geene 23.07.07, 11:19 Dziewczyny, zwłaszcza te, które też są na etapie urządzania mieszkania, chęnie wysłucham Waszych propozycji, nowinek czy porad. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:22 polecam archiwalny watek ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=55256782&a=55256782 + wnetrza mieszkan fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html?f=35 a poza tym, to ja tez wlasnie jestem na etapie urzadzania mieszkania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:57 Ja też...chociaż nie cierpię remontów! A teraz wymyśliłam, że chcę mieć na ścianach korytarza zbity tynk do surowej cegły /uwielbiam taką surową cegłę/...wieć wiecie co mnie czeka!??? brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:04 Przeglądałam ten wątek - stąd wiem, że niektóre z Was lada moment powinny odbierać mieszkanka ;-) W związku z tym liczę na konkretne juz pomysły :-) Ja ogólny zarys już mam, a nawet bardziej szczegółowy, nawet juz ekipa działa, a tu ciągle tyle do ustalenia, pojawiaja się detale o których nawet nie myślałam, a do tego niekończące się oczekiwanie na zamówione materiały. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:09 skad ja to znam... u mnie na razie robia lazienki i podlogi w calym mieszkaniu. nastepnym etapem beda drzwi i oswietlenie (ktorych ciagle nie mam ani kupionych, ani nawet wybranych ostatecznie). na jesieni bede zamawiac kuchnie na wymiar, ale na szczescie w zasadzie wiem co i jak ja funkcjonowac oraz wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:17 Jestem na tym samym etapie ;-) Łazienka, podłoga, ściany są juz jakby załatwione, pozostają drzwi, kuchnia, meble do garderoby - na wymiar oczywiście. Planuję zrobić sobie półkę na buty, na całą ścianę, od góry do dołu, w końcu moje buciki będa miały wygodnie, nie wiem tylko czy mój chłop przeżyje taki widok, wszystkie na raz to nie to samo co góry kartonów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:20 garderobe i reszte szaf na wymiar mam w planach na przyszly rok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:17 >W związku z tym liczę na konkretne juz pomysły :-) to moze masz jakies konkretne pytania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:20 O tak, meble do garderoby - robię na wymiar, chcę aby była bardzo funkcjonalna, każda rzezc na swoim miejscu, interesuje mnie też czy ktoś ma podłogę - dąb bielony, a jeszcze cikeawe lustra do łazienki, oświetlenie. No i pewnie jeszcze milion innych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:31 nie wiem w jakim stylu bedzie twoje mieszkanie, ale swietne garderoby i super jakosc maja Klimek i Klus (w blue city maja salon wystawowy). Lustra: polecam firme Dyndalo na ul Wspolnej w Warszawie (nie wiem czy jestes z wa wy?) Robia lustra na wymiar z montarzem bardzo profesjonalnie, oprawiaja tez w rame:) Bielony dab jest bardzo ladny:) Nie wiem tylko jak bedzie sie zachowywal podczas uzytkowania: zarysowania itp Inna sprawa, ze drewno ma to do siebie, ze nawet jak sie starzeje i niszczy to tylko dodaje mu to urody (wedlug mnie:)) Ja mam merbau przemyslowy na podlodze i wgniecenia, rysy po 4 latach sa niwidoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:43 ja tez mam merbau przemyslowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:54 :)) Mam nawet w lazienkach i swietnie sie spisuje :) mialam miec lapacho (ciemniejsze), ale nie doplynalo na czas, wiec jest merbau. I jestem bardzo zadowolona, lapacho sie rozladzi co nie wyglada brzydko, ale na pewno jest niefunkcjonalne w domu;) A masz olejowany, czy lakierowany ? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:58 lakierowany, bo jestem zwolenniczka blysku na podlodze, przynajmniej poki sie nie wytrze ;) mam drewniany parkiet w sypialniach i salonie. przedpokoj, korytarz i kuchnia - szachownica z bialo-czarnego marmuru, a w lazienkach gres. Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:12 ja tez zdecydowalam sie na lakier, bo latwiej utrzymac w czystosci. A lakiery sa teraz ladniejsze niz kiedys na boazeriach ;))) bardzo lubie marmur. To z ta szachownica tak 'palacowo' :)) A meble beda stare (antyki), czy nowoczesne? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:19 nowoczesne. ale nie w stylu industrialno-designerskim, tylko bardziej przytulnie ;) kuchnia zdecydowanie nowoczesna i minimalistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:04 taki masz ? Merbau przemysłowy Natur ? www.novatoria.pl/aktualizacja/data/galerie/802_big.jpg www.novatoria.pl/index.php?strona=336 Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:07 moj ma mahoniowy kolor, mniej wiecej taki www.parkiet.net.pl/technologia/merbau/image008.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:14 u mnie taki jak kc_mc zalinkowala i tak wlasnie polozony Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:13 Tez jestem ciekawa jak ten mój bielony dąb będzie się zapatrywał na częste spotkania towarzyskie. Rok temu, kiedy kupowałam mieszkanie to chciałam zrobić parkiet przemysłowy. Generalnie gdybym to mieszkanie urządzała rok temu, wyglądałoby zupełnie inaczej, moja koncepcja jest zupełnie inna od tej z maja 2006. Ciekawe jak będzie za rok ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 11:35 ja jestem, już trzeci rok. dawno przestałam nadążać za trendami w tej dziedzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:15 rzeczy dobrze zaprojektowane nigdy sie nie nudza, wiec warto w nie 'inwestowac' Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:28 O boże... ja nawet nie chcę o tym mówić, bo to gorszy horror niż cokolwiek innego :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 12:38 Ja zawsze sie dziwilam, dlaczego moja Mama w czasie remontu zawsze chudla 5 - 7 kg, teraz niestety wiem :/ stres syf i jeszcze raz stres. Jak papryczka napisala - horror. Na poczatku wszystko ok, ale zawsze cos wyskakuje nie tak jak czlowiek planuje. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:21 potwierdzam. gdyby to się sprowadzało do spacerowania po sklepach z wachlarzykiem kart kredytowych i wskazywania paluszkiem podobających mi się mebli, to byłoby cudownie... niestety tak to sobie tylko wyobrażałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 13:10 U mnie na razie bez większych dramatów, chociaż napotykam na pewne trudności z dostępnością tego co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 17:58 ja właśnie też urządzam mieszkanie. Ciągnie się to strasznie długo, bo prace zaczęły się po majowym weekendzie, a jeszcze wszystko nie jest zrobione. Łazienka i kuchnia są prawie gotowe. W łazience brakuje mebli (właśnie się robią), a w kuchni/aneksie kuchennym/ płytek (jutro będą kładzione) i krzeseł. Podłogi już są - deska barlinecka. Drzwi zamawiane były razem z mieszkaniem, ale wymienię klamki. Brakuje jednej lampy. (fajne są np. w ikea, leroy merlin i z firmy www.markslojd.com/). Na szafę w przedpokoju czekam od ponad miesiąca i ciągle ma być 'w tym tygodniu'. Jutro może wkleję zdjęcia (jeśli pojadę do mieszkania i zrobi e :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 17:59 a no i brakuje mebli... i jak myślę, że mam chodzić po sklepach i wybierać to mną.... niby jest taki super wybór, ale jak chcę coś kupić to nic nie ma..... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aldonus Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 22:54 no to ja się przyłączam do tematu. mieszkanie remontuje się od m-ca. obecnie fachowcy mają przerwę. powrócą w połowie sierpnia, co jak sie domyślacie oznacza, że całe wakacje upływają u mnie pod znakiem totalnej demolki. piszę teraz siedząc w pomieszczeniu, które nie wiem nawet jak nazwać, bo przedpokojopokojokuchnia jest za długim słowem. rozbite mam wszystkie ściany oprócz toalety i sypialni - choć i tam drzwi zmieniły swoje położenie. gruz wysypuje się z każdej dziury w podłodze, gdzie do niedawna stała ściana. ilość rozmaitych faktur i deseni nie zliczę, bo każda ściana miała inny kolor, a na dodatek przy burzeniu ścian "powychodziły" na wierzch archiwalne tapety (nie moje). od biegania po sklepach z wyposażeniem, marketach, od rozmów z niekompetentnymi sprzedawcami, kurzu, który jest wszędzie i szukania inspiracji gdzie tylko się da oraz liczenia pieniędzy, których ciągle ubywa głowa mnie już boli:) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:00 aldonus współczuję. ja mam to szczęście, że nie mieszkam jeszcze w tym mieszkaniu i wprowadzę się kiedy wszystko będzie skończone. .................................................... jestem ciekawa czy jeszcze popularne są 'podwieszane' sufity?? robicie coś takiego w mieszkaniach?? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:20 to nigdy nie będzie skończone :) mieszkanie to taka wredna, ciągle żywa bestia, która chciałaby jeść i jeść i jeść... Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:29 > jestem ciekawa czy jeszcze popularne są 'podwieszane' sufity?? robicie coś > takiego w mieszkaniach?? ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:33 no właśnie ja zrezygnowałam z takiego sufitu nad aneksem i w przedpokoju ku ogromnemu zdziwieniu rodziny i znajomych. Wydaje mi się, że ich czasy już minęły? Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 23.07.07, 23:39 to chyba zalezy gdzie mnie sie to nigdy nie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
aldonus Re: Modne mieszkanie 24.07.07, 21:56 no właśnie ja tu chyba mieszkam, choć moja egzystencja w tym remontowanym mieszkaniu odbiega od normalnej definicji słowa mieszkam...:) podwieszane sufity też nigdy mi się nie podobały. w blokach przytłacza to jeszcz e bardziej niż normalnie, więc u mnie powoduje odruch schylania głowy;) a w starym budownictwie to jakby zabicie duszy wielkich, wysokich wnętrz. no i nie podobają mi sie te halogeniki w okrągłych oprawkach wpuszczane w taki sufit. Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 24.07.07, 22:46 podwieszane sufity też nigdy mi się nie podobały. w blokach przytłacza to jeszcz e bardziej niż normalnie, więc u mnie powoduje odruch schylania głowy;) :D masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
ryjza Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 04:53 ja bardzo lubie jasne wnetrza, z wielopunktowym oswietleniem (duzy piekny zyrandol np LamLee) na specjalne okazje a na co dzien stjaca lampa. Nie lubie duzej ilosci mebli (nie modne) raczej szafy ukryte w scianach. Z mebli jakas piekna komoda (bardziej styl angielski), wygodna kanapa i coffe table. to jest podstawa. musi byc przestronnie. Na poczatku jak sie wprowadzilismy do domu to tak wlasnie bylo ale z chwila zamieszkania przybywa rzeczy wiec dalej szukam rozwiazan na przechowywanie, macie jakies pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 10:58 Modnie mieszkanie - cóż w- wsytarczy pojsc do kogos, kto wlasnie kupil, czy wynajal i sie swiezo urzadzil - wszystkie mieszkania wygladaja identycznie - zazwyczaj jasne meble typu ikea, punktowe swiatlo, blaty i powierzchnie jak na sali operacyjnej oraz koniecznie wnekowe szafy jak z magazynu laboratorium (o zgrozo, czesto w kolorze białym)... wnetrza jak wystawy sklepowe - nie mowiace nic o jego mieszkańcach (mam nadzieje, ze za kilka lat bedziemy sie z tych cudnych mebli smiac jak teraz z mebloscianek z lat 70). wg mnie wynika to z tego, ze zaopatrzenie sklepow z meblami i wyposazeniem dostepnym dla przecietnego zjadacza chleba oferuje to co oferuje - na jedno kopyto. zupelnie cos jak sklepy z ciuchami - wszystko jedno gdzie wejdziemy - jakby wymieszac te ciuchy wszystkie razem - moznaby zrobic jeden wieli sklep. dlatego dla mnie bezcenne sa gadżety do wyposazenia mieszkania zdobyte, odziedziczone czy nawet samemu sklecone - tylko takie, ktore sie rzezczywiscie podobaja i wspolgraja z naszym charakterem... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:16 ja jestem na etapie szukania ekipy do lazienki wymienilam rury, zrobilam nowa armature i bialy montaz ale nie mam podlogi i scian i oswietlenia i tak juz prawie 2 miesiace bo nikogo znalezc nie moge nie mowiac juz o tym ze zadne kafelki mi sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:20 zgadzam się (nie bez ubolewania). oczywiście niezmiennie wierzę, że przy odrobinie pomysłowości nawet meblościance da się nadać charakter i że można wytropić sporo fajnych rzeczy na pchlich targach (przy założeniu, że mieszka się w mieście, w którym takie atrakcje są). ale rzeczywiście - musiałabym wygrać w totka albo wymienić tatę na bogatszego, żeby urządzić moje mieszkanie dokładnie tak, jak sobie wymarzyłam. zresztą i tak jest na to za małe :) no trudno. poza tym życie przez 3 lata na pudłach przy jednoczesnym ściuboleniu na idealną komódkę już mnie trochę znudziło :) taa... zanim kupiłam mieszkanie, pisma wnętrzarskie były moją biblią, teraz się najwyżej gorzko śmieję na ich widok. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 11:28 To ja mam nietyppowe mieszkanie. Minimalizm do granic możliwości, kolory to przewaga szarości, wnękowych szaf brak - jest garderoba. Ale masz rację większość mieszkań to: ciemne podłogi z egzotycznego drewna, u tych z większą wyobraźnią podłoga przemysłowa, waniliowe ściany, łazienki w beżach. Generalnie mix beżu, brązu i wanilii. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 12:58 moje mieszkanie jest na pewno niemodne :) polowa scian to regaly z polek na ksiazki, niebiesko biala kanapa w stylu angielskim, czerwono bialy fotel, biala komoda, duzy jasno brazowy stol, okno na cala sciane bez zaslon i firanek, lampy podlogowe, jasna wykladzina dywanowa, kuchnia i przedpokoj to bezowy gres szkliwiony, biale szafy do sufitu szafki kuchenne dolne bez drzwiczek :) kocham moje miszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:20 Modne/niemodne, ważne aby było funkcjonalne, o czym niestety większość projektantów i architektów zdaje sie zapominać. Np. wbrew opinii producentów farb i tapet wszelakich, ściany wykończone klasyczna białą emulsją wcale nie są banalne czy oklepane. Wyśmienicie pasują do stylu zen i skandynawskiego, wspaniale eksponują jasne i ciemne forniry lub drewno oraz mocne akcenty kolorystyczne wyposażenia wnętrza. Ponadto są łatwe w konserwacji. Tak samo jasne drewno czy beżowy gres lub kafelki są bardzo praktyczne - mniej widać na nich kurz ;-) Nawet tak znienawidzona obecnie przez projektantów meblościanka może uatrakcyjnić salon lub sypialnię, byle nie zajmowała całej powierzchni ściany, ponieważ inaczej przytłamsi i zmniejszy optycznie wnętrze. W łazience, zwłaszcza jeśli jest niewielka, polecam spore lustro wkomponowane w glazurę, które dodatkowo powiększy przestrzeń. Jeśli na dodatek łazienka jest bez okna polecam jasne kafle lub piaskowiec i dobre oświetlenie halogenowe. Warto też pamiętać, że jest to najbardziej wilgotne pomieszczenie w całym domu, więc w wariancie bez okna warto zadbać o to by ściany oddychały (glazura tylko do pewnej wysokości, dobra wentylacja, etc). Kuchnię należy urządzić wedle własnych preferencji i przyzwyczajeń. Osobiście zrezygnowałam z osobnej kuchni i jadalni na rzecz aneksu w pokoju dziennym, ponieważ bardzo lubię gotować i przyjmować gości, ale nie chce mi się biegać po pokojach z tacami ;-) Ponadto w ten sposób Córcia zyskała własną sypialnię ;-) Jako żona i matka dwóch alergików nie polecam wykładzin dywanowych, dywanów, zasłon i nadmiaru bibelotów. Polecam natomiast żaluzje, rolety (łatwe w konserwacji i funkcjonalne) oraz niewielkie chodniki, które można wrzucić bez problemu do pralki :-) Jeśli posiadasz spory księgozbiór, radzę wybrać biblioteczkę zaopatrzoną w drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:47 Nie dodałam tego, bo to jest oczywiste - mieszkanie przede wszystkim ma być funkcjonalne, mamy dobrze się w nim czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 13:57 To nie jest tak oczywiste dla wszystkich, niestety ;-) Obecne modne mieszkanie bardziej przypomina salę ekspozycyjną niż dom w którym się mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:03 to prawda. ale prędzej czy później niefunkcjonalność wychodzi w praniu i staje się dość upierdliwa dla właściciela... chociaż oczywiście mam znajomych, którzy brną w zaparte. jedna rzecz mnie zastanawia w tych 'salach ekspozycyjnych' - gdzie oni trzymają książki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:15 Lektura jest nie-trendy. Poza tym kiedy miała by być ona praktykowana? 16 godzin w trendy-biurze, potem jakiś równie trendy klub z selekcją, w "łykendy" wyjazdy integracyjne, w końcu też spać trzeba ;-P Księgozbiór w trendy apartamencie mieści się na niespełna półmetrowej półce (i jeszcze jest trochę miejsca) ;-PPP Z Mężem jesteśmy wyjątkowo "out". Posiadamy biblioteczkę 250 X 260 i dosłownie pęka w szwach. Do tego osobny regał na pozycje kulinarne. Córka ma własną bibliotekę. Do tego kilka kartonów pod oknem w obydwu sypialniach, a i tak z Empiku wracamy z pełnymi torbami ;-))) To chyba uzależnia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:25 witaj w klubie nietrendowcow u mnie w pokoju sa 4 regaly wysokosci ponad 2 metrow, kilka niskich regalow masa polek u syna szykuje sie do zakupu kolejnych ksiazki sa w kazdym mozliwym miejscu kazdego niemal dnia kupuje nowe i wciaz mi malo Odpowiedz Link Zgłoś
emii77 Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:29 to tak jak ja :) zaczelam juz je (ksiazki)pakowac do kartonow i wynosic do piwnicy (boje sie tylko ze przesiakna wilgocia) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 15:09 Wystarczy na dnie kartonu położyć torebkę foliową lub gazety i zabezpieczyć dobrze karton taśmą. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 14:22 mnie sie tez nie podobaja te wszechobecne beze i brazy ;) w zasadzie z wymienionych przez ciebie rzeczy mam tylko egzotyczny parkiet przemyslowy, chociaz chcialam debowy, ale okazalo sie ze nie pasuje do reszty podlog w mieszakaniu. poniewaz bylam na NIE wobec bezowo-brazowych lazienek, to 3 miesiace szukalam innej glazury i w koncu zdecydowalam sie na szaro-rozowa. z modnego obecnie minimalizmu formy podobaja mi sie szklane kuchnie tiny.pl/fsmd na zywo mozna je zobaczyc np w domotece w jankach... niestety sa poza moim zasiegiem finansowym dlatego zapewne zdecyduje sie na zwykla, tyle ze lakierowana na blysk w takim minimalistycznym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 15:18 dowcip mi sie przypomnial: Rozmawia dwoch kolego wybierajacych sie na urodziny do znajomego. Zastanawiaja sie nad prezentem jaki maja kupic. Wreszcie jeden proponuje: - A moze ksiazke? - nie, juz jedna ma Odpowiedz Link Zgłoś
ryjza Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:33 w miom domu jest tez duzo drewna (podlogi, wykonczenia, drewniane meble (np sypialnia) a nie stylu ikea, ktorego nie nawidze. nie lubie tak jak chyba wiekszosc z was mieszkan ktore wygladaja sterylnie, lubie przestrzen ale ciepla przestrzen. Miesiac temu zainwestowalam cala pensje w obraz holenderskiego malarza, jest przepiekny. Co myslicie o kupowaniu malarstwa jako forma inwestycji - troche za drogi biznes jak na nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:38 Co myslicie o kupowaniu malarstwa jako forma > inwestycji - troche za drogi biznes jak na nasz kraj. ja mysle, ze pomysl swietny, tylko trzeba miec do tego nosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Modne mieszkanie 25.07.07, 20:45 zacznę myśleć o inwestycjach, kiedy będę miała przynajmniej pięciocyfrową pensję :) mam obrazy namalowane przez moją znajomą, mam fotografie (własnego autorstwa) i parę stareńkich plakatów kupionych na ebayu. i tyle. coś na ścianach wisieć musi, choćby po to, żeby muzyka dziwnie nie brzmiała, a że jestem sentymentalna, wolę wieszać to, co jest mi bliskie ;) w kwestii Ikei muszę dodać jedną rzecz - nie jestem absolutną przeciwniczką, chociaż mebla od nich nie mam żadnego. ale mam zasłony :) i doceniam pomysłowość. poza tym przyznaję - jeśli potrzebuję szkła, jadę do Ikei. do mnie często przychodzą goście, no i... w sobotnie noce Villeroy & Boch się nie sprawdzają ;) ponieważ jednak mieszkam dokładnie na drugim końcu Krakowa i Ikea to dla mnie daleka wyprawa, chodzę do Duki. baardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś