Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolorowa moda - jak to bywa w nas?

26.07.07, 09:43
    Przeglądając moją szafę ze zdziwieniem dostrzegłam ze nie ma u mnie
    klasycznych, bezpiecznych kolorów. I tak np. buty to żółte, niebieskie,
    zielone, różowe, czerwone, w panterkę, jedynie brązy można uznać za w miarę
    klasyczne. Zgadnijcie jaki jest problem gdy trzeba złożyć coś bardzo
    stonowanego i nie razić nieodpowiednim kolorem obuwia. Bielizna to kolejny
    problem - biała bluzka i np. wystający niebieski, turkusowy czy amarantowy
    stanik. Z resztą białych bluzek 9czysto biały też brak). Kostiumy i garnitury
    to czerwienie i beże. Właściwie jedynymi normalnymi kolorami poszczycić się u
    mnie mogą tylko jeansy :)) Chyba jakaś dziwna jestem :) A jak u was z kolorami
    w modzie? Czy to co jest modne, to co jest akurat w sklepach czy macie swoje
    ulubione?
    Obserwuj wątek
      • hermina5 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 09:48
        Hmmm...ja w tym roku kupię sobie pierwsze czerwone buty, to dopeiro beedzie
        jazda!:)
        • mamasama1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 09:49
          Powodzenia! Na pewno będą piękne!
          • hermina5 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 09:57
            :) Dzięki - juz sobie do nich kupiłam bordowe i czerwone rajstopy:)) Rozumiesz,
            ż e jak ja mam pierwsze takie doświadczenie, to ty jesteś dla nie jak
            przedstawieciel obcej planety:)))) ale to dobrze, bo Polacy ubieraja sie
            potwornie smutno - ratują nas licealisci i studenci, ale ci to już wybiórczo.
            • mamasama1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 09:59
              Uuu to ładnie! Kolorowo jak widzę ale że z pomysłem:) Ja niestety nawet nie
              studentka jestem a stara baba i zastanawiam się czy jednak nie przesadzam w tym
              kolorze. Choć przyznaję że nigdy nie mieszam przypadkowo kolorów żeby nie
              wyglądać jak jarmark :)
        • gabi1234 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 15:16
          hermina5 napisała:

> Hmmm...ja w tym roku kupię sobie pierwsze czerwone buty, to dopeiro beedzie
          > jazda!:)

LOL
          ja sie powstrzymalam dzis zeby nie kupic 5 pary czerwonych butow :)) ale dla
          rownowagi kupilam pomaranczowe lakierki :P buty mam we wszystkich kolorach
          (brak mi tylko fioletowych)
          jesli chodzi o ciuchy to dominuje kilka kolorow bez wzgledu na mode -
          czerwony , fuksja, zielen, braz
      • mini_kks Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 09:52
        Ja mam odwrotnie - po ulubieniu różu przeszłam na stonowane kolory - biel,
        czerń, brąz i teraz jestem na etapie stwierdzania, że ubieram się za smutno. W
        związku z czym czekają mnie kolorowe zakupy :)
      • disa Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:06
        bazą u mnie jest brąz i biel

później czarny, czerwony troche zółtego
        pozostałości różu
        • karmelek4 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:30
          W mojej szafie domunije czarny, biały, szary....miedzy tym jakiś len w kolorze
          ecru oraz brąz.

U mnie jest dopiero szaro-buro...ale b. mi to odpowiada:)
          • disa Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:39
            :D
            mnie wręcz drażnią jakieś pastelowe, żywe, radosne kolory ;D
            • karmelek4 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:55
              disa napisała:

> mnie wręcz drażnią jakieś pastelowe, żywe, radosne kolory ;D

Ja próbowałam ożywic swoją szafę jakimś fioletem /bo uwielbiam fioletowe
              cienie/...ale masakra!
              Z zielonym też mi nie wyszło...chociaż mam taką mini-sukienkę na plaże w
              kolorze jasnej zieleni /taka ze sciągaczem na biuście bez
              ramiączek/...powiedzmy, ze czasami się skuszę:)

Ja w ogóle nie nadaje się do Polski....lubię jesień-zimę i taka też wolę
              garderobę. A w ogóle powinni mnie wykopać na Alaskę ewentualnie do Norwegii!
              • disa Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:05
                no popatrz mam podobnie :D
                nie lubie upałów, lata i słońca

Mam oczy wrażliwe na światło, mdleje jak jest mi za gorąco i nie lubie się opalać ;]

Skandynawia... :D
                ja bym chciała na Islandii mieszkać :D
                • mamasama1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:12
                  Opalać też sienie cierpię, okulary p / słoneczne nosze nawet zimą, ale co ja mam
                  zrobić że gdy wchodzę do sklepu tylko kolory mnie przyciągają? Czasem się
                  złoszczę na to, bo są sytuacje że trzeba założyć coś np. na pogrzeb, albo na
                  spotkanie z klientem bardzo poważnym a tu do wyboru butelkowa zieleń albo
                  śliwkowe buty. O kolorach moich torebek nie wspomnę. Może w przeszłym życiu
                  byłam daltonistą i teraz wynagradzam sobie to:)
                • karmelek4 Disa:) 26.07.07, 11:17
                  B. dobrze Cie rozumiem z ta nadwrażliwoscią, bo mam problemy /od lat/ z
                  rogówką /nie będę opisywać dokladnej historii choroby/, ale gdy nawiedzaja nas
                  tropikalne upały uaktywnia mi się wirus, ktory powoduje m.in. światłowstręt!
                  Brr...prawie non stop chodzę w ciemnych okularach /uwielbiam/...)

To co...byle do jesieni....!
                  • disa Re: Disa:) 26.07.07, 11:26
                    i oby lato było deszczowe ;D
                    • mamasama1 No nie bądźcie takie! Choć dwa tygodnie ładne 26.07.07, 11:29
                      i słoneczne jak będę na urlopie w sierpniu :)
                      • karmelek4 Re: No nie bądźcie takie! Choć dwa tygodnie ładne 26.07.07, 11:32
                        Umiarkowanie-ładne...takie bez upałów:)
                        • mamasama1 Re: No nie bądźcie takie! Choć dwa tygodnie ładne 26.07.07, 11:33
                          No dobra, bez upałów bo w górach upał nie wskazany:)
                • lilivampire Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:35
                  widzę, że jest więcej takich osób jak ja:)
                  nie lubię lata, gorąca, wolę chłodniejszy klimat
                  opalać tez się nie lubię

a garderoba - najwięcej czerni, butelkowej zieleni, szarości, czerwieni, żółci, czasem turkus się przewinie, brązów raczej nie lubię i rzadko kiedy kupuję coś w tym kolorze (chyba, że buty lub torebka:))
                  z butami mam tak samo jak z ubraniami - co prawda mam jakies archaiczne szpilki w kolorze różowym i niebieskim, ale już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam je na nogach:)
                  • ciak1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:41
                    przestańcie zaklinać pogodę! ja uwielbiam upały i chcę, żeby było jak najdłużej
                    gorąco! :)
                  • disa Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:41
                    witamy w klubie zimolubnych ;D
            • mamasama1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:09
              Pasteli to i ja nie lubię. Ale kolorek jeden do czegoś bardziej klasycznego to
              chętnie :)
      • justyn.augustyn Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:26
        W mojej szafie sporo kolorów :)
        Ostatnio królują fiolet i zieleń.
        • panigazeta Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:44
          A u mnie baze stanowi kolor czarny, bialy, nastepnie czerwony i jego odcienie,
          niebieski, zaczyna wkraczac zolty i planuje dodac jeszcze fiolet nie trawie
          zielonego
      • scarlett_07 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 10:56
        U mnie króluje czerń, granat i brązy, ale ostatnio postanowiłam odswiezyc moją
        szafę i zaopatrzylam się w zielone, żółte kolory. Od niedawna kocham czerwień.
      • ciak1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:12
        ja mam z jednej strony sporo szarych, grafitowych i czarno-białych rzeczy, a z
        drugiej tyle samo kolorowych - głównie czerwień, póżniej żółty, fiolet i dzikie
        różnokolorowe wzory;)
      • sumire Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:47
        lubię intensywne kolory, zresztą w stonowanych beżach wyglądam, jakbym miała
        galopujące suchoty, więc wszelkie rozmyte barwy odpadają. jeśli muszę ubrać
        się 'bezpiecznie' i klasycznie, to wybieram coś czarnego lub ciemnoszarego -
        białych ubrań właściwie nie mam z wyjątkiem paru klasycznych bluzek, bo bieli
        zwyczajnie nie lubię. poza tym lubię intensywne kolory, wyjąwszy może czerwony,
        do którego mam ogromny dystans. ale buty czerwone mogę nosić :) niebieskie i
        żółte też mam...
        • mamasama1 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 11:48
          No to witaj w klubie koloromaniaczek:)
      • anio_i_takie_tam Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 14:37
        Ja też uwielbiam kolory! ale nie rozmyte pastele tylko te soczyste i nasycone.
        Najwięcej mam chyba zieleni (w tym dwie pary butów na obcasie co stanowi
        50%moich obcasów ogółem :P), innych kolorów jest po równo, duzo mam tez czarnych
        ubrań ale łącze je z tymi kolorowymi, a brązów beżów i innych "rozmemłanych"
        nie posiadam w ogóle- bardzo nie lubię.
      • pianazludzen Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 15:11
        ogladalam ostatnio z kolezanka jej foty z urlopu w indiach i to niesamowite
        jakie hindusi maja wyczucie koloru - wszedzie, na ubraniach, budynkach,
        intensywne barwy, a jednak jakos do siebie pasuja i wygladaja przecudnie. to
        taka dygresja.

ja mam rozne kolory w szafie, choc przyznam, ze sa takie, ktorych mam malo, np
        niebieskiego. duzo a to czerwieni, pomaranczy, zieleni, zolci, czerni.
      • bgoralska1972 Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 26.07.07, 15:26
        Podstawa: biel, czarny, granat i szarości. Bardzo lubię róz- fuksje, szafiry,
        czerwień, mam tez odrobinę brązów - ciemnych.
        Nie znoszę ciepłych kolorów, pasteli. Barwy muszą byc intensywne i zimne.
      • valerie Re: Kolorowa moda - jak to bywa w nas? 27.07.07, 13:02
        bardzo mi się podobają ludzie ubrani kolorowo. Zazwyczaj to ciekawe osobowości.
        Sama jestem pewnie ciekawa tylko czasami bo ostatnio chodzę do pracy na czarno-
        biało chociaż nikt mnie nie zmusza :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka