sprawdzają ;)
          ponieważ jednak mieszkam dokładnie na drugim końcu Krakowa i Ikea to dla mnie daleka wyprawa, chodzę do Duki. baardzo lubię.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka